FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 01 mar 2015, 23:19

miden je napisao/la:Leon Benko, igrac kola !

Šegrt :clap:
Petar Šegrt je pravi gospodin i neka je na dušu onome ko je bacio topovski udar pored njega, namjerno ili ne. I, majka mu stara evo gledam kod komšija danas bez ijedne petarde za 90 minuta, PA ZAŠTO STE DUŠMANI NAŠEM KLUBU!? Kakav je to mentalni sklop, ja to ne mogu da shvatim. Putuješ 3 sata na utakmicu da bi došao i palio baklje koje štete tvom klubu? Gađaš čovjeka koji je mogao ostati bez vida? Šta sad, imamo para pa sad treba paliti svaku tekmu i belaj praviti jel... Mi smo sebi uvijek bili i ostaćemo najveći dušmani.

SARAJEVO IZNAD SVIH I SVEGA!
1946

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 01 mar 2015, 23:22

molotovljev je napisao/la:
BitiSrcemVezan je napisao/la:Joj oko cega se oni svadjaju :facepalm: Daj ba sta se ponasate ko djecurlija, bzs...
daleko je to od svađe...
Nego, kako misliš "oko čega" ? Baš me interesuje oko čega se "svađamo" ?

Pročitah negdje; Nije Messi, nije Džeko, to je naš Leon Benko !
Ovaj će vrlo brzo nadmašiti Saida... :opaopa:
Ma nebitno. Samo ne nastavljajte dalje i uživajte u lijepom vremenu za nas i naš klub.
1946

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 01 mar 2015, 23:40

BitiSrcemVezan je napisao/la:

Petar Šegrt je pravi gospodin i neka je na dušu onome ko je bacio topovski udar pored njega, namjerno ili ne. I, majka mu stara evo gledam kod komšija danas bez ijedne petarde za 90 minuta, PA ZAŠTO STE DUŠMANI NAŠEM KLUBU!? Kakav je to mentalni sklop, ja to ne mogu da shvatim. Putuješ 3 sata na utakmicu da bi došao i palio baklje koje štete tvom klubu? Gađaš čovjeka koji je mogao ostati bez vida? Šta sad, imamo para pa sad treba paliti svaku tekmu i belaj praviti jel... Mi smo sebi uvijek bili i ostaćemo najveći dušmani.

Meni su jos gori oni koji podrzavaju takve klipane...
Ne zn zasto to tribina ne rjesi.. Zbog cega taj "glavni" navijac ne moze da zaustavi te yebene baklje..
Ako brate ne mozes, ti kao glavni navijac, da zaustavis ta sranja onda se povuci.. Pusti nekoga ko moze rjesiti to....

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

prasovic89
Kontakt:

Post Postao/la prasovic89 » 01 mar 2015, 23:41

Ma brate mili jednom uletiš i suspendziju doživotnu mu fisni. Nikakvo opravdanje ne postoji za ulijetanje na stadion. Kako se to sve može sistemski dovesti pod konac ali neće, neće !
Zemljo mojih djedova dok je tvojih sinova ti ces biti prkosna, slobodna i ponosna, zemljo naših djedova !

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 01 mar 2015, 23:41

Zip je napisao/la:

Ne zn zasto to tribina ne rjesi.. Zbog cega taj "glavni" navijac ne moze da zaustavi te yebene baklje..
Ako brate ne mozes, ti kao glavni navijac, da zaustavis ta sranja onda se povuci.. Pusti nekoga ko moze rjesiti to....

Šta će zaustaviti kad to ta ista tribina podržava, nažalost.

I onda se čudimo kao odkud fakture mupa i što li nam Bože ne daju na gostovanja u broju u kakvom mi hoćemo? E pa zbog ovoga u Gradačcu!
1946

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 01 mar 2015, 23:51

Evander je napisao/la:Malo da se poigram sa sastavom pred Borac.
Hmmmmmm, Mehi zaista nije lako odabrati ko da pocne.
Prvo golman. Dejo je partijom u Gradačcu zasluzio da bude na golu i protiv Borca, ali nismo doveli dva bolja golmana da bi Dejo ostao i dalje broj jedan.

