Željooooo je napisao/la:@Kobe Bryant, Da bar malo pratiš igru zvanu fudbal, vidio bi da se Medunjanin i Hajrovic ne sjecaju kad su zadnji put igrali u svom klubu, da je Meša stavio Vranješa na stopera jer mu je trebao brži igrač, a ne stoper kao što je Bicakcic. I nije fino kad porediš bivšeg selektora( koji je uništio ovu reprezentaciju svojim glupostima i samo nevjerovatnom srecom se plasirao na SP), sa Mešom koji ima mozak i koji koristi svoj mozak , uz to prati potencijalne igrace, stalno je u kontaktu sa svim reprezentativcima koje cesto i obilazi, koji se mjesecima unaprijed priprema za svoje naredne protivnike koje zajedno sa svojim pomocnicima skautira, koji ne poziva svoju familiju u reprezentaciju samo da je preko nje proda itd itd. Meni kao navijaču reprezentacije je super što imam selektora koji zna postaviti igrace na njihove prirodne pozicije, da ne moram imati strah prije utakmice hoce li poceti sa bekovima, ili bez njih, hoce li poceti sa napadacima, ili ce nekog od krila staviti u napad, hoce li poceti sa lažnim golmanom itd..
Hajde mozemo malo o igracima nemoramo samo pljuvati i telecim i bekanovskim glavama
1. Igra je bila FUJ , ALI nije Mesha kriv , nego Pjanic i donekle Besic prema 75% komentara sa foruma !
2. Visca kao igra u Başakşehir-u vrlo pohvalno , razumijem hajde Medunjanin jeste u zadnje vrijeme na klupi ali je prije dosta igrao , Hajrovic ruku na srce se nije naigrao , ALI onda ISTE kriterije treba i prema Ibisivevicu , Mujdzi, Vranjesu a i Besicu . Lulic je isto sto zbog povrede i sl, stvari dosta los u Laciu.
Visca NIKAD nemoze u istu recenicu sa Hajrovicem , ali ako ce mo na igre u klubu onda pola repke zamjeniti.
3. Mesa je postavio taktiku protiv NAJGORE reprezentacije u Europi ubjedljivo ! kao na igrici 4-4-2 , a boli ga taki sto nije bilo igre , to ce mo prepistati Pjanicu , a Viscu istaknuti kao frajer TRCI , poptuno ist kao i Pape sa Vrsajevicem (btw. avdija je dao gol na SP

)
4. Pape je protiv Kipra htio pomladiti repku ali mu se to odbilo od glavu da smo pobjedili druga bi prica bila i da niej zvao svog necaka.
Hajmo se naci opet na ovoj temi u utorak navecer ili srijedu pa da mi konkretno pokazes sta je to Mesha uveo , po meni nikakve refrence za trenera nacionalnog tima , a ulizuje se javnosti kao postavio igrace prema poziciji zahvaljujuci igricima znamo formacije ... vjerovatno kada bi Murinjo neku svoju formaciju postavio bilo bi sta on zna .... treba samo skolski ...
po meni 2 najbolje nase formacije u historiji su bile protiv (Francuske i Bjelorusuje u gostima) i protiv (Mexika, Obale S. i Argenitne) a to je sve Pape postavio ili mu je Osim sugerirao sve jedno bolime neka stvar ko , vazno mi je :
1. Da igraju najbolji igraci
2. Da je igra tecna i da stvaramo sanse
3. Da je prma svima isti zakon tj. da nema povlastenih
4. Da se menadjeri otjeraju id reprezentacije
5. Da se vodi racuna i u buducnosti , a ne samo o trenutnom rezultatu , tj. da se postepeno podmladjuje reprezenacija
6. Da je "atmosfera" u reprezentaciji dobra
Kako se zove selektor , odakle je , ciji je , .... zaboli me