FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

lazar
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la lazar » 05 mar 2015, 14:00

super je napisao/la:
neroazzuro je napisao/la:Da bi ovo sa omladinskim pogonom zazivjelo u vecim razmjerama mislim da ce se morat povuc ozbiljni potezi na poboljsanju pomocnih terena, da na jednom od njih postoje i tribine, svlacionice i dobar teren s prirodnom travom.
to je planirano u 3 fazi,dobit cemo zemlju za gradnju 4 terena sa pratecim objektima,lokacija extra na opstini ilidza
Trebali bi i mi poceti otimati :mrgreen:
Ima jedan fin kamp, drze ga neki levati. Dalo bi se tu nesto izmajmunisati sa Senaidom.

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 05 mar 2015, 14:08

lazar je napisao/la:
super je napisao/la:
neroazzuro je napisao/la:Da bi ovo sa omladinskim pogonom zazivjelo u vecim razmjerama mislim da ce se morat povuc ozbiljni potezi na poboljsanju pomocnih terena, da na jednom od njih postoje i tribine, svlacionice i dobar teren s prirodnom travom.
to je planirano u 3 fazi,dobit cemo zemlju za gradnju 4 terena sa pratecim objektima,lokacija extra na opstini ilidza
Trebali bi i mi poceti otimati :mrgreen:
Ima jedan fin kamp, drze ga neki levati. Dalo bi se tu nesto izmajmunisati sa Senaidom.
da smo htjeli otimati uzeli bi pajin,nama je prvo nudjeno,nasi zele da urade po svom nahodjenju kamp sa pratecim sadrzajem i dogovoreno je sa opcinom atraktivnija lokacija od butmira,i za statut se nije dizala velika pompa i sve je proslo ok a tako ce biti nadam se i dalje,u klubu se vodi jedna ispravna politika koju mi navijaci moramo podrzati,znaci svi mi moramo biti aktivniji od posjete pa do clanskih,naseg shopa itd
Zadnja izmjena: super, dana/u 05 mar 2015, 14:09, ukupno mijenjano 1 put.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

zeka_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zeka_tm87 » 05 mar 2015, 14:09

super je napisao/la:
koliko su te faze vremenski izrazene tj da li je jedna faza =1godina lupam ili 1 mjesec???
51%--------49%

123456
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la 123456 » 05 mar 2015, 14:12

OdaVeliki je napisao/la:
123456 je napisao/la:Svaka cast upravi na ovim potezima.No mene kao navijaca ce ubjediti u "bolje sutra" kad:

1.Zeljo bude igao Evropske utakmice na Grbavici.
2.Kad nam pojacanja ne bude igrac iz Srbijanskog ligasa sa donjeg djela tabele.
3.Kada nasi juniori prvi ugovor potpisu na minimum 4 a najpovoljnije na 6 godina.I kada ti isti juniori po odigravanju 3-4 sezone u prvome timu odu u ligu pet iz Zeljeznicara.
A ko je to dosao iz Jelen lige?
Jos je jako zanimljivo ovo kad odu ligu pet? Mnogo dobrih igraca i prije nije moglo otici u ligu pet. Zato majke ti pocni navijati za Real i miran. Kakvi samo zahtjevi. :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
E gdje mi Real pronadje brate mili.Da rece bar Atletiko Madrid pa hajde :D .....No zar ut zadnji par sezone nismo dovodili igrace iz Jelen lige? Pa kada smo zadnji put doveli igraca i rekli da je pojacanje?ne kazem da poslije nisu bili pojacanje al u vrijeme dovodjenja da su bili pojacanje?

Pa naravno to bi valjda trebao biti cilj mlade igrace prodati direktno u ligu pet.Po meni ako to nije jedan od ciljeva ne znam sta je.Dokazano da imamo talenata al ih brate mili prodajemo losije od sladoleda sad u zimu.To je realnost.

Ja cu ponovo reci tek kada evropu budemo igrali na Grbavici smatrat cu da smo postali klub kako Bog zapovjeda.Do tada cu i dalje pratiti i navijati za 11 plavi na terenu pa taman oni bili i sami forumasi :njanjanja:
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 mar 2015, 14:19

123456 je napisao/la:Ja cu ponovo reci tek kada evropu budemo igrali na Grbavici smatrat cu da smo postali klub kako Bog zapovjeda.Do tada cu i dalje pratiti i navijati za 11 plavi na terenu pa taman oni bili i sami forumasi :njanjanja:
Taj proces ce potrajati neko vrijeme, ako se do ljeta nesto vece ne desi jos ce duze vremena biti potrebno za to.

Dok se tim koji ce izboriti europu oformi trebat ce vremena, a teko ce potrajati da istu igramo na Grbavici !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 mar 2015, 14:52

Europa na Grbavici, san svakog Željovca :pray:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 05 mar 2015, 15:07

zeka_tm87 je napisao/la:
super je napisao/la:
koliko su te faze vremenski izrazene tj da li je jedna faza =1godina lupam ili 1 mjesec???
To ti sigurno ni Gredic ne bi znao precizno reci, sve zavisi od brzine pronalaska potencijalnih ulagaca...Sto se prije krene sa nekim projektima tako ce se i situacija poboljsavati u nasu korist.

Oni koji misle da se na ovaj model poslovanja nece naci investitori jer se kao ulagac toboze nista ne pita u velikoj su zabludi. Do sada je bila praksa da sponzori tj ulagaci daju novac u klub a da pritom fakticki nemaju pojma gdje taj novac zavrsi a sve sto dobiju zauzvrat su par panela na stadionu, malo marketinga i to loseg i to je fakticki sve. Zato i jesmo dosli u situaciju da vise prakticno niko nece da ulaze u nesto iz cega nece izvuci neku dobit a opet sa druge strane troskovi naseg kluba su sve veci i veci a prihodi moze se reci iz godine u godinu sve manji. Nesto se moralo mijenjati (statut je bio preduslov za to) a prakticno vec od danas se moze poceti sa pripremom papirologije neophodne za registraciju ovih dviju firmi koje su jucer prezentovane.

Sa ovim novim modelom koji je jucer predstavljen, ugovorom ce biti do u najsitnije detalje precizirano za koju namjenu sredstva idu i sam ulagac ce biti zasticen (sto do sada nije bio slucaj) i imati sva prava koja stoje u samom ugovoru. Prije svega ocekujem infrastrukturna ulaganja i izgradnju tribina (mozda jedna po jedna) a mozda se nadje i neki krupniji ulagac koji ce uraditi cijeli stadion i samim tim sebi obezbjediti 4 ili 5 puta veci profit.

Najbolja stvar u svemu je sto je klub zasticen i sto po isteku ugovora sa investitorom sva novosagradjena imovina prelazi u vlasnistvo FK Željeznicar. Mi objavljujemo tender odnosno natjecaj, odredjujemo pravila i biramo partnere sa kojima ulazimo u odredjeni projekat.

Moram jos jednom da pohvalim ljude u upravi koji su vjerovatno slusali i glas nas obicnih ljudi koji vole Želju i uradili ovu stvar kako bi i mi sami vjerovatno uradili. Najvaznije je da se sve pokrenulo sa neke mrtve tacke i takodjer je od krucijalnog znacaja da se nece prodati ni jedan pedalj nase imovine, zemljista i da cemo jednog dana nadam se biti apsolutni vlasnici jednog funkcionalnog stadiona sa svim pratecim sadrzajima na kojem cemo moci igrati evropu kao naravno i reprezentacija kojoj ce to fakticki postati novi dom za sve vaznije utakmice.

@Rodom s'Mejtasa Kako sam cuo jucer u onom izlaganju da ce Skupstina kluba biti prakticno u stalnom zasjedanju (znamo do sada da je to bilo prakticno jednom u godini i to vise formalnosti radi) i na taj nacin ce se sigurno iskristalisati clanstvo u istoj, ko ne bude radio, dolazio na sjednice ili opstruirao na bilo koji nacin to ce se vrlo brzo vidjeti. Takodjer za ove momke koji su ispred navijaca usli u skupstinu sam cuo samo rijeci hvale od ljudi koji ih dobro poznaju, tako da vjerujem da su bolja i ljepsa vremena pred nama.. :bih:
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 05 mar 2015, 15:21

FKZ1921 je napisao/la:Ove generacije 94,95 i 96 Amar je kvalitetno završio. Svi su sa ugovorima na 5 godina (Baja, Vedran, Dado, Memija, Dzenis, Cutahija, Osmankovic, Durakovic)...
Amir (97),tri godine i dogovor da nakon 18-te potpise još dvije, Ajdin Mujagic(98),na tri,takodje uz dogovor da produži za još dvije...
Zeric i Behram su sad aktualni...
Neko je pitao za Zerica, što nije igrao protiv Olimpika za kadete. Bio je povrijeđen, zbog toga nije igrao ni protiv Srbije za repku. Šteta što i ovo Amar nije stigao završiti prije odlaska,ali,po onom što znam,trebalo bi se ovo završiti brzo.
@boccacio drago mi je da je to sad brže. Nadam se samo da si me shvatio da sam mislio do kraja godine da vidimo nešto konkretnije na terenu, a što se tiče registrovanja frime jesam mislio da treba duže nego mjesec, bar dva tri.
@FKZ1921 ja mislim da griješiš za Cutahija, Osmankovic, Durakovic jer su oni potpisali na tri godine, a nisu još napunili 18 da mogu potpisati na još. Možda i oni imaju dogovor za još dvije pa si pobrkao.
Ja sam pitao a Žeru i skontao sam kasnije da je povreda u pitanju kad sam vidio da nije igrao za repku. Drago mi je da mislimo i na njega i na Behrama. Isto tako volio bi znati što Hiroš nije igrao i hoće li se sa njim produžavati jer je on potpisao onaj amaterski pretpostavljeam jer je igrao negdje drugo pa se moralo platiti. Isto pitanje i za Nuspahića. Nadam se da naši već misle o tome. I o Stani treba već misliti.
Nadam se da će neko još iz ove generacije 96 iskočiti do kraja prvenstva za juniore i što neko reče mi treba da dovodimo djecu iz svih krajeva BiH i nama bi moglo u tom slučaju ići na ruku ovo pravilo gdje manje plaćamo naknadu za treniranje.

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 05 mar 2015, 15:25

123456 je napisao/la:
OdaVeliki je napisao/la:
123456 je napisao/la:Svaka cast upravi na ovim potezima.No mene kao navijaca ce ubjediti u "bolje sutra" kad:

1.Zeljo bude igao Evropske utakmice na Grbavici.
2.Kad nam pojacanja ne bude igrac iz Srbijanskog ligasa sa donjeg djela tabele.
3.Kada nasi juniori prvi ugovor potpisu na minimum 4 a najpovoljnije na 6 godina.I kada ti isti juniori po odigravanju 3-4 sezone u prvome timu odu u ligu pet iz Zeljeznicara.
A ko je to dosao iz Jelen lige?
Jos je jako zanimljivo ovo kad odu ligu pet? Mnogo dobrih igraca i prije nije moglo otici u ligu pet. Zato majke ti pocni navijati za Real i miran. Kakvi samo zahtjevi. :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
E gdje mi Real pronadje brate mili.Da rece bar Atletiko Madrid pa hajde :D .....No zar ut zadnji par sezone nismo dovodili igrace iz Jelen lige? Pa kada smo zadnji put doveli igraca i rekli da je pojacanje?ne kazem da poslije nisu bili pojacanje al u vrijeme dovodjenja da su bili pojacanje?

Pa naravno to bi valjda trebao biti cilj mlade igrace prodati direktno u ligu pet.Po meni ako to nije jedan od ciljeva ne znam sta je.Dokazano da imamo talenata al ih brate mili prodajemo losije od sladoleda sad u zimu.To je realnost.

Ja cu ponovo reci tek kada evropu budemo igrali na Grbavici smatrat cu da smo postali klub kako Bog zapovjeda.Do tada cu i dalje pratiti i navijati za 11 plavi na terenu pa taman oni bili i sami forumasi :njanjanja:
Sto se tice stadiona tu si 100% u pravu, ali to se trebali davno poceti da bi sad mogli igrati, Ovako od toga nema nista nazalost. Svi smo tuzni jer ne igramo na svom stadionu i to je bruka.

Ali ovo ostalo ne mozes traziti. Imamo sad omladinaca i s njima su potpisani duzi ugovori, toliko koliko je moguce..

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 05 mar 2015, 16:11

Članstvo se može izvršiti svakim radnim danom u periodu od 9:00h do 16:00h !

Uskoro će biti korigovano i radno vrijeme i aktivnosti oko članstva.

MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ !

Podržite klub, makar to nije toliko teško, doći na utakmicu, platiti kartu i biti član kluba. S vremena na vrijeme nekoga i sebe obradovati artiklom iz fan shopa...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 mar 2015, 16:12

Temelji su tu ostalo dolazi vremenom ili bolje raceno sposbnoscu ljudi koji su u Zelji.Mogucnost imamo i sada nema nikakvih opravdanja.Po meni je statut bio laksi dio posla, ali neminovan i preduslov za bilo sta dalje.Ko god misli da ce ovo sve ici brzo vara se novi smo u ovome i pitanje je koliko ce uspjesno plivati u ovom svijetu.Mozda i nije lose ici korak po korak bes zbog tog neiskustva ali iskreno sam inenadjen i jako mi je drago zbog azurnosti ljudi u klubu koji su uradili ovo sve nadam se da ce nastaviti ovim tempom.Razgovori sa pojednim eventualnim investitorima su odrzani sad treba preci sa price na konkretne stvari.Taman da se nista ne desi a nadam se da ce se desiti dosta pozitivnih stvari mi nemamo mnogo toga za izgubiti sa ovim a mozemo dobiti mnogo.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

brile
Kontakt:

Post Postao/la brile » 05 mar 2015, 16:40

Kako se krecu cijene clanskih, imam odavno zelju da se uclanim
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

SPARTANS FC

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 05 mar 2015, 16:45

brile je napisao/la:Kako se krecu cijene clanskih, imam odavno zelju da se uclanim
http://fkzeljeznicar.ba/budi-zeljo/" onclick="window.open(this.href);return false;
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 05 mar 2015, 18:29

koji vam je nas najljepsi grb u historiji?

ovo mi je nenadjeebivo!
slika

samo umjesto zvijezde staviti neki drugi znak

izvinjavam se zbog velike slike, new tab!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 05 mar 2015, 18:31

Staviti ljiljan i VRH.

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 05 mar 2015, 18:34

lisander je napisao/la:Sto se tice nastavka sezone, mislim da nam ova pauza vise nosi dobrog nego loseg, ipak, igracemo sa Slavijom i dobicemo je vjerovatno, sto nam donosi jos vecu psihicku prednost, ne znam s kim siroki igra, al ako izgube tu bi im dosli na bod, a nije isto igrat kad imas vise 4 boda il 1 bod, oni bi bili pod pritiskom jos ako pitari pobjede ne mogu ni zamisliti. Ovo sto sam napisao je neka karkorocna pretpostavka pod uslovom da mi dobijemo Slaviju u sto ne sumnjam.
Slažem se, da se odlučilo da se samo ovo kolo odigra nekad u drugom terminu a sve ostalo da ide po rasporedu, to bi nam najviše odgovaralo. Ali nije ni ovako loše. Ovo pomijeranje čitavog rasporeda za po jedan termin, znači nam da ćemo protiv Zrinjskog igrati poslije reprezentativne pauze. Meni se to sviđa. Imat ćemo tako sasvim dovoljno vremena da analiziramo utakmicu u Širokom, kako god završila, da vidimo šta je dobro a šta loše bilo, šta može a šta ne može protiv najjačih klubova, pa da se onda u skladu s tim pripremimo za Zrinjski.

Što se tiče ovog pomijeranja, najviše mi se sviđa to što će ovako derbi na Koševu biti za vikend, a ne u srijedu kako je po prvobitnom rasporedu bilo.
FK Željezničar 1921

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 05 mar 2015, 18:40

Pametan potez odgadjanja ovog kola :D

Edit: Da li se vikendom mogu uclaniti, da ne cekam ponedeljak ?
Željezničar živimo !

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 05 mar 2015, 20:59

plavipatriota je napisao/la:koji vam je nas najljepsi grb u historiji?

ovo mi je nenadjeebivo!
slika
samo umjesto zvijezde staviti neki drugi znak

izvinjavam se zbog velike slike, new tab!
evo dvije ljepše verzije tog grba
slika
slika

a i ova je lijepa
slika
DRUG NEBI TI PUNCA

QWERTZ
Kontakt:

Post Postao/la QWERTZ » 05 mar 2015, 21:03

ma nas standardni je beton sviju mi mnogi evropski klubovi mogu pozaviditi bas onako evropski
ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 05 mar 2015, 21:11

iskreno, meni je ovaj "jugoslovenski" ljepši od trenutnog, iskreno :D

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Lokomotifa, ultra1987 i 54 gosta.