FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

belosevic28
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la belosevic28 » 04 mar 2015, 23:39

obiteljskicovjek je napisao/la:
belosevic28 je napisao/la:
obiteljskicovjek je napisao/la:Vrijeme je za :zzz: :wave:
Pozz iz snijegom okovanog Olova :wave:
Beli, ovdje kod nas nije strasno za sad - Sarajevo :thumbup:
Pozz za seher, sutra sam tamo aBd, pa cu se uvjeriti :D Ovdje pada kao da se pretplatio... :mrgreen:
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 mar 2015, 23:40

Nego, sta cemo sa Krstom?
Izgleda da nam se nece naigrati ove polusezone. Misljenja sam da ga je trebalo prodati sad na zimu ako je bilo kakvih konkretnih ponuda.
Po meni, dva naprijed su sigurna, Benko i Duljevic u vecini utakmica.
Izmedju Okica, Bekic i Krste vodit ce se bitka za to trece mjesto.
Isto tako i Milos bi mogao dosta vremena na klupi provesti.
A prije samo godinu dana Krste-Stojcev su nam bili udarne igle. Napreduje se :)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 mar 2015, 23:42

Ne znam ni ja sam...da ga neko kupi mora izdvojiti 800K eura a to niko nece uraditi iako je Makedonski reprezentativac...nece dovoljno igrati u Sarajevu po svoj prilici :hmmmmm:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 04 mar 2015, 23:43

Evander je napisao/la:Nego, sta cemo sa Krstom?
Izgleda da nam se nece naigrati ove polusezone. Misljenja sam da ga je trebalo prodati sad na zimu ako je bilo kakvih konkretnih ponuda.
Bila je ponuda Serifa, ali ni blizu koliko su nasi trazili. Eeh sad, tesko pitanje... :o Mada ja vjerujem da cemo u nekoliko tekmi igrati i sa Krletom i Benkom, znas da nas Meho vazda iznenadi :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 mar 2015, 23:46

Bit ce jako dosta rotacija...svi ce igraci dobijati prilike dok je recimo samo Tatko 100% siguran jer smo tu losi sa igracima trenutno,ma ne znam vala ima jako dosta kombinacija i svi ce igrati :thumbup:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 04 mar 2015, 23:47

Ne otpisujte Krstu još če on nama dosta valjati Krste igrač i čovjek sve u svemu majstor svakako
Sarajevo ljubavi moja!

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 04 mar 2015, 23:51

Kakvi otpisivati... Svaki kvalitetan igrac je dobrodosao, a Krle je to svakako. Zabit ve on aBd jos dostaa bitnih golova...

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 mar 2015, 23:55

sekac je napisao/la:
Ne otpisujte Krstu još če on nama dosta valjati Krste igrač i čovjek sve u svemu majstor svakako
Nisam ga otpisao, znam da je on jako dobar i da nam itekako moze valjati. Ali dobri su i Okic i Bekic.
Jednostavno sam misljenja da imamo viska jednog napadac.
Plus, Milos i Bilbija mogu pokriti te napadacke opcije.
Zao mi da bilo ko od njih presjedi svo vrijeme na klupi, dobri su svi igraci i momci, a utakmica za svakoga nema dovoljno.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 05 mar 2015, 00:01

Evander je napisao/la:
sekac je napisao/la:
Nisam ga otpisao, znam da je on jako dobar i da nam itekako moze valjati. Ali dobri su i Okic i Bekic.
Jednostavno sam misljenja da imamo viska jednog napadac.
Plus, Milos i Bilbija mogu pokriti te napadacke opcije.
Zao mi da bilo ko od njih presjedi svo vrijeme na klupi, dobri su svi igraci i momci, a utakmica za svakoga nema dovoljno.
Hvala Bogu slatke muke za šefa!
Sarajevo ljubavi moja!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 mar 2015, 00:04

A tek koga na gol staviti :)

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 05 mar 2015, 00:08

Pokušavao sam citirati samo ono najbitnije, ali ne mogu izbaciti ni jednu rijec iz ovog texta.

Poziv Udruženja "Bordo Prijatelji 1946"

Zbog čega naš klub nema najmanje 20 hiljada registrovanih članova? Jel' to nas „nema“, ili smo lijeni, ili ne razumijmo zašto je članstvo u FK Sarajevo toliko bitno? Apsurdno je da smo osamdesetih godina kada nije bilo ni interneta, ni facebook,a ni privatnih medija imali više registrovanih navijača nego danas.

U trenutcima kada se priprema 20.broj magazina BORDO FAN oficijelni brojčanik aktivnog članstva na klupskom web portalu još uvijek nije stigao do broja 6.000. Iako za sve ostale klubove u BiH, pa i šire, ta brojka predstavlja misaonu imenicu, za Fudbalski klub Sarajevo ipak je prilično porazna i deprimirajuća! Teško je vjerovati da u gradu od pola miliona stanovnika klub takve veličine, historije i ugleda pod svoje krilo ne može okupiti najmanje tri puta više članova?! A gdje su tek ostali gradovi i dijaspora?! Neshvatljivo je to što čak i površnim uvidom u trenutno članstvo možemo lahko zaključiti da broj članova još uvijek nije dostigao ni kapacitet jedne tribine na Hasetovom stadionu?!

Ako izuzmemo broj onih koji po automatizmu postaju članovi, kao što su polaznici omladinske škole, Akademije i njihovi treneri, te prvotimci - igrači, onda dolazimo do zaista bolne činjenice da trenutni aktivni članovi ne bi mogli ni blizu popuniti koševsku sjevernu tribinu, a o „Istoku“ i „Zapadu“ da i ne govorimo. Međutim, kada se igra derbi ili evropska utakmica, „Sjever“ i „Istok“ obično budu puni kao šibica. Imajući u vidu kapacitet te dvije tribine, samo taj broj navijača kada bi se učlanio najmanje bi za duplo uvećao trenutnu cifru. O Facebook prezentaciji kluba da i ne govorimo.

Pa, u čemu je onda problem? Zašto se tako sporo učlanjujemo u klub? Je li članarina od 20 KM godišnje skupa, ili je procedura učlanjenja možda komplikovana, Ili je „običnom“ navijaču baš toliko teško doći jednom u 365 dana do klupskih prostorija i ispuniti formular, Ili mi navijači uopće ne shvatamo šta je suština članstva i šta ono predstavlja, kako za klub tako i za nas same? Gdje je tu zapelo? Klupska administracija zaista je učinila sve da maksimalno olakša proces učlanjenja i nema joj se šta zamjeriti. Ko neće ili ne može da dođe do kluba ili fan shopa, može se učlaniti preko uplatnice i interneta tako da fizičko prisustvo uopće nije neophodno. A ni iznos od 20 KM na godišnjem nivou nije nešto što može i smije spriječiti bilo kojeg istinskog i iskrenog navijača.

Zato mi iz udruženja „Bordo Prijatelji 1946“ držimo da opravdanja nema i ne može biti. Činjenicu da pet godina nakon pokretanja projekta imamo manje od 6 hiljada aktivnih članova, smatramo nejasnom i alarmantnom. Sasvim je nepotrebno pojašnjavati šta članstvo znači i kakvu ulogu u modernom poslovanju danas igra za jedan sportski kolektiv. Ali osjećamo nasušnu potrebu da još jednom pocrtamo šta članstvo predstavlja za nas navijače. Bit članstva je pripadnost, odnosno identitet. Ili smo članovi bordo familije ili nismo, sredine nema! Također, važnu ulogu igra i prestiž. Biti član najvećeg bh. kluba i jednog od najpopularnijih u regiji je privilegija i nešto od čega mi navijači imamo najveću korist! Baremo tako to mi, Bordo prijatelji, shvatamo.

Pa šta nas onda spriječava da se masovnije priključimo našem klubu? Pored virtuelnih lajkova podarimo našem klubu dio sebe i u stvarnosti. Pokažimo još jednom da smo vjerna bordo nacija. Učlanimo se u naš jedini klub i podsjetimo druge da urade isto.Pitajmo na sljedećoj utakmici svoga prijatelja na tribini je li član kluba i šta ga sprečava da to ne postane. Napomenimo mu da je FK Sarajevo osamdesetih godina imalo veći broj registrovanih članova i od klubova „velike četvorke“. Nije li sramota da se te brojke danas ne mogu dostići i prestići? Boga mi jeste...
Zadnja izmjena: miden, dana/u 05 mar 2015, 00:18, ukupno mijenjano 1 put.
Das Ist Walter

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 05 mar 2015, 00:11

Slatke muke za Kodru :D

Igrati ce Velkoski sigurno, kakvu ofanzivu imamo ja sam siguran da cemo u nastavku gledati tekme sa 5+ golova :kafa:

Golmanske pozicije odlicno popunjene, a defanziva stabilna Kallasi odlican na d.beku tu nam je skripalo a Berberovica je izgleda Kodro preporodio jos ce ga u reprezentaciju pozvati :D
Ti si opet šampion !

