AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 04 mar 2015, 10:06

Govorim o tome da mi se trenutni nacin poslovanja Celzija svidja i da trebamo slijediti taj model, a kako se prije radilo, ne zanima me. Davanje basnoslovnih cifri za neke anonimuse ili placanje igraca od 100 miliona nikada necu podrzavati.

Ako sam dobro procitao, mi smo u periodu od januara do februara imali 22 povrede, a vise od pola njih je vezano za misice. Toliko nismo imali za citavu proslu polusezonu. :roll:
Ne znam stvarno sta rade, pa promijenjen je kompletan sastav osoblja i dosla su neka nova lica sa Pippom, ali problem i dalje ostaje, ovoliki broj povreda u kratkom roku pokazuje da se nesto radilo na pogresan nacin, a to je nedopustiv propust za nekoga ko sebe zove profesionalcem.
Nije to toliko ni do milanlaba, ali njima na dusu sto sjebase ove mlade, boga pitaj kroz sta su oni prolazili da ih se osposobi i na koji nacin, pa se tek sad javljaju nuspojave svega.

Nisam znao da Pazziniju istice ugovor, znaci da ce sad otkupiti Destra za 18 miliona. :facepalm: Daj boze da se to oko dionica sredi do kraja sezone pa da se i ulozi odredjeni novac, jer oni ako dadnu ovih 18 miliona, ima da sanjamo o bilo kom drugom igracu.
Jedino prodati Saravija, ali gadi mi se to sto smo postali poput Porta koji prodaje igrace radi profita, ej jedan Milan da postane to :puke: jos ajde ne bih zalio da znam da ce se novac uloziti u veznjaka, ali prodavati ga radi Destra, kretenluk. :facepalm:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 04 mar 2015, 11:17

Bas podsjecamo na Arsenal, povreda za povredom, a nista se niti preduzima niti prica o tome u Milanu.

I meni je zao Pata, rasturao je do one velike povrede, od tada je samo obnavljao povrede dok nije otisao iz Milana. I na rastanku je rekao, ako se dobro sjecam, i sam Berla kako ce se za koju godinu vratiti ponovo u Milan. Ali izgleda da ni u Brazilu ne igra nesto posebno, izgleda psihicki se nije oporavio, jer momak zna igrati.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 mar 2015, 12:04

Pa bio je cini mi se jucer Galliani u Milanellu, pa se izmedju ostalog pricalo i o povredama. :mrgreen:

Mene je Pato jako razocarao, sjecam se kako onih zadnjih mjeseci nije htio igrati radi "povrede", a okolo se zalio agentima da dobija malu minutazu (sto nije bilo istina, samo mu se dozirala minutaza jer je izgledao mrtvo i bezvoljno na terenu) dok na kraju sam nije zatrazio transfer. Znaci, cekalo ga se nakon silnih povreda (neki drugi klub bi ga sutnuo u trecu brazilsku ligu), odbijala se sve ponude da bi na kraju uvrijedjena mlada zatrazila transfer jer mu nesto nije bilo po volji, u trenutcima kad je Milan bio u groznoj situaciji i kada nam je trebala pomoc da se dignemo na noge. Djubre pa djubre, ne mora se nikad vise vratit sto se mene tice, eno ga nek' partija i slika se po brazilskim plazama, ionako vise takvih slika vidim nego onih na terenu. :yawn:

Mada, onoga ko u najboljim godinama i vrhuncu karijere ode nazad u Brazil, ne mogu shvatiti ozbiljnim. Dzabe sav talenat, (ne)profesionalnost je njegova najveca boljka.

FORZA MILAN !

Maestro21

Post Postao/la Maestro21 » 04 mar 2015, 14:22

Ako bi nas neko i kupio i dao mnogo novca za pojačanja mi ne možemo biti plastična ekipa isto kao i Real koji troši nemilice, ipak su to klubovi sa tradicijom. Sa druge strane imaš Shity i Psg koji nemaju veliku tradiciju i svi ih nazivaju umjetnim ekipama. I libo me racku šta će ko reći za klub samo neka nas kakav arap kupi i uloži u kvalitetna pojačanja.

Juče je Galliani na sastanak zvao Pipa i ostale pomoćnike, bili su Tavano i onaj drugi levat na raportu zbog brojnih povreda.

Što se tiče Patka, ja ga mnogo gotivim i volio bih ga opet vidjeti u Milanu. On da nije otišao završio bi u invalidskim kolicima. Doktor u Corinthiansu je rekao da dođe i on će riješiti njegove probleme, i eto vidimo kako i koliko igra od kada je otišao iz Milana.
Forza Milan!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 mar 2015, 14:33

Pato, kakav je to igrač MOGAO biti... :crazy:

Što se tiče povreda, ima tu svega i svačije odgovoronosti, sve bih ja to nogom pošutao iz Milana mame im se nayebem :oops:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 mar 2015, 14:59

Gotivio sam ga i ja do odredjene mjere, ali to forsiranje transfera da se gospodin makne odavde kada je ekipa bila u go.vnima i generalno njegovo kurcenje po terenu zadnje dvije sezone gdje nije pokazivao ni zrno volje da potegne i oznoji guzicu da se vrati na stari nivo me je razocaralo, stvarno sam puno vise ocekivao od njega.
Mislim, razumijem ja to u jednu ruku, povrede su u najvecoj mjeri kumovale svemu tome, al' yebemu, potrudi se malo, trgni se, njemu je tih zadnjih sezona bilo najvaznije sta obuci, gdje otici partijati i kako guziti Barbaru, a zalaganje na terenu-nula bodova. To bjezanje u Brazil je ustvari bilo bjezanje od fudbala, nazalost.

A ja sam taman bio komentarisao kako se broj povreda smanjio na odnosu na ono kad je Allegri bio tu, kako su poboljsali fizicku spremu, kad hop, usrase u ova dva mjeseca sve. :mrgreen:
Ali mora postojati razlog zasto su svi u isto vrijeme povrijedjeni i od skoro istih povreda, nesto se tu pogresno radilo (sto je nedopustivo za profesionalne trenere, pa kakav su nam onda to skart uvalili). :crazy: Najbolje bi nekako bilo vratiti ono staro osoblje ako je ikako moguce, tad su svi igraci k'o svicarski sat radili. :problem:

FORZA MILAN !

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 04 mar 2015, 15:16

čudno je to s povredama, kod nas također uvijek neko u bolnici, svako malo se neko povrijedi :roll: da l' je to medicinskog osoblja, da l' u klubovima kljukaju igrače nečim, pa to negativno utiče na njihovo zdravlje, ko će ti ga znat' :roll: Almeyda je govorio da su ih drogirali dok je bio u Parmi ..

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 04 mar 2015, 15:23

Zato meni De Sciglio i Bonera izgledaju ko napuseni na terenu :njanjanja:
Ma ko ce ga znati sta je u pitanju,mozda samo faktor (ne)srece,a mozda opet i pogresan rad sa igracima.

Maestro21

Post Postao/la Maestro21 » 04 mar 2015, 15:28

Kamo sreće da ih drogiraju, imalo bi nekog pozitivnog uticaja na igrače :D
Forza Milan!

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 04 mar 2015, 15:35

Forbes objavio novu listu milijardera.Pedofilko je procjenjen na samo 7.4 milijarde $,što je negdje oko 5 milijardi €,i onda se neko pojavi tvrdeći da on nema para.Dok je istina sljedeća,on je propali političar i više ne može skupljati glasove preko Milana,i zato nema ulaganja.

Recimo,Abramovich je od njega teži samo 1.7 milijarde,a razlika u odnosu prema klubu je drastična.
Zadnja izmjena: AgentttB, dana/u 04 mar 2015, 15:54, ukupno mijenjano 1 put.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 mar 2015, 15:40

Reci da je faktor nesrece bi imalo smisla da je to samo par igraca tokom sezone, povrede su sastavni dio fudbala yebi ga i ne mozes protiv toga, al' sad kad ti preko 15 igraca otpadne u tridesetak dana i to sve radi povrede misica, e pa to je malo previse da bude faktor nesrece. :mrgreen:

Prije je da se nesto pogresno radilo. Sve je bilo ok prvu polusezonu, vrlo malo povreda, dobro odradjenje pripreme, igraci koliko-toliko fizicki spremni (nije idealno, al' nije lose ni kao prije), ali nesto se poslije zimske pauze preokrenulo i u tome valja traziti uzrok, ocigledno je bilo nekih inovacija ...koje kod nas ne pale u zadnje vrijeme, u bilo kom obliku da se radi. :zzz:

zamisli da nas uzme onaj meksikanac koji je drugi najbogatiji covjek na svijetu, pa napravio bi covjek spejs satl od nas :njanjanja: :njanjanja:
al' sve se nesto bojim da se uzalud nadamo, previse je dobro da bi bilo istinito. :zviz:

FORZA MILAN !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 mar 2015, 15:41

UrbyEmanuelson je napisao/la:Zato meni De Sciglio i Bonera izgledaju ko napuseni na terenu :njanjanja:
Ma ko ce ga znati sta je u pitanju,mozda samo faktor (ne)srece,a mozda opet i pogresan rad sa igracima.
Ovako nekako :lol:

slika

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Champion1
Kontakt:

Post Postao/la Champion1 » 04 mar 2015, 15:56

FaraonTM je napisao/la:
UrbyEmanuelson je napisao/la:Zato meni De Sciglio i Bonera izgledaju ko napuseni na terenu :njanjanja:

slika
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Odma sam se sjetio ove slike ali je nisam uspio naci :D :thumbup:
FORZA MILAN!

Tu sei tutta la mia vita!

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 04 mar 2015, 15:58

:lol: Dobar,dobar :D
I da,dok nisam zaboravio, @Hattrick123 dobrodosao nazad :thumbup:

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 05 mar 2015, 11:01

Corriere dello Sport reports that Milan could try to sign Sportiello from Atalanta, seeing as Perin has become too expensive for the club.

slika
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 05 mar 2015, 12:45

Ima li kod nas ista, a da nam nije preskupo? :roll:
Pa mi vise ne mozemo dovesti ni prosjecnog igraca vec su nam i oni postali preskupi, pa se okrecu nekom Valdifioriu iz Empolija (ima "samo" 29 godina) i onom malom kvazitalentu Baselliju. Kao, oni bi trebali biti ta "pojacanja" koja ce unaprijediti i osvjeziti vezni red, ma hoce klinac moj. :roll:

Ali vazno da ce se otkupiti Destro za kojeg je upitno da li vrijedi i pola od tog novca, decko nit' je kvalitetan nit' se uopste uklapa ovdje, van pameti je dovesti klasicnu devetku kojem je radijus kretanja dvadesetak metara, i to iskljucivo u sesnaetercu. A ovamo nazad ti krs po terenu igra, ne znas koju poziciju prije poceti pojacavati i koga prije otjerati.

Nas cak i da otkupi neko, trebat ce proci jos najmanje jedna sezona (za zaborav naravno) dok se stvari malo ne poboljsaju, nece ti niko doci i iste sekunde izvaliti 50 miliona k'o iz su*ka.
Daj boze da se sve to regulise do kraja sezone, ako sam dosad istrpio neuspjehe, istrpio bi i tu jednu yebenu sezonu, al' bar da znam da ce nam sunce osvanuti na kraju.

FORZA MILAN !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 mar 2015, 13:53

Destro je kloc jedan po jedan, on da je valjao ostao bi u Romi a ne bi dolazio kod nas :D

Meni vrijeđa inteligenciju kada vidim potencijalna "pojačanja" koja Milan želi, dođe mi da vrisnem na sav glas od muke. :oops:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 05 mar 2015, 14:17

FaraonTM je napisao/la:

slika
:lol:

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 05 mar 2015, 14:18

Po meni je Pazzini Henry za Destra,da ne pominjem koliko gine za klub kad igra. I opet ce nase konjine vjerovatno otkupiti kloca Destra i rijesiti se Pazzinija. Tugo moja.

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 05 mar 2015, 14:30

Klopp? Gundogan? Subotić?

Kakve dezinformacije se šire,pa to nisu istine.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.