Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Kawhi
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Kawhi » 19 mar 2015, 00:43

DukeOfWellington je napisao/la:
Kawhi je napisao/la: To mi želiš reći da je prvih 200 godina od dolaska Engleza tamo prošlo dobro? Druga je stvar što im je sad fino.
Ljudi došli na golu ledinu naseljenu domorodcima zaostalim u sociološkom razvoju za nekoliko hiljada godina i od toga napravili raj na zemlji. Tebi je logično da se to desilo odma po dolasku?
Zar nije očigledno da se zaebavam. :mrgreen:
Tribalian je napisao/la: Oni su tu dosli zarad svojih interesa a ne da bi vama bilo bolje, napredak su uskladjivali sa potrebama svoje populacije na vasoj teritoriji. @ Kawhi prijatelju nemoj biti naivan i menjaj to na avataru. :mrgreen:

http://www.4dportal.com/hr/aktivizam/40 ... alne-banke" onclick="window.open(this.href);return false;
Neće doći zbog naših interesa tu. :mrgreen: Bitno je da su nešto uradili kada su došli tu. S obzirom kakav smo im doček pripremili i sve, hladno su nas mogli ostaviti u mraku, ili protjerati onaj neposlušni dio populacije negdje.

Sve su prilike da oni fašisti to organizuju. U Evropi se spremaju velike promjene. Mislim da je Baltik sljedeći nakon Ukrajine.
@Ljiljane iznenađen sam tom cifrom koja ide uz Lux. :tokralju: Kakva braća. :tokralju:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 mar 2015, 00:49

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Gdje bi tu bila USA ?
USA je trenutno zemlja u haosu, ali sam ubedjen da ce iz ove zayebancije izaci jaci nego ikad kao i reformisana evropska zajednica, necu da kazem EU jer mislim da EU pod tim imenom nece postojati u narednom periodu. Koliko sam stigao da ispratim desavanja u USA , narocito ova iza kulisa, US Army je resila da se obracuna sa odmetnutim delovima Agencije i tako vrati sopstvenu zemlju na pravi put.

@Kawhi
Sve su prilike da oni fašisti to organizuju.
A ko stoji iza njih ? ;) Nisu valjda sami od sebe organizovani.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 19 mar 2015, 00:56

Ja vam kazem ko su nasi najveci prijatelji, a prijatelji se dokazuju na djelima, ne na rijecima. Ne mogu zbog toga da svatim ovu proamericku nejac na forumu :kafa: Ali ocito su dobri u jednoj stvari. Ispiranju mozgova svim svojim sljedbenicima :salut:

Nijemci, Austrijanci ulazu ogromne novce u nasu industriju, dosta otkupljuju od nas, nisu oni krivi sto mi imamo nase domace katile koji jadnicima daju platu od 180 € i ocekuje od njega 8 sati da radi ko robot. Naravno i oni su kapitalisti, ali tesko ko moze da premasi ne samo nekog Bosnjaka, nego balkance opcenito :puke:

Osta mi @Trib duzan za ovu alijansu Putin - Kadyrov ali nema veze :P
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 19 mar 2015, 00:59

Rusija će zauzet Tursku.

Ende.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 mar 2015, 01:02

Bosniacum Lilium je napisao/la: nisu oni krivi sto mi imamo nase domace katile koji jadnicima daju platu od 180 € i ocekuje od njega 8 sati da radi ko robot.
To stoji i tu rasprave nema. Najveca izrabljivacka bagra posluje na prostoru nekadasnje SFRJ. I tu mislim na ove domace, naravno, ne na strance.
Osta mi @Trib duzan za ovu alijansu Putin - Kadyrov ali nema veze
Nema tu sta da se kaze, Kadirova su neki drugi ljudi iz islamskog sveta uputili na to sta treba da radi. To je moje misljenje, ne mora da znaci da sam u pravu.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 19 mar 2015, 01:15

VelaHavle je napisao/la:Rusija će zauzet Tursku.

Ende.
slika

Nisu oni glupi Balkanci. Putin i Erdoan su veoma razumni ljudi i pored toga rade ono sto je od direktne koristi za njihov narod :) Pa gledaj sta je Putin uradio od Cecenije, a krvili se gore nego mi ovdje. Svi dodju pameti, samo mi ovdje nikad. Tjeramo inat neki. Evo u Srbiji ima dosta rusofila, kunu se u Putina kao predsjenika. On poslije posjete fino isporuci fakturu za gas :lolno: Tako isto radi i nas "sultan" Erdoan sa Bosnjackim svijetom. Prica jedne price preko linkova, a tamo ulaze zestoko u Makedoniju, Hrvatsku pa i Srbiju vise nego u BiH.

