FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 07 mar 2015, 02:13

@Miden,sto od TA ogroman iznos,sto od karti sto od svega ostalog sporedno,tv prava recimo...ne mogu da se sjetim vise
@Hare,ma kak'i oni ne znam sto ih spominjete :o :lolno:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

hare28
Kontakt:

Post Postao/la hare28 » 07 mar 2015, 02:17

Mah upravu si @MortemHZ al eto kazem nemojmo ih spominjati :nene: onako ja ma samo opusteno jaraniko odoh ja leci :zzz: samo vi nastavite ;)

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 07 mar 2015, 02:19

obiteljskicovjek je napisao/la:Krajem 90-tih ako se ne varam,u nasem klubu je pokrenut projekat bordo card koji po mom misljenju nije bio los. Postojali su ljudi ovlasteni od kluba,koji su sa sobom nosili formulare i ispunjavali pristupnice na licu mjesta, kafana, mahala itd. Znam da se vremena mijenjaju i da je sad uclanjenje putem interneta prioritet i ima svojih prednosti. Ali taj neposredni kontakt sa ljudima istih sklonosti davao je dobre rezultate. Moj skromni prijedlog za ljude u maketingu, pogledajte stanje clanstva prije i poslje projekta sarajevo card (ili tako nesto) naravno uzimajuci u obzir sve ostale faktore. Moje je misljenje da je neposredni kontakt sa navijacem na utakmici, kafani, ulici, mahali, na poslu ili bilo gdje drugo presudan. Mozda malo zastarjeli segment marketinga ali uz pravi odabir ljudi koji bi bili anngazovani dao bi vrlo dobre rezultate. U nadi da neko ko treba da cita ovaj forum, to i radi i da ce uzeti u razmatranje ovaj prijedlog . Srdacan pozdrav za sve navijace najboljeg i najveceg kluba na cijelom dunjaluku.
Ja trenutno studiram marketing ovdje u Svedskoj na fakultetu i mogu ti rec da segment marketing nikako nije zastario! Nego to se redovno koristi ovdje u Svedskoj taj tip nacin marketing da kroz segmente pronadjes prava rijesenja. Cak smo imali jednog koji nam je predavao koji je radio marketing za Helsingborg onaj tim koji smo mi izbacili prije par godina :D i covjek rekao da uvijek tu analizu rade pogotovo ne samo fudbalskim nego svih sportski klubovi to rade kako i na kakav nacin privuc publiku na stadion i na koji nacin rasporediti ponudu najbolje da se ljudima ugodi. Da li je to pitaje ako nam treba naprimjer jedna tribina sto je vise familjarna, jel imamo li mi vec te musterije?, sta oni traze? mozda vise mirnost onda treba tribinu stavit sto dalje od zestoki navijaca, sta njima treba mozda netreba piva nego sokovi i tako rasporediti kroz segmenti i ako nemamo kako privuc naprimjer te ljude ako nam fali takve musterije. Sta navijacima najbolje godi na utakmicu koji se deru i navijaju na puni glas, mozda bolje pivu njima rasporediti, koja je to grupa ko se nalazi na tu tribinu mladi, stariji kako, ako su mladji kako usmjeriti ove mladje tamo, kako dolaze do stadiona, jeli sa autom, pjeske, kojeg dijela grada sve su to segmenti na kojima se moze dobro analiza uraditi i napravit sto bolje marketing.

Naprimjer ako vecina navijaca dolaze sa Koseva ili Bascarsije pucati reklame tu i bacit pare na mjesta blizu tih mjesta i tako dalje da se pare netrosu bezveze ali da imaju efekat. Ako imamo VIP loze kome to treba usmjeriti naravno firme naprimjer , i onda pare trositi da reklama dodje do ti istih firmi da se netrosi djabe pare na ljudima kojima je to nepotrebno ili nemaju sansu da plate to i tako dalje. Ovo sve isto vazi za ove clanarine, gdje se raja moze privuc?, na koji nacin i kako ? jesuli to kafici, skole,autobuske, ili sta vec i koji kafici kojem dijelu grada itd. i onda usmjerit pare na reklame na tim mjestima sto segmentirana analiza kaze da ce imati najbolji efekat.

