Real Madrid CF (tema za kompleksase :kava:)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,Donnie Darko

Novi trener Real Madrida?

Jürgen Klopp
26
20%
Rafael Benitez
36
28%
Julen Lopetegui
7
5%
Pep Guardiola
20
16%
Unai Emery
9
7%
ostanak Ancelottia je najbolje rjesenje
30
23%

Ukupno glasova: 128

JamesJoyce
Kontakt:

Re: Real Madrid CF (opća diskusija)

Post Postao/la JamesJoyce » 23 mar 2015, 17:28

Kawhi je napisao/la:Ne sjećam se ni ja da si ti Ikera slao u gulag dok je dobro branio.
Bravo mali. Naravno da nisam. Samo sto sada Ikeru nije 25 kao Baletu nego haman 35.
U kojem šizosvijetu je gol za 3:1 pobjednički
U istom onom shizosvijetu u kojemu si ti vidio da je Bale zabio gol za 3-1 a ne 2-1.
mandraX je napisao/la:Ne za'ebaji, nije ovo samo "loš period", ovo je očajna sezona bolje rečeno. Igrač koji je plaćen 100M može imat' jednu, dvije, pet loših utakmica, al' nikako čitavu sezonu. Ponavljam, ne lošu, OČAJNU!
Raul, Ronaldo i Figo su imali jednako lose sezone, niko nije najuren nakon JEDNE lose (ili kako ti kazes; ocajne) sezone. Normalna stvar.
https://www.youtube.com/watch?v=_UYC80umW6c

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 23 mar 2015, 17:30

anonymousHD je napisao/la:Ja mislim da ni Jordi Alba ne zna gde je, niko nije igrao na njegovoj strani u Realu. :mrgreen:
Najlakši posao ikada. Kad je skont'o s kim ima posla uspio je i u napad da izleti par puta. :mrgreen:

Ono u finalu LP bih dao i ja, budimo realni :kafa:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Garfield
Kontakt:

Post Postao/la Garfield » 23 mar 2015, 17:34

messilla je napisao/la:
anonymousHD je napisao/la:Ja mislim da ni Jordi Alba ne zna gde je, niko nije igrao na njegovoj strani u Realu. :mrgreen:
Najlakši posao ikada. Kad je skont'o s kim ima posla uspio je i u napad da izleti par puta. :mrgreen:

Ono u finalu LP bih dao i ja, budimo realni :kafa:
Jedna od 2 najgluplje rečenice koje sam čuo u životu, odma je uz rame rečenici kada sam nanu pitao zašto jede kolač kad ima visok šećer, a ona meni odgovori: "Sine, nije ovaj kolač puno sladak."
"Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. If you see her in your dreams, make sure you never ever scream, or she'll cut your tongue out at the seam"

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 23 mar 2015, 17:45

bale najprecjenjenij igrac danasnjice ,to pokazuje iz utakmice u utakmicu
pero vlasik svemira dobro je odabro :tokralju:

zacera mu rosell ,uze nazor velsanina i kako stoje stvari prelose je odabrao
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 23 mar 2015, 17:48

barca_87 je napisao/la:bale najprecjenjenij igrac danasnjice ,to pokazuje iz utakmice u utakmicu

Rossel zvani "sedam godina" :lol:
a coek bi reko da ste triplete uzeli koliko ste se digli,ako spusite ovu poklon titulu obecavam svaki dan 15 postova na pdfovima karalonije ..
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 23 mar 2015, 17:49, ukupno mijenjano 1 put.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

JamesJoyce
Kontakt:

Post Postao/la JamesJoyce » 23 mar 2015, 17:49

Uzeo nazor NAJBOLJEG IGRACA Premiershipa koji je EPL izdominirao a la Ronaldo, zapravo, DVOSTRUKOG najboljeg igraca Premiershipa. Bale zaboravio za godinu dana igrat lopte. Lobotomci :tokralju:

Doveo igraca koji mu je donio Ligu prvaka (izmedju ostalih) i Kup. Kako grozan izbor :tokralju:

Trenutak :tokralju:

Lobotologika :tokralju:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 mar 2015, 17:51

JamesJoyce je napisao/la:
calcio je napisao/la:Osramotio si me
Znam, nije bilo tesko.
Bale zaista vrijedi 100 M sto ove slike bez ikakve sumnje dokazuju... :hmmmmm:
Bale je u trenutku dovodjenja i nakon prve sezone u Madridu sigurno vrijedio mnogo novca (nesto manje od devedesetak miliona koliko je placen, ali tu je to). Bale sad igra grozno, kao sto su igrali po jednu sezonu (a i vise) i Debeli Ronaldo, i Figo, i Raul pa i Zidane. Normalan i prirodan tijek stvari, da igraci imaju lose periode.

Mada nesto sumnjam da sam te vidio da pises na Madridovoj temi kad je Bale zabio gol u finalu Kupa i finalu Lige prvaka. Ipak smo objektivniji u losim trenucima, jel'.

@MandraX u svom stilu. Valdes je zabio pobjednicke golove za te trofeje na slici :rol: :lol:
Dobar je on igrac sto ti povremeni golovi i dobre utakmice govore. Ali ako vrijedi 100M nema pravo na los period. Da ne govorim o losoj sezoni... Da je Real za njega platio neku normalnu sumu, niko ni rijeci ne bi rekao. Ali 100 miliona, najskuplji igrac svih vremena...
Zasto je tesko prihvatiti da je Real debelo pretplatio Balea? Najbolji igrac Tottenhama je trenutno Harry Kane, mislim da je cak i veci potencijal od Balea. Ove sezone je vec zabio dvadesetak golova u prvenstvu.... Odlican igrac, mislim da vrijedi oko 30-40 miliona. Ovi iz Spursa imaju samo jednu zelju, a to je da Pero krene po njega jer bi uspjeli izmusti vise nego i za Balea. ;)

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 23 mar 2015, 17:54

Vala, ako je ko kome davao poklone ove sezone - to je bila Barca.
Dali smo vam dva ogromna poklona u vidu poraza na Campu od yebene Celte i Malage :facepalm: 6 bodova prednosti vam tako poklonili :D nešto što je nezamislivo da se desi na ESB-u :nene: ...nikad se niste zahvalili na te poklone i evo sad ste prokockali i tu prednost.

A dacemo vam opet takve poklone, ko što gledam...jednostavno Lucho je isuviše velik tokmak, da ne kiksa opet.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 23 mar 2015, 17:54

madridist je napisao/la:
barca_87 je napisao/la:bale najprecjenjenij igrac danasnjice ,to pokazuje iz utakmice u utakmicu

Rossel zvani "sedam godina" :lol:
a coek bi reko da ste triplete uzeli koliko ste se digli,ako spusite ovu poklon titulu obecavam svaki dan 15 postova na pdfovima karalonije :lol:
nije se niko digao samo iz prilozenog komentarise se bale i perin propali posao,a koliko ste se kleli u velsanina sto je jos smjesnija kad vidim koliko ga tjerate

rosel se zrtvovao za barcu,pravi cule ,sjebo peru uzeo mu zlatnu koku ,za barcu ce odlezat 7 godina kao pravi patriota i veliki katalonac :salut: :salut: :salut: ,najvaznije je da je cilj ispunjen :zviz:

a sto se tice "poklonjene "titule ,nisam se ni zacudio tome sta si rekao ,madrid uvijek poklanje titulu kad god je ne osvoji :rol:
kad se sjetim samo izjava i prosle sezone kad je prica bila poklonili titulu a nisu 4 kola bili na prvom mjestu od mogucih 38 ,ono poklonili titulu :facepalm: :facepalm: :rol: :rol: :rol:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Garfield
Kontakt:

Post Postao/la Garfield » 23 mar 2015, 17:55

calcio je napisao/la:
calcio je napisao/la:Osramotio si me
Znam, nije bilo tesko.
Bale zaista vrijedi 100 M sto ove slike bez ikakve sumnje dokazuju... :hmmmmm:
Bale je u trenutku dovodjenja i nakon prve sezone u Madridu sigurno vrijedio mnogo novca (nesto manje od devedesetak miliona koliko je placen, ali tu je to). Bale sad igra grozno, kao sto su igrali po jednu sezonu (a i vise) i Debeli Ronaldo, i Figo, i Raul pa i Zidane. Normalan i prirodan tijek stvari, da igraci imaju lose periode.

Mada nesto sumnjam da sam te vidio da pises na Madridovoj temi kad je Bale zabio gol u finalu Kupa i finalu Lige prvaka. Ipak smo objektivniji u losim trenucima, jel'.

@MandraX u svom stilu. Valdes je zabio pobjednicke golove za te trofeje na slici :rol: :lol:
Dobar je on igrac sto ti povremeni golovi i dobre utakmice govore. Ali ako vrijedi 100M nema pravo na los period. Da ne govorim o losoj sezoni... Da je Real za njega platio neku normalnu sumu, niko ni rijeci ne bi rekao. Ali 100 miliona, najskuplji igrac svih vremena...
Zasto je tesko prihvatiti da je Real debelo pretplatio Balea? Najbolji igrac Tottenhama je trenutno Harry Kane, mislim da je cak i veci potencijal od Balea. Ove sezone je vec zabio dvadesetak golova u prvenstvu.... Odlican igrac, mislim da vrijedi oko 30-40 miliona. Ovi iz Spursa imaju samo jednu zelju, a to je da Pero krene po njega jer bi uspjeli izmusti vise nego i za Balea. ;)
Imao je i Messi loš period, da li to znači da je Messi precijenjen? Hmmmm... :hmmmmm:
"Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. If you see her in your dreams, make sure you never ever scream, or she'll cut your tongue out at the seam"

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 23 mar 2015, 17:56

let3 je napisao/la:Vala, ako je ko kome davao poklone ove sezone - to je bila Barca.
Dali smo vam dva ogromna poklona u vidu poraza na Campu od yebene Celte i Malage :facepalm: 6 bodova prednosti vam tako poklonili :D nešto što je nezamislivo da se desi na ESB-u :nene: ...nikad se niste zahvalili na te poklone i evo sad ste prokockali i tu prednost.

A dacemo vam opet takve poklone, ko što gledam...jednostavno Lucho je isuviše velik tokmak, da ne kiksa opet.
Apsolutno racunam na to,nego nemoj nam o poklonima ,u mjesec dana sa minus 4 na plus 4.
Don Alfredo Di Stefano

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 23 mar 2015, 17:58

"Garfield"

Imao je i Messi loš period, da li to znači da je Messi precijenjen? Hmmmm... :hmmmmm:

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 23 mar 2015, 18:03

Bale je dobar igrac koji je izgubio formu. Jednostavno neki qurac mu se desio i cijelu sezonu ne moze spojit da valja.
Prosle sezone je bio odlican, ali i dalje stoji da ne vrijedi pare za koje je placen. To vrijede samo dvojica trenutno, a namo koji su to.

Ja iskreno ne vjerujem da ce on ikad vise bit na razini iz Spursa, moze se dakako popravit, tesko je odigrat losiju sezonu od sadasnje. Ali mislim da bi ga Perez rado uvaljao za neki dobar deal, prvenstveno s Unitedom.

I da, Luka Modric. Odsutan 4 mjeseca i izdominira utakmicu dok god je mogao trcat. Majstor, jos 3 godine vrhunske razine ocekujem od njega. Najbolja kupovina Madrida od Ronalda :kafa:

Cesto ste pricali kako je vasa obrana bolja tj. stoperski par, jucerasnja utakmica je dokazala suprotno. Naravno obe ekipe su mogle zabit, ali Pique je trenutno jedan od najboljih stopera svijeta, a u paru s Mathieuom/Mascheranom/Bartrom to sasvim dobro funkcionira. S druge strane, mislim da bi vas stoperski par trebao bit Pepe - Varane, jer Ramos je mozda "vodja", ali trenutno nije klasa Pepea recimo.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 mar 2015, 18:05

Ne mozes nikako porediti Messija i Balea. Nema logike. :damn:
Kao prvo Messi nije doveden za 100 miliona nego je dosao besplatno i donio je toliko radosti svom klubu da je smijesno tvrditi da je on precjenjen.
Bale je doveden za najvecu cijenu ikad placenu za nekog igraca i donio je Realu.... ne bas mnogo toga. :wave:

JamesJoyce
Kontakt:

Post Postao/la JamesJoyce » 23 mar 2015, 18:07

calcio je napisao/la:Dobar je on igrac sto ti povremeni golovi i dobre utakmice govore. Ali ako vrijedi 100M nema pravo na los period. Da ne govorim o losoj sezoni... Da je Real za njega platio neku normalnu sumu, niko ni rijeci ne bi rekao. Ali 100 miliona, najskuplji igrac svih vremena...
Ovo je najgluplja logika gledanja na stvari u historiji ovog foruma. Prema otprilike objektivnom i u ovom trenutku najrelevantnijem mogucem pokazatelju (transfermarktu), Gareth Bale 19.9. 2013. (tih dana je i dosao u Madrid), vrijedio je ravno 95 miliona eura. Da je godina 2009. (kada je doveden Ronaldo), Bale bi vjerovatno bio placen pedesetak-sezdeset, ne bih rekao sedamdeset miliona, sto je otprilike ekvivalent za ovih trenutnih devedestak (tako je sluzbeno, time cemo se i vodit).
Ocekivati da nogometas koji nije Ronaldo ili Messi nema losu sezonu je realno isto onoliko koliko je i realno da ces se u javnoj ustanovi moci zaposliti bez stranacke knjizice. Gareth Bale naravno da ima pravo na los period i losu sezonu, ponajprije zbog cinjenice da je bio jedan od glavnih protagonista u osvajanju dva proslosezonska trofeja, kao sto su lose periode imali igraci koje sam vec par puta ovdje nabrojao. O tome koliko je marketinskih isplativ necu, mada ti ni to vjerovatno ne ide na ruku.
Zasto je tesko prihvatiti da je Real debelo pretplatio Balea?
Ne zivimo vise u 2002. godini. Stanje na trzistu je drugacije. Hames Rodriguez sa dobrim Mundijalom prema (relativno) objektivnim pokazateljima vrijedi skoro 60 miliona. Samim tim, i Bale vrijedi onoliko koliko ga je Madrid u tom trenutku platio (a u tom trenutku je vrijedio PREMA OBJEKTIVNIM POKAZATELJIMA nesto jace od deveset miliona eura).

Gareth Bale igra losu sezonu, to je nepobitna cinjenica. Ipak, uzmemo li u obzir njegov raniji opus i reference, sumnjam da ce ovako losu sezonu jos jednom ponoviti. Prerano je za krajnje zakljucke o njemu. I ko god vjeruje da ce Balet napustiti Madrid po kraju sezone je lobotomac. Misliti da ce Pero tek tako prodati svoju ribu, jako je naivno.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 23 mar 2015, 18:07

barca_87 je napisao/la:
rosel se zrtvovao za barcu,pravi cule ,,za barcu ce odlezat 7 godina kao pravi patriota i veliki katalonac :salut: :salut: :salut: ,najvaznije je da je cilj ispunjen :zviz:
Ovakvu glupost ne bi ispravilo ni to da sad Thor yebenim cekicem raznese tvoj laptop ili komp ili na kojemu qrcu vec tipkas,nadam se da su kolege ponosne na takvog suborca..
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 23 mar 2015, 18:25, ukupno mijenjano 1 put.
Don Alfredo Di Stefano

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 23 mar 2015, 18:07

madridist je napisao/la:
let3 je napisao/la:Vala, ako je ko kome davao poklone ove sezone - to je bila Barca.

Apsolutno racunam na to,nego nemoj nam o poklonima ,u mjesec dana sa minus 4 na plus 4.
Baš danas sam pricao sa jednim old skul madridistom, koji je ozbiljan lik i zna o fudbalu dosta. Nije neki šalabajzer.
Upravo to o cemu pišeš : sa +4 na -4.
On navodi tri kljucna igraca i njihove probleme.
1. Dugo odustvo Modrica usljed povrede, trebace vremena da se vrati u neki optimum
2. Preforsiranje Krosa, momak je presaugo, potrošen - a slijedi odlucujuci dio sezone
3. Povreda Jamesa u mometima kad je Real u velikom naletu i bez poraza dugo vremena, po njemu ovo je najveci problem koji je presjekao Reala, tj.najviše poremetio.

Na to sve, treba reci da je i Karlo zasr'o debelo forsiranjem nekih igraca, a odbijanje rotacije....morao je rotirati više, cak i ove najbolje iz napada. Bar u ovim "manjim" utakicama.
Rona jest životinja, ali i u njegovoj igri se vidi malo umora.

Garfield
Kontakt:

Post Postao/la Garfield » 23 mar 2015, 18:08

calcio je napisao/la:Ne mozes nikako porediti Messija i Balea. Nema logike. :damn:
Kao prvo Messi nije doveden za 100 miliona nego je dosao besplatno i donio je toliko radosti svom klubu da je smijesno tvrditi da je on precjenjen.
Bale je doveden za najvecu cijenu ikad placenu za nekog igraca i donio je Realu.... ne bas mnogo toga. :wave:
Pročitaj nekoliko puta svoju prethodnu objavu, pa se javi i daj mi konačan zaključak.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 mar 2015, 18:22

calcio je napisao/la:Dobar je on igrac sto ti povremeni golovi i dobre utakmice govore. Ali ako vrijedi 100M nema pravo na los period. Da ne govorim o losoj sezoni... Da je Real za njega platio neku normalnu sumu, niko ni rijeci ne bi rekao. Ali 100 miliona, najskuplji igrac svih vremena...
Ovo je najgluplja logika gledanja na stvari u historiji ovog foruma. Prema otprilike objektivnom i u ovom trenutku najrelevantnijem mogucem pokazatelju (transfermarktu), Gareth Bale 19.9. 2013. (tih dana je i dosao u Madrid), vrijedio je ravno 95 miliona eura. Da je godina 2009. (kada je doveden Ronaldo), Bale bi vjerovatno bio placen pedesetak-sezdeset, ne bih rekao sedamdeset miliona, sto je otprilike ekvivalent za ovih trenutnih devedestak (tako je sluzbeno, time cemo se i vodit).
Ocekivati da nogometas koji nije Ronaldo ili Messi nema losu sezonu je realno isto onoliko koliko je i realno da ces se u javnoj ustanovi moci zaposliti bez stranacke knjizice. Gareth Bale naravno da ima pravo na los period i losu sezonu, ponajprije zbog cinjenice da je bio jedan od glavnih protagonista u osvajanju dva proslosezonska trofeja, kao sto su lose periode imali igraci koje sam vec par puta ovdje nabrojao. O tome koliko je marketinskih isplativ necu, mada ti ni to vjerovatno ne ide na ruku.
Zasto je tesko prihvatiti da je Real debelo pretplatio Balea?
Ne zivimo vise u 2002. godini. Stanje na trzistu je drugacije. Hames Rodriguez sa dobrim Mundijalom prema (relativno) objektivnim pokazateljima vrijedi skoro 60 miliona. Samim tim, i Bale vrijedi onoliko koliko ga je Madrid u tom trenutku platio (a u tom trenutku je vrijedio PREMA OBJEKTIVNIM POKAZATELJIMA nesto jace od deveset miliona eura).

Gareth Bale igra losu sezonu, to je nepobitna cinjenica. Ipak, uzmemo li u obzir njegov raniji opus i reference, sumnjam da ce ovako losu sezonu jos jednom ponoviti. Prerano je za krajnje zakljucke o njemu. I ko god vjeruje da ce Balet napustiti Madrid po kraju sezone je lobotomac. Misliti da ce Pero tek tako prodati svoju ribu, jako je naivno.

Ma da, jos ce ispasti da je Pero preveslao Spurse. Ne volim generalizacije, ali gazda Spursa je jevrej. Dje ce njega preveslati neki spanac kada je lova u pitanju. :lol:
Transfermarkt je objektivan pokazatelj vrijednosti? Pa i oni citaju medije i prema ciframa koje se spominju u medijima odredjuju vrijednosti igraca. Nema tu objektivne vrijednosti, to ne postoji. Jedini koliko-toliko objektivan nacin da odredimo cijenu nekog igraca je da poredimo sa drugim slicnim igracima. Mada i tu ima dosta faktora koji uticu, duzina ugovora, starost igraca itd. Vrijednost igraca Baleovog kalibra je oko 50-tak miliona. Sto rece Lillard, vrlo je malo igraca koji vrijede 100 miliona ili vise. Messi, Ronaldo, treceg ne vidim trenutno.

Motokultivator
Kontakt:

Post Postao/la Motokultivator » 23 mar 2015, 18:55

geoxx je napisao/la:
"Garfield"

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
:urnebes: :rol:
You can take forum away from Ahmo.
But you can never take Ahmo away from forum.
:kafa:

x

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.