Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

FaraonTM
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la FaraonTM » 04 mar 2015, 00:06

Ovo valja u smislu da liga traje duže, neki drugi napredak i ne vidim baš.

Da imamo 12 klubova i ovaj sistem e to bi bio pogodak a ovako bi imali zanimljivih tih nekih 7 kola a ostalih 30 Bogu plakati, isto kao i danas :)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 mar 2015, 00:16

Upamti moje rijeci...trazit cemo da se vrati liga 16 na sta ce ovo liciti... :cry:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 04 mar 2015, 01:33

Signore je napisao/la:
Pappy je napisao/la:http://****/a774955/Sport/Fudbal/Je ... kraju.html

Srbija promjenila sistem. Mislim da je ovo i prava varijanta za našu ligu, samo da broj ekipa bude 12.
Na kvaliteti nece dobiti nista. Produzit ce prvenstvo za nekih mjesec i pol sto je i dobro. Jedina prava pozitiva u svemu tome je ovo dijeljenje bodova. Bas kao ono u Belgiji o kojem sam pisao. To ce im u zavrsnici podignut zanimljivost lige. Tesko ce netko s ozbiljnom prednoscu uci u zavrsnicu. U zadnjih pet sezona najvecu prednost na kraju je imao Partizan u sezoni 11/12. Imali su 12 bodova ispred Zvezde. U play offu bi to bilo 6 bodova. Jedna medjusobna utakmica i tu su samo tri boda u igri.

Svakako bi ovo s dijeljenjem bodova bilo idealno u BiH u sistemu s 12 klubova i dijeljenju na ligu za prvaka i ligu za opstanak. Vjerujem da bi jako cesto svih sest bilo u igri za prvaka.

Kako nece sonjet dobro? Prvo sto vise brat bratu nece dat bodove spasa , nece bosnjam svom dat, oni tamo svojim i slicno kao sto je Rudar dao Slaviji oni leotaru i td..jer svi e se do zadnjeg kola borit za nesto..evropu, ispadanje ili titulu
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 04 mar 2015, 01:48

Gdje bih mogao pogledati međusobne omjere klubova :?:
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la hilmo » 04 mar 2015, 10:33

Lampard8 je napisao/la:Gdje bih mogao pogledati međusobne omjere klubova :?:
Imaš na tabelama...

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 04 mar 2015, 18:16

Signore je napisao/la:
Pappy je napisao/la:http://****/a774955/Sport/Fudbal/Je ... kraju.html

Srbija promjenila sistem. Mislim da je ovo i prava varijanta za našu ligu, samo da broj ekipa bude 12.
Na kvaliteti nece dobiti nista. Produzit ce prvenstvo za nekih mjesec i pol sto je i dobro. Jedina prava pozitiva u svemu tome je ovo dijeljenje bodova. Bas kao ono u Belgiji o kojem sam pisao. To ce im u zavrsnici podignut zanimljivost lige. Tesko ce netko s ozbiljnom prednoscu uci u zavrsnicu. U zadnjih pet sezona najvecu prednost na kraju je imao Partizan u sezoni 11/12. Imali su 12 bodova ispred Zvezde. U play offu bi to bilo 6 bodova. Jedna medjusobna utakmica i tu su samo tri boda u igri.

Svakako bi ovo s dijeljenjem bodova bilo idealno u BiH u sistemu s 12 klubova i dijeljenju na ligu za prvaka i ligu za opstanak. Vjerujem da bi jako cesto svih sest bilo u igri za prvaka.
Nemojte me pogrešno razumjeti. Sa 16 ekipa neće dobiti puno na kvaliteti. Ali, mislim da će se poboljšati barem za malo. Kod nas bi druga priča bila. Moje je neko mišljenje, da bismo sa 12 ekipa (dakle 32 kola ukupno) mnogo dobili sa ovim sistemom, jer bismo u nastavku sezone gledali svake sedmice po tri izuzetno jake utakmice, a tako se kvalitet mora poboljšati.

Vođen nekom logikom, i praćenjem sportskih događaja do sada, iz tih šest ekipa će uvijek ispasti jedna kvalitetna ekipa koja će se boriti za ostanak, i ona će već u narednoj godini težiti da popravi svoj kvalitet kako bi se uklopila u tih šest, i mislim da bi se tada iskristalisalo sigurno jedno 8-9 pristojno jakih ekipa. Naravno, to je samo moje mišljenje.

Mislim da je sa 12 ekipa ovaj sistem puno bolji, nego sa 12 ekipa, a da se igra trokružno.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 04 mar 2015, 18:49

Da li neko zna gdje ce Mladost igrati domace utakmice ! ??
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 04 mar 2015, 18:58

ANTIFA ! je napisao/la:Da li neko zna gdje ce Mladost igrati domace utakmice ! ??
Ugljevik.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 04 mar 2015, 18:58

ANTIFA ! je napisao/la:Da li neko zna gdje ce Mladost igrati domace utakmice ! ??
Negdje sam procitao da ce igrati na svom stadionu u Velikoj Obarskoj bez mogucnosti da gostujuci navijaci prisustvuju
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 04 mar 2015, 19:25

izgleda da je FSRS postavio ultimatum da mora biti 1/3 klubova iz RS u prvoj godini kada se bude igrala smanjena liga?!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 mar 2015, 19:28

vlakanje je napisao/la:izgleda da je FSRS postavio ultimatum da mora biti 1/3 klubova iz RS u prvoj godini kada se bude igrala smanjena liga?!
Vjerovatno to i jeste problem, mada kvalitetom samo Borac (i to zbog imena pretežno) i možda možda Slavija da mogu igrati u toj ligi ali eto sve je kod nas nakaradno tako da ne sumnjam da je to što si rekao istina, nažalost. :crazy:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 mar 2015, 19:31

vlakanje je napisao/la:izgleda da je FSRS postavio ultimatum da mora biti 1/3 klubova iz RS u prvoj godini kada se bude igrala smanjena liga?!
FUJ !!!!!!!

Ne zbog toga sto imam nesto protiv RS-a nego zato sto jedino Borac ima neke uslove da igra tu ligu i niko vise ! Slavija ako zavrsi stadion moze se nadati ostanku,ovo samo kod nas ima...
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 04 mar 2015, 19:46

Borac,Slavija i Glasinac iz Sokoca :lol: :lol: gdje je ona smijurija koja je liga sada :D
From father to son

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 04 mar 2015, 19:54

Cernica je napisao/la:Borac,Slavija i Glasinac iz Sokoca :lol: :lol: gdje je ona smijurija koja je liga sada :D
Hjooj kad se sjetim ko je nama igrao u ligi!
Ovi iz RS smetaju drzavi u svakom segmentu!
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 04 mar 2015, 19:56

MCMXLVI je napisao/la:
Ugljevik.
Smijesno je ovo 3 dana prije utakmice ne zna se gdje se igra utakmica :eh: :crazy:
Jedva cekam da skrate da nam se vise ovakve stvari ne dogadjaju :njanjanja: :)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 04 mar 2015, 20:28

Ima li bola iko kompetentan da odgovori gdje se igra MVO-Velež :D Gdje mi je onaj vojvoda od wellingtona što zna sve bicikliste na Tour de Franceu :) :urnebes: :urnebes:
From father to son

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 04 mar 2015, 20:29

Šta je ovo,neka nova furka. :idea: Samo usvojiš statut i eto investitora sa kesom para. :urnebes:Evo citam pa ne mogu vjerovati,sve neki ekskluzivni naslovi.Svi nešto slave. :hmmmmm:

Historijski dan za Plave, Željo ima novi Statut

U subotu predstavljanje prijedloga novog Statuta NK Čelik Zenica

Bundesliga ce biti siromašna,za ove naše Premijer klubove. :clap:

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 04 mar 2015, 20:31

Na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza RS odlučeno je da prijedlog FSRS bude Premijer liga BiH sa 12 klubova, od čega trećina iz RS.

Rodoljub Petković će i narednih pet godina obavljati funkciju generalnog sekretara, odlučeno je.

Na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske (IO FSRS), koja je održana danas u Banjaluci, odlučeno je da Rodoljub Petković i narednih pet godina obavlja funkciju generalnog sekretara Saveza.

Razmatrajući prijedlog Komisije za analizu takmičenja Fudbalskog saveza BiH o smanjenju broja klubova Premijer lige BiH, članovi IO FSRS donijeli su odluku da njihov prijedlog bude elita BiH sa 12 klubova, od kojih će trećina biti iz Republike Srpske.
Zato treba max pooštriti kriterij za licencu PL,jer ovi neće nikad milom pristati da nam liga bude normalna.Njima je bitnije da imaju 4 "srpska" kluba već da liga bude kvalitetnija.Zato samo licenca pa ko ože nek igra ko ne može nek gleda i gotovo!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 04 mar 2015, 20:34

Ne želimo ligu bez Glasinca sa Sokoca :nene:
From father to son

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 04 mar 2015, 20:38

ipak mislim da iza ovih odluka ne stoje sportska lica vec politicka a ljudi u sportu moraju da slusaju ;) kako god da bude bit ce liga kvalitetnija, pa ako klibovi iz RS budu losiji, ispast ce i gotovo :) No, ako bi se Leotar vratio ili Rudar Prijedor to su vec fine ekipe ;)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.