Nesta sam mislio, i ja mislim da bi se uprava sto se tice clanarine trebala vise to reklamirati kroz televiziju, neznam sada koliko to kosta ali televizija jeste najskuplja ali vratit ce nam se to na najbolji nacin posto onda ce raja saznati o cemu se radi! A ne samo reklame na televiziju nego i ove nastupe sto Kusturica i Dino imaju da objasne za clanarinu sta je to i sta to nama kao klub znaci itd da se iskoristi to vrijeme na prvi nacin, neznam sta vi mislite ali po meni je to najbolji nacin, mozda sklopit ugovor sa FACE da budu nama sponzor pa da nam priklone neko vrijeme a da mi uz to njima dajemo nase utakmice da prenosu ili nesta tako? Sta kazete raja?

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 07 mar 2015, 03:41

muhamedkonjic je napisao/la:
obiteljskicovjek je napisao/la:Krajem 90-tih ako se ne varam,u nasem klubu je pokrenut projekat bordo card koji po mom misljenju nije bio los. Postojali su ljudi ovlasteni od kluba,koji su sa sobom nosili formulare i ispunjavali pristupnice na licu mjesta, kafana, mahala itd. Znam da se vremena mijenjaju i da je sad uclanjenje putem interneta prioritet i ima svojih prednosti. Ali taj neposredni kontakt sa ljudima istih sklonosti davao je dobre rezultate. Moj skromni prijedlog za ljude u maketingu, pogledajte stanje clanstva prije i poslje projekta sarajevo card (ili tako nesto) naravno uzimajuci u obzir sve ostale faktore. Moje je misljenje da je neposredni kontakt sa navijacem na utakmici, kafani, ulici, mahali, na poslu ili bilo gdje drugo presudan. Mozda malo zastarjeli segment marketinga ali uz pravi odabir ljudi koji bi bili anngazovani dao bi vrlo dobre rezultate. U nadi da neko ko treba da cita ovaj forum, to i radi i da ce uzeti u razmatranje ovaj prijedlog . Srdacan pozdrav za sve navijace najboljeg i najveceg kluba na cijelom dunjaluku.
Ja trenutno studiram marketing ovdje u Svedskoj na fakultetu i mogu ti rec da segment marketing nikako nije zastario! Nego to se redovno koristi ovdje u Svedskoj taj tip nacin marketing da kroz segmente pronadjes prava rijesenja. Cak smo imali jednog koji nam je predavao koji je radio marketing za Helsingborg onaj tim koji smo mi izbacili prije par godina :D i covjek rekao da uvijek tu analizu rade pogotovo ne samo fudbalskim nego svih sportski klubovi to rade kako i na kakav nacin privuc publiku na stadion i na koji nacin rasporediti ponudu najbolje da se ljudima ugodi. Da li je to pitaje ako nam treba naprimjer jedna tribina sto je vise familjarna, jel imamo li mi vec te musterije?, sta oni traze? mozda vise mirnost onda treba tribinu stavit sto dalje od zestoki navijaca, sta njima treba mozda netreba piva nego sokovi i tako rasporediti kroz segmenti i ako nemamo kako privuc naprimjer te ljude ako nam fali takve musterije. Sta navijacima najbolje godi na utakmicu koji se deru i navijaju na puni glas, mozda bolje pivu njima rasporediti, koja je to grupa ko se nalazi na tu tribinu mladi, stariji kako, ako su mladji kako usmjeriti ove mladje tamo, kako dolaze do stadiona, jeli sa autom, pjeske, kojeg dijela grada sve su to segmenti na kojima se moze dobro analiza uraditi i napravit sto bolje marketing.

