FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

OdaVeliki
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la OdaVeliki » 15 mar 2015, 22:48

Bucan se opet poceo druziti s Simicem duvaju valjda zajedno :urnebes: uzasan je. Varea meni vise nikad ne bi usao ni minute. Ja bih njemu papir dao, a ubacio bi neko nase dijete koje ne moze biti gore od njega.

MauMau
Kontakt:

Post Postao/la MauMau » 15 mar 2015, 23:05

Sejo je naš Berberović. :D
ULTRAS NO POLITICA!
51%

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 15 mar 2015, 23:06

Zar je moguce da je taj Nuspahic toliko los da ne moze umjesto Seje uci?
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 15 mar 2015, 23:17

Nisam gledao utakmicu iz objektivnih razloga, ali sam prezadovoljan rezultatom. Mi sa duplo jačom ekipom i nerijetko i boljom od domaćina smo gotovo redovno gubili dole. Bojao sam se samo da ne krenemo igrati kao što smo igrali prethodnih godina na svim terenima - svoju igru, dakle kao favoriti. Drago mi je da je Oda skontao da nema više Željo ekipu da može igrati tako sa svima, pogotovo sa objektivno jačim ekipama. Željo zbog svog renomea se nije navikao braniti i prepuštati ulogu favorita protivniku, ali sad jednostavno moramo ponekad.
Nažalost, trenutno je bod na ovakvom gostovanju veliki uspjeh. Sad kad vidimo kako i ove ekipe iz vrha prave kiskeve, žao mi je što se nismo pojačali na pauzi jer moglo je biti svašta. Mislim da se sad nakon ova dva gola može reći da ako pobjedimo sve kući uz ponešto sa strane da Evropa ne bi trebala izostati što je zaista veliki uspjeh za ovaj igrački kadar.
Sve u svemu, čestitke momcima na velikom bodu i kako vidim po komentarima i velikoj borbenosti. Čestitke i navijačima koji su otišli dole inkognito. Željo nikad nije odigrao utakmicu bez svojih navijača, ali nikad i nije zato što nas ima najviše već zato što niko ne voli svoj klub kao mi. Svaka čast.

FaraonTM
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la FaraonTM » 15 mar 2015, 23:25

AsharaK je napisao/la:
plavipatriota je napisao/la:Odličan bod!
Pošto sam često kritikovao odbranu, moram ih pohvaliti u ove dvije utakmice, Kosorić je preporođen dolaskom Odovića...
Antolović je najjači golman lige kad je u formi, a čini se da je uhvatio formu!
Ostatak ekipe neko malo bolji, neko malo lošiji, al prosjek napad, odbrana zadovoljavajuća!

I da ne zaboravim, treba Bučanu pokazat vrata na kraju sezone, lafo neko iskustvo :facepalm:
Ponavljam se, al šta ću, on kad uđe iznervira domaće navijače, gostujuće, svoju ekipu, protivničku, sudiju, trenere i delegate... Iz dana u dan sve veći mentol!

Možemo i dobit Svinjski... Još oni imaju i kup...
Ma i Vareu i njega. Dosta mi je vise peglanja lopte. Ovaj danas bjezi od protivnickog gola sa lopton, ustvari ako mu je to bio danas protivnicki gol.
Ne smije protiv svojih, ni on ni Tomo nikada smjeli nisu, jedino Kvesić igra bezrezervno :thumbup:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 15 mar 2015, 23:35

S obzirom na sve okolnosti, imajuci u vidu da protivnik ima old-school terminatora ovaj bod treba izuzetno cijeniti. Borba i zalaganje na vrhunskom nivou. Pohvale za odbranu i Antolovica, u dvije utakmice sa ekipama iz top5 mi nismo primili gol. Nekakl mi se cini da kad je izasao Amir da je vezni red dosta lose funkcionisao iakl Amir nije bio na vrhunskom nivou. Varea i Bucan su me negativno iznrnadili, trebali su sa iskustvom da malo donesu prevagu, oni su amaterski postupali.PogotovoSejo, kako se osisao tacno vise nema nikakvu funkciju u timu, ne mogu ga protivnici ni za kosu vise povuci. Ne treba nam euforija, svi znamo osnovni cilj. U nedjelju ispod 7hiljada ne smije biti. Boze lijepog vremena i da se oporave ovi roviti..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 16 mar 2015, 00:22

Ova mlađarija igra dobro, test kvalitete je bio upravo Široki.

Zapravo u našoj ligi nije neka filozofija biti ravnopravan sa skupljim timom, posebno ako u ekipu okupiš mlade momke.
Zašto?
Zato što ni jedan igrač u ovoj ligi ne poseduje neki extra kvalitet i samim tim odgovoran i predan rad je dovoljan za uspijeh. Drago mi je što je takav rad, sudeći po dosadašnjim rezultatima, upravo zastupljen u Želji.
Ostaje da vidimo hoće li ta ozbiljnost ostati prisutna do samog kraja.

