RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Adma
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Adma » 01 mar 2015, 14:30

Veliko razocarenje je nakon ovoga poraza zbog visine rezultata i na koji nacin se izgubilo. Slijedecu utakmicu igramo sa ekipom koja je zadnja na tabeli. Ne budu li dobili ovu tekmu jer je jako vazno i u kakvom cemo raspolozenju docekati Sarajevo nakon toga, treba ih redom lincovat.
MVO je ubjedljivo zadnja na tabeli i ovde ako ne bude 3 boda na kontu treba ih ubit sviju.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 01 mar 2015, 15:02

Ma ne mogu vjerovati da nismo u stanju drzati prednost 10 min.Pa je.bo te zivot kao da protiv Reala igraju,koji krac im je vise sve imaju ne mogu reci fali ono fali ovo.Pa treba li da mi jos trcimo umjesto vas pi.cke jedne svi redom.Jel' vas stid onih momaka sto prevalise 500Km a vi k'o pi.zde se vucete.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 01 mar 2015, 15:05

Razumljivo je to sto je vecina raje razocarana ali mislim da je ovo ipak malo previse napada i na ekipu i na trenera. Mozda samo nismo bili relani u vezi ocekivanja od ove ekipe koja po kvaliteti nije za gornji dio tabele. Realno mi samo vezni red imamo dobro pokriven a na ostalim pozicijama smo prilicno tanki i jos slabiji od jesenjeg dijela sa kojim nismo bili zadovoljni.
Budimo realni, klub je u silaznoj putanji sto se tice priliva sredstava i za mene ce biti dobro ako uspiju ocuvati stabilnost u naredne nekoilke godine. Mi u protekle cetiri godine ove uprave nismo napravili pravi rezultatski iskorak koji smo svi ocekivali. Vjerovatno svak ima svoje misljenje zasto se to nije dogodilo a po meni osnovni razlog je nesposobnost ljudi koji vode klub i koji nisu uspjeli stvoriti tu pozitivnu energiju koja bi povukla naprijed i struku i igrace i navijace. Sad se treba pripremiti za jos losije rezultate i narednih godina vjerovatno borbu za opstanak i ostanak.

Adma
Kontakt:

Post Postao/la Adma » 01 mar 2015, 15:39

dime je napisao/la:Razumljivo je to sto je vecina raje razocarana ali mislim da je ovo ipak malo previse napada i na ekipu i na trenera. Mozda samo nismo bili relani u vezi ocekivanja od ove ekipe koja po kvaliteti nije za gornji dio tabele. Realno mi samo vezni red imamo dobro pokriven a na ostalim pozicijama smo prilicno tanki i jos slabiji od jesenjeg dijela sa kojim nismo bili zadovoljni.
Budimo realni, klub je u silaznoj putanji sto se tice priliva sredstava i za mene ce biti dobro ako uspiju ocuvati stabilnost u naredne nekoilke godine. Mi u protekle cetiri godine ove uprave nismo napravili pravi rezultatski iskorak koji smo svi ocekivali. Vjerovatno svak ima svoje misljenje zasto se to nije dogodilo a po meni osnovni razlog je nesposobnost ljudi koji vode klub i koji nisu uspjeli stvoriti tu pozitivnu energiju koja bi povukla naprijed i struku i igrace i navijace. Sad se treba pripremiti za jos losije rezultate i narednih godina vjerovatno borbu za opstanak i ostanak.
'

Dosta realan post i donekle se slazem sa tobom. Kada sam rekao da ih treba lincovati mislio sam na sportsku kritiku a ne ni slucajno na bilo kakve bukvalne linceve.
Mislim da trebamo odrzati ovo da ne padamo ispod 8-9 pozicije na tabeli jer mozemo doci u probleme radi smanjenja lige. Zao mi je zbog nekih kikseva i zao mi je sto se novac potrosio na neke starije igrace a najgore od svega je sto nemamo adekvatne zamjene cak ni u nasem omladinskom pogonu. Velez treba da puno vise radi na marketingu i puno vise zalaganja i znoja treba da prije svega ulozi uprava kako bi dovela vise sponzora ili investicija u Velez. Za to je i potrebna infrastruktura jer niko ne zeli da ulaze u nekoga ko nema nista.
Nije to toliko ni lose kad se uzme u obzir sve ovo godine. Na zalost mi smo u jako losem polozaju jer realno niko ne stoji iza nas. Mi imamo mnogobrojne klubove iza kojih stoji politika i klubove koji su iz glavnoga grada gdje koliko toliko je sredjena situacija u kantonu i gradu i sav priliv novca je tu i naravno da im je puno lakse doci do novca a da ne govorim o FKS koje je dobilo ogromne svote novca i gdje su prakticno obezbijedili sebi sve iducih kusur godina. Mislim da realno Velez mora pojacati sebe sa strukom i kadrom unutar kluba. Ovi ljudi rade dobar posao ali ne i odlican. Zato kazem treba naci ambiciozne ljude koji ce pogurati ovo do sada ucinjeno i napraviti jos jedan iskorak. Iskreno se nadam da ce Velez uspijeti zavrsiti pomocni teren, pokriti tribinu i staviti rasvijetu na glavni teren. Ako to uspijemo odraditi bez vecih rezultatskih kriza onda smo na dobrome putu.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 01 mar 2015, 16:06

Bravo @dime ,bravo @Adma :clap:
Osjecaj razocarenja i nezadovoljstva me drzi od juce,ali nakon sto procitah vase komentare nekako se vracam u realan svijet i stvarnost koja je za nas stvarno teska.Rekli ste vi dosta toga ,da ne peglem nikoga samo bih jos dodao i pored svega nama ne preostaje nista osim da se nadamo boljim vremenima uz svu ljubav koju imamo za nase Rodjene

RAJA MOJA SRETAN VAM DAN NEZAVISNOSTI I NEKA ZIVI NASA DOMOVINA BOSNA I HERCEGOVINA :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 01 mar 2015, 16:30

