Evo da se i ja nadovezem na utakmicu.
Prvih 45 minuta smo prespavali, sto radi agresivnog presinga Austrijanaca, sto radi naseg nespretnog veznog reda. Mesa se potrudio da izbalansira nasu snagu ocigledno u korist Austrijanaca, uvodivsi Hadzica i Vrsjevica u prvih XI. Jedan ne zna primiti loptu, a ako je primi, proleti mu kroz noge, ako trci nazad, fali naprijed, ako krene naprijed, zabije se u igraca i izgubi loptu. Elem, da te Bog dragi sacuva.
Drugi fantazist se odaziva na ime Anel Hadzic. Interesantan igrac, primi loptu, okrene se i doda prvom igracu do sebe i ako taj ima dva protivnicka igraca neposredno oko sebe. Tako da ti nesretnici koji prime loptu od Hadzica imaju tacno jedan djelic sekunde da predaju loptu dok im protivnik istu ne oduzme. Kreativnost, prodornost, odlucnost ravna nuli. Austrijanci su ama bas svako njegovo dodavanje uocili na vrijeme i stavili nas pod duboki pritisak. Licio mi je na trenutke kao da obavlja posao sasvim korektno, samo u korist Austrije. Gluho bilo, koliko je limitiran.
Moje kolege Austrijanci su se poceli u jednom ternutku smijati, navodivsi da isti ne bi imao mjesta ni na sirem spisku Austrije. Na tribinama je oko mene vladalo najvece razocarenje upravo radi njega a tek nakon Anela su uocili Vrsajevica, cije ime do kraja utakmice nisu uspjeli korektno izgovoriti

.
Suma sumarum, krenuli smo od samog pocetka sa dva igraca manje na sredini terena, dakle 2 od 5 igraca, to je ravno 40 % sredine terena. Da Mesa nije naglo promijenio situaciju na poluvremenu, mi bi do kraja utakmice fasovali jos barem dva komada. To me jako cudi, jer je svaki drugi forumas ovde postao bolje rijesenje dan, dva pred utakmicu.
Sve u svemu, ne mogu biti razocaran ako uzmem formu Austrije u obzir, medjutim odabir prvih XI u prvom poluvremenu nije dobar, komotno mogu reci da onako losu predstavu nasih dugo nisam gledao (I poluvrijeme).
Nazalost ni Prcic, kao ni Stilic nisu mogli nista konkretno pokazati, bojim se da Prcic nije dorastao nivou koji je nama potreban.
Da istaknem za kraj jos jednu veoma bitnu stvar. Posebno mi je drago za Izeta, ovaj gol nije bio toliko vazan kao njegov prvijenac ali je veoma bitan za dizanje samopouzdanja, mozda i prekretnica u njegovom klubu, jer je ocigledno da posjeduje kvalitet i da je problem mentalne prirode u pitanju.
Mogu samo reci da protiv jacih protivnika trebamo igrati u 4-2-3-1 sistemu, dje krila treba da cine Lula i Izet, dok Edin treba biti jedini napadac. Ako rijesimo problem desetke, mozemo se ponovo vratiti medju najbolje reprezentacije svijeta.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.