Pep je napravio tu varijaciju, preoblikovao igru i prilagodio je za ovaj susret, bilo je to nešto slično onom finalu u Berlinu, kao što smo i očekivali (bar neki).
Pep je totalno zbunio Kloppa ovom defanzivnom postavkom. Posjed lopte je Bayern smanjio, dosta se išlo dugim loptama...A interesantno da je posjed lopte Bayerna najveći bio u oblasti od šesnaesterca pa do sredine terena, tu smo posjedovali loptu nekih 90 %, a dok je u samom napadu, oko šesnaesterca Dortmunda posjed bio oko nekih 10 %. Znači radilo se dosta na sigurnosti...Nerijetko se lopta prepuštala protivniku i to je zaista bio pravi potez.
E onda kada pravu šansu iskoristite, onda se može reći da je sve sjajno urađeno.
Odlično je bilo to kako je Reus bio skroz odsiječen, neutralisan. On je stvorio samo jednu priliku i zbog toga što su ga naši igrači dobro čuvali kod njega se itekako osjetila nervoza.
Fantastično je stajala naša odbrana, a impresivan je nastup imao Benatia.
Benatiaaaa
Benatiaaa
I Boateng je odigrao dosta dobru utakmicu, Dante bio dobar, ali možda za nijasnu slabiji od prve dvojice. Drago mi je što je Brazilac odigrao dobru utakmicu, što se opet digao, nakon svega što mu se dešavalo, jer i on je jedan od naših heroja iz sezone 2012/13. Često se to i zaboravi. Kod Dantea je zaostatak u odnosu na Boa-u i Banatiju, što on je manje tehnički potkovan i što nema tu mirnoću s loptom, druga dvojica imaju bolju kontrolu i bolje prosljeđuju loptu prema naprijed te bolje je iznose.
Generalno jučer je cijela ekipa odigrala dosta kompaktno, čvrsto, bez mnogo ljepote. A ja sam jedan od onih koji želi prvo pobjedu na bilo kakav način, pa onda tek ljepota. Pobjeda i ljepota kada se spoje, to je sjajno. Ali prioritet je rezultat i bitno je doći do njega bilo kakvim sredstvima.
Omer me prozva za Lewu, a i bez njega bi uradio ovo: Lewa je odigrao odličnu utakmicu i ako bi mu svaka ovakva bila i ja bi ga i nakon kritika koje sam iznosio, smatrao apsolutnom svjetskom klasom. Jučer mu nije bilo lako, a skoro je svaku loptu zadržao, zagradio, stvarao je pometnju u protivničkim redovima i zabio iz te jedne prilike. Za dalje hvalospjeve, vidjet ćemo njegove dalje nastupe. Ali treba se biti realan i priznati da je ono jučer bilo jako dobro...
Da još malo prođem i ostatak tima. Odbrane sam se dovoljno dotakao pa sad da kažem i da je Neuer bio na visini. Ono malo što je trebalo odraditi , odradio je vrhunski. Parada kod slobodnjaka Reusa: WELTKLASSE.
Schweini jučer solidan , borben, povezivao je određene stvari, a zadobio je teške udarce, pa se sada samo nadati da nije šta ozbiljnije (ne zna se još pouzdano šta je). Xabi solidan, borben, pravi i pametne faulove, bori se, taktički se dobro postavlja, ali kritika za dvije velike pogreške koje su mogle biti fatalne. On mora vratiti formu iz prvog dijela sezone i onda smo na sredini neuništivi. Lahm jučer slab, mislim samo da je 30 % duela dobio, plašljiv pomalo. Ali sve je to razumljivo, prva mu je utakmica od početka nakon povrede. Ući će on još u formu.
Muller je bio solidan, učestvovao je kod gola. Bernat odličan, ta njegova kontrola lopte je impresivna. Rafinha ponekad brzoplet, ali čovjek koji svoj zadatak odradi.
Thiago kada je ušao, pokazao je tu mekoću s loptom i ti njegovi pasovi su za divljenje. Neka sada ostane zdrav i naša kreativnost u veznom redu će drastično porasti. Goetze jučer nakon ulaska ništa posebno. Nažalost on je trenutno u padu forme. Veliki dio sezone mu je bio uspješan ali nakon zimske pauze je imao više prosječnih partija. Mora se podići da bi njegova sezona dobila dobru ocjenu. Interesantno u repki je bio dobar, sa dosta Spielwitz, ali u Bayernu počelo nešto štekat. Ko da se on i Pep u zadnje vrijeme ne razumiju najbolje....
Neki interesantni detalji:
Kao što već rekoh Pep je hvalio Dante. A on je čak Danteu i posvetio ovu pobjedu. Naime rekao je Pep kako je Dante prošao tešku fazu i da je onda odlično kada odigra ovakvu utakmicu. Čak je Španac rekao da želi 1000 Dantea u ekipi....
Kod ulaska u svlačionicu Thiago je dočekan ovacijama cijelog tima i povicima: Thiagooo, Thiagooo....
Naši navijači i nakon utakmice su bili glasni, dugo slavili, tako da su čak svojom glasnoćom stvorili probleme i ekspertima SKY-a kod analize. Eksperti su morali biti glasniji, da bi ih gledaoci razumijeli....