hilmo je napisao/la:OdaVeliki je napisao/la:Iako nije mjesto ovdje da ti odgovaram, odgovorit cu ti. Jedno kad osvojis titulu i par kola prije kraja prvenstva istu proslavis i ostatak utakmica igras "onako" (libo te neka stvar). A drugo je kad juris ka titulu kao "jak" a moras da placas pripreme drugim ekipa da bi stigao do cilja. Djecace, velika je to razlika. Zato se ne blamiraj i ne provaljaj.
Vrijeme pored silne love da uzmete titulu, a vi ste opet drugi. Neko da ima lovu kao vi bjezao bi ovim ekipama bez vode 20 bodova...Zar te nije sramota pisati tako nesto..?
Fudbal se igra radi trofeja to je svima jasna stvar i činjenica je da ste vi tu u prednosti, ali u kakvim smo mi belajima bili dobro je da postojimo ikako. Sad se radi na tome da se osvoji nešto, osvojilo se a ako Bog da osvajat će se još. Lično ja ne bih volio da uzmemo tri četiri trofeja pa da se onda opet spašavamo propasti, ako ćemo na taj način osvajati trofeje ja ih ne želim. Želim da radimo postepeno ( a sad to radimo) i rezultat će doći.
Vi ste izgleda zaboravili da osim ova dva kluba ima još veoma kvalitetnih klubova u našoj ligi koji ulažu isto tako mnogo samo "sarajevski mediji" (kako to oni vole reći) ne pišu mnogo o tome i dosta je stvari nepoznato, a jako dugo rade na organizaciji kluba i svih drugih segmenata. I iz ko zna kakvih izvora i u kojim količinama njima dolazi novac. Kod nas je to sve veoma transparentno (kad kažem kod nas, mislim na sarajevske klubove).
Uvijek se prebaciju te silne pare i plate kod Sarajeva, a što se ne zapitete koliki budžet ima klub iz Zapadne Hercegovine i koliko njihovi igrači primaju platu? Koliko dugo oni imaju kontinuitet i igrača i sredstava i opet nisu se naosvajali trofeja? Imaju i trening kamp i akademiju!!
Ali ne, vi se samo interesujete za Sarajevo.
Od početka sezone vučete priču da liga nikad nije bila slabija, ne gospodo, vi nikad niste bili slabiji a liga je tu negdje kao i prethodnih godina možda malo i jača, bar što se tiče ovih ekipa iz vrha.
"Silna" lova koja je došla u naš klub je dala rezultat, i to veoma dobar!! Osvojili smo Kup i plasirali se u Play off jednog evropskog takmičenja. Za mene, ali i većinu, je to sasvim dovoljno.
Sad smo podigli ljestvicu, ali problem je što su je i drugi podigli, i do kraja sezone će biti veoma interesantno, a ko će biti prvi to niko ne zna. I neće biti nikakva katastrofa ako to ne budemo mi, tako razmišlja 95 % navijača Fudbalskog kluba Sarajevo. Ali vi poturate priču kako će biti katastrofa ako ne osvojimo titulu prvaka, ja te uvjeravam da neće biti i nije katastrofa.
MOžete raditi šta hoćete i pisati šta hoćete, obraćam se tebi i sličnim kao ti a ima ih jako puno na forumu, ali našu odanost prema klubu nikad nećete uzdrmati. Pokazali smo je u borbi protiv lopova, u trenucima kada smo se brukali protiv albanaca i crnogoraca (tad nije bilo Tana), u godinama kada su nam se igrači vukli po terenu, a imali smo preko tri hiljade aktivnih članova koji su uplatom 20 KM pomagali klubu, a vi to nemate ni nakon toliko lijepih godina za vas, nakon tolike dominacije, nakon toliko rekorda, pa gdje je ta "radnička" odanost klubu u koju se nekoliko vaših forumaša kune.
Neću ti halaliti što nisam legao na vrijeme!