Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
NSBIH je prihvatio prijedlog o skraćivanju lige ali postepeno to jest da bi se od 2016/17 liga igrala sa 14 klubova a od 2017/18 sa 12 klubova. I savez RS je prihvatio ovaj prijedlog ali pod uslovom da 4 klubova RS moraju biti u PLBiH bez obzira na rezultat. 
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Pa zar nije interes da se igra na 100% teritorije? Ili bi neki da ne idu iz Sarajeva na gostovanja....
I ko uostalom garantuje da 4 srpska tima neće rezultatski izboriti ligu 12?!
Isto tako stalno se pominje kako je FSRS protiv onog, kako drži interes srpskih timova, a izbjegava činjenica da FSFBIH radi isključivo u jednom pravcu...
Isto tako stalno se pominje kako je FSRS protiv onog, kako drži interes srpskih timova, a izbjegava činjenica da FSFBIH radi isključivo u jednom pravcu...
ma netreba to prifatiti ljudi,ko bude na poziciji da ispada,ispada i zdravo,bosnjacki,hrvatski,srpski,ma nije bitno bolan,ako si los,ispadas i ****,kakve fiksne kvote klubova i pm,mamu im hebem ogadise mi nas fudbal totalno,sve to treba u zatvor,pobiti ****
ma gasi ligu i fudbal,J*** ti takvu ligu gdje vaznije ko si,od toga kako igras,pa ko god to bio
ma gasi ligu i fudbal,J*** ti takvu ligu gdje vaznije ko si,od toga kako igras,pa ko god to bio
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
@nesha Ma nemoj više šupljih banjalučkih priča, smanji ribu! 
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 10 mar 2015, 01:51, ukupno mijenjano 2 puta.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ispadnu dva kluba iz FSRS i ulaze dva iz 1. lige FSRS i ovaj što je bio 1. u 1. ligi FBiH ne ulazi zbog tog pravila, ne pravedno malo. Da bude 1. liga na nivou cijele BiH i da ulaze prve 2-3 ekipe a ispadaju zadnje 2-3 iz PL BiH, ne bitno ko si i šta si. Ovo bi mislim bilo najpravednije...
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Jest interes ali samo pod striktno sportskim uslovima.NeshaFCB je napisao/la:Pa zar nije interes da se igra na 100% teritorije? Ili bi neki da ne idu iz Sarajeva na gostovanja....
Niko ne garantuje ni jedno ni drugo, može ih biti i osam ali nema govora da im treba garantovati bilo šta unaprijed. Stvar je principa.
FSFBiH radi u pravcu da ligu igra najboljih 12 klubova i to je jedini normalan pravac koji važi u svakoj državi. Traženje garantovane kvote je glumljenje države u državi, a to neće da može.
- BlueIsTheColor
- Kontakt:
Naravno da je interes... sto se mene tice neka se za par godina poslije skracenja lige i njoj nalazi i sedam timova iz RS-a, ok, zasluzili i neka ih, ali odredjeni uslovi trebaju da postoje... jedan od njih treba da bude travnjak... da ekipa domacin MORA da obezbjedi dobar teren za igru, da se ne ogra po livadama... time bi neki klubovi koji se finansijski izdignu mogli da angazuju kvalitetnije igrace koji bi im opet pomogli u eventualnom iskoraku u Evropi (tipa grupna faza)... opet ti igraci nece doci da igraju po seoskim gudurama da gleda gdje ce stajat po terenu da ne bi dozivio povredu kojim bi mozda i zavrsio karijeru... dakle odredjeni uslovi se moraju ispostovati, pa ko moze nek izvoli... ja sam naveo samo jedan od mnogih koji trebaju tu biti... ta prica o sigurna cetiri mjesta za klubove iz RS-a vodi vise ka politici nego ka sportu, a znamo da politici u sportu nije mjesto... politika nas je i dovela do ovog mjesta gdje smo sad... politicaru zavadjaju, pa onda hapaju, a boli ih organ imamol ti i ja sta jesti...NeshaFCB je napisao/la:Pa zar nije interes da se igra na 100% teritorije? Ili bi neki da ne idu iz Sarajeva na gostovanja....
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..
Jednostavno neka savez posalje dopis UEFA, FIFA, i neka kazu ko opstruira napredak, skracivanje lige. Ko mjesa politiku i nacionalizam u sport, namece uvjete koji nisu po propisima...itd. i ljepo ce oni da reaguju i sve ce biti OK.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Zna li neko da li ce biti prijenos neke od utakmica Kup-a BiH? Izvinite sto pisem ovdje. 
- ficobahtic
- Kontakt:
Hoce na BHradio 1, direktna ukljucenja sa skoro svih stadiona u pauzama izmedju muzickih blokova..
Zezam se malo, ali nisam daleko od istine..Na tv-u mislim da nece biti niko
Nema Želje i nije ni tv kucama vise toliko interesantno ovo takmicenje
Zezam se malo, ali nisam daleko od istine..Na tv-u mislim da nece biti niko
Nema Želje i nije ni tv kucama vise toliko interesantno ovo takmicenje
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Biće vjerovatno Sarajevo za dvije marke na mojaTV. Ostalo slabo.
Ne vjerujem, ništa nije najavljivano. Jedino da nešto ubace u zadnji tren.DukeOfWellington je napisao/la:Biće vjerovatno Sarajevo za dvije marke na mojaTV. Ostalo slabo.
@fico ba šta ti je, ti baš dnevnicu pošteno zarađuješ
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Kao da je ranije bilo najavljivano. Obično se ne zna do dan prije ili čak isti dan.
DukeOfWellington je napisao/la:Kao da je ranije bilo najavljivano. Obično se ne zna do dan prije ili čak isti dan.
PL uvijek nekoliko dana znamo šta će prenositi.. Kup...
Ma pusti prenos, evo pozivam te na utakmicu, ja častim kartama i kokicama
- ficobahtic
- Kontakt:
Hilmo, Posteno brate, samo posteno pa ko koga prevari, zabacim i nesto ce se vec uloviti..
Edit: Jako lijepo od tebe ali neka hvala..
Edit: Jako lijepo od tebe ali neka hvala..
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Kup je upitan, Europa takođe, a za ligu se zna cijelu polusezonu unaprijed.hilmo je napisao/la:DukeOfWellington je napisao/la:Kao da je ranije bilo najavljivano. Obično se ne zna do dan prije ili čak isti dan.![]()
![]()
![]()
PL uvijek nekoliko dana znamo šta će prenositi.. Kup...![]()
Ma pusti prenos, evo pozivam te na utakmicu, ja častim kartama i kokicama![]()
, može i @fico, naći ćemo sponzora za njegovu kartu
![]()
Nije to loša ideja ali ne znam za koga da navijam ili bolje rečeno protiv koga
Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito
Ko ce druze poslat???? I ovim sto kao navodno predstavljaju bosnjake, trebaju ruke iz RS-a kada se donose neke odluke za druge stvari. Ovdje mediji mogu dosta odraditi, a sad ce se pokazati kakva je osoba u stvari Darko Ljubojevic koji je predsjednik te komisije za skracenje. Do sad mi je bio ok likElegant je napisao/la:Jednostavno neka savez posalje dopis UEFA, FIFA, i neka kazu ko opstruira napredak, skracivanje lige. Ko mjesa politiku i nacionalizam u sport, namece uvjete koji nisu po propisima...itd. i ljepo ce oni da reaguju i sve ce biti OK.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
- DukeOfWellington
- Kontakt:
U Borcu nisu protiv ideje da se liga skraćuje po sportskim standardima. Problem su ostali, a ostali drmaju tim njihovim savezom. Npr. onaj što veli kako Engleska ima 20 klubova.
ma treba im udariti kontru, usloviti ih sa utakmicom protiv srbije, ionako msm da bi dali g.u.z.i.ce za tu junsku koridu koju planiraju odrzat evo vec 20 godina al im se neda 
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
- tuzlak1987
- Kontakt:
1. Liga se i igra na citavoj teritoriji. Nema niti jednog tima iz Krajine pa sta? Nema ih zato sto nisu kvalitetni..kakvo je to uopste razmisljanje? Svaki tim iz svakog dijela BIH ima sansu da igra ligu i u njoj se moze naci ako je kvalitetan. Sta vam je tu zabranjeno ili uskraceno?NeshaFCB je napisao/la:Pa zar nije interes da se igra na 100% teritorije? Ili bi neki da ne idu iz Sarajeva na gostovanja....
2. "kako drzi interes srpskih klubova". Koji su to srpski klubovi ako mogu znati, ja znam da postoje samo fudbalski klubovi. Nigdje ne pise da su oni srpski. To je isto kao da kazes da ptica koja leti preko RS je srpska.
3. Ako 4 tima budu u ligi 12 biti ce, ali biti ce samo ako to rezultatski obezbjede.
Ostatak BiH nije ni zasluzio da se bistri Tuzlanski mozgovi raspravljaju sa vama.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.