Evo prođoše 24 sata, ali džaba glava opet nije hladna.Nadao sam se proći će, nije prošlo, želio sam zaboraviti, nemoguće, mislio sam samo da sam sanjao, nisam, očekivao sam da budem bolji, još sam gori.Gledam kruže nekakva izvinjenja, zabole me vaša izvinjenja ****.Meni vaše izvinjenje znači kao i ono što sam jutros ponjake u šolju, a usput i vama svima od predsjednika pa do čistačice u klubu se pokenjam i popišam usta.Vi ste neviđena skupina maloumnika, mentalno retardiranih osoba, zaostalih kretena, beskičmenjaka, žestoko zaostalih u razvoju mozga, bez karakternih primitivaca i vi svi zajedno od predsjednika do čistačice zaslužujete samo jedno, PREZIR od svih nas koji samo jednostavno i pošteno vole ovaj Velež.Sve vas od predsjednika do čistačice nabijem na gospodina velikog, džaba vi njima moja raja govorite da slave go na pogrešnoj strani kad oni još nisu u mozgu skontali na kojoj su oni ikako strani života.Vi ste svi zajedno od predsjednika do čistačice skupina najsmrdljivijih govana, a mi imamo tu nesreću da živimo u vremenu kad najveća **** i ljudi sa intelektom samo one tačke gore na i igraju za naš klub.Vi ste skupina koja se zove i predstavlja Velež, a ustvari trebalo bi da se zove FK Bezmozgovići.Kad sam ja igrao u pionirima i pomladku Veleža nije se "trening" smio prekinut i da ti umre i majka i otac, rahmetli Salem, Zeko i ostali treneri razapeli bi onoga ko prekine trening.Nije mi jasno, a to se stalno ponavlja kako ovaj naš pametni trener koji sve zna o fudbalu ( osim male mane što kad vodi 1:0 svaku utakmicu izgubi) kako njegov pomoćnik koji je elokventan ko kokoš, kako sportski direktor od kojeg i voz ima više razreda sve ovo vrijeme puštaju igračima razne twitere, fejzbuke, selfije, razne blasfemične idiotarije samo koji minut prije početka utakmice kada bi ti isti igrači trebali biti 100% u mislima o meču.Normalno svi oni zajedno brinu o našem klubu samo prvo kad trebaju pare uzeti, svi oni imaju odgovornost prema navijačima koliko ja o nekome kojeg nikad nisam sreo.Njihov odnos sa navijačima je nula, njihova iskrenost sa nama je laž na kvadrat, njihova ljubav prema nama je ravna ljubavi mene prema Zrinjskom, njihov poštenje prema nama je kriminal svoje vrste.Dragi moji igrači i rukovodstvo mog kluba, hebem vam svima majku i sestru usta.Prvi put kad sjedneta u onaj autobus što smo vam kupili da bod da se sunovratili sa njim, da vas ni Amar Mašović po DNK ne može prepoznati, samo nek u autobusu bude i onaj Gebels pisar i svi iz kluba.Vi ste **** i ****, najveće zlo što je nas moglo spopast, čak ni otimanje stadiona, paljenje naših pehara, slika i naše historije nije toliko zlo koliko ste vi zlo koji rukovodite i igrate za ovaj klub ovih 20 godina.Vi jednostavno smrdite na najveće đubre.Vaš vonj otjerao je sve simpatizere sa tribine, ali ko hebe nas vama to na jedno uđe na drugo izađe.Ovih 100-ak bolesnika što dolazi još uvijek, šta su oni za vas obični bijednici.Da vam bude lakšem, još jedan žestoki navijač 50-ak godina izgubio je bitku sa vašim smradom, jučer je poderao svoju člasnku i rekao zbogom voljenom klubu.Ali, šta vas briga ne znam ni šta vam pišem, ko hebe, jedna budala više-manje.Važni ste samo vi BIJEDNICI, ****, VI STE SAMO SEBI VAŽNI I DA ŠIROM BIH JOŠ VIŠE SRAMOTITE SVETI DRES.E sad moja fina ****, moja draga đubradi kada sam vam ovako fino pohebao majke i sestre i kad sam vam uljudno zaželio najgore da se desi jer čini se da je to jedini spas za sve nas uljudno ću vam se na kraju opet nahebati svega živog i mrtvog što imate, a za stvarni kraj svega što me veže sa vama i za konačno zbogom ja vam se uljudno ispričavam ili izvinjavam za sve grube riči.Što bi rahmetli profesor Mita rekao: u šumu livadići, a ja bih dodao od tamo ste i šljegli mami vam ga nabijem.Moja je želja da vam je ovo zadnje gostovanje, a iduće gore sam vam napomenuo da sa vama posla ima Amar Mašović i DNK.
DRAGI NEĐA, DRAGI BABE IZDRŽI MOLIM TE, MALO NAS JE NA OVOM DUNJALUKU PRAVIH OSTALO, A POSLIJE OVOG JUČER SAMO ČEKAM KAD ĆE JAVITI DA JE JOŠ KOGA SRCE OPALILO.IZDRŽI NEĐA, VOLI TE TVOJ PRIPADNIK OD OSNIVANJA RA S KOJIM SI PROŠAO ČITAVU JUGU I POLA EUROPE, S KOJIM SI PLAKAO OD TUGE I SREĆE, S KOJIM SI JEO I PIO STOTINU PUTA, BIO TUŽAN I BIJESAN, ALI TEK SAD VIDIM DA SMO UVIJEK DO RATA BILI I OSTALI ZAUVIJEK RADOSNI ZBOG NAŠIH ONIH ROĐENIH.GAMADI OD 92 PA DO JUČE NE PRIPADAJU NAMA, NAŠEM VREMENU, NAŠOJ LJUBAVI, NAŠEM PONOSU KAO I NAŠEM ŽIVOTU.NEĐA VOLI TE TVOJ BRAT.
GOTOVO, ENDE, FINITO, KRAJ, ZBOGOM, NEMA VIŠE, ZAVJESA JE SPUŠTENA, GLUMCI OSTAJU, PUBLIKA JE OTIŠLA, JEDITE ****.
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 01 mar 2015, 17:04

BMV 22 care potpisujem sve osim da zelim smrt ikome( vjerujem da ni ti ikome zelis smrt vec te ponijelo malo jbga ;) )Ne znam kad sam zadnji put bio ovako razocaran poslije neke utakmice.Nemam rijeci da iskazem svoje nezadovoljstvo i osjecam sve ovo isto ko i ti,imam gorak ukus koji ubija.Nisam utakmice propustio od svoje 5-te godine da budem uz svoje Rodjene(ili ovako ili onako, ali sam uvijek bio uz njih na svakoj utakmici i pomago uvijek)i sada u stare dane mi dodje ovo isto da im sve nabijem na neku stvar i da sve posaljem u 100 PM.Pri kraju sam nerava gledajuci ove debile,i amatere i nesposobnjakovice u upravi. :puke: :crazy: Gadi mi se vise o njima i pricati :oops:

Ovi gore debili nemaju veze sa klubom koji se voli nezmjerno i koji ce se voliti do groba :tokralju:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 01 mar 2015, 17:37

I ja sam 50 godina uz Rođene ali ovo vise nema u pizdi materini. Tuga brato. Meni isto ko da je smrtni slucaj u kuci ali gutam brato jer mi nema druge. Dokle cu moc to ni sam neznam. Razumljiv je gnjev ovoliki navijaca jer je Velež naš život,naše srce i ona duša u nama. Ja nikad nisam prestao ici na utakmice. Ici cu do budem mogao puzat i necu dozvoliti da mi par smećara u klubu uzmu srce. Yebem vam majku mrtvu jaci smo od vas pa ako treba ugasit klub mi cemo ga ugasit ali vi necete. Mi radnicka klasa i generacije njihove djece koja ga je i osnovala. Ako treba u šestu ligu u šestu ligu ljubav u meni necete ubiti. BMV22 brat moj crveni jest razumijem te u potpunosti i pridruzujem ti se yebavanjima njihovih familija ali te molim ko boga da im ne dopustimo da oni gase onu zvijezdu koja sija 93 godine iznad Mostara. Ako treba mi cemo je ugasit i idemo svi s Hasana Brkica na pecine pa neka preimenuju Mostar u "pizdu materinu grad" ili neznam kalko im se sviđa. Ja sam sjeban ko foka. RAja izvinite sve vas voli strmkaPa
From father to son

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 01 mar 2015, 18:25

Nakon jučerašnjeg debakla raja dosta razočarana, kako i nebi bila kad padamo bez ispaljenog metka, a to najviše boli.Iskreno ja od ove ekipe nisam nešto ni očekivao, nemamo mi kvalitet za vrh, ali me boli ta **** igra na gostovanjima.Ekipa koja je u posljednji čas sklepana i koja bi se borila za opstanak u drugoj ligi Srbije ili Hrvatske nas namlati ko zadnje levate.Evo da nas je namlatio neko jak, nema veze, ali kad te namlati ekipa čiji fudbaleri su se skupili jučer, nisu prošli zajedno ni pripreme ni ništa, tužno.
Koji **** su išli na pripreme i za šta su se pripremali.Rastjerat ove balerine sa strane i ostavit ove domaće ali da na svakoj utakmici krv propišaju.Nema veze neka i ispadnemo ali nek se bore.Ovo nema nikakvog smisla ni veze sa onim šta je Velež i šta treba bit.Bolje da nas nema nego da smo beskičmenjaci!!!

drinamen
Kontakt:

Post Postao/la drinamen » 01 mar 2015, 21:16

anel81m je napisao/la:Nakon jučerašnjeg debakla raja dosta razočarana, kako i nebi bila kad padamo bez ispaljenog metka, a to najviše boli.Iskreno ja od ove ekipe nisam nešto ni očekivao, nemamo mi kvalitet za vrh, ali me boli ta **** igra na gostovanjima.Ekipa koja je u posljednji čas sklepana i koja bi se borila za opstanak u drugoj ligi Srbije ili Hrvatske nas namlati ko zadnje levate.Evo da nas je namlatio neko jak, nema veze, ali kad te namlati ekipa čiji fudbaleri su se skupili jučer, nisu prošli zajedno ni pripreme ni ništa, tužno.
Koji **** su išli na pripreme i za šta su se pripremali.Rastjerat ove balerine sa strane i ostavit ove domaće ali da na svakoj utakmici krv propišaju.Nema veze neka i ispadnemo ali nek se bore.Ovo nema nikakvog smisla ni veze sa onim šta je Velež i šta treba bit.Bolje da nas nema nego da smo beskičmenjaci!!!
Ne znam odakle vam samo ideja da je Drina sklepala ekipu preko noći. I da ste vi ne znam koliko bolja ekipa. Pa i prvom dijelu ste jedva dobili 1:0.

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 01 mar 2015, 21:23

drinamen je napisao/la:
anel81m je napisao/la:Nakon jučerašnjeg debakla raja dosta razočarana, kako i nebi bila kad padamo bez ispaljenog metka, a to najviše boli.Iskreno ja od ove ekipe nisam nešto ni očekivao, nemamo mi kvalitet za vrh, ali me boli ta **** igra na gostovanjima.Ekipa koja je u posljednji čas sklepana i koja bi se borila za opstanak u drugoj ligi Srbije ili Hrvatske nas namlati ko zadnje levate.Evo da nas je namlatio neko jak, nema veze, ali kad te namlati ekipa čiji fudbaleri su se skupili jučer, nisu prošli zajedno ni pripreme ni ništa, tužno.
Ne znam odakle vam samo ideja da je Drina sklepala ekipu preko noći. I da ste vi ne znam koliko bolja ekipa. Pa i prvom dijelu ste jedva dobili 1:0.
Ja ne kažem da smo mi bolja ekipa ali imamo budžet bar 3 puta veći od vašeg, i tužno je to da pored puno boljih uslova i svega mi tako odigramo u Zvorniku.Čitava ova liga je blago rečeno rinaka ali bi mi trebali bit puno manja od vas i sličnih ekipa bar zbog uslova ako ništa.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 01 mar 2015, 21:41

@BMV22

Brato nemoj se nervirati bezveze. Kada ne ide, onda ne ide, silom ne možemo ništa učiniti. Još nismo sazrijeli za borbu za trofeje, a uzroke možemo traziti u nepostojanju normalnog stadiona i omladinske škole. Kada se završi ovaj pomoćni teren i ovi najavljeni radovi na glavnom terenu ove godine, onda ćemo tek tada imati neke bolje uslove za igru. Neko je ovdje rekao da NEMA PARA? To mi ne znamo, jer mnogi govore sada kada Nikšić ode da ćemo bankrotirati. :roll: Ne mogu da vjerujem kako se uvlači bespotrebna negativna energija. :facepalm: Pa kako smo funkcionisali dok NN nije bio premijer? :roll: Pustite šuplje. Morate znati da Velež pomažu i firme iz zap. Hercegovine ali i iz Sarajeva, plus gdje su prijatelji kluba. ;) Tako da ta priča da nema para ne pije vode nego smo ušli u skup projketa pomoćnog terena koji nas je koštao 550.000 KM, a sada ide krov koji košta cca. 200.000 KM, a tek reflektori 600.000 KM. Eto vam odgovora gdje su pare i gdje če morati iči.

Ne tražim alibi za lošu igru, a isto tako velike kritike Tani i ostalima što im je selekcija igrača KATASTROFALNA. :twisted: Tu je veliki problem i ako Tanović ali i Mrka konačno ne dignu taj segment na više noge onda neka nam je BOG na pomoći kada se krene sa kresanjem lige. :facepalm:

P.S. trebaju nam pod hitno novi ljudi da pojačaju konkurenciju u upravi, ovi su malo zaspali. :roll:
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 01 mar 2015, 22:05, ukupno mijenjano 1 put.

drinamen
Kontakt:

Post Postao/la drinamen » 01 mar 2015, 21:47

anel81m je napisao/la:
Ja ne kažem da smo mi bolja ekipa ali imamo budžet bar 3 puta veći od vašeg, i tužno je to da pored puno boljih uslova i svega mi tako odigramo u Zvorniku.Čitava ova liga je blago rečeno rinaka ali bi mi trebali bit puno manja od vas i sličnih ekipa bar zbog uslova ako ništa.
E sad pare su već nešto drugo. Ali one ne igraju. Vidim da kritikujete trenera. I ja mislim da bi Drinabolje stajala na tabeli da ima boljeg i iskusnijeg trenera.

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 01 mar 2015, 21:49

@drinamen postajes dosadan pravo. Ovo je pdf samo za navijace Veleza i ovde samo mi pisemo. Imas temu opste diskusije pa pisi ako imas sagovornika. Ja znam da je vama ovo za prepricavanje mjesec dana ali nama nije zato :arrow:
From father to son

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 01 mar 2015, 23:03

Aleme i sva ostala crvena braćo

Dragi moj Aleme, danas sam napisao onaj post i rekao sam da je gotovo sa pisanjem ali da bi zaokružio sve svoje misli a tebi i svima nama predočio neke stvari koje na neki način ja znam napisat ću još ovaj post a onda zbogom jer ja više za ova sranja i **** u klubu niti imam živaca niti vremena.Sinoć sam poderao svoju člansku što i nije neka šteta jer bit član ovih govana znači da sam i ja **** a ja to ne želim biti, jedina je šteta što sam djecu rasplakao do bola i posvađao se sa njima ali ima vremena shvatit će i oni zašto.A sad da ti kažem ovo stalno ponavljanje ne možemo bolje znate, stadion, infrastruktura, te ovo te ono te ovako te onako, te hoće te neće sve je to moj prijatelju Aleme BMV sabrao malo sjeo sam sa sobom neke stvari raspravio, sjetio se izjava nekih ljudi pa ti mogu reći ono što znam a i ono što sam sam skontao.
Trava na pomoćnom- rekli su 5 dana iznad 8 stepeni temperatura i onda se stavlja, više od 5 dana temperatura je puno viša od 8 stepeni trave :nene: . A i ovo da ti kažem ali neću reći odakle, fali im prije trave još nešto što se mora platiti ZATO JE ZASTOJ.
Krov i reflektori- obećanje ludo radovanje, uvijek braća po laži i prodavanju iluzije nađu nešto zašto mi ne možemo nešto više a sad su bili i još bezobrazniji pa su naveli ove dvije stvari koje realno ne možemo uraditi ni u najluđim snovima barem tri godine što opet znači da samim tim sebi daju još 3 godine da nas lažu prodaju maglu, hebavaju u mozak i sramote gdje god i kako god stignu po BiH.
Glavni teren- Zna li iko pouzdano šta to gospoda misle na glavnom terenu i kada? Ja sam bio nedavno to veze s mozgom nema niko ništa nije radio osim što su probili jedna vrata. Ako oni smatraju da su ta vrata tako bitna za glavni teren onda su stvarno radili nešto a ja to ne vidim tako. Teren je za mene zelena površina a i ovo ću ti reći za sve te njihove radove ovih godina i sve te ulupane pare znaš li ti da smo mi jedan od rijetkih klubova koji nema valjak i kosilicu za glavni teren, da garibi ručno valjaju teren što je nezamislivo u ovo doba, zato je teren onako neravan jer se nikad ne izvalja pravilno jer nema s čim. Taj valjak s kosilicom u OBI-u košta čitavo bogatstvo, nevjerovatna suma 5000 KM!!! :think: :eh: :o :crazy:. Usput ispod dedarske tribine WC-ovi nisu ni na pomolu, e sad ti meni objasni šta to se radi i šta to toliko košta na stadionu. Bar sam ja sve podržavao svih ovih godina svađao se i kad sam bio u krivu branio ih, ali sad jednostavno PREVRŠILA DARA MJERU. JEDNOSTAVNO DOSTA JE VIŠE.
Dosta je više ubleha, laži, prelijevanja iz šupljeg u prazno dosta je više iluzija i prodavanja magle skrivanja iza nekih ljudi kojih istinski žele pomoći Veležu. I ovo da ti kažem Veležova večer 19.12 u Sarajevu održana je samo zahvaljujući jednom čovjeku, predstavljanje knjige Rođenim za vječnost održana je zahvaljujući samo jednom čovjeku koji je sve to finansirao, organizovao, a u obe te prilike uprava i klub su potrošili 0 KM, ništa truda, ništa znoja, ništa mozga samo su se svugdje lijepo uslikali kao da su oni zaslužni za to. Da, da, draga moja raja dragi moj Aleme tako stvari stoje u tom klubu nema niko ko ima neku viziju , ko ima neku zvijezdu vodilju, ko ima neki plan šta i kako dalje, sve im je na horuk a šta ih god pitaš kako treba oni veze nemaju ni o čemu nego valjda kad sjednu bace koje zrno graha pa kako ispadne.Kakvi su to likovi neki od njih (Kada) vidio stadiona prije rata nije, a sada je nezamjenjivi član uprave čini mi se 100 godina. I ne bi bilo problema da je samo on u pitanju nego je problem što je 99 posto njih tamo takvo. Znaš kakvo je razmišljanje njih kad sjediš s njima na utakmici, a u tom razmišljanju prednjači "gebels" usput budi rečeno vrlo nejasne funkcije u klubu, dakle to ti ovako ide.Ko pusti ovu raju na stadion p... im materina treba ih sve izbaciti, idite bolan kući televizor gledajte. A znaš zašto, što je god nas manje njima je sve bolje i bolje i sve su jači i jači i sve su bezobrazniji i bezobrazniji. Moram ti reći kad si spomenuo N.N. neću ulaziti u diskusiju o njemu ali samo njemu da napomenem. On zna dobro kako je smijenjena bivša uprava, on dobro zna ko se odvažio biti protiv te uprave, on dobro zna šta je raji obećao u intimnom krugu, pa ako ga ti znaš ili sjediš sa njim pripomeni mu te stvari. Svih ovih godina barem je on imao podršku ali on lagano treba biti svjestan da raja ubrzano gube povjerenje i u njega. Ja znam da se njemu iz uprave serviraju blasfemično pozitivne stvari ali bi trebao biti svjestan i sjesti malo s rajom pa da čuje i drugo mišljenje.Žao mi je bilo ako bi neko od raje pomislio da želim lom i nered u klubu, ali bi mi bilo drago kad bi neko shvatio da želim red i rad u klubu. Kad upravi spomeneš bilo kojeg prijeratnog igrača i da bi ga trebalo angažirat oni to s gađenjem odbijaju i ismijavaju. Npr. dođe Čorba Hadziabdić(dzigerice moje) na utakmicu neko od raje traži da spiker na stadionu objavi da je Čorba na utakmici i da ga pozdravi oni to s gnušanjem i prezirom odbiju. Čorba uredno plati kartu svojim parama i sjedne na tribinu s rajom a vjeruj mi puno finih ideja čovjek ima, drugi nam igrači s drugim klubom počinju harati BiH kad su trebali doći u svoj klub ismijavani su. Evo još koja, sin našeg najvećeg predsjednika i po kg i po uspjesima i po ulaganjima i svemu drugom grande veliki najveći nažalost pokojni JOSIP JOLE MUSA, e njegov mlađi sin je diplomirani pravnik i šta bi to falilo da on nađe zaposlenje u klubu kojeg je njegov otac vinuo u svjetske visine.E ne može jer mali nije u talu mali ne baca grah da vidi šta će biti, mali je odgojen, pametan ima viziju svega u životu pa i Veleža i jednostavno nije dostojan njihovog društva. Ja nisam glupi idelalista ne živim u nebesima ali zašto klub ne bi vodio Duško Bajević, zašto u klubu ne bi bili Ibro,Meho,Tufek,Anel,Čorba, mali Jolin oni bi se lako našli na mnogim funkcijama, oni nisu muljatori ali nisu ni ljudi bez karaktera i beskičmenjaci kao ovi danas. Uglavnom dragi moji za definitivan kraj mog pisanja budite mi živi i zdravi još dugi niz godina ko može nek nastavi ići na utakmice ja više nit želim niti mogu,žao mi je ali tako je. Dragi komadante, brato pastrmka nemoj me optužit da sam dezerter nisam to bio nikad niti ću biti jednostavno brate život mi je važniji nego da me klepi ko našeg dragog Neđu. Hvala ti što si nas vodio kroz sve ove pdf-ove, što si me nasmijavao do bola, hvala za sve slike koje su me vraćale u najsretniji period mog života. Hvala svima na strpljenju u čitanju mojih postova možete odahnuti nema više, ZBOGOM.
Živi i zdravi svi bili kojima je mila crvena boja.
P.S Koliko muljatori muljaju i koliko su nas sve zamahnitali, sad se sjetih, šta bi od dugo najavlljivanje famozne i nikad održane skupštine kluba.Zar se supština kluba ne bi treballa održavati svake godine bar jednom?Ne dragi moji ona u nas nije održana ko zna od kad, a kad će kad gospoda bace grah ili da svi zajedno upitamo Džeknu.Koji idioti nas vode i prave mahnitim...KRAJ :wave: :salut: :guz:
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 01 mar 2015, 23:35

