FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

AdiFKS
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AdiFKS » 19 mar 2015, 01:12

Prica se da bi Vrapcici mogli biti suspendovani za gledaoce u subotu?
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 mar 2015, 01:40

Ovako se igra !!!! veoma dobra i agresivna igra...steta prve kup utakmice i nacin na koji Borac igra protiv Sarajeva ali svi ce tako igrati osim sirokog i vrebat ce neke svoje sanse

P.S. Robijasi za ono kamenjanje cemo jos vidjeti...odron malogradjanski
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 19 mar 2015, 02:32

Ljudi, moramo biti realni,mi onakvom igrom MOZDA mozemo do titule, ali NIKOGA necemo i ne mozemo ''rastaviti na proste faktore''. Previse su se uzdigli pojedini ovdje pa nas predstavljaju kao da smo Bayern...
Sto se igraca tice: Duljevic i Stojcev se sto prije moraju uozbiljiti, koga oni vise driblaju? Okic i Alispahic pod hitno naci pravu formu. Delac je nas najveci dobitak, sila, ljudina... :tokralju: Krle mora igrati, nezz gdje, nezz kako, ali mora. Protica nemam snage komentarisati, zaista...
DO SMRTI ODANI!!!
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 19 mar 2015, 02:42

Tako je Beli brate :tokralju:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 19 mar 2015, 02:51

Izbaceni iz kupa zbog Cuica, Bandovica i golmana Borca.

Lose : povecava se pritisak na titulu a to nam je inace najveca prepreka da je osvojimo.

Dobro :
1-Da igraci i navijaci shvate da biti najjaci na papiru nije garancija uspjeha i da nismo favoriti za titulu jos uvijek
2-pokazalo se da Protic, Dzemo i Bandovic nisu za Sarajeva

Cinjenice :

-Politicki vecini nije u cilju da Sarajevo postigne uspjeh i pobrinuce se da ne uspijemo
Ovo je veca i ozbiljnija tema i nema veze sa sportom ali ga odredjuje.

-Meho jos trazi igrace koji mentalno mogu da se nose sa statusom favorita
To sto nama izgleda kao ne-zalaganje je mentalna blokada zbog obaveze za uspjehom i frke ako zakazu. Zbog toga smo izgubili zadnje 2 titule. Imamo najjaca imena ali to nije dovoljno - sto se vidjelo na Kosevu u prvenstvu sa Borcem. Da igraci koje Meho posalje na teren pruze 80% svojih mogucnosti mi bi dobili sve do kraja (bez obzira na njegove rotacije). Zna Meho svakom igracu najbolju poziciju (dokaz Bilbija) ali niko ne zna sta ce pruziti na terenu kada izadju. Zato su dobri Wagner i juzno Amerikanci i potpuni stranci jer nemaju nas mentalitet koji je od rata katastrofalan (bahati protiv losijih a sasrani protiv jacih). Oni igraju koliko mogu i nece zakazati.

Najbolje partije smo pruzali kada smo otpisani jer useremo na Kosevu pa nemamo sta izgubiti. A na Kosevu kao favoriti nasi igraci ne igraju normalno ono sto mogu. Ili recimo protiv Bugara kada sam mislio da cemo dozivjeti potop a mi ih izbacismo. Ono sto Meho moze je da fokusira igrace na zalaganje i "srce na terenu" a da manje misle o pritisku favorita.

Cini mi se da su Benko i Delac najjaci pod pritiskom jer imaju drugi mentalitet kao i Alispahic koji ce uci u pravu formu od Listice i moze biti covjek koji ce odluciti prvenstvo.

Evo materijala da me bordo braca popljuju : Pritisku osvajanja titula velikim dijelom doprinose i nasi navijaci - iako da su igraci mentalno cvrsci to nebi bio problem. Ali svi znamo da im je to najslabija tacka i opet insistiramo.

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 19 mar 2015, 03:16

kengur je napisao/la:Izbaceni iz kupa zbog Cuica, Bandovica i golmana Borca.

Lose : povecava se pritisak na titulu a to nam je inace najveca prepreka da je osvojimo.

Dobro :
1-Da igraci i navijaci shvate da biti najjaci na papiru nije garancija uspjeha i da nismo favoriti za titulu jos uvijek
2-pokazalo se da Protic, Dzemo i Bandovic nisu za Sarajeva

Cinjenice :

-Politicki vecini nije u cilju da Sarajevo postigne uspjeh i pobrinuce se da ne uspijemo
Ovo je veca i ozbiljnija tema i nema veze sa sportom ali ga odredjuje.

-Meho jos trazi igrace koji mentalno mogu da se nose sa statusom favorita
To sto nama izgleda kao ne-zalaganje je mentalna blokada zbog obaveze za uspjehom i frke ako zakazu. Zbog toga smo izgubili zadnje 2 titule. Imamo najjaca imena ali to nije dovoljno - sto se vidjelo na Kosevu u prvenstvu sa Borcem. Da igraci koje Meho posalje na teren pruze 80% svojih mogucnosti mi bi dobili sve do kraja (bez obzira na njegove rotacije). Zna Meho svakom igracu najbolju poziciju (dokaz Bilbija) ali niko ne zna sta ce pruziti na terenu kada izadju. Zato su dobri Wagner i juzno Amerikanci i potpuni stranci jer nemaju nas mentalitet koji je od rata katastrofalan (bahati protiv losijih a sasrani protiv jacih). Oni igraju koliko mogu i nece zakazati.

Najbolje partije smo pruzali kada smo otpisani jer useremo na Kosevu pa nemamo sta izgubiti. A na Kosevu kao favoriti nasi igraci ne igraju normalno ono sto mogu. Ili recimo protiv Bugara kada sam mislio da cemo dozivjeti potop a mi ih izbacismo. Ono sto Meho moze je da fokusira igrace na zalaganje i "srce na terenu" a da manje misle o pritisku favorita.

Cini mi se da su Benko i Delac najjaci pod pritiskom jer imaju drugi mentalitet kao i Alispahic koji ce uci u pravu formu od Listice i moze biti covjek koji ce odluciti prvenstvo.

Evo materijala da me bordo braca popljuju : Pritisku osvajanja titula velikim dijelom doprinose i nasi navijaci - iako da su igraci mentalno cvrsci to nebi bio problem. Ali svi znamo da im je to najslabija tacka i opet insistiramo.
Nema potreba da te pljuju, jer to je istina. Vec sam jednom pisao o tome, ali zašto ne i opet. Ne želim da ispadne da sada tražim alibi, al se preveliki pritisak stvorio. Uprava radi odlican posao uslovi, sponzori, igraci, marketing, stvarno sve pohvale za upravu. Nama malo treba da upadnemo u neku euforiju i tu se javlja problem, kada igraci na terenu ne mogu ispratiti rad uprave. Ponavljam necu da tražim alibi, ali i pojedinci trebaju doci tobe.
Das Ist Walter

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 19 mar 2015, 04:40

Kad smo zguzili zvjezdu najaci smo, karacemo ovu seljacku Ligu.ponizavanje,pocjenjivanje. A cinjenice su nesto drugo. Kao na primjer:

Delac = nije nas golman (najbolji golman sto smo imali posle rata)
Duljevic= otet olimpicu (medzu 4najbolja igraca cjena 800k€)
Okoc= doso Iz veleza nas najbolji strijelac ne zamnjenjiv (sad na pocetku nije bog zna nesto al nije Los)
Biblija= najbolji asistent standardan igrac
Cimirot= doveden Iz leotara (najbolji igrac lige cjena 1.4m€)
Marko= doso Iz leotara (dosad najbolji defanzivac u timu)
Rustemovic= doveden Iz radnika (cinimise) ( standardan I odlican u Ovih par tekmi sto je Igro)
Sta hocu da kazem da su ovo sve igraci Iz nase lige osim delaca. Jesmo mi malo gojka I marka poboljsali al vecinu stvari su donijeli Iz trebinja. Mi moramo bit svjesni da mi imamo naj kvalitetni Tim po igracima al nemamo Tim koji je jaci od svakog tima za duplo vec Samo za 15-20%. Al pare sponzori amidza I BROJ NAVIJACA je veci pritisak od ti 20% sto smo jaci igracki.

Recimo SB od kako su poceli igrat pl= ljudi su odma rekli, najvaznije osvoit evropu al Ako se uzme jos kup I prvenstvo elhamdulila. Nemaju navijace nemaju sponzora svjetskog, nemaju covjeka tipa amidzu. Imaju fine pare I to je to. ONI Ako nebudu bili sampioni kosto nisu bili prosle godine nikoga **** ne boli

Skretnica je sa amwom postigla rezultat zato sto je covjek fakticki svaku utakmicu Kleo igrece, nazivo ih invalidima, antitalentima, kad god pobjede 1;0 ili 4:0 to je bila sreca trebali smo izgubit. Nemamo kvaliteta al ce mo se borit. Kad su god rekli da su konkurenti za titulu nikad je uzeli nisu.

Zrinjski isto.

A da nas neko postuje simpatise (netreba), al da Svi crkavaju na Ono sto smo mi postigli, to ste mogli vidjet posle poraza od borca 1:2. Iako 2 cista penala sudija nije sviro, iako je isti taj sudija suspendovan radi toga. Penal protiv slobode koji je bio cist ko sunce Svi znamo kakvi su komentari bili.Mi moramo igrat strpljivo I gledat da budemo sto bolji mozemo bit koliki su nam dometi znace se30 maja 2015. D :zviz:

SAMO SARAJEVO

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 mar 2015, 04:55

@Pitar sa brojevima,kako uspijes reci nesto sto nikada nije tacno :bow: :njanjanja:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Arhitekt
Kontakt:

Post Postao/la Arhitekt » 19 mar 2015, 07:04

Cemu ovo najvijanje ljutu krajinu nabijem na karinu, pa nije krajina samo Banja Luka.Fuj fuj fuj

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 19 mar 2015, 07:49

diplomatija je napisao/la:Izgleda da su Bibliji dani u Sarajevu odbrojani, jučer ga poslije treninga u vogosci ganjao neki lik da ga bije, ali ga nije uspio uhvatiti, zna li neko nesto o tome?
aha, ganjao ga jucer a mi vec 2 dana u BL, komplet ekipa...

Sljedeci put barem uvezi dan i kad ko ima treninge i gdje.
I jos nesto, sagni nam se kolektivno.
1946

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 19 mar 2015, 08:32

Fakat mi se sviđa kako razmišljate.

A ovaj @diplomatija je još jednom imao slične postove, on je kao zaštitar ako se ne varam.

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 19 mar 2015, 09:00

Arhitekt je napisao/la:Cemu ovo najvijanje ljutu krajinu nabijem na karinu, pa nije krajina samo Banja Luka.Fuj fuj fuj

Lesinari udarnu zastavu, koju uvijek nose, koja im je kao simbol, pise' ljuta Krajina'. I srpska trobojka. Ta pjesma je zbog toga. Naravno da se ne odnosi na cihelu Krajinu, jer svi smo svjesni na koga se odnosi. ;)
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 19 mar 2015, 09:13

Velez-Saraj
Saraj-Mlad
Drin-Saraj
Trav-Saraj
Saraj-Čel
---------------------------------------
Vit-Sir
Sir-Slo
Zvij-Sir
Sir-Bor
Vel-Sir
----------------------------------------

Narednih 5 utakmica nas i Sirokog.Bice guravo pravo.U ove dvije bi mogli kiksati.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 19 mar 2015, 09:14

Čuj Banjalučani ljuta krajina--pa ljuta krajina je uvijek bila Cazin,Bužim,Kladuša,Bišće...i naseljena je pretežno Bošnjačkim stanovništvom(ovo čisto informativno,a briga me za nacije i vjere)..zato ih i zovu ljuti krajišnici..a,ove druge samo krajišnici..ovo je malo off,što se tiče teme Sarajevo ...ali eto...nema veze...

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 19 mar 2015, 10:10

Pitari opustite se , MI svi ,citava drzava zavidni smo vam ( iskreno ) jer svi mi bi volili da imamo tako uredjen klub , klub finansijski stabilan i klub sa velikim ambicijama , zbog toga vam je forum pun kompleksasa ljubomornih koji jedva cekaju vas najmanji kiks kako bi ovde " svrsavali " po vasem forumu na te vase kiksove .

Poraz , zaboli , ali sta se moze , po meni vi ne treba da se puno opterecavate rezultatima , jer sam ubijejen da ce vasi rezultti doci sami od sebe , ovakav rad Sarajeva ce se isplatiti kad tad i ja vam predvidjam da cete vec za sezonu ili dvije prekucavati ovu ligu tako da ce vam titula postati u najmanju ruku "nezanimljiva" ... jer imat cete svake sezone jedno 15 bodova vise od drugolasiranog .

Suosjecam s vama jer i moja Sloboda je na dobrom putu da postane kolko tolko stabilan klub i klub bez dugovanja , svaki dobar potez Slobode na nas forum dovede jedno 30 kretena koji dodju da nam objasne " neke stvari " ...

Pozdravljam svaki dobar sportski projekat u svakom pravom Bosanskom gradu . Pozdrav iz TZ

staff

Post Postao/la staff » 19 mar 2015, 10:14

RUDARSKA2 je napisao/la:Pitari opustite se , MI svi ,citava drzava zavidni smo vam ( iskreno ) jer svi mi bi volili da imamo tako uredjen klub , klub finansijski stabilan i klub sa velikim ambicijama , zbog toga vam je forum pun kompleksasa ljubomornih koji jedva cekaju vas najmanji kiks kako bi ovde " svrsavali " po vasem forumu na te vase kiksove .

Poraz , zaboli , ali sta se moze , po meni vi ne treba da se puno opterecavate rezultatima , jer sam ubijejen da ce vasi rezultti doci sami od sebe , ovakav rad Sarajeva ce se isplatiti kad tad i ja vam predvidjam da cete vec za sezonu ili dvije prekucavati ovu ligu tako da ce vam titula postati u najmanju ruku "nezanimljiva" ... jer imat cete svake sezone jedno 15 bodova vise od drugolasiranog .

Suosjecam s vama jer i moja Sloboda je na dobrom putu da postane kolko tolko stabilan klub i klub bez dugovanja , svaki dobar potez Slobode na nas forum dovede jedno 30 kretena koji dodju da nam objasne " neke stvari " ...

Pozdravljam svaki dobar sportski projekat u svakom pravom Bosanskom gradu . Pozdrav iz TZ
:facepalm:
E zbog ovakvih izjava sarajevo nikad titulu osvojiti nece .

covjek
Kontakt:

Post Postao/la covjek » 19 mar 2015, 10:22

To sto smo ispali iz kupa nikakve veze nema sa fudbalom,ko je imalo normalan ce shvatiti sta zelim reci ;) .
Sada smo 100% skoncentrisani na prvenstvo. Idemo tekmu po tekmu,13 kola do kraja. Kad se dusmani raduja sto odigras nerjeseno to dokazuje koliko si jak kao klub i koliko se svi ostali boje nas. Povjerenje gosp. Mehi Kodri i igracima,svi zajedno do konacnog cilja.
SAMO SARAJEVO!!!!!!

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 19 mar 2015, 10:39

amypitar je napisao/la:Velez-Saraj
Saraj-Mlad
Drin-Saraj
Trav-Saraj
Saraj-Čel
---------------------------------------
Vit-Sir
Sir-Slo
Zvij-Sir
Sir-Bor
Vel-Sir
----------------------------------------

Narednih 5 utakmica nas i Sirokog.Bice guravo pravo.U ove dvije bi mogli kiksati.
Kiksaju u drugoj utakmici, a možda i u četvrtoj. Živi bili pa vidjeli. :kafa:

Hz-Sa
Kontakt:

Post Postao/la Hz-Sa » 19 mar 2015, 11:41

ma nikad oni nece ginuti za sveti dres!sta je njih briga ide im ugovor ide plata odlicna svaki mjesec i to je to! e dok se ne uvedu sankcije nece oni potrcati kako treba, opet ponavljam na upravi je potez, opali po dzepu sminkere pa ces vidjeti kako se igra!!! a ovi sto zapitkuju za krajinu i govore fuj fuj posto ste malo poglupi i ne razumijete neke stvari evo da je ja jos jednom nabijem ;)

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 19 mar 2015, 11:43

AdiFKS je napisao/la:
Arhitekt je napisao/la:Cemu ovo najvijanje ljutu krajinu nabijem na karinu, pa nije krajina samo Banja Luka.Fuj fuj fuj

Lesinari udarnu zastavu, koju uvijek nose, koja im je kao simbol, pise' ljuta Krajina'. I srpska trobojka. Ta pjesma je zbog toga. Naravno da se ne odnosi na cihelu Krajinu, jer svi smo svjesni na koga se odnosi. ;)

Ovo je receno najmanje milion puta. I uvijek se treba dodatno nekome nesto pojasniti, odgovoriti i pravdati. :shock:
Dalje, kakav ba prevelik pritisak? Ko ne moze svariti pritisak taj nije za FCS! Velika vecina igraca je igrala za druge klubove i znaju kako je igrati za manje novce i imati losije uslove za rad.
Znaju se ciljevi i zna se put kako doci do tog cilja! Zalaganjem, borbom i POBJEDAMA!
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: hz35, MaroonBjelave i 45 gostiju.