Ali neka nama rusofila koji se kunu u svoju majku, i neka je nama naseg sultana Erdoana :puke:

Tako nam i treba kad nemamo zrna mozga.

Ekonomija, prosperitet, to je to sto bi nas trebalo zanimati.

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 mar 2015, 01:19

Padovan je napisao/la:@legenda reala

Šta su ovo Švabe pronašle kod vas (neki objekat pod zemljom), postajete glavni u državi, sve se nešto vrti oko Goražda u zadnje vrijeme :mrgreen:
daj link
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 19 mar 2015, 02:11

Covjek voli slusati dobru repcugu

slika

Za one koji nisu upuceni ovo su Putin i Timur Yunusov aka Timati (open in a new tab) :D

[youtube][/youtube]

:tralala: :kralj:
slika
Timati: "? в $" :kafa:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 mar 2015, 07:14

Bosniacum Lilium je napisao/la:Ma kako god, Velika Britanija je pojam za USA koja ima najgoru vanjsku politiku od svih svjetskih sila
Bosniacum Lilium je napisao/la:Ja vam kazem ko su nasi najveci prijatelji, a prijatelji se dokazuju na djelima, ne na rijecima. Ne mogu zbog toga da svatim ovu proamericku nejac na forumu
Ovdje si malo kontradiktoran, jer ovi što si ih naveo kao pojam su ti bili najveći neprijatelji 1992-95, to su dokazali (ne)djelima, kao što kažeš. Dok su ovi što imaju 'najgoru vanjsku politiku' ipak na kraju ispali najveće face i da nije bilo njih, garantujem ti da danas legenda i ja ne bi pisali na ovom forumu, to bi se desilo da su zakasnili samo sedam dana ;)

Što se tiče investicija, Austrija i Njemačka su broj jedan naravno, ali ne rade to iz ljubavi i prijateljstva, već zbog profita, jeftine radne snage i mnogih beneficija koje im se daju. Npr. Vučić stranim investitorima daje besplatno građevinsko zemljište na kojem će graditi fabrike i još mnogo poreskih olakšica i beneficija, tako da je to win win situacija za njih. Ne postoji region u svijetu koji se toliko saginje investitorima, daje im se apsolutno sve, samo da dođu.

Što se tiče Ruskih investicija, to je posebna priča i vjeruj mi da gdje oni dođu tu trava više ne raste, sve što kupe pretvaraju u prah i pepeo, sa njima nema ništa dugoročno, osim ako to nema veze sa gasom i naftom. Njihov sistem je još uvijek isti, ok, kupiću ovo za milion eura, ali molim vas možete li napisati da je koštalo tri miliona, mi ćemo platiti porez na taj iznos, ali vi napišite tako.... svi znamo zašto....

Hrvatska im je pokušala stati u kraj zakonom da stranac ne može prepisivati nekretnine na svoje ime, prije svega zemljište, ali oni su počeli otvarati sestrinske kompanije u Hrvatskoj i na taj način zaobilaziti zakone, i onda se desi ovo:

http://www.jutarnji.hr/template/article ... id=1223007" onclick="window.open(this.href);return false;
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 mar 2015, 08:23

DukeOfWellington je napisao/la: Ljudi došli na golu ledinu naseljenu domorodcima zaostalim u sociološkom razvoju za nekoliko hiljada godina i od toga napravili raj na zemlji. Tebi je logično da se to desilo odma po dolasku?
ma samo je jedan tu problem. gdje su ti zaostali domoroci sa NJIHOVE ledine? šta je sa njihovim jezikom, kulturom, pa i njima? nestali ko bizoni.
englezi i španci su ubili desetine miliona u Americi, to im se nekako stalno zaboravlja
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 19 mar 2015, 10:21

DANTES je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la: Ljudi došli na golu ledinu naseljenu domorodcima zaostalim u sociološkom razvoju za nekoliko hiljada godina i od toga napravili raj na zemlji. Tebi je logično da se to desilo odma po dolasku?
ma samo je jedan tu problem. gdje su ti zaostali domoroci sa NJIHOVE ledine? šta je sa njihovim jezikom, kulturom, pa i njima? nestali ko bizoni.
englezi i španci su ubili desetine miliona u Americi, to im se nekako stalno zaboravlja
dva metra bez geometra. Mogu misliti rahatluka kad su spasioci iz Engleske dosli na ledinu.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 19 mar 2015, 11:38

legenda reala je napisao/la:
Padovan je napisao/la:@legenda reala

Šta su ovo Švabe pronašle kod vas (neki objekat pod zemljom), postajete glavni u državi, sve se nešto vrti oko Goražda u zadnje vrijeme :mrgreen:
daj link
Gledao na Dnevniku neku noć, guraju nekakve sprave :D , evo uspio sam pronaći

http://www.gorazde.ba/index.php?option= ... &Itemid=34" onclick="window.open(this.href);return false;
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 19 mar 2015, 11:45

Bosniacum Lilium je napisao/la:
VelaHavle je napisao/la:Rusija će zauzet Tursku.

Ende.
slika

Nisu oni glupi Balkanci. Putin i Erdoan su veoma razumni ljudi i pored toga rade ono sto je od direktne koristi za njihov narod :) Pa gledaj sta je Putin uradio od Cecenije, a krvili se gore nego mi ovdje. Svi dodju pameti, samo mi ovdje nikad. Tjeramo inat neki. Evo u Srbiji ima dosta rusofila, kunu se u Putina kao predsjenika. On poslije posjete fino isporuci fakturu za gas :lolno: Tako isto radi i nas "sultan" Erdoan sa Bosnjackim svijetom. Prica jedne price preko linkova, a tamo ulaze zestoko u Makedoniju, Hrvatsku pa i Srbiju vise nego u BiH.

Ali neka nama rusofila koji se kunu u svoju majku, i neka je nama naseg sultana Erdoana :puke:

Tako nam i treba kad nemamo zrna mozga.

Ekonomija, prosperitet, to je to sto bi nas trebalo zanimati.
Meni se uopšte ne sviđa Turska. Mnogo mojih prijatelja priča priče kako Turska stoji iza BiH. Ne mogu im objasnit' jer ne žele da shvate. Kao što si i sam rekao, zatucan smo narod do bola koji se kune u SDA.

U Bosni je vrijeme stalo, nažalost.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 mar 2015, 12:14

DANTES je napisao/la:
To se non stop dešavalo kroz historiju, i Slaveni su napravili isto ovdje. Samo eto treba se Englezima gledat u zube, a ostalo nikom ništa. Iz perspektive čovjeka na sociološkom stepenu razvoja iz 17. ili 18 vijeka domorodac u tamo nekoj Australiji bio je nebitan faktor, bitna je bila nova zemlja i potencijalno bogaćenje. Tome su težili svi samo što su Englezi i Škoti bili najuspješniji, a prije njih Španci i Portugalci. Ne opravdavam ništa ali slične se stvari dešavaju i danas (istina nešto sofisticiranijim metodama), a rade ih oni koji to mogu. I Njemačka onomad u dva rata uradi ono što je mogla.

Ali hajmo mi ovdje prodavat propagandu kako su to uradili Englezi zato što su Englezi i kako to nikad niko drugi ne bi uradio, pri tome potpuno ignorišući ljudsku psihologiju straha i zastrašivanja, i hajmo ostavljat ovakve trivijalne komentare:
samo_lijevo je napisao/la: dva metra bez geometra. Mogu misliti rahatluka kad su spasioci iz Engleske dosli na ledinu.
Tu priču nekom drugom pričajte :wave:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 19 mar 2015, 12:17

Bravo demagogu. kuknjava

Zivjeli prosvjetitelji !!!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 mar 2015, 12:20

Oduševljen sam tvojom argumentacijom. Prava pingvinska :urnebes:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 19 mar 2015, 12:23

Sta cu kad sam trivijalan za tebe sveznalicu.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 19 mar 2015, 12:26

U citavoj prici mora biti jasno da bi imperija bila rinaka da nije bilo opljackanog blaga prekooceanskih zemalja , ja nisam nikad pisao da su britanci ili španjolci ili portugalci te nizozemci zlocinci zato sto su izmislili robovlasnistvo i sto im je danasnja moc bazirana i lezi na zlatu opljackanom prije vise stotina godina ali bi bilo lijepo da ovi sto postuju krunu ili bilo koji slican rezim to javno priznaju .
Funta svoju moc i status moze zahvaliti samo i iskljucivo blagu koje je sistematski opljackano ,ukradeno ili ekspoalatisano iz zemalja koje se postojale prije dolaska krune a njenim dolaskom su nestale sa mape da se tako izrazim.To ko pokusa negirati je obicni lazov .
Inace nemam nista protiv krune bilo koje samo sto dalje od moje kuce..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 mar 2015, 12:30

Sve imperije od Egipatske, Aleksandrove, Perzijske, Rimske, Otomanske, Španske, Francuske, Ruske, Kineske i ostalih poznate su po tome što su se bogatile tako što su osvojene narode i države pismenim putem zamolili da im predaju ako žele svoje bogatstvo i naravno uredno prijavili porez u nadležnoj upravi o čemu imaju validne potvrde i fiskalne račune. Samo je britanska bagra pljačkala.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 19 mar 2015, 12:33

Ovo o kruni se odnosilo na bilo koji royalisticki rezim ili njegove ostatke ne samo na britaniju.
Ma oduvijek sam mrzio crvene mundire a bio na strani njihovih protivnika.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.