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 mar 2015, 00:13

Misljenja sam da ce se Berberovic naigrati ove polusezone, a svi smo ga na tribine slali :)
U Gradaccu je odlicno izgledao. Nekako, imao sam osjecaj da se vratio stari Dzemica ;)

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 05 mar 2015, 00:14

xbox je napisao/la:Trenutak kada je Amidza cuo za strasni statut komsija.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

slika
joj brate da jih hoce uzeti ovaj Rastoder ima da se raspadnu jos vise majkemi jer sam iz Ljubljane i kad je dosao u Olimpiju da joj bude sponzor obecavao da ce biti broj 1 u Slo i da ce nesto napraviti u Evropi a na kraju nista haha :D on hoce samo da reklamira svoju firmu Derby banana da je to napisano na dresu i za to ce mozda platiti nesto da klub ne bude u minusu, a sad da ce on dovoditi neke kvalitetne igrace, trenere... ne vjerujem :) jos hoce da se on sve pita u klubu i zbog toga se je zakacio sa Green Dragonsima (navijaci Olimpije) i evo danas bio derbi sa Mariborom nigdje Dragonsa i to nije samo danas na svim utakmicama je tako nesto slicno kao sa Dinamom
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 05 mar 2015, 00:15

Fakat je sramota ne biti clan svog kluba a nazivatii se navijacem .... jednostavno NE IDE!!!! :thumbdown:

AKO NSITA, UVIJEK IMA BRACE KOJA BI POGURALA AKO NEKO U TOM TRENUTKU BAS NEMA! :tokralju:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 mar 2015, 00:22

U sustini, mi kup utakmicu mozemo poceti sa skroz drugih 11 igrca i opet da budemo apsulutni favoriti.
Recimo, u prvenstvu poceti sa ovim sastavom: Delac-Kalasi, Tatko, Mihojevic, Puzi-Cimirot, Alispahic, Bilbija-Okic, Duljevic, Benko.
U kupu ovaj sastav: Ostrakovic-Baric, Berberovic, Kovacevic, Protic-Rustemovic, Radovac, Stojcev-Puric, Bekic, Vejoski.

Ovakvu sirinu niko nikad u ovoj ligi nije imao!!!

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 05 mar 2015, 00:23

Benko je napisao/la:Fakat je sramota ne biti clan svog kluba a nazivatii se navijacem .... jednostavno NE IDE!!!! :thumbdown:

AKO NSITA, UVIJEK IMA BRACE KOJA BI POGURALA AKO NEKO U TOM TRENUTKU BAS NEMA! :tokralju:
Ima onih koji stvarno nemaju, ali vecina je onih koji ce prije dati za kladionicu i bingo. Trenutno imamo više clanova, nego cijela BHT Premijer Liga zajedno, ali je to i dalje malo.
Das Ist Walter

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 05 mar 2015, 00:27

Imamo previse napadaca? Bas super. Da poslusamo Amidzin savjet i da igramo s 4 napadaca :P

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 05 mar 2015, 00:29

miden je napisao/la:
Benko je napisao/la:Fakat je sramota ne biti clan svog kluba a nazivatii se navijacem .... jednostavno NE IDE!!!! :thumbdown:

Ima onih koji stvarno nemaju, ali vecina je onih koji ce prije dati za kladionicu i bingo. Trenutno imamo više clanova, nego cijela BHT Premijer Liga zajedno, ali je to i dalje malo.
Ako bi do kraja godine uspijeli doci do cifre od 10.000 bilo bi to i vise nego odlicno :thumbup:
Ti si opet šampion !

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 05 mar 2015, 00:29

Joj Delača kralja uz'o broj 2 :rol:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, laki23, Tatamata1946 i 26 gostiju.