Bosniacum Lilium je napisao/la:Ma kako god, Velika Britanija je pojam za USA koja ima najgoru vanjsku politiku od svih svjetskih sila
Bosniacum Lilium je napisao/la:Ja vam kazem ko su nasi najveci prijatelji, a prijatelji se dokazuju na djelima, ne na rijecima. Ne mogu zbog toga da svatim ovu proamericku nejac na forumu
Ovdje si malo kontradiktoran, jer ovi što si ih naveo kao pojam su ti bili najveći neprijatelji 1992-95, to su dokazali (ne)djelima, kao što kažeš. Dok su ovi što imaju 'najgoru vanjsku politiku' ipak na kraju ispali najveće face i da nije bilo njih, garantujem ti da danas legenda i ja ne bi pisali na ovom forumu, to bi se desilo da su zakasnili samo sedam dana
Što se tiče investicija, Austrija i Njemačka su broj jedan naravno, ali ne rade to iz ljubavi i prijateljstva, već zbog profita, jeftine radne snage i mnogih beneficija koje im se daju. Npr. Vučić stranim investitorima daje besplatno građevinsko zemljište na kojem će graditi fabrike i još mnogo poreskih olakšica i beneficija, tako da je to
win win situacija za njih. Ne postoji region u svijetu koji se toliko saginje investitorima, daje im se apsolutno sve, samo da dođu.
Što se tiče Ruskih investicija, to je posebna priča i vjeruj mi da gdje oni dođu tu trava više ne raste, sve što kupe pretvaraju u prah i pepeo, sa njima nema ništa dugoročno, osim ako to nema veze sa gasom i naftom. Njihov sistem je još uvijek isti, ok, kupiću ovo za milion eura, ali molim vas možete li napisati da je koštalo tri miliona, mi ćemo platiti porez na taj iznos, ali vi napišite tako.... svi znamo zašto....
Hrvatska im je pokušala stati u kraj zakonom da stranac ne može prepisivati nekretnine na svoje ime, prije svega zemljište, ali oni su počeli otvarati sestrinske kompanije u Hrvatskoj i na taj način zaobilaziti zakone, i onda se desi ovo:
http://www.jutarnji.hr/template/article ... id=1223007" onclick="window.open(this.href);return false;