Naprimjer ako vecina navijaca dolaze sa Koseva ili Bascarsije pucati reklame tu i bacit pare na mjesta blizu tih mjesta i tako dalje da se pare netrosu bezveze ali da imaju efekat. Ako imamo VIP loze kome to treba usmjeriti naravno firme naprimjer , i onda pare trositi da reklama dodje do ti istih firmi da se netrosi djabe pare na ljudima kojima je to nepotrebno ili nemaju sansu da plate to i tako dalje. Ovo sve isto vazi za ove clanarine, gdje se raja moze privuc?, na koji nacin i kako ? jesuli to kafici, skole,autobuske, ili sta vec i koji kafici kojem dijelu grada itd. i onda usmjerit pare na reklame na tim mjestima sto segmentirana analiza kaze da ce imati najbolji efekat.

Nesta sam mislio, i ja mislim da bi se uprava sto se tice clanarine trebala vise to reklamirati kroz televiziju, neznam sada koliko to kosta ali televizija jeste najskuplja ali vratit ce nam se to na najbolji nacin posto onda ce raja saznati o cemu se radi! A ne samo reklame na televiziju nego i ove nastupe sto Kusturica i Dino imaju da objasne za clanarinu sta je to i sta to nama kao klub znaci itd da se iskoristi to vrijeme na prvi nacin, neznam sta vi mislite ali po meni je to najbolji nacin, mozda sklopit ugovor sa FACE da budu nama sponzor pa da nam priklone neko vrijeme a da mi uz to njima dajemo nase utakmice da prenosu ili nesta tako? Sta kazete raja?
DOBRO RECENO :thumbup:

Ovi bi definitivno nabilo jos 2-3 milje navijaca.

Drugi princip marketinga je da se par ljudi organizuje I da na utakmicamA registruje sto vise ljudi, posebno kad je pun stadion kad je raja pod nadralinom I tako to :ljepota:

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 07 mar 2015, 03:55

Jel prenosi arena
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 mar 2015, 04:33

Kosevo prenosi !

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 07 mar 2015, 08:18

MortemHz je napisao/la:Kosevo prenosi !
HAHAHAHAH odmah klizeci s dvije noge u kost... :urnebes: :urnebes:
@konjicu ,tako te volim kad razmisljas ,a ne kad peglas sa Mihojevicem..(bice on ljiljan") ;)
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

HordeBL
Kontakt:

Post Postao/la HordeBL » 07 mar 2015, 09:30

Pisao sam o rekonstrukciji stadiona ..zar ne. Radi se samo o tome hoce li grad sa amidzom ici pola-pola u rekonstrukciju ili ce amidza tj klub dobiti koncesiju na 40 god. Investicija bi bila teska oko 18 mil KM....a sve bi se napravilo tako da i uefine mudonje mogu spavati na stadionu ...a ne samo sjediti
Rekonstrukcija bi trajala malo vise 2 god i nazalost ne bi mogli igrati za vrijeme rekonstrukcije na AFH....
vrlo brzo , znace se u kojoj formi ide rekonstrukcija...jel sa gradom (pola - pola) ili samo amidza ulaze. Naravno , imamo generalnog sponzora TA koji je gigant pa ako izraze zelju da se novi stadion zove TA arena , ucipali bi se pooooveliku cifru za to

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 mar 2015, 09:33

Znas da sam takav :cool:

Sarajevo22
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo22 » 07 mar 2015, 10:36

Ovo su košpe poslale laznu dojavu za bombu u avionu, ljubomora sta li.