Delac - Kalasi, Tatomirovic, Berberovic, Puzigaca - Cimirot, Radovac, Bilbija - Okic, Duljevic - Benko

A sad malo o onim koje nisam uvrstio.
Kako Bekica nakon onakve partije ostaviti na klupi?
Kako Alispahica koji je klasa iznad citave lige ostaviti na klupi?
Kako Stojceva koji je bio ponajbolji nas igrac proslo proljece ostaviti na klupi?
Kako da Krste drugu utakmicu za redom ostane na klupi?

Meho, tezak posao imas pred sobom :clap:
Ostrakovic nije bolji od Dejana Bandovica

Zip
Kontakt:

FK Sarajevo

Post Postao/la Zip » 01 mar 2015, 23:51

Zip je napisao/la:
BitiSrcemVezan je napisao/la: Petar Šegrt je pravi gospodin i neka je na dušu onome ko je bacio topovski udar pored njega, namjerno ili ne. I, majka mu stara evo gledam kod komšija danas bez ijedne petarde za 90 minuta, PA ZAŠTO STE DUŠMANI NAŠEM KLUBU!? Kakav je to mentalni sklop, ja to ne mogu da shvatim. Putuješ 3 sata na utakmicu da bi došao i palio baklje koje štete tvom klubu? Gađaš čovjeka koji je mogao ostati bez vida? Šta sad, imamo para pa sad treba paliti svaku tekmu i belaj praviti jel... Mi smo sebi uvijek bili i ostaćemo najveći dušmani.

Šta će zaustaviti kad to ta ista tribina podržava, nažalost.

I onda se čudimo kao odkud fakture mupa i što li nam Bože ne daju na gostovanja u broju u kakvom mi hoćemo? E pa zbog ovoga u Gradačcu!
Ja sam siguran da ti glavni navijaci citaju forume, pa neka se potrude to rjesiti izmedju sebe..
Kada su uspjeli rjesiti onu bagru u upravi, sve ostalo je maciji kasalj..
Moje neko misljenje je da niko osim tribine ne moze da rjesi taj problem..

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 01 mar 2015, 23:57

prasovic89 je napisao/la:Ma brate mili jednom uletiš i suspendziju doživotnu mu fisni. Nikakvo opravdanje ne postoji za ulijetanje na stadion. Kako se to sve može sistemski dovesti pod konac ali neće, neće !

Nemoj tako, oni imaju vise gostovanja od tebe i mene, glavni su za koreografije.
Oni su pravi navijaci, ne ti, ja ili slicni koji idu na utakmoce, placaju karte i bodre klub.
Oni na osnovu toga imaju pravo da ulijecu na teren, da naredjuju nasim igracima i upravi sta i kako, imaju pravo da gadjaju jednog zaista pozitivnog lika kakav je Segrt, imaju pravo da klubu nanose novcanu stetu...

Nadam se sto skorije vido nadzoru i ozbiljnim kaznama za sve one koji prave belaje.
Znam da ce doci do sukoba "vodja" HZ i uprave kad se odluci postaviti video nadzor na sjevernoj tribini, ali to nam je i vise nego neophodno.
Puno truda i para je ulozeno u ovo sve i klub se ne smije dovoditi u situaciju da par nadrogiranih likova svojom samovoljom mogu uticati da gubimo utakmicu za zelenim stolom.

P.S. Sve u Gradačcu koji su bili oko mene na tribini je bilo stid kad se ono desilo sa Šegrtom. To da je neko uletio, sa naseg dijela tribine nismo primjetili. Za to sam saznao tek kad sam se vratio u Sarajevo.
Na kraju, veci dio tribine je aplauzom ispratio Šegrta.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 02 mar 2015, 00:02

potpisujem!

I da, Šegrt je stvarno veliki gospodin i strašno simpatičan čovo. Volio bih čisto zbog njega da Zvijezda ostane u ligi.

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 02 mar 2015, 00:11

ovaj naš kadar mislim da je jedan od deset najboljih fudblaskih timova po imenima koji su igrali u istoriji i ove i one drzave.. :). mislim na podrucje BiH, stvarno spektar igraca je presirok, od kreativaca, golgetera, razbijaca sve imamo, nikad jaci tim definitivno nije igrao u ovoj ligi, o sirini kadra da ne govorim. :bih:

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 02 mar 2015, 00:22

Pretjera ga ti,kakvi su igraci igrali u Sarajevu ovo sto sada igra im ne moze kopacke obrisati,prva Sampionska generacija bi rasula ovu 3-0 sa pola snage.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 02 mar 2015, 00:29

Postoji udruzenje navijaca, i vise ljudi koji vode tribinu - koliko ja znam -
Ne sumnjam, ustvari siguran sam da svi oni vole klub vise od svega na svijetu.
Predpostavljam da imaju redovne kontakte sa upravom i da se ovi problemi mogu rijesiti.
Nikoga ne opravdavam ni za najmanji ispad, dosadan sam ali cu opet ponoviti, izgubili smo titulu prosle godine zbog tekme sa Borcem. Ali ne treba zaboraviti da su ti momci spremni i zivot dati za voljeni klub, i da imaju presudne zasluge za sve ovo pozitivno sto nam se desilo.
E upravo to je razlog vise da se svi skupa zapitamo vrijedi li to narusavati.
Neko je vec rekao da se to moze rijesiti samo na tribini, slazem se.
Ovo je jako osjetljiva tema i necu vise da pametujem.
Nadam se da ce vodeci ljudi na tribini naci nacin da i ovoga puta budu ono sto jesu, najbolji prijatelji i cuvari naseg dragog F K SARAJEVA.

Mirso1197
Kontakt:

Post Postao/la Mirso1197 » 02 mar 2015, 00:30

@Benko gdje si nasao tu sliku Benikinih klinaca svega ti?? :) Daj mi link ako on ima fejs tviter il sta vec?
BOLEST 1946
sarajevo horde bog i čaršija!

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 02 mar 2015, 00:32

Jedan sam od momaka sa sjevera i redovan sam na istom. Da se razumijemo, licno ne podržavam ulijetanje na teren, kao i 95% sjevera, ali uvijek ima onih 5%.

Koliko god pokušali uticati na to, dzaba je! Beklje su se palile i dalje ce se paliti, kao što Popco jednom rece ''to je bolest 1987''. Neki to ne razumiju, ali to se nece promijeniti. Poštujem i cijenim gospodina Šegrta, al veceras se sa njim ne bi u jednom složio, a to je ''da u Njemackoj nema baklji''. Svako ko imlo to prati zna da je to laž, jer bakljade ima i u Španiji i u Engleskoj i u Njemackoj, a za Italiju da ne pricam. Dosta manje se koriste, ali se koriste. Na to treba dodati, da to njihovi mediji ne napucavaju, kao ovi naši na Balkanu. Znaci, baklji je bilo i bice !

Idemo malo na incident. Vecina dobro zna ko je momak, koji je uletio na teren. To je momak koji dosta truda ulaže u organizovanje, kako domaci tekmi, tako i gostujuci tekmi. On nije narkoman, dapace momak trenira. Slažem se da ga sve ovo neopravdava, ali malo ko razmišlja u revoltu. Svi koji su prije nekoliko mjeseci bili na derbiju, znaju šta je na istom bilo. Seljacine su nakon gola poceli bacati baklje na nas, te iste baklje su u revoltu vracane i nastao je haus. Ne može mi niko reci da bi im aplaudirao i pjevao pjesmice, a da oni tebe gađaju bakljama. Ovdje niko nije spomenuo momka, koji je potrcao za njim da ga vrati na tribinu, što je na kraju i uradio. Možda sam nešto i propusti, al stvarno nisam vidio da je iko napisao. Što znaci da se i svjest navijaca polako mijenja.
Das Ist Walter

prasovic89
Kontakt:

Post Postao/la prasovic89 » 02 mar 2015, 00:41

Evander je napisao/la:
prasovic89 je napisao/la:Ma brate mili jednom uletiš i suspendziju doživotnu mu fisni. Nikakvo opravdanje ne postoji za ulijetanje na stadion. Kako se to sve može sistemski dovesti pod konac ali neće, neće !

Nemoj tako, oni imaju vise gostovanja od tebe i mene, glavni su za koreografije.
Oni su pravi navijaci, ne ti, ja ili slicni koji idu na utakmoce, placaju karte i bodre klub.
Oni na osnovu toga imaju pravo da ulijecu na teren, da naredjuju nasim igracima i upravi sta i kako, imaju pravo da gadjaju jednog zaista pozitivnog lika kakav je Segrt, imaju pravo da klubu nanose novcanu stetu...

Nadam se sto skorije vido nadzoru i ozbiljnim kaznama za sve one koji prave belaje.
Znam da ce doci do sukoba "vodja" HZ i uprave kad se odluci postaviti video nadzor na sjevernoj tribini, ali to nam je i vise nego neophodno.
Puno truda i para je ulozeno u ovo sve i klub se ne smije dovoditi u situaciju da par nadrogiranih likova svojom samovoljom mogu uticati da gubimo utakmicu za zelenim stolom.

P.S. Sve u Gradačcu koji su bili oko mene na tribini je bilo stid kad se ono desilo sa Šegrtom. To da je neko uletio, sa naseg dijela tribine nismo primjetili. Za to sam saznao tek kad sam se vratio u Sarajevo.
Na kraju, veci dio tribine je aplauzom ispratio Šegrta.
Sa objektivne tačke gledišta ( koje će na kraju ispasti moje subjektivno mišljenje jer nikad nisam gledao na to da meni bude bolje a druge ko yebe, onako kako jeste i yebaji ga ) prvo klub sam od sebe treba da bude svjestan da se ne isplati radi pojedinca ili par njih plaćati novčane kazne odnosno gubitak bodova. Kao što spomenu video nadzor :thumbup: to i jeste najbolje riješenje. Nije ti navijanje da ulijećeš po terenu ko majmun niti da baciš petardu, baklju, flašu, bananu, krompir ( koji i nije dobro ispečen ), mami i babi kući pa bacaj lonce i poklopce. Podržavam sve što je u granicama normale, tj. sportskog navijanja a sve osim toga strogo sankcionisati i tim postupkom automatski dati do znanja narednom potencijalnom debilu da se ne glupira.
Zemljo mojih djedova dok je tvojih sinova ti ces biti prkosna, slobodna i ponosna, zemljo naših djedova !

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 02 mar 2015, 00:43

Mirso1197 je napisao/la:@Benko gdje si nasao tu sliku Benikinih klinaca svega ti?? :) Daj mi link ako on ima fejs tviter il sta vec?
nije Benko nego Head, i nasao sam na njegovoj zvanicoj fb stranici.
1946

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 02 mar 2015, 00:48

Bakljada je jedno,gadjanje ljudi sa bakljama i petardama je drugo.
Klub se nesto i ne trudi da suzbije to,svima hvala koji uredjuju tribine i organizuju to sto organizuju ali neka se zapitaju jer Sarajevo tu zbog njega ili je on tu zbog Sarajeva.
I na kraju godine nekih 100 hiljada maraka kazne savezu na vec ogromne troskove Mup-u.

Srca su na pravom mjestu,samo jos da se mozgovi na utakmice ponesu

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 02 mar 2015, 00:49

Miden imas pp

Mirso1197
Kontakt:

Post Postao/la Mirso1197 » 02 mar 2015, 00:56

Head je napisao/la:
Mirso1197 je napisao/la:@Benko gdje si nasao tu sliku Benikinih klinaca svega ti?? :) Daj mi link ako on ima fejs tviter il sta vec?
nije Benko nego Head, i nasao sam na njegovoj zvanicoj fb stranici.
AHAHAHAHAHAHAHHAHA ovo mi je drugi put da mijesam vas dvojicu :crazy: :lol:
halali brt. kad imas Leona na avataru.. sta da ti kazem :thumbup:
BOLEST 1946
sarajevo horde bog i čaršija!

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 02 mar 2015, 01:01

Orton je napisao/la:Bakljada je jedno,gadjanje ljudi sa bakljama i petardama je drugo.
Klub se nesto i ne trudi da suzbije to,svima hvala koji uredjuju tribine i organizuju to sto organizuju ali neka se zapitaju jer Sarajevo tu zbog njega ili je on tu zbog Sarajeva.
I na kraju godine nekih 100 hiljada maraka kazne savezu na vec ogromne troskove Mup-u.

Srca su na pravom mjestu,samo jos da se mozgovi na utakmice ponesu
Haj ne lupaj majke ti ! Pokažei mi snimak, gdje neko nekog gađaju bakljom ili petardom? Petarda je pukla pored Šegrta, a ne na Šegrtu.
Das Ist Walter

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.