Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
koliko ja znam zakon je takav da je maksimalni broj godina na koji mozemo dobiti stadion 30,a ono sto je dole zrinjski dobio je politika, naravno ta ista politka se i ovdje moze promijeniti jer pare sve pokrecu pa se nadam da cemo uspjeti dobiti kosevo na barem 50 godinapitarlOOk je napisao/la:Ja mislim da ne treba ništa posebno, samo preuzmeš sve moguće obaveze. Kad je tadašnji predsjednik FCS Faruk Hadžibegić po medijima hajku pravio za stadion, ljudi nam odobrili koncesiju, a kad je vidio koliko to košta odmah odustao, sad je drugi vakatMirso1197 je napisao/la:Ovi se fakat ne zezaju![]()
Hajde pravnici imal vas?? sta je to potrebno da bi mi dobili koncesiju na recimo 100 godina kao sto je ima Zrinjski u Mostaru???
" onclick="window.open(this.href);return false;
I mislio sam na nesto takvo.. toga sam se i bojao.pijanBabo je napisao/la:Postoji Zakon o koncesijama FBIH pa ga procitajte.
Svakako ova prica oko rekonstrukcije je u marketinske svrhe. Da bi Vlada dodijelila koncesiju, Komisija predlozila FK Sarajevo za koncesionara treba da se poklopi dosta stvari. Npr u komisiji ima 7 clanova od toga moraju biti Srbin, Bosnjak i Hrvat (obavezno), nakon njihovog sporazuma oni imenuju vas za koncesionara. Na papiru to izgleda lagano jer bi vi 100% dobili koncesiju jer nema finasijski dobrog konkurenta koji bi vam pravio problem oko koncesije. Nakon toga se dogovore prava i obaveze i vi bi djelovali u skladu s tim.
Medjutim, da bi se sve to realizovalo potrebno je da se uljuci politika. Sad sve zavisi koliko politika (SDA) igra u vasem klubu
A ulazak stranog kapitala u drzavnu imovinu se ovdje ogranicava na sve moguce nacine. Tako da to ulaganje TA i Tana pada u vodu, ako ne igraju po pravilima vodecih stranaka. Mislim, svjesni ste gdje zivimo.
Sigurno da bi ljepše stadion izgledao bez atletske staze i bolja bi atmosfera bila na utakmicama...mma_hz je napisao/la:Sto se mene licno tice samo neka nema atletske..sta god budu radili,kako god budu radili ako ostane atletska meni je isto kao i stari..
kada se koševo natkrije, toliko ce da grmi da nece ni biti bitno je li atletska tu ili nije... jedini problemi u blizina juga i sjevera, jer su bas podalekomolotovljev je napisao/la:Sigurno da bi ljepše stadion izgledao bez atletske staze i bolja bi atmosfera bila na utakmicama...mma_hz je napisao/la:Sto se mene licno tice samo neka nema atletske..sta god budu radili,kako god budu radili ako ostane atletska meni je isto kao i stari..
međutim, postavlja se tu par pitanja : kako približiti teren tribinama, finansijski puno više košta...
onda, pade mi na pamet jedan banalan razlog zašto bi trebala ostati atletska, a to je naš balkan mentalitet
i pirotehnika, te zbog samog ulijetanja na teren... u ovom slučaju staza je od velike koristi jer služi kao prepreka.
te iz razloga što mislim da bi tu mogao trenirati AK Sarajevo, zašto ne ulagati u taj sport i razvijati ga,
naravno u bordo dresu...osim toga, u budućnosti bi mogli biti organizatori nekog atletskog mitinga...
sve ima svoje...
Sto se tice tog mentaliteta,to si upravu,al vala kad mogu strumfovi,i robijasi da ne ulijecu mozemo i mi.,..molotovljev je napisao/la:Sigurno da bi ljepše stadion izgledao bez atletske staze i bolja bi atmosfera bila na utakmicama...mma_hz je napisao/la:Sto se mene licno tice samo neka nema atletske..sta god budu radili,kako god budu radili ako ostane atletska meni je isto kao i stari..
međutim, postavlja se tu par pitanja : kako približiti teren tribinama, finansijski puno više košta...
onda, pade mi na pamet jedan banalan razlog zašto bi trebala ostati atletska, a to je naš balkan mentalitet
i pirotehnika, te zbog samog ulijetanja na teren... u ovom slučaju staza je od velike koristi jer služi kao prepreka.
te iz razloga što mislim da bi tu mogao trenirati AK Sarajevo, zašto ne ulagati u taj sport i razvijati ga,
naravno u bordo dresu...osim toga, u budućnosti bi mogli biti organizatori nekog atletskog mitinga...
sve ima svoje...
IMAJu pokretne tribine koje se mogu uvući u slucaju mitinga... alimolotovljev je napisao/la:pa i to što kažeš Benko...
ne znam, po meni više koristi bi imali sa stazom, a bez nje bi nas više glava bolila...prekidi i sl.
Staza se moze izbjeci jedino ukopavanjem terena i automatski vecim prosirenjem kapaciteta. To nije mali poduhvat i uveliko povecava troskove.Benko je napisao/la:kada se koševo natkrije, toliko ce da grmi da nece ni biti bitno je li atletska tu ili nije... jedini problemi u blizina juga i sjevera, jer su bas podalekomolotovljev je napisao/la:Sigurno da bi ljepše stadion izgledao bez atletske staze i bolja bi atmosfera bila na utakmicama...mma_hz je napisao/la:Sto se mene licno tice samo neka nema atletske..sta god budu radili,kako god budu radili ako ostane atletska meni je isto kao i stari..
sve ima svoje...
Ma ljudi su vec napravili idejni projekat.... imas slike na ss.ba pa pogledaj. nema veze sa ovim na videubreskva je napisao/la:Šta mislite o ovome?
[youtube][/youtube]
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, EastMadness, Haksss, Hardzavi, Jadnimi, JavierBosnia, OsmanhodzicBuco, Rule_hz i 81 gost.