Pa moguce da su ga talijanski mediji malo napumpali (opravdano ili ne, pokazat ce vrijeme), al' ne mogu ga nazvati precjenjenim.
Ako se ne varam, sa 17 godina je izglasan za najboljeg igraca Serie B, prve sezone je pored jednog Ibrahimovica, Pata, Robinha i ostalih ostvario finu minutazu i statistiku za jednog tinejdzera, druga sezona eksplozija (s tim da sam misljenja da je obe polusezone odigrao dobro), treca sezona povrede. Kad se sve zbroji, ima tek 3 i po sezone koje je u kontinuitetu odradio vrlo dobro, a njegove najbolje godine karijere ustvari tek slijede.
Ove sezone toplo-hladno, nekako sam imao osjecaj kao da mu malo fali da eksplodira i udje u formu, al' nikad nije doslo do pravog vrhunca. Velikim dijelom je to do njegove psihe, ali istina je i da je u jednu ruku bio zrtva taktike, ne mozes takvog igraca zabit uz aut liniju, dati mu gomilu defanzivnih zadataka i to jos ocekivati cuda a la Messi u napadu. Meneza i izrazito kreativu sredinu da ni ne spominjem, s njima bi se Ronaldo poceo cupati za kosu, a kamo li ovaj.
Ne znam, meni je on neko za koga mogu reci da je iznadprosjecno talentovan, svjestan svojih mogucnosti i neko ce dati sve od sebe da uspije, bar sam takav dojam dobio iz njegovih intervjua i pristupa na terenu (na stranu sto blentavo izgleda, karakterno je susta suprotnost). Za Silju sam vec malo manje optimistican, njemu kao da nesto fali, ne znam ni sam sta.
Ovo su samo pretpostavke, mozda uspiju obojica, mozda samo jedan, a mozda nijedan, vidjet cemo.  

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !