AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

_forzamilan_
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la _forzamilan_ » 23 feb 2015, 22:52

Ma užas je ovo sve šta se dešava rijetke su pozitivne vijesti. Nema hljeba od Milana dok se uprava ne promijeni ili barem ubaci nova mlada krv tipa Maldini, Seedorf i slični. Po meni krah je krenuo od prodaje Sheve ali i Kake jer Milan je bio taj koji je dovodio zvijezde a ne prodavao mada im ga je ćelo uvalio do guše prodao povrijeđenog Kaku za $67m ali opet otada Milan nije bio isti.

Nego vidite nam Serginha Il Concordea nabacio koju kilu ali vjerujem i sad je doktor za De Sciglia i ostale poluigrače koji igraju na toj poziciji trenutno u Milanu. Kad se sjetim onih 6-0 protiv Intera tada je odigrao vjerovatno najbolju utakmicu u karijeri, kakav car :tokralju:
slika

btw Milanello twitter opet aktivan šta bi čovjeku par mjeseci neaktivan bio ja reko poginuo :crazy:
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 feb 2015, 22:53

Kao što reče @Maestro nema Pippo muda da stavi Hondu na AMF a Jacka u sredinu...
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 23 feb 2015, 22:55

De Jong - Montolivo - Jack
----------------- Honda -------------
----------Pazzo-----Destro-------
Il Club più titolato al mondo!

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 23 feb 2015, 23:28

Pa cak je i Jankulovski za De Sciglia doktor,a Serginho je doktor za Jankulovskog :D
Ne znam,ali ja cisto sumnjam da ce taj Honda vise ikada proigrati jer nema u njemu hljeba,koju god poziciju da igra. A svakako da ne bi bilo lose i probati ga iza napadaca,kad je bal nek i hala gori ;)

Meni je sve u klubu i oko njega depresivno. Od igrackog kadra,od uprave pa sve ostalo. Sve djeluje mrtvo,bezvoljno,a najzalosnije je sto uspiju i mene napraviti depresivnim. Uvjek kazem neka,necu se nervirat i uvjek mi pokvare ne dan,nego sedmicu komplet. Strpljenje je kljuc uspjeha,pogotovo za nas navijace u ovim kriznim vremenima.

Forza Milan!!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 feb 2015, 23:36

_forzamilan_ je napisao/la:Ma užas je ovo sve šta se dešava rijetke su pozitivne vijesti. Nema hljeba od Milana dok se uprava ne promijeni ili barem ubaci nova mlada krv tipa Maldini, Seedorf i slični. Po meni krah je krenuo od prodaje Sheve ali i Kake jer Milan je bio taj koji je dovodio zvijezde a ne prodavao mada im ga je ćelo uvalio do guše prodao povrijeđenog Kaku za $67m ali opet otada Milan nije bio isti.

Nego vidite nam Serginha Il Concordea nabacio koju kilu ali vjerujem i sad je doktor za De Sciglia i ostale poluigrače koji igraju na toj poziciji trenutno u Milanu. Kad se sjetim onih 6-0 protiv Intera tada je odigrao vjerovatno najbolju utakmicu u karijeri, kakav car :tokralju:
slika

btw Milanello twitter opet aktivan šta bi čovjeku par mjeseci neaktivan bio ja reko poginuo :crazy:
Kakav je to igrač :beba:

Ma za Šiljkana su i Favalli i Pancaro doktori :D

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 24 feb 2015, 07:30

Kada sam ja govorio kako od De Sciglia neće biti nikada igrača a ovdje se stalno spominjala njegova mladost.

Nije se uopšte gledalo na to što lik nema kruha u sebi, totalno je ležeran u igri, nema ni onu osnovnu/minimalnu dozu požrtvovanosti koju svaki dobar moderni bek posjeduje.

Sad, da ne pričam o njegovoj igri prema naprijed koja ne postoji ili centaršutevima zbog kojih su ptice širom planete i dan danas u štrajku.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 feb 2015, 09:12

Ne znam kako ga niko dosad nije pokusao probati na stoperu, garantujem da bi kroz koju godinu i stecenim iskustvom bio vrlo dobar igrac, defanzivni zadaci mu ionako nikada nisu bili neki problem.
Meni je cudno kako je on uopste dogurao do pozicije beka, nikada nije pokazao nijednu karakteristiku istog.

Sta ja znam, mozda sam malo presubjektivan jer podrzavam mlade (pa samo su nam Siljo i Saravi ostali) i nisam neko ko ce tako olako dici ruke od njih, uvijek sam otvoren za to da im se da nova sansa. Toliko uvreda, kritika na njihov racun, al' niko ne vidi drugu stranu medalje, nije ni njima lako razvijati se u ovakvom Milanu, ukljucujuci to da nit' imaju pravog trenera nit' modela kojeg ce pratiti i uz kojeg ce uciti.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 24 feb 2015, 11:58

Nema rope od njeg hljeba ni na stoperu. Problem je sto je totalno nezainteresovan i sto ga svako odnese u duelu. Ko da nije 5 dana nista jeo
Il Club più titolato al mondo!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 24 feb 2015, 12:41

Presitan mi je za stopera, uostalom previše je pi*čkast.. Kada ga odnese neko krilo šta bi mu tek uradio neki veći jači centarfor.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 feb 2015, 13:32

Ja samo kazem da bi bilo dobro oziviti ga i probati na nekim drugim pozicijama jer nije bas toliko smece od igraca, on je u defanzivi uvijek bio solidan i siguran sam da bi godinama bivao sve bolji (u slucaju da upali taj eksperiment), mi ionako nemamo sta izgubiti. Yebi ga, prodati i dici ruke od nekoga je najlakse, pa se poslije mozes nogom o guzicu lupat kad progiraju (a imamo dosta takvih primjera zadnjih par godina).

Sad da je pi.ckast i sitan, pa ni nije, dalo bi se to vec srediti. Ono sto mene moze brinuti je ta neka umrtvljenost i nezainteresovanost jer u tom slucaju sav svoj talenat mozes niz rijeku baciti, al' ne bih uzimao ovu sezonu nikome za zlo, takva je situacija da nam je skoro sva ekipa mrtva, van forme i boga mi, previse je njih takvih da bi se ovo moglo nazvati slucajnoscu. Da je to dva-tri igraca pa haj, al' bez pretjerivanja 80% ekipe... pa ne znam bas. Generalno sva ta negativna atmosfera i los trener utice na igrace, pogotovo na ove mladje.

FORZA MILAN !

Maestro21

Post Postao/la Maestro21 » 24 feb 2015, 13:39

Mene je Šiljo mnogo razočarao, od njega smo očekivali mnogo a on je trenutno u takvom rasulu da ne zna centrirati kako treba, pa za njega je ovaj raspali Antoneli izmislio poziciju LB.

U klubu vlada neka loša energija, vidi se to na licima igrača. Sjetim se onog početka sezone i kada su svi trčali prema Pipu i grlili se nakon gola, a sada svi u nekom qrcu. Psihički su syebani mnogi igrači.
Forza Milan!

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 24 feb 2015, 15:09

rope11, jedan si od rijetkih koji vidi te njegove "kvalitete".
Kakav stoper, kakvi bakrači. Čovjek bez muda i sa 20kg.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 24 feb 2015, 15:17

Ne znam @rope šta bih ti rekao, slažem se da su svi igrači loši al' Šiljo kako stari sve je gori i gori.. Možemo mi to prepisati i lošoj atmosferi i tome da nema od koga učiti ali imaš ti i drugih primjera u slabijim klubovima od nas kada se neki igrač digne iznad svojih kolega i tačno se vidi da posjeduje kvalitet a Šiljo je po meni jedan od gorih igrača ove sezone (a svi su katastrofa, pa eto može misliti kakav je on). Za stopera može se probati ali sumnjam da bi pilo vode, jednostavno on nema konstituciju za tu poziciju, imaš nekoliko primjera niskih stopera (kao recimo Spahić) al' oni tu "manu" nadoknađuju borbom i zalaganjem što mi je za Šilju misaona imenica u zadnje vrijeme.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 24 feb 2015, 15:28

Samo da se javim,da ne pomislite da sam vas napustio.Ali sam se jako posvetio citanju knjiga,ali ne bilo kakvih,i zbog toga nemam kad ni pisati previše ovdje.A i nisam bio kući prošle sedmice,obišao sam jedno planinsko selo,gdje sam se posve psihički mogao opustiti,bez prisustva i uticaja silne tehnologije.Knjiga,topla soba,a vani prelijep krajolik i svjež zrak,wallahi,wallahi,odličan osjećaj.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 feb 2015, 16:11

Pa ne znam ni sam sta da vam kazem. :mrgreen:
Razumijem da je u katastrofalnoj formi, al' yebemu, vjerovatno postoji neki razlog zasto sa svoje 22 godine ima fin broj nastupa za reprezentaciju i Milan, pa nije sigurno slucajno dospio tu gdje jeste.
Ne znam sta nosi sutra, ne znam sta ce biti na kraju od njega, ali stojim iza toga da mu se treba dati vremena i da ga se ne smijemo olako odreci, pa nije sav taj potencijal mogao tek tako ispariti iz njega. U suprotnom, ako se ne dokaze ni kroz godinu-dvije, nogom u guzicu, to je najlaksi dio od svega.

Da se razumijemo, isto vazi i za Saravija mada je on nekako drugaciji, za njega se nesto ne plasim da ce ostvariti finu karijeru (mozda ne u Milanu, al' nebitno). I onakav pizdast je karakter i moze biti primjer za Silju, fali njemu te neke strasti i pobjednicog mentaliteta.

FORZA MILAN !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 24 feb 2015, 16:42

Šaraf je žrtva taktike, plus još loša forma saigrača i on sam nekakav strašljiv i dobiješ ga ovakvog kakav jeste danas.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Maestro21

Post Postao/la Maestro21 » 24 feb 2015, 17:54

Mi jednostavno nemamo sreće, Šiljo i Faraon kada odu iz Milana onda će da razvaljuju u novom klubu. Svi koji odu preporode se, kao da im je neki teret sa leđa pao. A ovi što dođu kod nas oni propanu, kao npr. Honda.
Forza Milan!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 feb 2015, 18:29

Ne znam sta je u pitanju, ali imamo vrlo los nacin postupanja prema igracima, pogotovo mladjim. Kod nas prolaze jedino vec formirana fudbalska imena, ali ove perspektivne mladjahne mladice je grehota stavljati u njihove ruke, skoro sve su dosad uspjeli upropastiti.

Mada mozda je to do tereta igranja u Milanu, pritiska, ocekivanja, pa neki prosto puknu pod tim, ko bi ga znao. Jos je Saravi u najgoroj poziciji od svih, on je nas navijace razmazio svojim igrama i vec na samom pocetku karijere visoko podigao letvicu tako da su sad sve oci uprte u njega u iscekivanju da napravi cuda sa Milanom (pocevsi od medija, navijaca, saigraca), pa nije ni cudo sto je blokirao. Treba shvatiti da ti u karijeri ne ide bas uvijek sve k'o po loju, pogotovo kad imas jedva preko 20 godina i kad igras u ovakvom truhlom klubu, al' mi ocigledno nemamo ni razumijevanja ni zivaca za cekanjem.
On kad raskrsti sa sobom u glavi i emocije stavi na off, kad pored sebe bude imao pravog trenera bit ce odlican igrac, al' bojim se ne u Milanu.

FORZA MILAN !

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 24 feb 2015, 19:08

Možda nije do taktike ni trenera možda su samo De Sciglio i Shaarawy precjenjeni italijani kao mnogi dosada a mi malo pre subjektivni jeste li možda pomislili na to? Shaarawy od one dobre polusezone nije dao 2 gola i odigrao 2 utakmice da valja uvijek neke izvlakuše ne valja Allegri, ne valja Seedorf sad ni Pippo, sistem mu ne odgovara itd. Oba igrača ko 2 piz.de a da imaju upola volje ko Pippo i Gattuso bili bi legende jer su talentovaniji od obojice. Pa neće trener radi jednog igrača podređivati čitav tim osim ako on nije Messi ili Ibrahimović. Oba igrača su još dosta mlada i mogu da naprave preokret ali kako stvari stoje Shaarawy će biti novi Giovinco a De Sciglio novi Leandro Grimi.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 feb 2015, 19:39

Pa moguce da su ga talijanski mediji malo napumpali (opravdano ili ne, pokazat ce vrijeme), al' ne mogu ga nazvati precjenjenim.
Ako se ne varam, sa 17 godina je izglasan za najboljeg igraca Serie B, prve sezone je pored jednog Ibrahimovica, Pata, Robinha i ostalih ostvario finu minutazu i statistiku za jednog tinejdzera, druga sezona eksplozija (s tim da sam misljenja da je obe polusezone odigrao dobro), treca sezona povrede. Kad se sve zbroji, ima tek 3 i po sezone koje je u kontinuitetu odradio vrlo dobro, a njegove najbolje godine karijere ustvari tek slijede.
Ove sezone toplo-hladno, nekako sam imao osjecaj kao da mu malo fali da eksplodira i udje u formu, al' nikad nije doslo do pravog vrhunca. Velikim dijelom je to do njegove psihe, ali istina je i da je u jednu ruku bio zrtva taktike, ne mozes takvog igraca zabit uz aut liniju, dati mu gomilu defanzivnih zadataka i to jos ocekivati cuda a la Messi u napadu. Meneza i izrazito kreativu sredinu da ni ne spominjem, s njima bi se Ronaldo poceo cupati za kosu, a kamo li ovaj.

Ne znam, meni je on neko za koga mogu reci da je iznadprosjecno talentovan, svjestan svojih mogucnosti i neko ce dati sve od sebe da uspije, bar sam takav dojam dobio iz njegovih intervjua i pristupa na terenu (na stranu sto blentavo izgleda, karakterno je susta suprotnost). Za Silju sam vec malo manje optimistican, njemu kao da nesto fali, ne znam ni sam sta.
Ovo su samo pretpostavke, mozda uspiju obojica, mozda samo jedan, a mozda nijedan, vidjet cemo. :mrgreen:

FORZA MILAN !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.