Da imamo 12 klubova i ovaj sistem e to bi bio pogodak a ovako bi imali zanimljivih tih nekih 7 kola a ostalih 30 Bogu plakati, isto kao i danas

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Signore je napisao/la:Na kvaliteti nece dobiti nista. Produzit ce prvenstvo za nekih mjesec i pol sto je i dobro. Jedina prava pozitiva u svemu tome je ovo dijeljenje bodova. Bas kao ono u Belgiji o kojem sam pisao. To ce im u zavrsnici podignut zanimljivost lige. Tesko ce netko s ozbiljnom prednoscu uci u zavrsnicu. U zadnjih pet sezona najvecu prednost na kraju je imao Partizan u sezoni 11/12. Imali su 12 bodova ispred Zvezde. U play offu bi to bilo 6 bodova. Jedna medjusobna utakmica i tu su samo tri boda u igri.Pappy je napisao/la:http://****/a774955/Sport/Fudbal/Je ... kraju.html
Srbija promjenila sistem. Mislim da je ovo i prava varijanta za našu ligu, samo da broj ekipa bude 12.
Svakako bi ovo s dijeljenjem bodova bilo idealno u BiH u sistemu s 12 klubova i dijeljenju na ligu za prvaka i ligu za opstanak. Vjerujem da bi jako cesto svih sest bilo u igri za prvaka.
Imaš na tabelama...Lampard8 je napisao/la:Gdje bih mogao pogledati međusobne omjere klubova
Nemojte me pogrešno razumjeti. Sa 16 ekipa neće dobiti puno na kvaliteti. Ali, mislim da će se poboljšati barem za malo. Kod nas bi druga priča bila. Moje je neko mišljenje, da bismo sa 12 ekipa (dakle 32 kola ukupno) mnogo dobili sa ovim sistemom, jer bismo u nastavku sezone gledali svake sedmice po tri izuzetno jake utakmice, a tako se kvalitet mora poboljšati.Signore je napisao/la:Na kvaliteti nece dobiti nista. Produzit ce prvenstvo za nekih mjesec i pol sto je i dobro. Jedina prava pozitiva u svemu tome je ovo dijeljenje bodova. Bas kao ono u Belgiji o kojem sam pisao. To ce im u zavrsnici podignut zanimljivost lige. Tesko ce netko s ozbiljnom prednoscu uci u zavrsnicu. U zadnjih pet sezona najvecu prednost na kraju je imao Partizan u sezoni 11/12. Imali su 12 bodova ispred Zvezde. U play offu bi to bilo 6 bodova. Jedna medjusobna utakmica i tu su samo tri boda u igri.Pappy je napisao/la:http://****/a774955/Sport/Fudbal/Je ... kraju.html
Srbija promjenila sistem. Mislim da je ovo i prava varijanta za našu ligu, samo da broj ekipa bude 12.
Svakako bi ovo s dijeljenjem bodova bilo idealno u BiH u sistemu s 12 klubova i dijeljenju na ligu za prvaka i ligu za opstanak. Vjerujem da bi jako cesto svih sest bilo u igri za prvaka.
Ugljevik.ANTIFA ! je napisao/la:Da li neko zna gdje ce Mladost igrati domace utakmice ! ??
Negdje sam procitao da ce igrati na svom stadionu u Velikoj Obarskoj bez mogucnosti da gostujuci navijaci prisustvujuANTIFA ! je napisao/la:Da li neko zna gdje ce Mladost igrati domace utakmice ! ??
Vjerovatno to i jeste problem, mada kvalitetom samo Borac (i to zbog imena pretežno) i možda možda Slavija da mogu igrati u toj ligi ali eto sve je kod nas nakaradno tako da ne sumnjam da je to što si rekao istina, nažalost.vlakanje je napisao/la:izgleda da je FSRS postavio ultimatum da mora biti 1/3 klubova iz RS u prvoj godini kada se bude igrala smanjena liga?!
FUJ !!!!!!!vlakanje je napisao/la:izgleda da je FSRS postavio ultimatum da mora biti 1/3 klubova iz RS u prvoj godini kada se bude igrala smanjena liga?!
Hjooj kad se sjetim ko je nama igrao u ligi!Cernica je napisao/la:Borac,Slavija i Glasinac iz Sokoca![]()
gdje je ona smijurija koja je liga sada
Smijesno je ovo 3 dana prije utakmice ne zna se gdje se igra utakmicaMCMXLVI je napisao/la:Ugljevik.ANTIFA ! je napisao/la:Da li neko zna gdje ce Mladost igrati domace utakmice ! ??
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.