FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

BoskoAntic
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BoskoAntic » 07 mar 2015, 12:45

Ja ne znam sto je pojedinima ovo nemoguca misija...Pa gradimo neko Evropsko Sarajevo, a nemas gdje igrati tu Evropu :?: Mislite da bi Tan i TA ulagali milione da ne razmisljaju o rješavanju pitanja stadiona...Jer nije samo stvar vlasnistva vec POTREBE. Mi za koju godinu necemo moci igrati ni pretkola, jer uefa nostop pooštrava kriterije oko stadiona, a o grupnoj fazi da ne pricam. Tako da je ovo sve itekako realna priča, vjerujem u ovu Upravu i pretpostavljam da se vec uveliko radi na dobijanju koncesije :hmmmmm: A sto se tice vremenskog razdoblja rekonstrukcije, sumnjam da ce ona dugo trajati. Pa pogledajte samo ove nove zgrade u Sarajevu niču za nekoliko mjeseci, kad moze stambenu zgradu od temelja izgraditi za nekoliko mjeseci moze i stadion rekonstruisati. ;)
U INAT SVIMA 1946

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 07 mar 2015, 12:48

pitarlOOk je napisao/la:
Mirso1197 je napisao/la:Ovi se fakat ne zezaju :D
Hajde pravnici imal vas?? sta je to potrebno da bi mi dobili koncesiju na recimo 100 godina kao sto je ima Zrinjski u Mostaru???

" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja mislim da ne treba ništa posebno, samo preuzmeš sve moguće obaveze. Kad je tadašnji predsjednik FCS Faruk Hadžibegić po medijima hajku pravio za stadion, ljudi nam odobrili koncesiju, a kad je vidio koliko to košta odmah odustao, sad je drugi vakat :hmmmmm:
koliko ja znam zakon je takav da je maksimalni broj godina na koji mozemo dobiti stadion 30,a ono sto je dole zrinjski dobio je politika, naravno ta ista politka se i ovdje moze promijeniti jer pare sve pokrecu pa se nadam da cemo uspjeti dobiti kosevo na barem 50 godina
Pyro is not a crime !

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 07 mar 2015, 12:55

ako supare na hrpi, zaposlis dvije firme, izadje skuplje nekih 10% ali se odradi u max vremenskom roku gdje se radi u tri smjene po 8h
nisam siguran gdje, ali je jedan stadion, na kome se radila rekonstrukcija (krov, oko stadiona i unutrasnjost, zavrseno za cini se manje od pola godine...
uslovv je da imas lovu i svu dokumentaciju...
Kada krene to ide jako brzo, alo ides jedno po jedno, to traje odna i po dvije godine

U italiji udineze ide tribinu po tribinu, jedna zatvore, tri otvorene... ali to je jako tesko

pijanBabo
Kontakt:

Post Postao/la pijanBabo » 07 mar 2015, 13:21

Postoji Zakon o koncesijama FBIH pa ga procitajte.

Svakako ova prica oko rekonstrukcije je u marketinske svrhe. Da bi Vlada dodijelila koncesiju, Komisija predlozila FK Sarajevo za koncesionara treba da se poklopi dosta stvari. Npr u komisiji ima 7 clanova od toga moraju biti Srbin, Bosnjak i Hrvat (obavezno), nakon njihovog sporazuma oni imenuju vas za koncesionara. Na papiru to izgleda lagano jer bi vi 100% dobili koncesiju jer nema finasijski dobrog konkurenta koji bi vam pravio problem oko koncesije. Nakon toga se dogovore prava i obaveze i vi bi djelovali u skladu s tim.

Medjutim, da bi se sve to realizovalo potrebno je da se uljuci politika. Sad sve zavisi koliko politika (SDA) igra u vasem klubu :mrgreen:

A ulazak stranog kapitala u drzavnu imovinu se ovdje ogranicava na sve moguce nacine. Tako da to ulaganje TA i Tana pada u vodu, ako ne igraju po pravilima vodecih stranaka. Mislim, svjesni ste gdje zivimo.
Zadnja izmjena: pijanBabo, dana/u 07 mar 2015, 13:24, ukupno mijenjano 1 put.

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 07 mar 2015, 13:23

Ovo je samo logican nastavak toka razvoja kluba, pa svi mi ocekujemo da za 2-3 godine udjemo u grupe evropskih takmicenja, a za to moramo imati uslove a svake godine se poostravaju pravila Uefe u vezi stadiona i licenciranja!
Red je za pocetak odnosno prvu fazu da se usminka stadion, stolice, semafor, grijaci u terenu, natkrivenu barem jednu tribinu!
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Mirso1197
Kontakt:

Post Postao/la Mirso1197 » 07 mar 2015, 13:29

pijanBabo je napisao/la:Postoji Zakon o koncesijama FBIH pa ga procitajte.

