Stara dobra vremena

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Prosjek godina forumasa

1. 13 - 16
50
7%
2. 17 - 20
211
30%
3. 21 - 24
226
33%
4. 25- 29
125
18%
5. +30
82
12%

Ukupno glasova: 694

uNbx
Kontakt:

Re: Prosjek godina forumasa?

Post Postao/la uNbx » 30 mar 2015, 17:31

@Zagor
Kupis preko ebay-a eksterni floppy drive i uzivas ^^ Sumnjam da ih ima kupit po radnjama...
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 30 mar 2015, 18:59

Gunner4 je napisao/la:A tek oni prvi racunari. Pentium2 bio statusni simbol. Zapravo ko god je imao mobilni telefon i bilo kakav racunar u kuci vazio je za budzovana.
I sjecam se tako one flopi disketa. Jbte ona nema par Kb ali napunis je igricama. Danas ti za ove nove treba manji nuklerni reaktor da je pokrenes. :roll:

A kada sam kod flopija sjecam se kada sam bi maturant (flopi je tada vec bio istorija) a vazio sam za nekog ko se "razumije" u racunare (vjerovatno sto je za vecinu creckovanje igrice bilo atomska fizika) i jednom mene tako zove jedna profesorka u kabinet da joj pomognem. Tamo nov pentium4 a ona kaze mora nesto da prebaci a ne zna gdje da stavim ovo i pokazuje flopi disketu. :urnebes: Kad nisam umro. Malo mi hvalilo da joj kazem da to moze jedino da stavi sebi... :mrgreen:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Kad sm dobio prvi računar prije nekih 10-ak godina (2.razred osnovne) tad sam imao tih flopy disketa puno, pune igrica bile i tek sam neki dan saznao da one imaju oko 1,2 mb a imaju i one malo veće oko 100 mb, nije mi jasno kako su igre mogle stati na nju. :mrgreen:

Legendarne igrice na Noki 3310, zmija i ona sa pucanjem. Ne znam kako se zvala, nikad nisam mogao dalje od 5 lvl. :D Bila je još jedna dobra, tu sam igrao na Sony Ericssonu, bio neki čikac i s njim pucalo u neke životinje (šta li je već bilo). To sam pocijele dane igrao . :D

DXBall najbolja igra za računare. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 30 mar 2015, 19:08

Nisam ja nesto star, negdje 18 i pol godina i nisam imao djetinstvo kao ovi stariji forumasi ali moram reci da nije bilo toliko lose.

Kolega i ja citav dan kad dodjemo iz skole sutali penale ili jedan branio a drugi izvodio poteze i sutao, pravili neke potoke, golove, strijele. Onda kad ovi stariji dodju iz skole ili igramo zmurke sa njima ili nam daju da igramo lopte pa onda petneske, dogovaranje koga cemo naguziti, onda se ganjali, amirele, pa lopova i policajaca.

Dodjes kuci sav prasnjav, zaspes cim lezes.

Onda u skoli svako jutro loptu ganjamo ranih zora a ako nema lopte onda flasom igramo ili opet lopova i policajaca.

Onda tek kasnije dobio onu konzolu ali mi nije pistolj radio :lol: pa racunar i PES 4, sjecam se ko jucer da je bilo: Soba ledena bila, Pentium neki star ko Grcka a ja igram sa Lecceom master ligu i ne kontam nista sta pise na ekranu :rol:

Moglo je to i bolje ali kako je ovima danas meni je super bilo.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 30 mar 2015, 19:18

Otelo je napisao/la:Nisam ja nesto star, negdje 18 i pol godina i nisam imao djetinstvo kao ovi stariji forumasi ali moram reci da nije bilo toliko lose.

Kolega i ja citav dan kad dodjemo iz skole sutali penale ili jedan branio a drugi izvodio poteze i sutao, pravili neke potoke, golove, strijele. Onda kad ovi stariji dodju iz skole ili igramo zmurke sa njima ili nam daju da igramo lopte pa onda petneske, dogovaranje koga cemo naguziti, onda se ganjali, amirele, pa lopova i policajaca.

Dodjes kuci sav prasnjav, zaspes cim lezes.

Onda u skoli svako jutro loptu ganjamo ranih zora a ako nema lopte onda flasom igramo ili opet lopova i policajaca.

Onda tek kasnije dobio onu konzolu ali mi nije pistolj radio :lol: pa racunar i PES 4, sjecam se ko jucer da je bilo: Soba ledena bila, Pentium neki star ko Grcka a ja igram sa Lecceom master ligu i ne kontam nista sta pise na ekranu :rol:

Moglo je to i bolje ali kako je ovima danas meni je super bilo.
Mi nekim dijelom djetinjstvo još uvijek proživljavamo.

To za sobu, nekad kasnije sam kupio novi računar, bolji od ovog starog. FIFA 5, F1 2002 to sam igrao, zima ne meređš biti u sobi i dobiješ dozvolu nekih 30-45 min da smiješ igrat. Ali kad stari negdje ode budem malo duže. :D Niko sretniji od mene kad stara kamin naloži na hodniku pa čekam da se soba ugrije da mogu igrat. I svaki raspust, zimski, nagovorim oca da rčunar prenese u kuhinju, to je uživanje bilo. Ali kad hoće računar vratit u sobu, plač. :urnebes:

Damir Dzumhur!!!!

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 30 mar 2015, 19:23

Cuj dxball, sad cu to probat nac i igrat svu noc zivota mi :opaopa:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Klare

Post Postao/la Klare » 30 mar 2015, 19:27

Terminator konzola :mrgreen: u to vrijeme neke, '97 kod nas nije bio nimalo poštena kupovina.

Bio je tadašnjih 40-45KM, to je danas preko stoje, sigurno, a nije mogao duže od 3-4 mjeseca, i to da rukuješ najnježnije što možeš.

Oni džojstici su najgori bili, nešto nekvalitetnije se nije proizvelo u historiji ljudskog roda, katastrofa.

A disketa 10KM, ee tadašnjih 10KM! :!:

Čak mislim da su prije toga i 15 bile, što je previše, svakako, a kasnije su već i na petak došle.

Na pijaci se to kupovalo uglavnom, i prava lutrija je bila šta izabrati, jer nikad na osnovu slike nisi znao hoćeš li dobiti ono što tražiš.

A znam bilo je situacija kad su mijenjali one čipove u disketama, kupi, rastavi je ubaci čip Maria, a sebi ostavi tu strašnu igru, vrati čovjeku, kaže ne radi, ili da mu se ne sviđa. :mrgreen:

Ono imao je dan vremena da vrati, a kad su to skontali prodavači su morali čipove flomasterom obilježavati.

Evo pomoću ovog emulatora sam Maria bez izgubljenog života 8 levela prešao, a čak i Double Dragon 3 došao skoro do zadnjeg nivoa. :thumbup:

Ili mi se čini, ili je grafika bila bolja, jer kako je loše slova u igrama skoro da se ne mogu čitati? :?

Nije se danas promijenilo stanje, djeci je i dalje društvena igra na prvom mjestu, samo djece slabije ima, kao da je natalitet opao.
Znam prije je nas u školi bilo 3 odjeljenja po 30+ učenika, danas u 2 ili možda 3 odjeljenja samo 15-16 đaka.

Tako da, mislim da je u tome problem.
A sad šta je uzrok problema, hi...

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 30 mar 2015, 19:31

Al na Terminatorkama je najjači adapter,koliko mi je puta izgorio odnosno skali se koliko dugo igram igrica, :D a đojstike sam stalno morao mijenjati,stalno mi onda dugmad propadnu. :lol:
Zadnja izmjena: BluesForever, dana/u 30 mar 2015, 19:33, ukupno mijenjano 1 put.
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 30 mar 2015, 19:31

Klare je napisao/la: A sad šta je uzrok problema, hi...
Durex.
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 30 mar 2015, 20:12

Klare je napisao/la:Terminator konzola :mrgreen: u to vrijeme neke, '97 kod nas nije bio nimalo poštena kupovina.

Bio je tadašnjih 40-45KM, to je danas preko stoje, sigurno, a nije mogao duže od 3-4 mjeseca, i to da rukuješ najnježnije što možeš.

Oni džojstici su najgori bili, nešto nekvalitetnije se nije proizvelo u historiji ljudskog roda, katastrofa.

Čak mislim da su prije toga i 15 bile, što je previše, svakako, a kasnije su već i na petak došle.

Na pijaci se to kupovalo uglavnom, i prava lutrija je bila šta izabrati, jer nikad na osnovu slike nisi znao hoćeš li dobiti ono što tražiš.

A znam bilo je situacija kad su mijenjali one čipove u disketama, kupi, rastavi je ubaci čip Maria, a sebi ostavi tu strašnu igru, vrati čovjeku, kaže ne radi, ili da mu se ne sviđa. :mrgreen:

Ono imao je dan vremena da vrati, a kad su to skontali prodavači su morali čipove flomasterom obilježavati.

Evo pomoću ovog emulatora sam Maria bez izgubljenog života 8 levela prešao, a čak i Double Dragon 3 došao skoro do zadnjeg nivoa. :thumbup:

Ili mi se čini, ili je grafika bila bolja, jer kako je loše slova u igrama skoro da se ne mogu čitati? :?

Nije se danas promijenilo stanje, djeci je i dalje društvena igra na prvom mjestu, samo djece slabije ima, kao da je natalitet opao.
Znam prije je nas u školi bilo 3 odjeljenja po 30+ učenika, danas u 2 ili možda 3 odjeljenja samo 15-16 đaka.

ja ba odes na pijacu gledas onu sliku poo sata sta li je ovo ,kakva je igra ,nekad ofulas ono bas igra bude ko q :urnebes: :rol: ode dzaba 10 KM ,al sva sreca bilo je ono mjenjaja disketa pa se mjenjas za neke koje je neko preso ti njemu das koju si ti. ja imo svesku i piso sve koje sam igrice preso. uzmem igram igru dok je ne predjem :D ,ono stelis se polako ,level po level jer nema save :rol:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
i ove se sjeti :D
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 mar 2015, 23:07

Ne znam je li neko spominjao dial-up konekciju sa kraja devedesetih i vječiti rat sa roditeljima zato što je telefonska linija vazda bila zauzeta, a račun za telefon uvijek preko 100 km, plus račun za internet, dovoljno da te izbace iz kuće... tebe ili kompjuter...

Jedva se i sjećam za šta smo tada koristili internet, nisu postojali ni Google, ni FB, pretraživač je bio Altavista, browser je bio Netscape Navigator... a mIRC, uf... hiljadu i jedna besana noć

mIRC :tokralju:

slika
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 30 mar 2015, 23:10

Mirc j e b o t e :lol:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 30 mar 2015, 23:12

Meni došao račun 186 maraka i otac mi bacio monitor kroz prozor.

Mirc :bow: bol-chat bosnia :lol:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 30 mar 2015, 23:13

Za šta je služio MiRC? :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 30 mar 2015, 23:15

Sjećam se kako smo druga preko Mirca furali. Javili mu se preko ženskog imena jbt-e a on se naložio drama. Joj jbt-e :lol:

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 30 mar 2015, 23:18

dernek.ba
Jel to postoji sad? :D

Ja sam dial up uglavnom za to koristio
Nekad sam znao skinut poneku pjesmu ali treba ti 4 sata da skineš 4 mb. I to samo naveče kad je smanjen promet
A.F.C. Bournemouth!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 mar 2015, 23:20

Unofficialpage je napisao/la:Za šta je služio MiRC? :mrgreen:
Ma chat, skineš program, i npr. svaka država (kasnije i gradovi, itd) je imala svoj 'kanal' npr #bosnia, ulaziš preko komandi u chatroom (/join #bosnia), i tako se šaltaš iz 'sobe' u 'sobu', samo mijenjaš ime države ili grada, kasnije su se otvarali i privatni kanali kao bolchat, Sheyi ga je spomenuo...

Ma sad je to tebi možda smiješno, ali pričamo o devedesetim... tada je to bilo high-tech...
Voli te tvoje Sarajevo.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 30 mar 2015, 23:21

Bilo je Mirca i 2004..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 mar 2015, 23:23

VelaHavle je napisao/la:Bilo je Mirca i 2004..
Tada smo već prešli na Counter Strike :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 30 mar 2015, 23:23

barca_87 je napisao/la:
Klare je napisao/la:Terminator konzola :mrgreen: u to vrijeme neke, '97 kod nas nije bio nimalo poštena kupovina.

ja ba odes na pijacu gledas onu sliku poo sata sta li je ovo ,kakva je igra ,nekad ofulas ono bas igra bude ko q :urnebes: :rol: ode dzaba 10 KM ,al sva sreca bilo je ono mjenjaja disketa pa se mjenjas za neke koje je neko preso ti njemu das koju si ti. ja imo svesku i piso sve koje sam igrice preso. uzmem igram igru dok je ne predjem :D ,ono stelis se polako ,level po level jer nema save :rol:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
i ove se sjeti :D
Bio je onaj prodavac sa Otoke, zvali ga Donadoni (reklamirao galamom disketu nekog fudbala u kojem je igrao Donadoni, kroz pijacu se samo culo Donadoni) imao vrece kaseta. Taj je zaradio hiljade maraka. Bila je i zamjena dvije za jednu ili tri marke.

Sa djojsticima sam znao krasti zivote jer nekim kratkim spojem zica se to moglo izvesti. Zbog toga sam i prekuc'o neku od igara koju je bilo skoro nemoguce prekucat.

U mahali su bile sesije igranja tenkica u novac, gdje su igrali stariji... E da se to moglo snimiti danas bi pare zaradio.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 30 mar 2015, 23:23

ASL

:mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 79 gostiju.