FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

pile87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 20 mar 2015, 09:56

super je napisao/la:gen. sponzor je tek u narednih 10 dana(zvanicni potpis)velika je strana banka u pitanju...pozzz
Sacekaj da bude :)
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 20 mar 2015, 09:59

mercedesBenzel je napisao/la:
Format je napisao/la:Ja bi da dodam sto se tice spreme i suplememata. Igrac koji vodi zdrav zivot,sportski pravi,koji igra jednu utakmicu nedeljno,ne treba nista da pije sa strane,prirodno moze da se spremi da jede travu 90minuta.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Moze taj igrac da vodi zdrav sportski zivot 24/7 365 dana u godini , to je dzaba jer svi ostali to koriste i svi ostali ce jesti travu 2x bolje i brze pazi sad ne govorim za Premijer ligu BiH. Za nase uslove on moze voditi sportski zivot 2 dana sedmicno i opet ce jesti travu ali po meni je neshvatljivo da ne mozemo platiti kondicionog trenera koji ce napraviti program rada na pripremama , trka je osnova fudbala i bez toga nema dalje price.
Ti igraca ne mozes pripremiti odjednom i ne moze svakog isto...nije do trenera nego do igraca mora imati bazu koju treba nadogradjivati to je kompletna nauka.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 20 mar 2015, 10:05

Ako može neko da postavi ovaj Tomićev i Gojakov intervju.
slika

Kako čuh, Gojak a i njegov stari su se malo pokajali što su požurili i što mali nije osto u Želji.
DRUG NEBI TI PUNCA

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 20 mar 2015, 10:20

Format je napisao/la:Ja bi da dodam sto se tice spreme i suplememata. Igrac koji vodi zdrav zivot,sportski pravi,koji igra jednu utakmicu nedeljno,ne treba nista da pije sa strane,prirodno moze da se spremi da jede travu 90minuta.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Diskutabilno je ovo sto ti tvrdis, mislim u pravu si ali...

Djole@ je gore odlicno naceo ovu temu, i naveo jedan odlican primjer koliko znaci suplementacija u danasnjem sportu. Jednostavno osudjen si na amaterizam bez "dodatne ishrane", koliko god ti zivio sportski i pazio na redovnu ishranu.
Nasa kuhinja je sama po sebi nezdrava, ili nesportska, sa puno masnoca i ugljikohidrata, praznih kalorija itd itd. Ne moze se pobjeci od toga, pogotovu u ovaj vakat neimastine, gdje moras jesti sto ti roditelji imaju dati. Tu nasa djeca vec lagano pocinju da gube korak za "vrhunskim" performansama. Mozes ti znati kako i sta trebas da jedes, a sto je odgovorno tvrdim rijetkost, opet ti treba cifra da to ispostujes, jer je dosta skuplje, od pite ili sarme recimo.

Znaci igrac kada napuni 18, on vec zaostaje za vrsnjakom, eto recimo iz Dinama, jer su oni ovo digli na jedan veci nivo. Eh sada, to je neka granica gdje ce se ovo moci vidjeti golim okom na terenu, mozda cak i dvije godine ranije jer sport i razvoj mladih napreduju nevjerovatnom brzinom. Do tada su se nasa djeca i nekako mogla nositi sa vrsnjacima, jer smo izuzetno talentovani, sto je u mladjim uzrastima vidljivije od fizicke spreme.
Kada znaci mladi igrac dodje u seniorsku ekipu, on je nejak, nerazvijen, i samim tim inferioran, jer djaba mu talenat kada ga svi nosaju u zubima na terenu, cak i u ovoj nasoj poluamaterskoj ligi. Tako cemo vrlo rijetko, skoro nikako vidjeti nekog golobradog mladica koji ce se nametnuti svojim fizickim performansama, osim onih genetski obdarenih ( tipa naseg Memije ). Ovo na vrhunskom nivou nije slucaj, pa tako u dosta ozbiljnijim ligama od nase, mozete naci na desetke mladih igraca koji sasvim ravnopravno konkurisu za prvi tim.
Posto smo sada na profesionalnom nivou, podrazumijeva se da se moramo tako i ponasati. Profesionalno kod nas ne znaci nista, pa tako 80 % igraca ne zivi sportski zivot, i samim tim umjesto pro, imamo amatersku ligu. Dokaz ovome su transferi, kojih ima jako malo, i rijetko kada u neki iole ozbiljniji klub. Npr ode neko ko je ovde prekucao ligu, odskace od sviju, a vani ne moze da prati tempo ni na nekih 50 %, daj boze i toliko.
Ovih 20 % koji se kao i trude nesto, zive sportski, paze na ishranu, trening, odmor, ostaju uskraceni za taj jedan zavrsnio dio, suplementaciju. Jednostavno klubovi nemaju novaca, ili nemaju najstrucnije osoblje, a pogotovu nemaju plan sta im je potrebno, kada i u kojim kolicinama. Ja licno znam u sezoni kada smo prvi bili, sta su Zeljini igraci koristili od suplementacije, i to je vjerujte smijesno, amaterski, zanemarivo, plus sto su igraci eskivirali istu po zelji, ili dozirali po vlastitoj volji, nekontrolisano od strane strucnjaka.

Ovo je nesto o cemu se u nasem fudbalu, a i drustvu jako malo zna, do juce bukvalno tabu tema bila. Za jednog igraca mjesecno, za iole vidljive rez, potrebno je nekih 300-500 km, u zavisnosti jesu li u pitanju pripreme, ili reg sezona. Kada sve saberes i nije neka cifra, ali za neke astronomska. O benificijama suplemenata ne bih, jer je ta tema strahovito siroka, ali rekoh na pocetku da je Djole pogodio u srz. Treniraju dva igraca zajedno, slicnih genetskih karakteristika sto je jako bitno, rade sve isto, prehrana ista, i samo jedan koristi suplementaciju. Na osnovu uzorka od samo 6 mj recimo, igrac koji koristi suplementaciju bi imao za 20 % bolje performanse. Zastrasujuce.

Ova se tema moze prosiriti i na uslove za treniranje, raznu aparaturu za mjerenje kapaciteta i performansi, itd itd, ali ishrana je ta koja cini razliku najvecem procentu. Ovo sve u jednom imaju kampovi, i prvi koji stvori takve uslove kod nas, imace bolje rez od ostalih.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

mercedesBenzel
Kontakt:

Post Postao/la mercedesBenzel » 20 mar 2015, 10:38

pile87 je napisao/la:
super je napisao/la:gen. sponzor je tek u narednih 10 dana(zvanicni potpis)velika je strana banka u pitanju...pozzz
Sacekaj da bude :)

tako je! :clap:

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 20 mar 2015, 10:45

super joj sta radis :kafa:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

diplomatija
Kontakt:

Post Postao/la diplomatija » 20 mar 2015, 11:16

Super zajebao mi je neko posao i to pošteno, ja vec mjesecima radimna tome da nam na prsima osvane ime jedne strane banke, ali hajd bolje je onda neka ovim mojim nadju mjesto na ledjima..

KontraNogama
Kontakt:

Post Postao/la KontraNogama » 20 mar 2015, 11:21

@super i diplomatija, ne pisite nijedne vise dok ne bude 100% please.

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 20 mar 2015, 11:37

Uglavnom za Gojaka , kao što kaže i naslov teksta žao mu je što kao Željino dijete nije barem jednu utakmicu odigrao pred punom Grbavicom . Većina pitanja su u vezi Dinama . A Tomo je samo kratko rekao : Ni sada , ni kasnije o Želji ne želim reći ni riječi ružnoga . Željo je klub koji mi se urezao u srce , a pojednici nisu klub .
Ima i dio teksta u kojem piše da je dobio ponudu komšija koja se ne odbija . Uljudno se zahvalio i odbijo . I imao kao ponuda još dosta . Pozz :kafa:
Brkica

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 20 mar 2015, 11:56

Zanimljiva će biti utakmica sa Slavijom da vidimo kako izgleda ova ekipa kad treba napasti i igrati sa nešto većim posjedom lopte. U dosadašnje dvije utakmice to i nije bio slučaj.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 20 mar 2015, 12:42

Choks je napisao/la:Uglavnom za Gojaka , kao što kaže i naslov teksta žao mu je što kao Željino dijete nije barem jednu utakmicu odigrao pred punom Grbavicom . Većina pitanja su u vezi Dinama . A Tomo je samo kratko rekao : Ni sada , ni kasnije o Želji ne želim reći ni riječi ružnoga . Željo je klub koji mi se urezao u srce , a pojednici nisu klub .
Ima i dio teksta u kojem piše da je dobio ponudu komšija koja se ne odbija . Uljudno se zahvalio i odbijo . I imao kao ponuda još dosta . Pozz :kafa:
Vjerovatno ima dosta i do kluba, tj. pojedinaca u klubu, ali Tomo se posro na sve svoje korektne izjave nepotpisivanjem produzenja ugovora. Da je do mene on bi odradio i ovu polusezonu jer mislim da bi nam dosta valjao na terenu u jacim tekmama a Amir bi dobijao svoje minute protiv slabijih protivnika. U Sirokom nam je falio igrac koji treba da zadrzi loptu i poveze konce.. Meni je jos uvijek zao sto se slucaj Tomic nije zavrsio na obostrano zadovoljstvo..
BUDI ŽELJO !!!

staff

Post Postao/la staff » 20 mar 2015, 13:32

Pored uobičajene najave predstojeće utakmice sa Slavijom, na današnjoj pre konferenciji FK Željezničar ozvaničena je i poslovna saradnja sa novim partnerom, NLB Bankom d.d. Tuzla.
"Meni su rekali da nije uobičajeno da je jedna žena u nogometu i u Upravi, ali ovdje smo da pružimo podršku FK Željezničar u kojem smo prepoznali jedan od najomiljenijih sportskih kolektiva u BIH. Nadam se da će našim rastom i razvojom, rasti i naš odnos sa Željezničarom", kazala je Lidija Žigić, izvršna direktorica NLB Banke.

"Meni je čast što je jedna dama tu sa nama i zadovoljstvo mi je što ćemo dosadašnju saradnju dići na veći nivo i da su uposlenici NLB Banke prepoznali da su Zeljo i NLB Banka dva velika brenda. Nadam se da će saradnja biti jos uspješnija u budućnosti", izjavio je nakon potpisa ugovora direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak.

Ugovor je potpisan na godinu dana, a detalji nisu precizirani, dok su iz Željezničara istakli zadovoljstvo ostvarenom saradnjom.
Krenulo je :clap:

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 20 mar 2015, 13:41

staff je napisao/la:Pored uobičajene najave predstojeće utakmice sa Slavijom, na današnjoj pre konferenciji FK Željezničar ozvaničena je i poslovna saradnja sa novim partnerom, NLB Bankom d.d. Tuzla.
"Meni su rekali da nije uobičajeno da je jedna žena u nogometu i u Upravi, ali ovdje smo da pružimo podršku FK Željezničar u kojem smo prepoznali jedan od najomiljenijih sportskih kolektiva u BIH. Nadam se da će našim rastom i razvojom, rasti i naš odnos sa Željezničarom", kazala je Lidija Žigić, izvršna direktorica NLB Banke.

"Meni je čast što je jedna dama tu sa nama i zadovoljstvo mi je što ćemo dosadašnju saradnju dići na veći nivo i da su uposlenici NLB Banke prepoznali da su Zeljo i NLB Banka dva velika brenda. Nadam se da će saradnja biti jos uspješnija u budućnosti", izjavio je nakon potpisa ugovora direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak.

Ugovor je potpisan na godinu dana, a detalji nisu precizirani, dok su iz Željezničara istakli zadovoljstvo ostvarenom saradnjom.
Krenulo je :clap:
:thumbup:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 20 mar 2015, 14:32

:clap: :clap: :clap:
Jedan aplauz za supera i njegov muštuluk, onda drugi za NLB, a treći za Udruženje navijača (svaka čast momci, tako treba da bude, tako treba da smo svi jedno)
Protiv Slavije samo jako svih devedeset+ minuta i nadam se neće biti problema. Imat ćemo dvije sedmice da odmaramo. I da nemamo mi svaku tekmu moramo igrati 120%. Citirao bih malog Baju iz Avaza (baš sam pročitao da vidim kako razmišlja i sviđa mi se, zreo je): ''Podrška nije aplauz poslije pobjede'' (kako odgovor na citat koji pamti). Znači strpljivo i na tribinama, igra se 90min.
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 20 mar 2015, 14:35, ukupno mijenjano 1 put.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 mar 2015, 14:32

FK Željezničar je danas dobio i novog sponzora, a narednih godinu dana sponzor Plavih će biti NLB Banka.
:thumbup:

Protiv Slavije 1:0, nova tri boda - dosta.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

amelTm
Kontakt:

Post Postao/la amelTm » 20 mar 2015, 14:45

sad jel NLB gen.sponzor ili ce to biti druga banka?????

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 mar 2015, 14:50

Sponzor obicni, generalnog jos nemamo, a ne zna se da li ce to banka, neka firma, ili nesto trece.

Spominjao se Izet Rostoder tj. "derby banana"... :?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 20 mar 2015, 14:54

sad jel NLB gen.sponzor ili ce to biti druga banka?????

Nije generalni sponzor .
Brkica

amelTm
Kontakt:

Post Postao/la amelTm » 20 mar 2015, 15:13

rece super da ce neka banka biti gen.sponzor

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 20 mar 2015, 16:10

Super rece velika strana banka,NLB nije velika strana banka. Znani nesto drugo je u pitanju.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Vanja8 i 35 gostiju.