Svakako ova prica oko rekonstrukcije je u marketinske svrhe. Da bi Vlada dodijelila koncesiju, Komisija predlozila FK Sarajevo za koncesionara treba da se poklopi dosta stvari. Npr u komisiji ima 7 clanova od toga moraju biti Srbin, Bosnjak i Hrvat (obavezno), nakon njihovog sporazuma oni imenuju vas za koncesionara. Na papiru to izgleda lagano jer bi vi 100% dobili koncesiju jer nema finasijski dobrog konkurenta koji bi vam pravio problem oko koncesije. Nakon toga se dogovore prava i obaveze i vi bi djelovali u skladu s tim.

Medjutim, da bi se sve to realizovalo potrebno je da se uljuci politika. Sad sve zavisi koliko politika (SDA) igra u vasem klubu :mrgreen:

A ulazak stranog kapitala u drzavnu imovinu se ovdje ogranicava na sve moguce nacine. Tako da to ulaganje TA i Tana pada u vodu, ako ne igraju po pravilima vodecih stranaka. Mislim, svjesni ste gdje zivimo.
I mislio sam na nesto takvo.. toga sam se i bojao.
Al kad pogledas, neko rece sinoc, kakve mi hijene imamo u upravi :mrgreen: ja mislim da bi oni mogli preveslat i ove nase politicare!
BOLEST 1946
sarajevo horde bog i čaršija!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 07 mar 2015, 13:36

http://sportsport.ba/bh_fudbal/kusturic ... eva/155774" onclick="window.open(this.href);return false;
1946

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 07 mar 2015, 13:37

ABd da se ovo sto prije ostvari, pa da se i reprezentacija vrati u Sarajevo.
Jos jednom svaka cast Upravi Sarajeva, ljudi rade profesionalno svoj posao.
Evo makete po kojoj treba raditi ;)
slika
slika
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 07 mar 2015, 13:39

mma_hz je napisao/la:Sto se mene licno tice samo neka nema atletske..sta god budu radili,kako god budu radili ako ostane atletska meni je isto kao i stari..
Sigurno da bi ljepše stadion izgledao bez atletske staze i bolja bi atmosfera bila na utakmicama...
međutim, postavlja se tu par pitanja : kako približiti teren tribinama, finansijski puno više košta...
onda, pade mi na pamet jedan banalan razlog zašto bi trebala ostati atletska, a to je naš balkan mentalitet
i pirotehnika, te zbog samog ulijetanja na teren... u ovom slučaju staza je od velike koristi jer služi kao prepreka.
te iz razloga što mislim da bi tu mogao trenirati AK Sarajevo, zašto ne ulagati u taj sport i razvijati ga,
naravno u bordo dresu...osim toga, u budućnosti bi mogli biti organizatori nekog atletskog mitinga...
sve ima svoje...
F.K.SARAJEVO

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 07 mar 2015, 13:42

Sve isto kao u Cardifa,samo bordo stolice perverzija,33.000 taman :pray: :pray:
Kusturica :kralj: :bih:
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 07 mar 2015, 13:43

molotovljev je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:Sto se mene licno tice samo neka nema atletske..sta god budu radili,kako god budu radili ako ostane atletska meni je isto kao i stari..
Sigurno da bi ljepše stadion izgledao bez atletske staze i bolja bi atmosfera bila na utakmicama...
međutim, postavlja se tu par pitanja : kako približiti teren tribinama, finansijski puno više košta...
onda, pade mi na pamet jedan banalan razlog zašto bi trebala ostati atletska, a to je naš balkan mentalitet
i pirotehnika, te zbog samog ulijetanja na teren... u ovom slučaju staza je od velike koristi jer služi kao prepreka.
te iz razloga što mislim da bi tu mogao trenirati AK Sarajevo, zašto ne ulagati u taj sport i razvijati ga,
naravno u bordo dresu...osim toga, u budućnosti bi mogli biti organizatori nekog atletskog mitinga...
sve ima svoje...
kada se koševo natkrije, toliko ce da grmi da nece ni biti bitno je li atletska tu ili nije... jedini problemi u blizina juga i sjevera, jer su bas podaleko

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 07 mar 2015, 13:44

Nisam siguran po kojem zakonu je duzina trajanja koncesije ogr. na 30 god. Mislim da je opstina Centar suvlasnik(ako se ne varam) i to vecinski, zemljista 100% i stadiona skupa sa Federacijom i KS. Neka me neko ispravi ako grijesim. Taj zakon nije problem i mozda se ne treba ni mijenjati, jer se ugovorom o ulaganju, taj period moze produziti (nekim aneksom) Sto se tice opstine tu nece biti problema, dok bi na drugim razinama mogli imati male opstrukcije istih ljudi koji su dali sve da nas ugase u proteklom periodu. Iskreno se nadam da je ova prica PREVELIKA za sitne duse, i da ce sami podviti repove, u protivnom ce biti pometeni jer ovo nije zayebancija. Nasa uprava je sa opstinom Ilidza zavrsila prostor za akademiju na kraci vremenski period ali ako ispostujemo sve iz ugovora poslije isteka koncesije imamo pravo prvootkupa i ostale beneficije kao i produzenje iste. Sada iza ledja imamo ozbiljne ljude koji imaju kapital i volju da nam pomognu ali sto je najvaznije i naravno zelju za zaradom. E to daje cijeloj prici jedan ozbiljan ton i opravdanu nadu u ispunje nasih ciljeva. Bjezite eto D I V O V A !
Zadnja izmjena: obiteljskicovjek, dana/u 07 mar 2015, 13:49, ukupno mijenjano 1 put.

Forestt
Kontakt:

Post Postao/la Forestt » 07 mar 2015, 13:46

Ja bih najvsie volio kad bi imali sopstveni stadion,da ne zavisimo ni od koga

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 07 mar 2015, 13:46

pa i to što kažeš Benko...
ne znam, po meni više koristi bi imali sa stazom, a bez nje bi nas više glava bolila...prekidi i sl.
F.K.SARAJEVO

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 07 mar 2015, 13:51

sve ima svoje...
Sto se tice tog mentaliteta,to si upravu,al vala kad mogu strumfovi,i robijasi da ne ulijecu mozemo i mi.,..
svakako nam do sada staza nije bila problem za uletiti ako hocemo ocigledno...
Sto se tice toga AK svakako stadion vrlo rijetko koriste..vecinom su kod Bobana tamo..neka drzava ulozi pare kod njega ako hoce pa neka naprave nesto slicno kao Kamberovica polje svakako ima prostora za to...u Zenici nema sta nisu napravili..od renoviranja stadiona,do kampa repke..
A stadion neka bude stadion...english style.. :opaopa: :opaopa:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

breskva
Kontakt:

Post Postao/la breskva » 07 mar 2015, 13:52

Šta mislite o ovome?

[youtube][/youtube]

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 07 mar 2015, 13:53

molotovljev je napisao/la:pa i to što kažeš Benko...
ne znam, po meni više koristi bi imali sa stazom, a bez nje bi nas više glava bolila...prekidi i sl.
IMAJu pokretne tribine koje se mogu uvući u slucaju mitinga... ali
Neka staze, distance, daleko smo mi od civilizacije, treba neki idiot da preskoci ogradu ili da pogodi sudiju pa da letimo na glavu?

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 07 mar 2015, 13:54

Benko je napisao/la:
sve ima svoje...
kada se koševo natkrije, toliko ce da grmi da nece ni biti bitno je li atletska tu ili nije... jedini problemi u blizina juga i sjevera, jer su bas podaleko
Staza se moze izbjeci jedino ukopavanjem terena i automatski vecim prosirenjem kapaciteta. To nije mali poduhvat i uveliko povecava troskove.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 07 mar 2015, 13:54

Ono što je sigurno je da Bosna i Hercegovina treba nacionalni stadion u svom glavnom gradu, a Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase” se u svakom razmišljanju nameće kao najlogičniji izbor. Saznajemo i da je moguće da se FK Sarajevo pojavi kao zainteresovana strana, što je i logično obzirom da Bordo klub svoje utakmice igra upravo na ovom stadionu. Čini se kao da su predstavnici FK Sarajevo već obavili neke razgovore na ovu temu, ali u javnost i medije ne izlaze sa bilo kakvim informacijama te se čini da će tako i ostati.

Nova verzija stadiona “Asim Ferhatović Hase” bi u svom sklopu trebala imati i dosta pratećih sadržaja, čime bi stadion ispunjavao sve UEFA-ine uslove.

Red je da posle 60 i kusur godina ,da pruzmemo stadion AFH. :tokralju:Mislim da smo jako blizu tome. :salut:
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 07 mar 2015, 13:58, ukupno mijenjano 1 put.

Mirso1197
Kontakt:

Post Postao/la Mirso1197 » 07 mar 2015, 13:57

breskva je napisao/la:Šta mislite o ovome?

[youtube][/youtube]
Ma ljudi su vec napravili idejni projekat.... imas slike na ss.ba pa pogledaj. nema veze sa ovim na videu
cak stavise po meni onaj stadion na idejnom projektu je duplo bolji od ovog.
Ma ima vremena kad cemo o tome raspravljat, sad je bitno samo da prodje ovaj projekat.

Sto obiteljski kaze, sad je klub preuzeo tolike gabarite da cisto sumnjam da iko smije da nam stane na put!
mocni ljudi su iza nas sad ...
BOLEST 1946
sarajevo horde bog i čaršija!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, Google Adsense [Bot], Hajdeee, Lecler, NazorUso, newton_heath_lyr, PeppermintSA, perodeformero, Rajvosa4ever, rimljanin90 i 88 gostiju.