Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

arelinho
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la arelinho » 07 mar 2015, 11:26

Zbog cega ne mogu da pokrenem one vine video klipove ? :x
prije sam mogao normalno kliknem na njega i pokrenem sada koliko god klikcem nista se ne desava :roll:

prasovic89
Kontakt:

Post Postao/la prasovic89 » 07 mar 2015, 19:22

Vjerovatno nije mjesto da postavim pitanje ovdje s' obzirom da postoji tema vezana za FM ali više ljudi čita ovu temu tako da se nadam da će mi neko pomoći :D Treba mi update sa zimskim transferima za fm15 pa ako neko ima jel može da pošalje link u PP ?!
Zemljo mojih djedova dok je tvojih sinova ti ces biti prkosna, slobodna i ponosna, zemljo naših djedova !

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 07 mar 2015, 20:39

Unofficialpage je napisao/la:Odlučio sam početi učiti programirati za iOS uređaje ali imam problem, nemam MAC. :D Našao sam način i za to, pomoću programa VirtualBox sam instalirao MAC OS X i radi, ali ne mogu instalirati XCODE. Pošto sam skino stariju verzioju OS X (10.8) preko appstore ne može, moram tražiti alternativu, skino sam i XCODE 4. Starija verzija XCODE-a itreba da radi na OS X 10.8 ali kad hoću da instaliram pojavi se "An unknown error occurred". Kako da ovaj program instaliram i da napokon krenem sa učenjem, dok još imam volje. :mgreen:
zasto se s time patiti ako nemas mac, odmah se prebaci za windows, lakse ti je

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 mar 2015, 21:47

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Odlučio sam početi učiti programirati za iOS uređaje ali imam problem, nemam MAC. :D Našao sam način i za to, pomoću programa VirtualBox sam instalirao MAC OS X i radi, ali ne mogu instalirati XCODE. Pošto sam skino stariju verzioju OS X (10.8) preko appstore ne može, moram tražiti alternativu, skino sam i XCODE 4. Starija verzija XCODE-a itreba da radi na OS X 10.8 ali kad hoću da instaliram pojavi se "An unknown error occurred". Kako da ovaj program instaliram i da napokon krenem sa učenjem, dok još imam volje. :mgreen:
zasto se s time patiti ako nemas mac, odmah se prebaci za windows, lakse ti je
Ne privlači me windows, ured sam napravio. Skino sam os x 10.10 i sve radilo kako treba i ja nešto zezno i sve moram ispočetka. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 07 mar 2015, 21:59

onda se nastavi pati dok ne izgubis "volju" ;)

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 mar 2015, 22:11

QUARESMA 18<<< je napisao/la:onda se nastavi pati dok ne izgubis "volju" ;)
Već sam je izgubio. Kad nešto praviš 7 dana i ono ne ide, na YT linkovima ljudima sve ide a meni neće. :twisted:

Šta misliš da krenem sa androidom? Sve bih ja uzeo samo da nađem prave tutorijale.

Damir Dzumhur!!!!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 07 mar 2015, 22:39

pa kreni sa bilo cime, za android tutorijali se sami nude

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 07 mar 2015, 22:45

Ma nema smisla uciti programirati za iOS bez MAC-a. Konfiguracija OS na virtuelnim masinama oduzme dragocijeno vrijeme koje se moze iskorisiti za ucenje konkretnih stvari.

Za Android imas Android studio i ako nemas Android telefon mozes koristiti Genymotion. Za tutorijale imas http://developer.android.com/index.html gdje se moze naci bruku primjera, a moze se naci i dobrih video tutorijala. Ja preferiram one od lynda.com.
#divovi

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 mar 2015, 22:55

Visual studio daje mogućnost učenja xcode-a ali ne znam koliko je to pametno. VS daje sve, javu, c++, c#, html... sve u njemu ima.
Nekako mi se Android čini preteško, najviše me odbijaju dimenzije, ne znam baš je li to toliko zahtjevno. :D

Damir Dzumhur!!!!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 07 mar 2015, 23:39

vidi i sa udemy.com

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 08 mar 2015, 00:10

Na laptopu net lose radi, kada pritisnem na preglednik ( mozila ) treba sigurno pola minute ako ne i vise da udje, onda radi ocajno, ako nesto pustim npr na yt ucitava dok micem strelicu, cim prestanem i ono zastopa.
Pokusao sa Kromom i Operom, uđe brzo ne pretrazivac međutim samo stoji prazno nesto ukucam ne mice. Ili samo pise loading al se nista ne desava. Ocistio sam nepotrebnih programa instalirao wise care, bilo je svega i svaceg na laptopu.
Bio instalirao avast, ali obrisem kontam do njeg je, ali nista.
Sta jos pokusati?
Mia San Mia

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 08 mar 2015, 00:16

Izmjeri brzinu :mrgreen:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 08 mar 2015, 00:36

Ma dobro da net ne radi nikako iskocilo bi nesto, vec ovo sporo otvara, vise od pola minute samo treba samo dok Mozilu otvori. A ova 2 nema nsita, samo gore stoji "about blank..." nesto tako, nemoguce koristiti Operu i Krom. Jest mu slab i net ali to je opet drugi problem.

Edit:

slika Jel dobra brzina? :P
Mia San Mia

EsoKimba
Kontakt:

Post Postao/la EsoKimba » 08 mar 2015, 12:51

Pozz..Imam problem,računar neće da mi očita ni stik ni web kameru,gled`o sam u device menager i vidim problem..
http://prntscr.com/6e7btr" onclick="window.open(this.href);return false;
Ali nikako da `nađem odgovarajuće drajvere za ovo,pokušav`o sam preko onih programa,ali ništa opet..Može li mi iko pomoć` ? Bio bih zahvalan.
:P

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 08 mar 2015, 13:00

Skini driverpack solution (otvoris stranicu drp.su, onda ides na download driverpack, i skines preko torrenta).

Ak' ovo ne rijesi problem, skini everest ultimtate edition (aktivacijski kod CT8NRNE54751FE7KRI9FWRIP2), trazi pod devices tacan naziv onih koje treba update, kucas naziv u pretragu, pored toga stavi driver download.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: Re : "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Tracy3McGrady » 09 mar 2015, 11:39

R32 je napisao/la:Na laptopu net lose radi, kada pritisnem na preglednik ( mozila ) treba sigurno pola minute ako ne i vise da udje, onda radi ocajno, ako nesto pustim npr na yt ucitava dok micem strelicu, cim prestanem i ono zastopa.
Pokusao sa Kromom i Operom, uđe brzo ne pretrazivac međutim samo stoji prazno nesto ukucam ne mice. Ili samo pise loading al se nista ne desava. Ocistio sam nepotrebnih programa instalirao wise care, bilo je svega i svaceg na laptopu.
Bio instalirao avast, ali obrisem kontam do njeg je, ali nista.
Sta jos pokusati?
jel ti instaliran flash player? Ako jeste onda probaj uraditi update

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 09 mar 2015, 12:12

Inistalirao sam vec, mislim da sad malo bolje radi. Jer nije kod mene...
Mia San Mia

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 09 mar 2015, 14:33

R32 je napisao/la:Inistalirao sam vec, mislim da sad malo bolje radi. Jer nije kod mene...
Jesi napravio ? Inače ta stranica često pokazuje pogrešnu brzinu, ja se uvjerio više puta. Izmjeri npr ovdje

http://www.speedof.me" onclick="window.open(this.href);return false;
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 09 mar 2015, 14:56

Ne bih da se hvalim,ali evo kod nas u Sarajevu HS povecao brzine interneta od 01.3.
slika

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 09 mar 2015, 15:06

Da bi izmjerio brzinu (prosjecnu), treba se pridrzavati sljedeceg:
1. Isključite vatrozid (Firewall) da se ne mješa u testiranje brzine. Procedura za kako ugasiti Windows Firewall varira ali općenito se može napraviti sa klikom na ikonu internet povezivanje (dolje u desnom kutu, malo računalo). Kliknite desni gumb pa kada vam se otvori kliknite “Change Windows Firewall settings”. Tada kliknite “Off” ili ako vam je ponuđeno “Disable”, nakon toga potvrdite sa “U Redu” ili “Ok”.
2. Otvorite web pretraživać i upišite u tražilicu “Speed Test” ili “ADSL Speed Test”. Uđite na stranicu. Direktan link se nalazi ovdje http://www.speedtest.net/" onclick="window.open(this.href);return false;.
3. Kliknite na “New Server” ili kakva opcija vam je ponuđena, ovisi koji web site koristite za testiranje. Izaberite lokaciju drugog servera (drugi grad) i kliknite “Start Test”. Ponovite procedure više puta i izračunajte vašu stvarnu prosječnu brzinu ADSL- a.
Npr. koristim paket netFlat 10 [oko 10 Mbps, 512 Kbps sto je 0.5 (+) u Mbps], dok pri mjerenjima to ide na 11 download / 0.7 upload, sto znaci da brzina varira (tj. pustaju vise u opticaj).
- Ed Woodward for Prime Minister !

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.