Igrač br. 6

Goalgetter
Kontakt:

Re: Ognjen Vranješ

Post Postao/la Goalgetter » 02 mar 2015, 19:33

Ogi je protiv Slovacke igrao beka (prijateljska, 3:2 pobjeda nasa) i protiv Egipta (0:2).

Protiv Slovacke me je odusevio na toj poziciji, protiv Egipta je razocarao, posebno ofanzivno. Igrao je jos u nekim tekmama, ali ne mogu trenutno nikako da se sjetim.

Fali mu dosta tehnike za poziciju desnog beka, ofanzivno je nikakav dok defanzivno moze odgovoriti zadatku iako ima problema sa postavljanjem, jos posebno sto u nasoj reprezentaciji desni bek ima vise zadataka od lijevog. Ukoliko bi Ogi stvarno igrao desnog beka, trebalo bi mu Lulica pridodati na desno krilo, da bi to imalo efekta. Na lijevu stranu Zukanovic ili Kolasinac i Salihovic.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 02 mar 2015, 19:33

Cartman je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Ma onako vala, Ogi se može vrtiti tu oko reprezentacije nekad dobiti poziv nekada ne... Za nešto više mislim da on ipak nema kvalitet, još protiv Grčke u Atini sam vidio da je on prosječan igrač al' žmirilo se na to sve dok se nisu pojavili Zukanović i Bičakčić onda je on doživio povredu i pao skroz u zaborav.

On na beku? Ne bih volio to da vidim :crazy: Mislim da nema šlifa za tu poziciju.
Igrao je on to mnogo puta. U mladoj je jedino to i igrao. Cini mi se i za A-repku par puta, ali ne mogu se tacno sjetit kada. Da nije u nekim prijateljskim u Americi? U ofanzivi je naravno nesto slabiji, ali moze odigrat bez problema. Ima brzinu, borbu i solidnu tehniku. Neke alternative ne vidim. Mujdza mozda moze protiv Andore, ali protiv ozbiljnih protivnika ne moze covjek koji ne igra nogomet.
Igrao je na pripremnim za SP protiv Obale i Meksika, nije me oduševio nimalo pogotovo u ofanzivi je limitiran, odbrana hajde i može proći. Ne znam, nije mi on riješenje, bolje je Bičakčića (mada nije ni to dugoročno riješenje) staviti na beka (on je protiv Amerike to odradio puno bolje nego Ogi ove utakmice što se ja sjećam)...
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 mar 2015, 19:36

Kako god, mislim da momcina apsolutno ima mjesto na spisku. Moze pokrit vise pozicija, i standardan je u dosta dobroj ligi. Zasluzuje vise respekta. :stop:

Tog Martica treba podhitno dovest, mada ja mislim da on jos ima ambicije u vezi Hrvatske i da jos vaga.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 02 mar 2015, 19:39

FaraonTM je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Ma onako vala, Ogi se može vrtiti tu oko reprezentacije nekad dobiti poziv nekada ne... Za nešto više mislim da on ipak nema kvalitet, još protiv Grčke u Atini sam vidio da je on prosječan igrač al' žmirilo se na to sve dok se nisu pojavili Zukanović i Bičakčić onda je on doživio povredu i pao skroz u zaborav.

On na beku? Ne bih volio to da vidim :crazy: Mislim da nema šlifa za tu poziciju.
Igrao je on to mnogo puta. U mladoj je jedino to i igrao. Cini mi se i za A-repku par puta, ali ne mogu se tacno sjetit kada. Da nije u nekim prijateljskim u Americi? U ofanzivi je naravno nesto slabiji, ali moze odigrat bez problema. Ima brzinu, borbu i solidnu tehniku. Neke alternative ne vidim. Mujdza mozda moze protiv Andore, ali protiv ozbiljnih protivnika ne moze covjek koji ne igra nogomet.
Igrao je na pripremnim za SP protiv Obale i Meksika, nije me oduševio nimalo pogotovo u ofanzivi je limitiran, odbrana hajde i može proći. Ne znam, nije mi on riješenje, bolje je Bičakčića (mada nije ni to dugoročno riješenje) staviti na beka (on je protiv Amerike to odradio puno bolje nego Ogi ove utakmice što se ja sjećam)...
Protiv Slovacke u prijateljskoj kada smo pobjedili 3:1 ili 3:2 ne sjecam se vise.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 02 mar 2015, 19:39

Trenutno ima, ali ukoliko bi uspjeli dovesti Arslanagića, Martića bojim se da bi on lagano mogao otpasti sa spiska, ali dobro o tome kad dođe vrijeme. :)

Što se tiče Martića i Hrvatske reprezentacije, on može imati nadu ali zaigrati sumnjam da će ikada.. Pored Srne i Vrsaljka (koji kuca na vrata Juventusa) on nema mjesta u Hrvatskoj reprezentaciji ni pod razno.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 02 mar 2015, 19:54

Po meni kad je u pitanju kombinacija Vranjesa i Bicakcica, ja bih radije Vranjesa na stoperu, a Bicu na desnom beku. Mislim da smo u toj kombinaciji kvalitetniji nego obrnuto.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 02 mar 2015, 19:55

FaraonTM je napisao/la:Trenutno ima, ali ukoliko bi uspjeli dovesti Arslanagića, Martića bojim se da bi on lagano mogao otpasti sa spiska, ali dobro o tome kad dođe vrijeme. :)

Što se tiče Martića i Hrvatske reprezentacije, on može imati nadu ali zaigrati sumnjam da će ikada.. Pored Srne i Vrsaljka (koji kuca na vrata Juventusa) on nema mjesta u Hrvatskoj reprezentaciji ni pod razno.
Martic u zadnja 4 kola nije ni minute odigrao. Tanko u zadnje vrijeme.
Vranjes svakako treba dobiti poziv. Moze igrati na desnom beku, ne treba mu ofanziva. Cak bi i Mujzdu volio vidjeti na desnom krilu, ionako je onda daleko najbolji sto se tice centarsuteva.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 03 mar 2015, 11:58

Pivopija je napisao/la:Po meni kad je u pitanju kombinacija Vranjesa i Bicakcica, ja bih radije Vranjesa na stoperu, a Bicu na desnom beku. Mislim da smo u toj kombinaciji kvalitetniji nego obrnuto.
Hajd se sjeti Argentine i onog pokusaja nabaca Bice u 90+ minuti. Gdje ces Bicu na beka, pa za njega i Avdija ima centarsut ko Beckham!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 03 mar 2015, 12:01

Nije VRanješ za beka jer je slab ofanzivno,a i defanzivno neisguran jer ga jedan Samaras izbaci ko dijete i morali bi uvijek imati desno krilo da ga pokriva..Bičakčić igra u kvalitetnijem klubu,ligi i standardan 1 izbor je za štopera..

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 08 mar 2015, 19:38

Odigrao danas 90 minuta u remiju protiv Karabukspora u gostima 0:0.
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 21 mar 2015, 14:46

Odigrao danas svih 90 minuta u gostujućoj pobjedi protiv Mersina. Ovaj put bez kartona :)
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 mar 2015, 14:47

Nije valjda da ga samo Sale prati, a kad je bio bez kluba svi su ga pratili... licemjeri :kafa:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 21 mar 2015, 14:50

Ovaj momak je kontraverzan samo tako. Nedavno je bio pred potpisom za Pribram, ponavljam, za Pribram, i evo ga sada u Gaziantepsporu pruza stvarno odlicne partije. :crazy:

Neka se vise konacno ustali u Gaziantepu, i da mu ovo ne bude samo usputna stanica do juna, nego i sljedece sezone da ga gledamo tu gdje jeste, kvalitet je tu, te mu uopste i ne treba mnogo vremena za adapciju sto je za svaku pohvalu, posebno kad uzmemo u obzir da od utakmice BiH-Iran na SP nije odigrao minute profesionalnog nogometa.

TomBrajder
Kontakt:

Post Postao/la TomBrajder » 21 mar 2015, 14:52

Tako ti je kod nas, vise vole pametovat kad ne igra i govorit da je prop'o ko zeton nego pratit igraca kad igra i pruza dobre partije..
Ognjen najozbiljniji kandidat za 2. stopera ako se Spahic odazove a bogami i za desnog beka.. svaka casta Ogi :clap:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 21 mar 2015, 14:55

Kako moze biti najozbiljniji kandidat za 2. stopera ako imamo vec dva stopera u ligama petice plus Spahic?
Celik!3,2,2.

TomBrajder
Kontakt:

Post Postao/la TomBrajder » 21 mar 2015, 15:01

AllGunsBlazing je napisao/la:Kako moze biti najozbiljniji kandidat za 2. stopera ako imamo vec dva stopera u ligama petice plus Spahic?
Spahic se vjerovatno nece odazvat, Bicakcic je po meni prosjecan igrac i nikako mi ne ulijeva povjerenje, Zukanovic je po meni bolji od Vranjesa ali on u klubu igra beka i mislim da ce ga u ove dvije utakmice tu Mesa i koristit je Seo se tek vraca posle velike pauze i nema potrebe da igra protiv jedne Andore, Cocalic isto odlican stoper al nikako ne moze bit u prvih jedanaest u kvalifikacijskoj utakmici jer je novi, protiv Austrije mozda ali i tu pretpostavljam tek drugo poluvrijeme...

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 21 mar 2015, 15:20

Nadam se da ce malo duze ostati u Gaziantepu i da ce nastaviti sa pruzanjem odlicnih partija pa izboriti i transfer u jaci klub u kojem ce isto stabilan biti :)
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

TomBrajder
Kontakt:

Post Postao/la TomBrajder » 29 mar 2015, 16:05

" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
:thumbup:

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 29 mar 2015, 17:34

Juče bez greške. Jeste bila Andora ali vidi se da opušteno i bez nervoze igra

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 29 mar 2015, 17:38

Mnogo nam je Ogi bitan. Veoma podcijenjen igrac. Nesto poput Spahe u mladjim danima.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Zaključano

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.