FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ma to je još na "dugu štapu".
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase” najveći je stadion u Bosni i Hercegovini i sada već tradicionalno “dom” Fudbalskog kluba Sarajevo. U video prilogu pogledajte zanimljiv snimak, koji prikazuje kako stadion izgleda iz visine sa svih strana zajedno sa svim prilazima i pratećim objektima.
Ono što je evidentno je da je stadionu potrebno renoviranje jer je poprilično neuslovan za današnje standarde te ispunjava minimalne UEFA-ine uslove i sigurno je da nijedan bh. klub, ukoliko bi se plasirao u grupnu fazu jednog od evropskih takmičenja, ne bi mogao igrati na njemu. U proteklom periodu smo često slušali priče o renoviranju, a čini se da bi sada do toga konačno moglo doći.
Prema informacijama do kojih je došao naš portal, urbanistički plan je vec usklađen, a spremno je nekoliko idejnih projekata vezanih za stadion “Asim Ferhatović Hase” i prateće objekte.
Krajem prošle godine formirana je i radna grupa od strane Načelnika Općine Centar, koja je dobila zadatak da pripremi materijale vezane za stadion, poput procjene vrijednosti nekretnine, a na stolu su već prisutne ponude investitora.
Zakonska regulativa je također u većoj mjeri spremna, posebno Zakon o koncesiji, s tim da će investitor tražiti produženje roka o koncesiji koji je sada maksimalno 30 godina, kako bi mogao islatiti investiciju, kao i Zakon o javno privatnom partnerstvu, gdje se kao najveća prepreka javlja nedostatak iskustva u realizaciji ovakvih poslova. Naime, još uvijek nijedan projekat u skladu sa ovim zakonom nije realizovan.
Ono što je sigurno je da Bosna i Hercegovina treba nacionalni stadion u svom glavnom gradu, a Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase” se u svakom razmišljanju nameće kao najlogičniji izbor. Saznajemo i da je moguće da se FK Sarajevo pojavi kao zainteresovana strana, što je i logično obzirom da Bordo klub svoje utakmice igra upravo na ovom stadionu. Čini se kao da su predstavnici FK Sarajevo već obavili neke razgovore na ovu temu, ali u javnost i medije ne izlaze sa bilo kakvim informacijama te se čini da će tako i ostati.
Nova verzija stadiona “Asim Ferhatović Hase” bi u svom sklopu trebala imati i dosta pratećih sadržaja, čime bi stadion ispunjavao sve UEFA-ine uslove.
Ono što je evidentno je da je stadionu potrebno renoviranje jer je poprilično neuslovan za današnje standarde te ispunjava minimalne UEFA-ine uslove i sigurno je da nijedan bh. klub, ukoliko bi se plasirao u grupnu fazu jednog od evropskih takmičenja, ne bi mogao igrati na njemu. U proteklom periodu smo često slušali priče o renoviranju, a čini se da bi sada do toga konačno moglo doći.
Prema informacijama do kojih je došao naš portal, urbanistički plan je vec usklađen, a spremno je nekoliko idejnih projekata vezanih za stadion “Asim Ferhatović Hase” i prateće objekte.
Krajem prošle godine formirana je i radna grupa od strane Načelnika Općine Centar, koja je dobila zadatak da pripremi materijale vezane za stadion, poput procjene vrijednosti nekretnine, a na stolu su već prisutne ponude investitora.
Zakonska regulativa je također u većoj mjeri spremna, posebno Zakon o koncesiji, s tim da će investitor tražiti produženje roka o koncesiji koji je sada maksimalno 30 godina, kako bi mogao islatiti investiciju, kao i Zakon o javno privatnom partnerstvu, gdje se kao najveća prepreka javlja nedostatak iskustva u realizaciji ovakvih poslova. Naime, još uvijek nijedan projekat u skladu sa ovim zakonom nije realizovan.
Ono što je sigurno je da Bosna i Hercegovina treba nacionalni stadion u svom glavnom gradu, a Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase” se u svakom razmišljanju nameće kao najlogičniji izbor. Saznajemo i da je moguće da se FK Sarajevo pojavi kao zainteresovana strana, što je i logično obzirom da Bordo klub svoje utakmice igra upravo na ovom stadionu. Čini se kao da su predstavnici FK Sarajevo već obavili neke razgovore na ovu temu, ali u javnost i medije ne izlaze sa bilo kakvim informacijama te se čini da će tako i ostati.
Nova verzija stadiona “Asim Ferhatović Hase” bi u svom sklopu trebala imati i dosta pratećih sadržaja, čime bi stadion ispunjavao sve UEFA-ine uslove.
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 06 mar 2015, 23:49, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase” najveći je stadion u Bosni i Hercegovini i sada već tradicionalno “dom” Fudbalskog kluba Sarajevo. U video prilogu pogledajte zanimljiv snimak, koji prikazuje kako stadion izgleda iz visine sa svih strana zajedno sa svim prilazima i pratećim objektima.
Ono što je evidentno je da je stadionu potrebno renoviranje jer je poprilično neuslovan za današnje standarde te ispunjava minimalne UEFA-ine uslove i sigurno je da nijedan bh. klub, ukoliko bi se plasirao u grupnu fazu jednog od evropskih takmičenja, ne bi mogao igrati na njemu. U proteklom periodu smo često slušali priče o renoviranju, a čini se da bi sada do toga moglo doći.
Zakonska regulativa je također u većoj mjeri spremna, posebno Zakon o koncesiji, gdje ce se možda od investitora tražiti produženje roka o koncesiji koji je sada maksimalno 30 godina, kao i Zakon o javno privatnom partnerstvu, gdje se kao najveća prepreka javlja nedostatak iskustva u realizaciji ovakvih poslova. Naime, još uvijek nijedan projekat u skladu sa ovim zakonom nije realizovan.
Ono što je evidentno je da je stadionu potrebno renoviranje jer je poprilično neuslovan za današnje standarde te ispunjava minimalne UEFA-ine uslove i sigurno je da nijedan bh. klub, ukoliko bi se plasirao u grupnu fazu jednog od evropskih takmičenja, ne bi mogao igrati na njemu. U proteklom periodu smo često slušali priče o renoviranju, a čini se da bi sada do toga moglo doći.
Zakonska regulativa je također u većoj mjeri spremna, posebno Zakon o koncesiji, gdje ce se možda od investitora tražiti produženje roka o koncesiji koji je sada maksimalno 30 godina, kao i Zakon o javno privatnom partnerstvu, gdje se kao najveća prepreka javlja nedostatak iskustva u realizaciji ovakvih poslova. Naime, još uvijek nijedan projekat u skladu sa ovim zakonom nije realizovan.
Zadnja izmjena: Benko, dana/u 06 mar 2015, 23:48, ukupno mijenjano 1 put.
E ovo je već fina stvar. 
e majke mi ovi nasi nisu normalni, u isto vrijeme ganjaju jednog sponzora a vammo zavrsavaju koncesiju stadiona, nasli vec investitiora za stadion, napravili odličan igrački sastav 
Cuo sam i ja za ovo.. Kusturica je negdje pricao o tome, kao sad cekaju da se formira vlast, pa da mogu sredit tu dugotrajniju koncesiju. Uglavnom nije šuplja, a sad dal će ikad od toga išta biti..
BOLEST 1946
sarajevo horde bog i čaršija!
nema tu "hoce li biti "Mirso1197 je napisao/la:Cuo sam i ja za ovo.. Kusturica je negdje pricao o tome, kao sad cekaju da se formira vlast, pa da mogu sredit tu dugotrajniju koncesiju. Uglavnom nije šuplja, a sad dal će ikad od toga išta biti..![]()
![]()
cim imamo vec sad investitore, cim imas plan i sve sredjeno, jasno je da se nebi izlazilo u javnost sa ovim stvarima da se nesto ne desava
portal koji je objavio je jako blizak upravi i ne lupaju
Ma brate znas i sam koliko se puta prije isto ovako pricalo i koliko sam puta bar ja licno bio razocaran.
Znam da ima tu nesto, i molim Boga da uprava uspije i u ovome.. samo me strah da se ne bi opet razocarao na kraju
Znam da ima tu nesto, i molim Boga da uprava uspije i u ovome.. samo me strah da se ne bi opet razocarao na kraju
BOLEST 1946
Nadam se da ce biti potpuna rekonstrukcija tj da ce se i natkriti stadion sto bi vrhunska stvar bila...a za onog gore vezano za klubove u 2. pretkolu, nije to bas tako, mi da bi bili nosioci mislim da u 4 lige treba da nam se poklope rezultati, recimo TNS ima mnogo vece sanse da bude nosilac, njima trebaju 2 lige da se poklope i da budem iskren ja bih itekako volio da oni budu nosioci, jer njih izvuci bi znacilo trece pretkolo 
Pyro is not a crime !
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Treba dosta para za ovo...nemojte se razocarati ako ne bude ali budimo optimisti 
Pogledajte zadnje istupe Kusturice i Selimovica na TV-u. Sve ce vam biti jasno. Prvo je ovu pricu otvorio Kusturica u emisiji kod Denisa na TV1 a onda nastavio Selimovic u Centralnom dnevniku na Face. Oni ne pricaju tek onako, sigurno da tu ima nesto.

1946
pa normalno da imaHead je napisao/la:Pogledajte zadnje istupe Kusturice i Selimovica na TV-u. Sve ce vam biti jasno. Prvo je ovu pricu otvorio Kusturica u emisiji kod Denisa na TV1 a onda nastavio Selimovic u Centralnom dnevniku na Face. Oni ne pricaju tek onako, sigurno da tu ima nesto.
investitor koji napravi stadion ce imati em poslovne prostore i vjerovatno ogromnu reklamu na stadionu na kojem ce igrati i repka i FKS u evropksim takmiicenjima
Re: Odg: FK Sarajevo
U interviju za Bordo fan prije tri mjeseca, Kusturica je veoma ozbiljno govorio o stadionu i tad je pomenuo i partnere.Mirso1197 je napisao/la:Ma brate znas i sam koliko se puta prije isto ovako pricalo i koliko sam puta bar ja licno bio razocaran.
Ja kao veoma oprezan u očekivanjima nekako sam veoma siguran da će se krenuti s ovim poslom samo ako vlasti ne budu pravile problema.
Head je napisao/la:Al hajd da ovo bude zvanicno da ne bude ko s Mercedes arenom.
Eto vam tema, da se ubije dosada 
Šalu na stranu, u pravu je @Head. Ne bi Dino i Edis bezveze na TV-u povlacili tu temu, da se vec nešto ozbiljno ne mucka.
Šalu na stranu, u pravu je @Head. Ne bi Dino i Edis bezveze na TV-u povlacili tu temu, da se vec nešto ozbiljno ne mucka.
Das Ist Walter
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ali da budu bordo stolice...ja cu ih farbati/postavljati samo daj materijal i sve cu sam,samo da ne gledam onu boju vise 
Re: Odg: FK Sarajevo
A šta fali zelenojMortemHz je napisao/la:Ali da budu bordo stolice...ja cu ih farbati/postavljati samo daj materijal i sve cu sam,samo da ne gledam onu boju vise
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Najgora boja poslije plave,uzas

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.