31.03.2015 / Austrija - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Ishod utakmice Austrija - Bosna i Hercegovina?

Pobjeda
82
53%
Nerjeseno
48
31%
Poraz
24
16%

Ukupno glasova: 154

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: 31.03.2015 / Austrija - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Unofficialpage » 01 apr 2015, 16:38

Zukanović jeste dobar ali je spor, dva puta ga lako igrač prolazi, k'o Bale Bartru :D Teško da će on Seu izbacit, uz dužno poštovanje Seo je bolji igrač i Zukan treba dam bude zamjena Sei ili da bude stoper, ali teško pored Spahe, Biče i Ogija.

Stoperski tandem treba da bude Ogi i Spaha, bekovi Mujdža i Seo, dva zadnja vezna Mume i Pjana, krila Hajrović i Lulić, napadač Džeko. Ostaje još jedna pozicija nepopunjena, ofazivni vezni (10-ka) ili drugi napadač. Ja bih se opredjelio za ofazivnog veznog, TSS ili Vrančić, može i Medo samo ako uđe u pravu takmičarskui formu. Štilić nije za prvih 11, nema kvalitet. Miske fali, kad igra 90. min pa onih zadnji 30 min je vrijednije od svih minuta drugih igrača koji igraju njegovu poziciju. Uvijek imaš igrača kojem možeš loptu dati, ne znaš šta ćeš, daj Misketu i on će naći riješenje.

Sve je rečeno o sinošnjoj utakmici, prvo loše, drugo pol.vrijeme vrlo dobro do solidno dobro. Na ovo solidno dobro mislim nakon 75. min - 80 min. Tad je pao tempo, uzrok izmjene.

Možemo do Eura. :bih:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 01 apr 2015, 17:11

Evo da se i ja nadovezem na utakmicu.

Prvih 45 minuta smo prespavali, sto radi agresivnog presinga Austrijanaca, sto radi naseg nespretnog veznog reda. Mesa se potrudio da izbalansira nasu snagu ocigledno u korist Austrijanaca, uvodivsi Hadzica i Vrsjevica u prvih XI. Jedan ne zna primiti loptu, a ako je primi, proleti mu kroz noge, ako trci nazad, fali naprijed, ako krene naprijed, zabije se u igraca i izgubi loptu. Elem, da te Bog dragi sacuva.

Drugi fantazist se odaziva na ime Anel Hadzic. Interesantan igrac, primi loptu, okrene se i doda prvom igracu do sebe i ako taj ima dva protivnicka igraca neposredno oko sebe. Tako da ti nesretnici koji prime loptu od Hadzica imaju tacno jedan djelic sekunde da predaju loptu dok im protivnik istu ne oduzme. Kreativnost, prodornost, odlucnost ravna nuli. Austrijanci su ama bas svako njegovo dodavanje uocili na vrijeme i stavili nas pod duboki pritisak. Licio mi je na trenutke kao da obavlja posao sasvim korektno, samo u korist Austrije. Gluho bilo, koliko je limitiran.

Moje kolege Austrijanci su se poceli u jednom ternutku smijati, navodivsi da isti ne bi imao mjesta ni na sirem spisku Austrije. Na tribinama je oko mene vladalo najvece razocarenje upravo radi njega a tek nakon Anela su uocili Vrsajevica, cije ime do kraja utakmice nisu uspjeli korektno izgovoriti :lol: .

Suma sumarum, krenuli smo od samog pocetka sa dva igraca manje na sredini terena, dakle 2 od 5 igraca, to je ravno 40 % sredine terena. Da Mesa nije naglo promijenio situaciju na poluvremenu, mi bi do kraja utakmice fasovali jos barem dva komada. To me jako cudi, jer je svaki drugi forumas ovde postao bolje rijesenje dan, dva pred utakmicu.

Sve u svemu, ne mogu biti razocaran ako uzmem formu Austrije u obzir, medjutim odabir prvih XI u prvom poluvremenu nije dobar, komotno mogu reci da onako losu predstavu nasih dugo nisam gledao (I poluvrijeme).

Nazalost ni Prcic, kao ni Stilic nisu mogli nista konkretno pokazati, bojim se da Prcic nije dorastao nivou koji je nama potreban.

Da istaknem za kraj jos jednu veoma bitnu stvar. Posebno mi je drago za Izeta, ovaj gol nije bio toliko vazan kao njegov prvijenac ali je veoma bitan za dizanje samopouzdanja, mozda i prekretnica u njegovom klubu, jer je ocigledno da posjeduje kvalitet i da je problem mentalne prirode u pitanju.

Mogu samo reci da protiv jacih protivnika trebamo igrati u 4-2-3-1 sistemu, dje krila treba da cine Lula i Izet, dok Edin treba biti jedini napadac. Ako rijesimo problem desetke, mozemo se ponovo vratiti medju najbolje reprezentacije svijeta.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 01 apr 2015, 18:14

dinoze je napisao/la:Za sljedecu utakmicu trebalo bi zovnuti Martica, Vrancica i Milicevica. Mislim da bi nam Milicevic donio malo vise stabilnosti po krilima jer je tehnicki vrlo jak, zna drzati loptu, zna nabaciti i ima jak sut.
Uh opet sam na njega zaboravio. Mislim na Milicevica. On bi primarno trebao po formi u kakvoj je sada biti nasa desetka. Ono sto sam gledao momak leti. Opet sam momka iz nekog razloga smetnuo sa uma.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 01 apr 2015, 20:06

Marjan je u toku utakmice nesto spomenuo da je austrijski savez na svojoj stranici brojao krvna zrnca nasoj reprezentaciji ili nesto slicno. Nisam upucen zna li neko o cemu se radi?

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 01 apr 2015, 20:09

calcio je napisao/la:Marjan je u toku utakmice nesto spomenuo da je austrijski savez na svojoj stranici brojao krvna zrnca nasoj reprezentaciji ili nesto slicno. Nisam upucen zna li neko o cemu se radi?
Pa na zapadu ono imaju opsirniji program sportski pa pricaju o svakakvim glupostima i sitnicama. I mi smo im bili zanimljivi tj egzoticni pa su se bavili nasim nekim glupostima i napravili prilog u toj nekoj sportskoj emisiji tj grafiku gdje se pokazuje koliko je igraca u reprezentaciji muslimana, a koliko ostalih i rekli da imaju 2 samo koja nisu..

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 apr 2015, 20:11

tuzlak1987 je napisao/la:
calcio je napisao/la:Marjan je u toku utakmice nesto spomenuo da je austrijski savez na svojoj stranici brojao krvna zrnca nasoj reprezentaciji ili nesto slicno. Nisam upucen zna li neko o cemu se radi?
Pa na zapadu ono imaju opsirniji program sportski pa pricaju o svakakvim glupostima i sitnicama. I mi smo im bili zanimljivi tj egzoticni pa su se bavili nasim nekim glupostima i napravili prilog u toj nekoj sportskoj emisiji tj grafiku gdje se pokazuje koliko je igraca u reprezentaciji muslimana, a koliko ostalih i rekli da imaju 2 samo koja nisu..
Ko je od Dujkovica, Sunjica, Vranjesa, Cimirota, Djurica i Tinceka presao na Islam? :kafa:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 01 apr 2015, 20:13

Cartman je napisao/la:
Ko je od Dujkovica, Sunjica, Vranjesa, Cimirota, Djurica i Tinceka presao na Islam? :kafa:
Pojma nemam, Marjan kaze da su rekli 2 :mrgreen:

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 01 apr 2015, 20:15

A jesu li prebrojali koliko Austrijanaca ima u njihovoj reprezentaciji? :kafa:
#Salihović

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 01 apr 2015, 20:18

Zbog cega je to relevantno valjda jedino oni znaju. Svi nasi igraci su bosanci i hercegovci.
Vise bi relevantno bilo da recimo mi ili nasi mediji, diskutujemo ko je kod austrijanaca pravi austrijanac a ko je useljenik ali ne sjecam se da je neko od nasih medija to radio niti da nase ljude to posebno interesuje.

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 01 apr 2015, 21:36

calcio je napisao/la:
Zbog cega je to relevantno valjda jedino oni znaju. Svi nasi igraci su bosanci i hercegovci.
Vise bi relevantno bilo da recimo mi ili nasi mediji, diskutujemo ko je kod austrijanaca pravi austrijanac a ko je useljenik ali ne sjecam se da je neko od nasih medija to radio niti da nase ljude to posebno interesuje.
A nama ovi Evropljani spočitavaju da smo previše nacionalno nastrojeni.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Feridagic
Kontakt:

Post Postao/la Feridagic » 01 apr 2015, 22:05

Ima li negdje snimak utakmice?
Sta je forum rekao: Ko je po vama najuspješniji selektor fudbalske reprezentacije BiH ikada?
1. Safet Sušić Pape
2. Miroslav Ćiro Blažević
3. Blaž Baka Slišković

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 01 apr 2015, 22:38

Feridagic je napisao/la:Ima li negdje snimak utakmice?
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 5#p4156900" onclick="window.open(this.href);return false;
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 01 apr 2015, 22:44

Unofficialpage je napisao/la:Zukanović jeste dobar ali je spor, dva puta ga lako igrač prolazi, k'o Bale Bartru :D Teško da će on Seu izbacit, uz dužno poštovanje Seo je bolji igrač i Zukan treba dam bude zamjena Sei ili da bude stoper, ali teško pored Spahe, Biče i Ogija.

Stoperski tandem treba da bude Ogi i Spaha, bekovi Mujdža i Seo, dva zadnja vezna Mume i Pjana, krila Hajrović i Lulić, napadač Džeko. Ostaje još jedna pozicija nepopunjena, ofazivni vezni (10-ka) ili drugi napadač. Ja bih se opredjelio za ofazivnog veznog, TSS ili Vrančić, može i Medo samo ako uđe u pravu takmičarskui formu. Štilić nije za prvih 11, nema kvalitet. Miske fali, kad igra 90. min pa onih zadnji 30 min je vrijednije od svih minuta drugih igrača koji igraju njegovu poziciju. Uvijek imaš igrača kojem možeš loptu dati, ne znaš šta ćeš, daj Misketu i on će naći riješenje.

Sve je rečeno o sinošnjoj utakmici, prvo loše, drugo pol.vrijeme vrlo dobro do solidno dobro. Na ovo solidno dobro mislim nakon 75. min - 80 min. Tad je pao tempo, uzrok izmjene.

Možemo do Eura. :bih:

Imam slicno misljenje, samo sto bih ja stavio Vranjesa na beka, jer sumnjam da ce se Mujdza davranisat, sto bi se reklo narodski, a Zukanovica na stopera sa Spahicem, jer kolko god da je on spor, djeluje mi sigurniji od Bicakcica, ne mogu jos zaboravit njegovu "giljotinu" Besicu protiv Argentine :nene: a i Vranjes bi bio dobra defanzivna podrska Visci po desnoj strani. Na lijevi bek bi iso Sejo ili Seo zavisno od forme nakon povrede, kao podrska Lulicu na krilu. U sredinu bi ubacio Hajrovica sto neko rece prije, da otvori taj prostor za Pjanica a iza njih Besic, i Dzeko kao centar. Ovo je najbolje sto imamo trenutno u ofanzivnoj varijanti imajuci u vidu trenutno stanje i formu, i naravno u zavisnosti od ekipe protiv koje igramo ova postavka se moze zamijenit defanzivnijom.

Feridagic
Kontakt:

Post Postao/la Feridagic » 01 apr 2015, 22:47

JoeCelt je napisao/la:
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 5#p4156900" onclick="window.open(this.href);return false;
Hvala ti mnogo, bio sam na putu pa nisam uspio sve natanane sagledati, sad cu bas meraciti. Jos jednom HVALA!
Sta je forum rekao: Ko je po vama najuspješniji selektor fudbalske reprezentacije BiH ikada?
1. Safet Sušić Pape
2. Miroslav Ćiro Blažević
3. Blaž Baka Slišković

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 01 apr 2015, 23:14

Marijan prica o svemu ali brate zna pretjerati.
Cudno mi je kad je bio korner za Austriju. Kaze Marijan, korner, a bolje bi bilo da je aut.
Eto, mi ne znamo da je korner za Austrijance opasniji po nas gol nego aut. :crazy:

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 01 apr 2015, 23:32

Feridagic je napisao/la:
JoeCelt je napisao/la:
Hvala ti mnogo, bio sam na putu pa nisam uspio sve natanane sagledati, sad cu bas meraciti. Jos jednom HVALA!
Nema na cemu prijatelju! Obicno pogledaj na ovaj pdf http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... &start=220" onclick="window.open(this.href);return false;
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

Motokultivator
Kontakt:

Post Postao/la Motokultivator » 02 apr 2015, 15:32

SamoZeljo je napisao/la:Marijan prica o svemu ali brate zna pretjerati.
Cudno mi je kad je bio korner za Austriju. Kaze Marijan, korner, a bolje bi bilo da je aut.
Eto, mi ne znamo da je korner za Austrijance opasniji po nas gol nego aut. :crazy:
Glupko kad se pocne jos sam hvaliti :kafa: kako on zna... ovo ono :facepalm:
You can take forum away from Ahmo.
But you can never take Ahmo away from forum.
:kafa:

x

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 02 apr 2015, 15:42

jest vala Marijan smorio, da se malo manje bazira na glupim informacijama duplo bi bolji bio

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 02 apr 2015, 15:50

Ja sam oplak'o kad je rekao da je Anel Hadžić k'o djevojka za sve :urnebes: :urnebes:

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 02 apr 2015, 15:59

Marjan moze raditi jos samo na odronu od televizije kao sto je Face. Kad sam cuo da im je BHT uzeo prenose kvalifikacija, obradovao sam se kao malo dijete.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz, hurem i 15 gostiju.