Drug nas crveni @ BMV22 ja razumijem tvoju ljutnju i razocarenje(nisam puno bolji ,vjeruj mi)ali bih te zamolio da ipak malo das vremena svemu ovome i da nam se sto prije vratis,kako na forum tako i na nas stadion jer bez obzira na likove koje si spominjao ,tamo ipak igraju nasi Rodjeni.Nekada su losi do bola ,nekada nas uspiju i obradovati ali uvjek bas uvjek tamo osjetim dasak srece i zadovoljstva kad na jarbolu vidim najljepsu zastavu,kad se teren zacrveni od nasih svetih dresova i kad cujem huk tribine Mostar u srcu Velez do groba.
Zato i kazem ,uprave ce dolaziti i prolaziti,igraci takodje od danas do sutra ,ali nasu RAju niko i nista ne smije i ne moze odvojiti od naseg Veleza.Mi bez obzira na sve imamo obavezu da se borimo za bolji Velez,ne birajuci sredsva i ne pitajuci za cijenu.Nikad se ne zna sta je zasta dobro,mozda se iz svega izrodi nesto dobro.Najcesce stvari i dogadjaji nisu onakvi ,kakvi se cine na pocetku
Kako god odlucis ,imas moje duboko postovanje jer ono kako si ti pisao o nama za ovo kratko vrijeme druzenja na ovom forumu,je jednostavno nezaboravno i jedan veliki dokaz da smo mi navijaci Veleza velika porodica koja ljubomorno cuva nas klub ,nas dres ,nasu tradiciju te na taj nacin garantuje bolje dane za sve nas :salut:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 01 mar 2015, 23:55

Ma necu brato za inat dušmanima. Vidiš da ih je pun qurac. Od ovih nasih bjelocarapana do ovih sumokradica s motorkama iz tuzle. Idemo brato samo FORZA VELEŽ
From father to son

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 mar 2015, 00:38

@BMV22

Brato ja više ne znam šta je dobro za VELEŽ a šta nije? :crazy: Jedino da ćumim na glavi ali i to nije dovoljno. :roll:

Sve se pokušalo ali NIŠTA. Nešto nam fali ali šta? :hmmmmm: :hmmmmm:

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 02 mar 2015, 05:06

Rođeni moji samo da se pozdravim sa svima vama. Vidimo se protiv rajvoSa i ostalim tekmama na tribinama. Vratit cu se opet nekad možda kao @RobinovUd ili kao @jeb.ačtaxistinežene. Neznam vidit cu. Cuvajte se sve vas livo strmkaPa uz našu staru mostarsku
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
FORZAAAAAA
From father to son

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 mar 2015, 10:59

Odmor :!:

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.