:thumbup:
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

sarajevskiPlavi
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi » 16 mar 2015, 00:26

BitiSrcemVezan je napisao/la:Ako sutra izvućete bod ili mlatnete Širokog, ja obećavam da ću nositi vaš grb na avatru čitavu sedmicu :mrgreen: :pray:
ispoštuj :mrgreen:
Navijati za sarajevo je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 16 mar 2015, 00:28

stvarno sto se tice Nuspahica pa nmg da vjerujem da Sejo dobija priliku ispred njega, momak i mladji i ima mogucnosti da bude bolji i vise zeljan i igre i svega.... to mi je jedina zamjerka sto se tice Odovica, mada opet ne pratim treninge i to pa nezz kakva je situacija
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 16 mar 2015, 00:34

U ova dva meča se mogla vidjeti ogromna razlika između Adžema i Odovića, ova ekipa igra dva puta bolje nego jesenas.

Malo nas je pozitivan rezultat prevario pa vidim da i nema previše kritika, moje mišljenje je da Sadiković ne treba igrati u prvih 11, danas smo veći dio susreta imali igrača manje na terenu, najveća kukavica u ekipi. Memija i Hadžiahmetović imaju veću petlju od njega. Vidi se i da nam fali svježine, dobro to ide do 70. minute i onda većina više nema kuveta u sebi.

Kvesić i Đelmić odlično funkcionišu i njih treba pohvaliti i Antolovića koji polako dolazi sebi, mada mi je Kvesa bio nekako najbolji, dobro je trčao čitav meč i bio smiren i pribran u svakoj situaciji.

Pitam se samo šta bi bilo večeras na Pecari da je umjesto Sadikovića bio Tomić, zabio bi Kokot jedan sigurno...
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 16 mar 2015, 00:38

AYAN je napisao/la:Ova mlađarija igra dobro, test kvalitete je bio upravo Široki.

Zapravo u našoj ligi nije neka filozofija biti ravnopravan sa skupljim timom, posebno ako u ekipu okupiš mlade momke.
Zašto?
Zato što ni jedan igrač u ovoj ligi ne poseduje neki extra kvalitet i samim tim odgovoran i predan rad je dovoljan za uspijeh. Drago mi je što je takav rad, sudeći po dosadašnjim rezultatima, upravo zastupljen u Želji.
Ostaje da vidimo hoće li ta ozbiljnost ostati prisutna do samog kraja.

:thumbup:
Ma sve je to tu negdje, neki igrači odskaču malo kvalitetom i mogu ti sami donijet bodove al rijetki su, a taktika i fizička sprema su najvažniji elementi po meni ;)

Antolovic definitivno opet je najbolji golman lige, jbg dok je ufatio formu takmicarsku, Benjo me pozitivno iznenadio ;) nemam bgm zamjerke ni za koga bod ko kuca sad svi na Grbavicu protiv Slavije !!!!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 16 mar 2015, 00:45

Sad neka nasi puklu jaci marketing kako bi privukli sto vise raje.

Ja iskreno vjerujem da ispod 7.000 nece biti.

FORZAAA ZELJOO!!!

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 16 mar 2015, 00:52

Meni nikako nije jasno za Nuspahica ,ne mogu da vjerujem da je toliko los . Neko bi morao odgovarati za ovih par igraca sto dudu a ni min ne igraju . Stvarno mi je zao Nuspahica,ono malo sto sam ga vidio na terenu izgleda kao da zna lopte.Onda ga zakucase na klupu (povreda je isto uticala na to)
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 16 mar 2015, 01:15

Meni je Nuspahic dobar igrac. Ali nije problem skontati zasto on ne igra. Zato sto Odovic ne voli igraca koji previse peglaju s loptom, sto on zna cesto da radi. To je vjerovatno jedini razlog. Iskreno meni ga je zao, jer su ga trebali posuditi negdje da igra, a ne ovako da propadne..Dobar je momak, jer ga znam licno!! Ali eto..

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 16 mar 2015, 02:23

Steta sto nismo otisli dole. Cekali su malu gresku da nas kazne, a u grupi je dobra astmosfera, tri busa i raja normalna i opustena bez nekog rezultatskog imperativa. Sigurno bi bilo najbolje dosad izdanje na Pecari, ali dobro bice dogogdine. Ostro osudjujem napade na onu djecu i ostro osudjujem onu djecurliju sto ih je napala ;)

Razlika je izmedju Adzema i Odovica i to se danas vidjelo i raja to govori ovdje dakle nisam jedini. Onaj strucnjak nije za Zelje barem po meni. Oda je iskusniji i bolji trener. U prvom poluvremenu bili ravnopravni, a u drugom svjesno uz dozu srece sacuvali remi.

Lijeva strana sa Dzelmom i Kvesom odlicno funkcionise i mislim da je najbolja u ligi. Kad se Stana vrati i desna strana ce biti slicna lijevoj i tu smo po meni najbolji uz odlicnog Bajica. Antolovic igrac utakmice i vratio se u formu. Stoperi opet malo nesigurni, ali nismo gol primili i to se racuna. U ovom Zelji bez Stanica mislim da ima mjesta za Colu jer je momak igrao u puno jacem Zelji i to kao junior i sad uz ovu pozitvnu atmosferu oko kluba se moze vratiti u zeljenu fornu ako bude igrao. Dado je bojazljiv,a Amir se izgubio na pocetku. Hasanovic pristojno odigrao kao i Kokot. Memija taodjer borben i rastrcan. Varea da ima snage bio bi negdje u ligama petice :mrgreen:

Zrinjski los i to se vidjelo i protiv Slavije, one anamo bez obzira na milione i vrhunske igrace za nase prilike ubi pitarluk i jos jedan kiks i gore ce letiti stolice po stadionu, a mi cemo se smijati i praviti klipove kao ovaj veceras koji je genijalan(kome bi se smijali da ih nema :bale: ) :lol: dok je Siroki nekako najblizi tituli, a mi ako ostanemo neporazeni u Mostaru i uz kiks Sirokog moze se zakuhat, ali budimo realni evropa je i previse s obzirom na sve ;) i da, ocekujem uz lijepo vrijeme 5,6 milja protiv Slavije .
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 mar 2015, 06:03

Ma bod iz Širokog bi bio uspjeh i za neke mnogo jače generacije od ove, tako da nema razloga za nezadovoljstvo, kao što reče neko iznad - bod kao kuća, jbg, ovo je tradicionalno najteže gostovanje u ligi za nas. Oda je otišao da ne izgubi, momci su ostavili srce na terenu i nema se tu šta dodati ili oduzeti, cilj je opravdao sredstva. Četiri boda iz ove dvije utakmice bi svako od nas potpisao prije 15 dana.

Kukali smo na odbranu u prvom dijelu sezone, a ta odbrana je sačuvala svoju mrežu u dvije utakmice, Antolović brani kao hobotnica, Kosorić fantastičan.

U narednih pet kola, raspored nam je sljedeći,

Zeljeznicar - Slavija
Zrinjski - Zeljeznicar
Zeljeznicar - Radnik Bijeljina
Zeljeznicar - Drina Zvornik
NK Vitez - Zeljeznicar

Kad sve ovo prođe, neke stvari će nam biti mnogo jasnije. Sve preko 10 bodova iz ovih pet utakmica će biti uspjeh i garantuje nam pomak na tabeli. Samo lagano, utakmicu po utakmicu, drugi nas ne zanimaju.

Zrinjski je trenutno najslabija karika od ovih ispred nas, imaju težak raspored i za početak bi valjalo da njih prestignemo, što je moguće već od narednog vikenda.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 16 mar 2015, 06:12

Svaka čast našim Plavim :salut: bod je dobar, sa strane jos protiv Širokog. Sad ide laksi raspored, mislim da iz iducih pet mečeva, pa makar deset do dvaneast bodova mozemo izvuci, ako ne i maksimum.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 mar 2015, 06:23

Što se tiče ovog pitanja na pressici, Oda je ispao veliki gospodin, a samo mi je žao što Amar nije bio umjesto njega, vjerujem da novinar nakon toga nikad više ne bi postavio slično pitanje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 16 mar 2015, 07:55

IlFantasista je napisao/la:U ova dva meča se mogla vidjeti ogromna razlika između Adžema i Odovića, ova ekipa igra dva puta bolje nego jesenas.

Malo nas je pozitivan rezultat prevario pa vidim da i nema previše kritika, moje mišljenje je da Sadiković ne treba igrati u prvih 11, danas smo veći dio susreta imali igrača manje na terenu, najveća kukavica u ekipi. Memija i Hadžiahmetović imaju veću petlju od njega. Vidi se i da nam fali svježine, dobro to ide do 70. minute i onda većina više nema kuveta u sebi.

Kvesić i Đelmić odlično funkcionišu i njih treba pohvaliti i Antolovića koji polako dolazi sebi, mada mi je Kvesa bio nekako najbolji, dobro je trčao čitav meč i bio smiren i pribran u svakoj situaciji.

Pitam se samo šta bi bilo večeras na Pecari da je umjesto Sadikovića bio Tomić, zabio bi Kokot jedan sigurno...
ja mislim da je startnih 11 protiv olimpica to kako to oda vidi kad su svi spremni, ali hebiga, kartoni. mada je po meni i dado bio solidan, naročito kako je dosad igrao utakmice ovog tipa. ovo malo što smo imali konkretnih akcija je uglavnom išlo preko njega i davao je dobre lopte. dići će oda i njega, a u godinama je kada bi i sam morao najviše napredovati. najveći potencijal mu je svakako na ovoj poziciji iza napada, za defanzivnog veznog definitivno nije. a nije se krio k'o varea da rak raka...

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 16 mar 2015, 08:28

nisam gledao sinoć, ali mislim da bi prije početka proljetnog dijela svi prihvatili 4 boda iz prve dvije tekme
dobro je počelo

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.