FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 05 apr 2015, 13:06

Kompaktna igra, ekipa je stajala čvrsto, sigurno i malo je (pa skoro ništa) dozvolila Dortmundu.
Pep je napravio tu varijaciju, preoblikovao igru i prilagodio je za ovaj susret, bilo je to nešto slično onom finalu u Berlinu, kao što smo i očekivali (bar neki).
Pep je totalno zbunio Kloppa ovom defanzivnom postavkom. Posjed lopte je Bayern smanjio, dosta se išlo dugim loptama...A interesantno da je posjed lopte Bayerna najveći bio u oblasti od šesnaesterca pa do sredine terena, tu smo posjedovali loptu nekih 90 %, a dok je u samom napadu, oko šesnaesterca Dortmunda posjed bio oko nekih 10 %. Znači radilo se dosta na sigurnosti...Nerijetko se lopta prepuštala protivniku i to je zaista bio pravi potez.
E onda kada pravu šansu iskoristite, onda se može reći da je sve sjajno urađeno.

Odlično je bilo to kako je Reus bio skroz odsiječen, neutralisan. On je stvorio samo jednu priliku i zbog toga što su ga naši igrači dobro čuvali kod njega se itekako osjetila nervoza.

Fantastično je stajala naša odbrana, a impresivan je nastup imao Benatia.
Benatiaaaa :clap: :clap: :clap: :clap:
Benatiaaa :clap: :clap: :clap: :clap: Ovako se mora izraziti zadovoljstvo njegovom igrom, jer je čovjek odigrao fantastično i pokazao svo znanje koje jedan odbrambeni igrač treba posjedovati. Sjajno postavljanje, dobar u skoku, odlično građenje (sjetite se onog jednog građenja pred kraj utakmice u duelu s Reusom, kada se Reus skroz iznervirao, jer je Marokanac fantastično zagradio loptu).
I Boateng je odigrao dosta dobru utakmicu, Dante bio dobar, ali možda za nijasnu slabiji od prve dvojice. Drago mi je što je Brazilac odigrao dobru utakmicu, što se opet digao, nakon svega što mu se dešavalo, jer i on je jedan od naših heroja iz sezone 2012/13. Često se to i zaboravi. Kod Dantea je zaostatak u odnosu na Boa-u i Banatiju, što on je manje tehnički potkovan i što nema tu mirnoću s loptom, druga dvojica imaju bolju kontrolu i bolje prosljeđuju loptu prema naprijed te bolje je iznose.

Generalno jučer je cijela ekipa odigrala dosta kompaktno, čvrsto, bez mnogo ljepote. A ja sam jedan od onih koji želi prvo pobjedu na bilo kakav način, pa onda tek ljepota. Pobjeda i ljepota kada se spoje, to je sjajno. Ali prioritet je rezultat i bitno je doći do njega bilo kakvim sredstvima.

Omer me prozva za Lewu, a i bez njega bi uradio ovo: Lewa je odigrao odličnu utakmicu i ako bi mu svaka ovakva bila i ja bi ga i nakon kritika koje sam iznosio, smatrao apsolutnom svjetskom klasom. Jučer mu nije bilo lako, a skoro je svaku loptu zadržao, zagradio, stvarao je pometnju u protivničkim redovima i zabio iz te jedne prilike. Za dalje hvalospjeve, vidjet ćemo njegove dalje nastupe. Ali treba se biti realan i priznati da je ono jučer bilo jako dobro...

Da još malo prođem i ostatak tima. Odbrane sam se dovoljno dotakao pa sad da kažem i da je Neuer bio na visini. Ono malo što je trebalo odraditi , odradio je vrhunski. Parada kod slobodnjaka Reusa: WELTKLASSE. :cool: Ali Neuer ionako samo protiv Gladbacha griješi.... :D . Protiv ostalih protivnika nema grešaka...

Schweini jučer solidan , borben, povezivao je određene stvari, a zadobio je teške udarce, pa se sada samo nadati da nije šta ozbiljnije (ne zna se još pouzdano šta je). Xabi solidan, borben, pravi i pametne faulove, bori se, taktički se dobro postavlja, ali kritika za dvije velike pogreške koje su mogle biti fatalne. On mora vratiti formu iz prvog dijela sezone i onda smo na sredini neuništivi. Lahm jučer slab, mislim samo da je 30 % duela dobio, plašljiv pomalo. Ali sve je to razumljivo, prva mu je utakmica od početka nakon povrede. Ući će on još u formu.
Muller je bio solidan, učestvovao je kod gola. Bernat odličan, ta njegova kontrola lopte je impresivna. Rafinha ponekad brzoplet, ali čovjek koji svoj zadatak odradi.

Thiago kada je ušao, pokazao je tu mekoću s loptom i ti njegovi pasovi su za divljenje. Neka sada ostane zdrav i naša kreativnost u veznom redu će drastično porasti. Goetze jučer nakon ulaska ništa posebno. Nažalost on je trenutno u padu forme. Veliki dio sezone mu je bio uspješan ali nakon zimske pauze je imao više prosječnih partija. Mora se podići da bi njegova sezona dobila dobru ocjenu. Interesantno u repki je bio dobar, sa dosta Spielwitz, ali u Bayernu počelo nešto štekat. Ko da se on i Pep u zadnje vrijeme ne razumiju najbolje.... :?

Neki interesantni detalji:
Kao što već rekoh Pep je hvalio Dante. A on je čak Danteu i posvetio ovu pobjedu. Naime rekao je Pep kako je Dante prošao tešku fazu i da je onda odlično kada odigra ovakvu utakmicu. Čak je Španac rekao da želi 1000 Dantea u ekipi.... :D :D

Kod ulaska u svlačionicu Thiago je dočekan ovacijama cijelog tima i povicima: Thiagooo, Thiagooo.... :thumbup:

Naši navijači i nakon utakmice su bili glasni, dugo slavili, tako da su čak svojom glasnoćom stvorili probleme i ekspertima SKY-a kod analize. Eksperti su morali biti glasniji, da bi ih gledaoci razumijeli.... ;) :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 05 apr 2015, 16:02

kao prvo da pitam ove kriticare u cemu se to pep prilagodio Bayernu? Sve ste vec rekli tako da nemam puno sta dodati osim mozda da je alonso strasno inteligentan sa onim prekrsajima koji prekidaju opasne napade i svaka mu cast zbog toga, jos da spomenem Tiaga pa vidi se da decko voli igrati lopte i strasno je koliko nam je falio.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 apr 2015, 17:36

Ma ovo uopste nije prilagodba na igrace i igru Bayerna s obzirom da Bayern godinama unazad igra napadacki nogomet sa visokim posjedom.
Jupp nikad nije ovako igrao ali je vise koristio krila i igrao okomitije prema golu protivnika te su mu bekovi imali striktno bekovsku ulogu a ne ulogu veznjaka.

Sinocnja taktika je vidjena u finalu kupa prosle sezone tako da ovi kriticari koji kazu da se Pep prilagodio Bayernu ispoljavaju notorne lazi (da se neko ne uvrijedi, nisam imao blazi izraz :mrgreen: ), te nemaju hrabrosti da priznaju da je Pep veliki trener nego pokusavaju da kroz sliku nekakve prilagodbe ponovo ospore njegov rad.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 05 apr 2015, 18:48

Baš je lijepo vidjeti kako je trenutno zaboravljena petitcija PEPa za referendumom o ocjepljenju antipep forumske grupe :rol: Vidjećemo do novog kiksa kako će to izgledati. Zadovoljan sam igrom i pametnom postavkom i to je ono što se očekivalo od Pepog da napravi - novi arsenal oružja u borbi za novi tripl :njanjanja:

Puno toga konstruktivnog i lijepog je rečeno o sinošnjoj predstavi, a ja ću spomenuti sljedeće:
- Do kraja je ostalo 7 mečeva u BL, a Bayernu trebaju 4 pobjede da proslavi titulu prvaka, naravno ako bi Wolfsburg kiksao u nekom meču taj broj će se smanjiti :njanjanja:
- Pepom je ovo 50 pobjeda u 61-oj BL utakmici i time je oborio rekord Uddo Lateka 50/78 iz '72-e godine
- Tiago je zadnju utakmicu za Bayern odigrao 29. marta 2014 protiv Hoffe (3:3)
- El Capitano je zadnju utakmicu kao starter odigrao 18. novembra 2014.
- Jučer je Boa odigrao 100-u utakmicu za Bayern u BL-u. Čestitamo svima :njanjanja:
Sent from my Philips Smart TV.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 05 apr 2015, 19:12

Guardiolu je syebalo to što se glavni kotačić u njegovoj mašineriji vrlo često pokvari. Ako sastavi par mjeseci bez povrede Bayern će izgledati neuporedivo bolje.

--------------------Lewandovski-----------------------------
-------Ribery-----Gotze/Muller--------Robben------------
----------------------------------------------------------------
-------------------Schwein-------Thiago--------------------- :crazy:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 05 apr 2015, 19:37

Rajaz je napisao/la:Guardiolu je syebalo to što se glavni kotačić u njegovoj mašineriji vrlo često pokvari. Ako sastavi par mjeseci bez povrede Bayern će izgledati neuporedivo bolje.

--------------------Lewandovski-----------------------------
-------Ribery-----Gotze/Muller--------Robben------------
----------------------------------------------------------------
-------------------Schwein-------Thiago--------------------- :crazy:
Bas tako. U zadnjih godinu dana a evo sad jos do nove sezone necemo sastaviti ekipu koju Pep hoce. Nadao sam se sad u aprilu da cemo imati sve na raspolaganju i eto desise se dvije povrede Robbena i Alabe koji su prvotimci i od kojih zavisi dosta toga u igri.

Juce sam bio iznenadjen borbenoscu i zalaganjem koju smo prilazali. Svajni me je iznenadio pozitivno. Svi su bili odlicni samo je Lahm malo stekao.

Pep me je iznenadio sa prilagodbom, postavkom igre i neeksperimentisanjem. Da smo igrali ono peljanje kao protiv BMa primili bi tricu hladno. Ono sto me je navise iznenadilo je postavljanje Milera sa Lewom u spicu sto je donijelo rezultat.

Kad sam vidio Alcantaru oduzeo sam se od uzbudjenja.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 05 apr 2015, 20:09

[youtube][/youtube]

Thiago protiv BvB

:salut: :salut:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 05 apr 2015, 20:34

phily je napisao/la:[youtube][/youtube]

Thiago protiv BvB

:salut: :salut:
Thigao ce zalijepit Gotzea za klupu.
#miasanmia

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 05 apr 2015, 20:42

muamerc je napisao/la:Kad sam vidio Alcantaru oduzeo sam se od uzbudjenja.
Nisi samo ti bio uzbuđen :D
slika
Sent from my Philips Smart TV.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 05 apr 2015, 21:42

dr.adnan je napisao/la:Baš je lijepo vidjeti kako je trenutno zaboravljena petitcija PEPa za referendumom o ocjepljenju antipep forumske grupe Vidjećemo do novog kiksa kako će to izgledati. Zadovoljan sam igrom i pametnom postavkom i to je ono što se očekivalo od Pepog da napravi - novi arsenal oružja u borbi za novi tripl
Trenutno je antipep koalicija u pregovorima o daljem djelovanju ,i kakve poteze cemo u budcnosti vuci :mrgreen: , peticija je i dalje u opticaju samo smo je trenutno stavili u fazu lera miraovanja ,dok se ne usaglase nasi politiki stavovi o daljem djelovanju :mrgreen: .
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 05 apr 2015, 22:50

Gledajući ponovo tekmu protiv zutalja, kontam' bolji napadač od Roberta Lewandowskog u zadnjih 20-tak godina,(možda i više) nije zaigrao u Bayernu. Činjenica.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 05 apr 2015, 22:55

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
[youtube][/youtube]

:njanjanja: :tokralju: :salut:
[youtube][/youtube]

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 05 apr 2015, 23:04

Hahahahaha tema nam je sad dobra al pitanje je do kada, kao sto drug Omer rece pep se nije prilagodio bayi nego je uveo nesto novo i svaka mu cast. A sto se tice za i protiv pepa i ocjepljenja ja ci biti novi tito pa pokrenuti POKRET NESVRSTANIH hehehehehe.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 06 apr 2015, 00:35

Skoro je dr.Adnan postavio onaj video s nasim najboljim golovima u Bundesligi i nakon mnogo komentara na taj video na youtube od mnogih ljudi,odlucili su se napraviti jos jedan video :D

[youtube][/youtube]
#miasanmia

edotabako
Kontakt:

Post Postao/la edotabako » 06 apr 2015, 02:54

Nevjerovatno je kako ova igra godi Lewandowskom.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 06 apr 2015, 12:30

Nastavljamo u istom ritmu :mrgreen: da nam nebude dosadno novi na listi povređenih je ponovo Bastian i upitan je nastup protiv Neverkuzena. Vjerovatno će Rib također propustiti ovo gostovanje kod njega kad kažu da je odsustvo sa terena 2 sedmice to se produži na 4 do 5 sedimca. :evil: i na kraju Starke treći glman opet povređen odsustvo 4 sedmice. Dakle nešto slično kao u novembru prošle godine hrpa POVREĐENIH :twisted:

Alaba, Robben, Ribery, Martinez, Schweinstiger, Starke :crazy:

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 06 apr 2015, 13:07

Neće Bastian biti dugo odsutan, par dana barem tako izgleda mada start nije bio nikako naivan.

Jutros na pregled kod dr. Mullera otišao na biciklu... https://www.facebook.com/video.php?v=89 ... nail_video

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 06 apr 2015, 13:12

napokon dobra postava u skladu sa onim što imamo tri stopera četvorica ispred njih u liniji i napred super dobri Miler i Leva i uvijek dobri Lam, volio bih vidjeti sličnu postavku i pobjedu protiv Guzena....

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 06 apr 2015, 13:22

je ovo vcrs derbi Bayern II-Minhen 1860 II gledam na ovim njemačim stranicama uzavrela atmosfera u Minhenu iako igraju drugi timovi.

slika

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 apr 2015, 15:20

Tekma ide live na ****, trenutno je kraj prvog poluvremena.

Tvrd mec sa dosta sjeckanja, gosti su ocigledno dosli da brane svoj gol grubim prekrsajima, no vidjecemo do kad ce im to prolaziti.

Ribery i drustvo u napadu nisu puno napravili a problem mozemo traziti u ne bas ofanzivnoj postavci Ten Haaga kao i vec pomenutim prekrsajima igraca Minhena 1860.

Nadam se nesto boljem drugom dijelu i da dodjemo do pobjede cime bi se ponovo ukljucili u borbu za visi rang.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []