FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

molotovljev

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la molotovljev » 06 mar 2015, 22:56

obiteljskicovjek je napisao/la:Krajem 90-tih ako se ne varam,u nasem klubu je pokrenut projekat bordo card koji po mom misljenju nije bio los. Postojali su ljudi ovlasteni od kluba,koji su sa sobom nosili formulare i ispunjavali pristupnice na licu mjesta, kafana, mahala itd. Znam da se vremena mijenjaju i da je sad uclanjenje putem interneta prioritet i ima svojih prednosti. Ali taj neposredni kontakt sa ljudima istih sklonosti davao je dobre rezultate. Moj skromni prijedlog za ljude u maketingu, pogledajte stanje clanstva prije i poslje projekta sarajevo card (ili tako nesto) naravno uzimajuci u obzir sve ostale faktore. Moje je misljenje da je neposredni kontakt sa navijacem na utakmici, kafani, ulici, mahali, na poslu ili bilo gdje drugo presudan. Mozda malo zastarjeli segment marketinga ali uz pravi odabir ljudi koji bi bili anngazovani dao bi vrlo dobre rezultate. U nadi da neko ko treba da cita ovaj forum, to i radi i da ce uzeti u razmatranje ovaj prijedlog . Srdacan pozdrav za sve navijace najboljeg i najveceg kluba na cijelom dunjaluku.
:thumbup: Vjeruj mi da sam danas nešto slično razmišljao... Mislim da bi trebali imati na određenim mjestima,
gdje postoji interesovanje, npr u Novom Gradu, nešto tipa štanda... evo sad ugovor sa NLB bankom,
sjajna prilika, zašto ne omogućiti, uz potrebnu reklamu u samoj banci, da svi oni koji žele naravno,
da se mogu učlaniti u klub... utrostručili bi članstvo za veoma kratak period, garantujem.
F.K.SARAJEVO

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 06 mar 2015, 23:29

Stariji sam navijac, al sam prema sebi osjecam obavezu i potrebu da pomognem nasem SARAJEVU na bilo koji nacin. U posljednje vrijeme uprava radi, sta reci!!!
Kuma, brata sestru, jarana, rodbinu, radne kolege ili bilo koga kome je bordo boja u srcu, nagovorom uclaniti u FKS je misija. Zamislite (nije ne izvodljivo) da svako od nas clanova, u 7 dana uclani po jednog novog, gdje bi nam bio kraj za par metara a ne za godinu dana. MISIJA Sarajevo je pocela i ide dalje, niko i nikad nas nece zaustaviti.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 06 mar 2015, 23:33

1 FC Steaua Bucureşti (ROU) 40.259
2 Celtic FC (SCO) 39.080 (Aberdeen FC 4.580)-3 boda
3 APOEL FC (CYP) 35.460 (Apollon Limassol FC 10.460)-0
4 FC BATE Borisov (BLR)* 35.150
5 Legia Warszawa (POL) 24.800 (Jagiellonia Białystok 5.550)-1 (KKS Lech Poznań 17.300)-3
6 GNK Dinamo Zagreb (CRO) 24.700
7 Maccabi Tel-Aviv FC (ISR) 18.200 (Hapoel Kiryat Shmona FC 7.200)-1 (Hapoel Beer Sheva FC 4.700)-6
8 FK Partizan (SRB) 14.775 (FK Crvena Zvezda 7.775)-6
9 Malmö FF (SWE)* 12.545
10 Qarabag FK (AZE) 11.500
11 HJK Helsinki (FIN)* 11.400
12 Molde FK (NOR)* 10.375
13 MŠK Žilina (SVK) 8.750 (FK AS Trenčín 4.250)-3
14 FC Midtjylland (DEN) 7.960
15 Videoton FC (HUN) 7.950 (Debreceni VSC 7.700)-8
16 PFC CSKA Sofia (BUL) 7.850 (PFC Ludogorets Razgrad 25.350)-3
17 FC Dinamo Tbilisi (GEO) 6.875 (FC Dila Gori 4.875)-1 (FC Dinamo Batumi 2.347)-5

----------------------------------------------

Željezničar 6.000
18 The New Saints FC (WAL) - x 5.575
FK Sarajevo 5.500
19 FK Ventspils (LVA)* 5.350
20 FC Dacia Chisinau (MDA) 4.500 (FC Milsami Orhei 3.750)-5 (FC Sheriff 14.500)-6
21 Široki 4.500
22 FC Levadia Tallinn (EST)* - x 4.200
HŠK Zrinjski 4.000
23 HB Tórshavn (FRO)* - x 3.950
24 VMFD Žalgiris (LTU)* 3.900
25 FC Astana (KAZ)* 3.825
26 NK Domžale (SVN) 3.475 (NK Maribor 22.225)-3 (NK Celje 3.225)-4
27 FK Rudar Pljevlja (MNE) 3.375 (FK Mladost Podgorica 2.125)-2 (FK Sutjeska 3.125)-5
28 FK Vardar (MKD) 3.175 (FK Rabotnicki 4.675)-3
29 Stjarnan (ISL)* 3.100
30 FK Kukësi (ALB) 2.825 (KF Tirana 2.575)-1 (KS Skënderbeu 5.575)-3
31 FC Santa Coloma (AND) - x 2.666
32 CS Fola Esch (LUX) 2.525 (FC Differdange 03 4.775)-2 (F91 Dudelange 4.975)-6
33 Crusaders FC (NIR) - x 2.475
34 Dundalk FC (IRL)* 2.150
35 Ulisses FC (ARM) - x 2.050 (FC Pyunik 3.550)-1
36 Hibernians FC (MLT) 1.591
37 AC Juvenes/Dogana (SMR) - x 0.596
38 FC Lincoln (GIB) - x 0.550

klubovi oznaceni sa * su vec prvaci svojih zemalja

hajmo se malo pozabaviti sa nosiocima u 2 pretkolu LP i ovako je dosadno :D
za nas bi super bilo kad bi Dila osvojila prvenstvo Gruzije i Trencin Slovacke tako bi onda mi postali nosioci i dobili povoljnijeg protivnika :opaopa:
preuzeo sam ovo od jednog lika sa ovog foruma halali brate ako citas ovo inace su ovo rezultati do 26.2 2015 :beba:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 mar 2015, 23:38

Nije ovo tacno...fali dosta ovdje klubova ali eto pricalo se o ovome,ne znam hoce li opet :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 06 mar 2015, 23:40

Ma to je još na "dugu štapu".

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 mar 2015, 23:45

Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase” najveći je stadion u Bosni i Hercegovini i sada već tradicionalno “dom” Fudbalskog kluba Sarajevo. U video prilogu pogledajte zanimljiv snimak, koji prikazuje kako stadion izgleda iz visine sa svih strana zajedno sa svim prilazima i pratećim objektima.

Ono što je evidentno je da je stadionu potrebno renoviranje jer je poprilično neuslovan za današnje standarde te ispunjava minimalne UEFA-ine uslove i sigurno je da nijedan bh. klub, ukoliko bi se plasirao u grupnu fazu jednog od evropskih takmičenja, ne bi mogao igrati na njemu. U proteklom periodu smo često slušali priče o renoviranju, a čini se da bi sada do toga konačno moglo doći.

Prema informacijama do kojih je došao naš portal, urbanistički plan je vec usklađen, a spremno je nekoliko idejnih projekata vezanih za stadion “Asim Ferhatović Hase” i prateće objekte.

Krajem prošle godine formirana je i radna grupa od strane Načelnika Općine Centar, koja je dobila zadatak da pripremi materijale vezane za stadion, poput procjene vrijednosti nekretnine, a na stolu su već prisutne ponude investitora.

Zakonska regulativa je također u većoj mjeri spremna, posebno Zakon o koncesiji, s tim da će investitor tražiti produženje roka o koncesiji koji je sada maksimalno 30 godina, kako bi mogao islatiti investiciju, kao i Zakon o javno privatnom partnerstvu, gdje se kao najveća prepreka javlja nedostatak iskustva u realizaciji ovakvih poslova. Naime, još uvijek nijedan projekat u skladu sa ovim zakonom nije realizovan.

Ono što je sigurno je da Bosna i Hercegovina treba nacionalni stadion u svom glavnom gradu, a Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase” se u svakom razmišljanju nameće kao najlogičniji izbor. Saznajemo i da je moguće da se FK Sarajevo pojavi kao zainteresovana strana, što je i logično obzirom da Bordo klub svoje utakmice igra upravo na ovom stadionu. Čini se kao da su predstavnici FK Sarajevo već obavili neke razgovore na ovu temu, ali u javnost i medije ne izlaze sa bilo kakvim informacijama te se čini da će tako i ostati.

Nova verzija stadiona “Asim Ferhatović Hase” bi u svom sklopu trebala imati i dosta pratećih sadržaja, čime bi stadion ispunjavao sve UEFA-ine uslove.
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 06 mar 2015, 23:49, ukupno mijenjano 1 put.

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 06 mar 2015, 23:46

Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase” najveći je stadion u Bosni i Hercegovini i sada već tradicionalno “dom” Fudbalskog kluba Sarajevo. U video prilogu pogledajte zanimljiv snimak, koji prikazuje kako stadion izgleda iz visine sa svih strana zajedno sa svim prilazima i pratećim objektima.

Ono što je evidentno je da je stadionu potrebno renoviranje jer je poprilično neuslovan za današnje standarde te ispunjava minimalne UEFA-ine uslove i sigurno je da nijedan bh. klub, ukoliko bi se plasirao u grupnu fazu jednog od evropskih takmičenja, ne bi mogao igrati na njemu. U proteklom periodu smo često slušali priče o renoviranju, a čini se da bi sada do toga moglo doći.

Prema informacijama do kojih je došao naš portal, urbanistički plan je vec usklađen, a spremno je nekoliko idejnih projekata vezanih za stadion “Asim Ferhatović Hase” i prateće objekte.

Krajem prošle godine formirana je i radna grupa od strane Načelnika Općine Centar, koja je dobila zadatak da pripremi materijale vezane za stadion, poput procjene vrijednosti nekretnine, a na stolu su već prisutne ponude investitora.

Zakonska regulativa je također u većoj mjeri spremna, posebno Zakon o koncesiji, gdje ce se možda od investitora tražiti produženje roka o koncesiji koji je sada maksimalno 30 godina, kao i Zakon o javno privatnom partnerstvu, gdje se kao najveća prepreka javlja nedostatak iskustva u realizaciji ovakvih poslova. Naime, još uvijek nijedan projekat u skladu sa ovim zakonom nije realizovan.

Ono što je sigurno je da Bosna i Hercegovina treba nacionalni stadion u svom glavnom gradu, a Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase” se u svakom razmišljanju nameće kao najlogičniji izbor. Saznajemo i da je moguće da se FK Sarajevo pojavi kao zainteresovana strana, što je i logično obzirom da Bordo klub svoje utakmice igra upravo na ovom stadionu. Čini se kao da su predstavnici FK Sarajevo već obavili neke razgovore na ovu temu, ali u javnost i medije ne izlaze sa bilo kakvim informacijama te se čini da će tako i ostati.

Nova verzija stadiona “Asim Ferhatović Hase” bi u svom sklopu trebala imati i dosta pratećih sadržaja, čime bi stadion ispunjavao sve UEFA-ine uslove.
Zadnja izmjena: Benko, dana/u 06 mar 2015, 23:48, ukupno mijenjano 1 put.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 06 mar 2015, 23:48

E ovo je već fina stvar. :clap:

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 06 mar 2015, 23:51

e majke mi ovi nasi nisu normalni, u isto vrijeme ganjaju jednog sponzora a vammo zavrsavaju koncesiju stadiona, nasli vec investitiora za stadion, napravili odličan igrački sastav :kafa:

Mirso1197
Kontakt:

Post Postao/la Mirso1197 » 06 mar 2015, 23:52

Cuo sam i ja za ovo.. Kusturica je negdje pricao o tome, kao sad cekaju da se formira vlast, pa da mogu sredit tu dugotrajniju koncesiju. Uglavnom nije šuplja, a sad dal će ikad od toga išta biti.. :pray: :tokralju:

BOLEST 1946
sarajevo horde bog i čaršija!

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 06 mar 2015, 23:58

Mirso1197 je napisao/la:Cuo sam i ja za ovo.. Kusturica je negdje pricao o tome, kao sad cekaju da se formira vlast, pa da mogu sredit tu dugotrajniju koncesiju. Uglavnom nije šuplja, a sad dal će ikad od toga išta biti.. :pray: :tokralju:

nema tu "hoce li biti " ;)
cim imamo vec sad investitore, cim imas plan i sve sredjeno, jasno je da se nebi izlazilo u javnost sa ovim stvarima da se nesto ne desava ;)

portal koji je objavio je jako blizak upravi i ne lupaju

Mirso1197
Kontakt:

Post Postao/la Mirso1197 » 07 mar 2015, 00:01

Ma brate znas i sam koliko se puta prije isto ovako pricalo i koliko sam puta bar ja licno bio razocaran.
Znam da ima tu nesto, i molim Boga da uprava uspije i u ovome.. samo me strah da se ne bi opet razocarao na kraju :roll:
BOLEST 1946
sarajevo horde bog i čaršija!

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 07 mar 2015, 00:01

Nadam se da ce biti potpuna rekonstrukcija tj da ce se i natkriti stadion sto bi vrhunska stvar bila...a za onog gore vezano za klubove u 2. pretkolu, nije to bas tako, mi da bi bili nosioci mislim da u 4 lige treba da nam se poklope rezultati, recimo TNS ima mnogo vece sanse da bude nosilac, njima trebaju 2 lige da se poklope i da budem iskren ja bih itekako volio da oni budu nosioci, jer njih izvuci bi znacilo trece pretkolo :D
Pyro is not a crime !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 mar 2015, 00:02

Treba dosta para za ovo...nemojte se razocarati ako ne bude ali budimo optimisti :njanjanja:

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 07 mar 2015, 00:02

Pogledajte zadnje istupe Kusturice i Selimovica na TV-u. Sve ce vam biti jasno. Prvo je ovu pricu otvorio Kusturica u emisiji kod Denisa na TV1 a onda nastavio Selimovic u Centralnom dnevniku na Face. Oni ne pricaju tek onako, sigurno da tu ima nesto.

:bow:
1946

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 07 mar 2015, 00:04

Head je napisao/la:Pogledajte zadnje istupe Kusturice i Selimovica na TV-u. Sve ce vam biti jasno. Prvo je ovu pricu otvorio Kusturica u emisiji kod Denisa na TV1 a onda nastavio Selimovic u Centralnom dnevniku na Face. Oni ne pricaju tek onako, sigurno da tu ima nesto.

:bow:
pa normalno da ima ;)
investitor koji napravi stadion ce imati em poslovne prostore i vjerovatno ogromnu reklamu na stadionu na kojem ce igrati i repka i FKS u evropksim takmiicenjima :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 07 mar 2015, 00:06

Al hajd da ovo bude zvanicno da ne bude ko s Mercedes arenom. :D
1946

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 07 mar 2015, 00:06

Mirso1197 je napisao/la:Ma brate znas i sam koliko se puta prije isto ovako pricalo i koliko sam puta bar ja licno bio razocaran.
Znam da ima tu nesto, i molim Boga da uprava uspije i u ovome.. samo me strah da se ne bi opet razocarao na kraju :roll:
U interviju za Bordo fan prije tri mjeseca, Kusturica je veoma ozbiljno govorio o stadionu i tad je pomenuo i partnere.
Ja kao veoma oprezan u očekivanjima nekako sam veoma siguran da će se krenuti s ovim poslom samo ako vlasti ne budu pravile problema.

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 07 mar 2015, 00:07

Head je napisao/la:Al hajd da ovo bude zvanicno da ne bude ko s Mercedes arenom. :D
:nene: :nene: imat cemo onda u vlasnistvu stadion koševo sa tonu kvadratnih metara i akademiju sa isto tako tonu kvadratnih metara :urnebes: :urnebes: :urnebes:

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 07 mar 2015, 00:08

Eto vam tema, da se ubije dosada :D

Šalu na stranu, u pravu je @Head. Ne bi Dino i Edis bezveze na TV-u povlacili tu temu, da se vec nešto ozbiljno ne mucka.
Das Ist Walter

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: KarloIvandic, misstianopenaldo i 12 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []