Stara dobra vremena
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Prosjek godina forumasa?
@Zagor
Kupis preko ebay-a eksterni floppy drive i uzivas ^^ Sumnjam da ih ima kupit po radnjama...
Kupis preko ebay-a eksterni floppy drive i uzivas ^^ Sumnjam da ih ima kupit po radnjama...
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Kad sm dobio prvi računar prije nekih 10-ak godina (2.razred osnovne) tad sam imao tih flopy disketa puno, pune igrica bile i tek sam neki dan saznao da one imaju oko 1,2 mb a imaju i one malo veće oko 100 mb, nije mi jasno kako su igre mogle stati na nju.Gunner4 je napisao/la:A tek oni prvi racunari. Pentium2 bio statusni simbol. Zapravo ko god je imao mobilni telefon i bilo kakav racunar u kuci vazio je za budzovana.
I sjecam se tako one flopi disketa. Jbte ona nema par Kb ali napunis je igricama. Danas ti za ove nove treba manji nuklerni reaktor da je pokrenes.
A kada sam kod flopija sjecam se kada sam bi maturant (flopi je tada vec bio istorija) a vazio sam za nekog ko se "razumije" u racunare (vjerovatno sto je za vecinu creckovanje igrice bilo atomska fizika) i jednom mene tako zove jedna profesorka u kabinet da joj pomognem. Tamo nov pentium4 a ona kaze mora nesto da prebaci a ne zna gdje da stavim ovo i pokazuje flopi disketu.Kad nisam umro. Malo mi hvalilo da joj kazem da to moze jedino da stavi sebi...
Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Legendarne igrice na Noki 3310, zmija i ona sa pucanjem. Ne znam kako se zvala, nikad nisam mogao dalje od 5 lvl.

DXBall najbolja igra za računare.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Nisam ja nesto star, negdje 18 i pol godina i nisam imao djetinstvo kao ovi stariji forumasi ali moram reci da nije bilo toliko lose.
Kolega i ja citav dan kad dodjemo iz skole sutali penale ili jedan branio a drugi izvodio poteze i sutao, pravili neke potoke, golove, strijele. Onda kad ovi stariji dodju iz skole ili igramo zmurke sa njima ili nam daju da igramo lopte pa onda petneske, dogovaranje koga cemo naguziti, onda se ganjali, amirele, pa lopova i policajaca.
Dodjes kuci sav prasnjav, zaspes cim lezes.
Onda u skoli svako jutro loptu ganjamo ranih zora a ako nema lopte onda flasom igramo ili opet lopova i policajaca.
Onda tek kasnije dobio onu konzolu ali mi nije pistolj radio
pa racunar i PES 4, sjecam se ko jucer da je bilo: Soba ledena bila, Pentium neki star ko Grcka a ja igram sa Lecceom master ligu i ne kontam nista sta pise na ekranu
Moglo je to i bolje ali kako je ovima danas meni je super bilo.
Kolega i ja citav dan kad dodjemo iz skole sutali penale ili jedan branio a drugi izvodio poteze i sutao, pravili neke potoke, golove, strijele. Onda kad ovi stariji dodju iz skole ili igramo zmurke sa njima ili nam daju da igramo lopte pa onda petneske, dogovaranje koga cemo naguziti, onda se ganjali, amirele, pa lopova i policajaca.
Onda u skoli svako jutro loptu ganjamo ranih zora a ako nema lopte onda flasom igramo ili opet lopova i policajaca.
Onda tek kasnije dobio onu konzolu ali mi nije pistolj radio

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Mi nekim dijelom djetinjstvo još uvijek proživljavamo.Otelo je napisao/la:Nisam ja nesto star, negdje 18 i pol godina i nisam imao djetinstvo kao ovi stariji forumasi ali moram reci da nije bilo toliko lose.
Onda tek kasnije dobio onu konzolu ali mi nije pistolj radiopa racunar i PES 4, sjecam se ko jucer da je bilo: Soba ledena bila, Pentium neki star ko Grcka a ja igram sa Lecceom master ligu i ne kontam nista sta pise na ekranu
![]()
To za sobu, nekad kasnije sam kupio novi računar, bolji od ovog starog. FIFA 5, F1 2002 to sam igrao, zima ne meređš biti u sobi i dobiješ dozvolu nekih 30-45 min da smiješ igrat. Ali kad stari negdje ode budem malo duže.

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Cuj dxball, sad cu to probat nac i igrat svu noc zivota mi 

jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Terminator konzola
u to vrijeme neke, '97 kod nas nije bio nimalo poštena kupovina.
Bio je tadašnjih 40-45KM, to je danas preko stoje, sigurno, a nije mogao duže od 3-4 mjeseca, i to da rukuješ najnježnije što možeš.
Oni džojstici su najgori bili, nešto nekvalitetnije se nije proizvelo u historiji ljudskog roda, katastrofa.
A disketa 10KM, ee tadašnjih 10KM!
Čak mislim da su prije toga i 15 bile, što je previše, svakako, a kasnije su već i na petak došle.
Na pijaci se to kupovalo uglavnom, i prava lutrija je bila šta izabrati, jer nikad na osnovu slike nisi znao hoćeš li dobiti ono što tražiš.
A znam bilo je situacija kad su mijenjali one čipove u disketama, kupi, rastavi je ubaci čip Maria, a sebi ostavi tu strašnu igru, vrati čovjeku, kaže ne radi, ili da mu se ne sviđa.
Ono imao je dan vremena da vrati, a kad su to skontali prodavači su morali čipove flomasterom obilježavati.
Evo pomoću ovog emulatora sam Maria bez izgubljenog života 8 levela prešao, a čak i Double Dragon 3 došao skoro do zadnjeg nivoa.
Ili mi se čini, ili je grafika bila bolja, jer kako je loše slova u igrama skoro da se ne mogu čitati?
Nije se danas promijenilo stanje, djeci je i dalje društvena igra na prvom mjestu, samo djece slabije ima, kao da je natalitet opao.
Znam prije je nas u školi bilo 3 odjeljenja po 30+ učenika, danas u 2 ili možda 3 odjeljenja samo 15-16 đaka.
Tako da, mislim da je u tome problem.
A sad šta je uzrok problema, hi...

Bio je tadašnjih 40-45KM, to je danas preko stoje, sigurno, a nije mogao duže od 3-4 mjeseca, i to da rukuješ najnježnije što možeš.
Oni džojstici su najgori bili, nešto nekvalitetnije se nije proizvelo u historiji ljudskog roda, katastrofa.
A disketa 10KM, ee tadašnjih 10KM!

Čak mislim da su prije toga i 15 bile, što je previše, svakako, a kasnije su već i na petak došle.
Na pijaci se to kupovalo uglavnom, i prava lutrija je bila šta izabrati, jer nikad na osnovu slike nisi znao hoćeš li dobiti ono što tražiš.
A znam bilo je situacija kad su mijenjali one čipove u disketama, kupi, rastavi je ubaci čip Maria, a sebi ostavi tu strašnu igru, vrati čovjeku, kaže ne radi, ili da mu se ne sviđa.

Ono imao je dan vremena da vrati, a kad su to skontali prodavači su morali čipove flomasterom obilježavati.
Evo pomoću ovog emulatora sam Maria bez izgubljenog života 8 levela prešao, a čak i Double Dragon 3 došao skoro do zadnjeg nivoa.

Ili mi se čini, ili je grafika bila bolja, jer kako je loše slova u igrama skoro da se ne mogu čitati?

Nije se danas promijenilo stanje, djeci je i dalje društvena igra na prvom mjestu, samo djece slabije ima, kao da je natalitet opao.
Znam prije je nas u školi bilo 3 odjeljenja po 30+ učenika, danas u 2 ili možda 3 odjeljenja samo 15-16 đaka.
- BluesForever
- Kontakt:
Al na Terminatorkama je najjači adapter,koliko mi je puta izgorio odnosno skali se koliko dugo igram igrica,
a đojstike sam stalno morao mijenjati,stalno mi onda dugmad propadnu. 

Zadnja izmjena: BluesForever, dana/u 30 mar 2015, 19:33, ukupno mijenjano 1 put.
Champions League Winners 2012
1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...
1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...
Durex.Klare je napisao/la: A sad šta je uzrok problema, hi...
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
ja ba odes na pijacu gledas onu sliku poo sata sta li je ovo ,kakva je igra ,nekad ofulas ono bas igra bude ko qKlare je napisao/la:Terminator konzolau to vrijeme neke, '97 kod nas nije bio nimalo poštena kupovina.
A disketa 10KM, ee tadašnjih 10KM!![]()
A znam bilo je situacija kad su mijenjali one čipove u disketama, kupi, rastavi je ubaci čip Maria, a sebi ostavi tu strašnu igru, vrati čovjeku, kaže ne radi, ili da mu se ne sviđa.![]()
Evo pomoću ovog emulatora sam Maria bez izgubljenog života 8 levela prešao, a čak i Double Dragon 3 došao skoro do zadnjeg nivoa.![]()

[youtube][/youtube]

We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
Ne znam je li neko spominjao dial-up konekciju sa kraja devedesetih i vječiti rat sa roditeljima zato što je telefonska linija vazda bila zauzeta, a račun za telefon uvijek preko 100 km, plus račun za internet, dovoljno da te izbace iz kuće... tebe ili kompjuter...
Jedva se i sjećam za šta smo tada koristili internet, nisu postojali ni Google, ni FB, pretraživač je bio Altavista, browser je bio Netscape Navigator... a mIRC, uf... hiljadu i jedna besana noć
mIRC

Jedva se i sjećam za šta smo tada koristili internet, nisu postojali ni Google, ni FB, pretraživač je bio Altavista, browser je bio Netscape Navigator... a mIRC, uf... hiljadu i jedna besana noć
mIRC

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Mirc j e b o t e 

Meni došao račun 186 maraka i otac mi bacio monitor kroz prozor.
Mirc
bol-chat bosnia 
Mirc

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Za šta je služio MiRC? 

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Sjećam se kako smo druga preko Mirca furali. Javili mu se preko ženskog imena jbt-e a on se naložio drama. Joj jbt-e 

dernek.ba
Jel to postoji sad?
Ja sam dial up uglavnom za to koristio
Nekad sam znao skinut poneku pjesmu ali treba ti 4 sata da skineš 4 mb. I to samo naveče kad je smanjen promet
Jel to postoji sad?

Ja sam dial up uglavnom za to koristio
Nekad sam znao skinut poneku pjesmu ali treba ti 4 sata da skineš 4 mb. I to samo naveče kad je smanjen promet
A.F.C. Bournemouth!
Ma chat, skineš program, i npr. svaka država (kasnije i gradovi, itd) je imala svoj 'kanal' npr #bosnia, ulaziš preko komandi u chatroom (/join #bosnia), i tako se šaltaš iz 'sobe' u 'sobu', samo mijenjaš ime države ili grada, kasnije su se otvarali i privatni kanali kao bolchat, Sheyi ga je spomenuo...Unofficialpage je napisao/la:Za šta je služio MiRC?![]()
Ma sad je to tebi možda smiješno, ali pričamo o devedesetim... tada je to bilo high-tech...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Bilo je Mirca i 2004..
Tada smo već prešli na Counter StrikeVelaHavle je napisao/la:Bilo je Mirca i 2004..

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Bio je onaj prodavac sa Otoke, zvali ga Donadoni (reklamirao galamom disketu nekog fudbala u kojem je igrao Donadoni, kroz pijacu se samo culo Donadoni) imao vrece kaseta. Taj je zaradio hiljade maraka. Bila je i zamjena dvije za jednu ili tri marke.barca_87 je napisao/la:ja ba odes na pijacu gledas onu sliku poo sata sta li je ovo ,kakva je igra ,nekad ofulas ono bas igra bude ko qKlare je napisao/la:Terminator konzolau to vrijeme neke, '97 kod nas nije bio nimalo poštena kupovina.
A disketa 10KM, ee tadašnjih 10KM!![]()
A znam bilo je situacija kad su mijenjali one čipove u disketama, kupi, rastavi je ubaci čip Maria, a sebi ostavi tu strašnu igru, vrati čovjeku, kaže ne radi, ili da mu se ne sviđa.![]()
Evo pomoću ovog emulatora sam Maria bez izgubljenog života 8 levela prešao, a čak i Double Dragon 3 došao skoro do zadnjeg nivoa.![]()
A sad šta je uzrok problema, hi...![]()
ode dzaba 10 KM ,al sva sreca bilo je ono mjenjaja disketa pa se mjenjas za neke koje je neko preso ti njemu das koju si ti. ja imo svesku i piso sve koje sam igrice preso. uzmem igram igru dok je ne predjem
,ono stelis se polako ,level po level jer nema save
![]()
[youtube][/youtube]i ove se sjeti
Sa djojsticima sam znao krasti zivote jer nekim kratkim spojem zica se to moglo izvesti. Zbog toga sam i prekuc'o neku od igara koju je bilo skoro nemoguce prekucat.
U mahali su bile sesije igranja tenkica u novac, gdje su igrali stariji... E da se to moglo snimiti danas bi pare zaradio.
- Consigliere
- Kontakt:
ASL

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 109 gostiju.