samosarajvo je napisao/la:ma cilic je onaj mec odigrao fantasticno.Roger iz 2006 i 7 bi ga mozda prelomio u 5 setova, i to mozda.
Tenis zivota kakav se igra jednom-dva puta u karijeri maximalno.
Boldirana tvrdnja je glupost.

Izgleda da si zaboravio kako je RF izgledao u svom
peaku, te šta su sve drugi igrači (kao Safin recimo, mada je i to bilo 2005.) morali uraditi na HC-u da ga pobijede. U godinama koje si naveo kao primjer, Federer je osvajao 3/4 Grand Slama, jasno je o kakvoj dominaciji se radilo.
MaGiCa je napisao/la:Do kojih godina bi, po tvom mishljenju, Roger mogao da uzima Majore
Kao što rekoh, mislim da je vrijeme kada je Roger mogao da uzima Majore prošlo još 2013. Zadnji Wimbledon je većini (ovdje uključujem i sebe, iako sam ja na početku turnira govorio da će Đoković uzeti trofej) dao lažne nade po pitanju Federerovih mogućnosti, iako je i tada bilo jasno da je meč cijelo vrijeme bio na Novakovom reketu, kao i da ga je tvoj zemljak trebao mnogo ranije dobiti (a nije samo zbog svojih gluposti i šampionskog comebacka GOAT-a). Jednostavno, RF je platio danak godinama, netankiranju glavnih turnira, igranju do maksimuma itd. Više nisu jedini problem Nadal, Đoković ili Murray, iz prostog razloga što je sve više igrača na touru u stanju ugroziti Švicarca kada imaju svoj dan.
Jednostavno, njegova sadašnja igra nije više dovoljna da bude najbolji. Mislim da je i on sam to uvidio pa zato želi izvući maksimum do kraja karijere (iako to, po mom mišljenju, radi na pogrešan način), dakle rizikuje bez obzira na sve. Da li će se isplatiti i koliko, vidjet ćemo već ove sezone.
Ogroman respekt za sve što je uradio/promijenio da bi i dalje ostao konkurentan, ja prvi mu skidam kapu na revoluciji koju je unio u tenis povratkom S&V igre i predvođenju Švicarske do prve DC titule, na pozitivnom skoru protiv prime Đokovića i drastičnom popravljanju H2H-a protiv Murrayja, kao i na mnogo drugih stvari koje nemam vremena nabrajati. Sigurno da je zaslužio
osamnaestku više nego iko, ali čini mi se da do toga ipak neće doći.