zeka_tm87 je napisao/la:super je napisao/la:neroazzuro je napisao/la:Da bi ovo sa omladinskim pogonom zazivjelo u vecim razmjerama mislim da ce se morat povuc ozbiljni potezi na poboljsanju pomocnih terena, da na jednom od njih postoje i tribine, svlacionice i dobar teren s prirodnom travom.
to je planirano u 3 fazi,dobit cemo zemlju za gradnju 4 terena sa pratecim objektima,lokacija extra na opstini ilidza
koliko su te faze vremenski izrazene tj da li je jedna faza =1godina lupam ili 1 mjesec???
To ti sigurno ni Gredic ne bi znao precizno reci, sve zavisi od brzine pronalaska potencijalnih ulagaca...Sto se prije krene sa nekim projektima tako ce se i situacija poboljsavati u nasu korist.
Oni koji misle da se na ovaj model poslovanja nece naci investitori jer se kao ulagac toboze nista ne pita u velikoj su zabludi. Do sada je bila praksa da sponzori tj ulagaci daju novac u klub a da pritom fakticki nemaju pojma gdje taj novac zavrsi a sve sto dobiju zauzvrat su par panela na stadionu, malo marketinga i to loseg i to je fakticki sve. Zato i jesmo dosli u situaciju da vise prakticno niko nece da ulaze u nesto iz cega nece izvuci neku dobit a opet sa druge strane troskovi naseg kluba su sve veci i veci a prihodi moze se reci iz godine u godinu sve manji. Nesto se moralo mijenjati (statut je bio preduslov za to) a prakticno vec od danas se moze poceti sa pripremom papirologije neophodne za registraciju ovih dviju firmi koje su jucer prezentovane.
Sa ovim novim modelom koji je jucer predstavljen, ugovorom ce biti do u najsitnije detalje precizirano za koju namjenu sredstva idu i sam ulagac ce biti zasticen (sto do sada nije bio slucaj) i imati sva prava koja stoje u samom ugovoru. Prije svega ocekujem infrastrukturna ulaganja i izgradnju tribina (mozda jedna po jedna) a mozda se nadje i neki krupniji ulagac koji ce uraditi cijeli stadion i samim tim sebi obezbjediti 4 ili 5 puta veci profit.
Najbolja stvar u svemu je sto je klub zasticen i sto po isteku ugovora sa investitorom sva novosagradjena imovina prelazi u vlasnistvo FK Željeznicar. Mi objavljujemo tender odnosno natjecaj, odredjujemo pravila i biramo partnere sa kojima ulazimo u odredjeni projekat.
Moram jos jednom da pohvalim ljude u upravi koji su vjerovatno slusali i glas nas obicnih ljudi koji vole Želju i uradili ovu stvar kako bi i mi sami vjerovatno uradili. Najvaznije je da se sve pokrenulo sa neke mrtve tacke i takodjer je od krucijalnog znacaja da se nece prodati ni jedan pedalj nase imovine, zemljista i da cemo jednog dana nadam se biti apsolutni vlasnici jednog funkcionalnog stadiona sa svim pratecim sadrzajima na kojem cemo moci igrati evropu kao naravno i reprezentacija kojoj ce to fakticki postati novi dom za sve vaznije utakmice.
@Rodom s'Mejtasa Kako sam cuo jucer u onom izlaganju da ce Skupstina kluba biti prakticno u stalnom zasjedanju (znamo do sada da je to bilo prakticno jednom u godini i to vise formalnosti radi) i na taj nacin ce se sigurno iskristalisati clanstvo u istoj, ko ne bude radio, dolazio na sjednice ili opstruirao na bilo koji nacin to ce se vrlo brzo vidjeti. Takodjer za ove momke koji su ispred navijaca usli u skupstinu sam cuo samo rijeci hvale od ljudi koji ih dobro poznaju, tako da vjerujem da su bolja i ljepsa vremena pred nama..