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 07 mar 2015, 10:40

Sarajevo22 je napisao/la:Ovo su košpe poslale laznu dojavu za bombu u avionu, ljubomora sta li.
:mrgreen:
nego, lijepo se probuditi i vidjeti sve ovo na forumima i portalima :mrgreen:

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 07 mar 2015, 10:48

HordeBL je napisao/la:Pisao sam o rekonstrukciji stadiona ..zar ne. Radi se samo o tome hoce li grad sa amidzom ici pola-pola u rekonstrukciju ili ce amidza tj klub dobiti koncesiju na 40 god. Investicija bi bila teska oko 18 mil KM....a sve bi se napravilo tako da i uefine mudonje mogu spavati na stadionu ...a ne samo sjediti
Rekonstrukcija bi trajala malo vise 2 god i nazalost ne bi mogli igrati za vrijeme rekonstrukcije na AFH....
vrlo brzo , znace se u kojoj formi ide rekonstrukcija...jel sa gradom (pola - pola) ili samo amidza ulaze. Naravno , imamo generalnog sponzora TA koji je gigant pa ako izraze zelju da se novi stadion zove TA arena , ucipali bi se pooooveliku cifru za to
Neka se radi tribina po tribina, i nece biti potrebe da se cak 2god ne igra na AFH...
Necemo biti jedini koji su igrali na stadionu koji se renovirao

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 07 mar 2015, 11:01

Sto se mene licno tice samo neka nema atletske..sta god budu radili,kako god budu radili ako ostane atletska meni je isto kao i stari..
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

pitarlOOk
Kontakt:

Post Postao/la pitarlOOk » 07 mar 2015, 11:47

Jojo što je odgodiše, danas bi fakat šmekila tekma na AFH :plac:
Mislim da bi naši već sutra trebali očistiti teren, jer trava bi se do srijede poprilično oporavila, vjerovatno ne bi trebalo biti više padanja, samo jutarnji minusi :hmmmmm:
Mosa RajvoSa

HordeBL
Kontakt:

Post Postao/la HordeBL » 07 mar 2015, 11:51

@zip...ne moze graditi korak po korak , zato sto (na taj nacin) opet NE MOZES igrati euro tekme na AFH....opet moras ici van grada...i tekme PL ti dolaze u pitanje iako su tu zahtjevi bas onako liberalni...a gradnja korak po korak je duza od ove "pocni odmah sve"

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 07 mar 2015, 12:01

HordeBL je napisao/la:@zip...ne moze graditi korak po korak , zato sto (na taj nacin) opet NE MOZES igrati euro tekme na AFH....opet moras ici van grada...i tekme PL ti dolaze u pitanje iako su tu zahtjevi bas onako liberalni...a gradnja korak po korak je duza od ove "pocni odmah sve"
Sta onda raditi? Gdje bi se onda igralo? Otoka je mala, sugavicu ne racunam.. Zenica?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

HordeBL
Kontakt:

Post Postao/la HordeBL » 07 mar 2015, 12:04

gdje si igro kada se kosevo pravilo pred olimpijadu...??
gdje su maleni igrali jednu polusezonu ili cak sezonu kada je golubarnik bio pod nekim radovima ??
pa svabo osim kada je odlazio u strazbur , oprostajnu je imao na kosevu nije na golubarniku.....
rijesilo bi se to na neki nacin

pitarlOOk
Kontakt:

Post Postao/la pitarlOOk » 07 mar 2015, 12:06

slika
Malo su me demantovali hehehe :D
Mosa RajvoSa

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 07 mar 2015, 12:34

Evo i zvanicna stranica je ubacila anketu za renoviranje stadiona. Sve ozbiljnije i ozbiljnije se prica. :clap:
1946

Mirso1197
Kontakt:

Post Postao/la Mirso1197 » 07 mar 2015, 12:35

Ovi se fakat ne zezaju :D
Hajde pravnici imal vas?? sta je to potrebno da bi mi dobili koncesiju na recimo 100 godina kao sto je ima Zrinjski u Mostaru???

" onclick="window.open(this.href);return false;
BOLEST 1946
sarajevo horde bog i čaršija!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ammko99 i 12 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []