Elektricne cigarete

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Hass
Kontakt:

Re: Elektricne cigarete

Post Postao/la Hass » 02 apr 2015, 23:26

Bijeli Walter po meni idealan :thumbup:
Mada,jbg sve rjeđe sebi priuštim taj luksuz,da ga kupim :mrgreen:
...Nek nam vrate Elvisa,HASETA,Brus Lija...

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 02 apr 2015, 23:27

Ovo ljeto ce bit 10 godina okruglo kako pusim, od 2008 crveni marlboro, i osim klasicnih problema sa kondicijom na terminima, duzim hodanjem uzbrdo i tih zaj.e.bancija, nemam ozbiljnijih problema. Kutija i po u prosjeku, kad je neko sijelo/svirka itd. dvije. Glavna stvar je u mjeri, najveci razlog sto pusaci prestaju pusit poslije izvjesnog vremena je taj sto ne znaju sebi nac mjeru i puse vise nego sto bi smjeli. Nekome je mjera pola kutije, nekome 3.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 02 apr 2015, 23:31

@cernica brat moj drago mi je da si otvorio ovu temu.Moje druzenje sa cigaretom je trajalo punih 30 godina,dakle notorni ovisnik o duhanu ....al bio.Nema vise tog zla fala dragom Bogu.Evo 15 mjeseci pusim elektricnu cigaru i mogu ti reci onako relevantno :lol: ,manje je zlo 100%.Ovo ti ne govorim zato sto sam mozda negdje procitao ili cuo,nego iskljucivo na osnovu mog licnog iskustva.Znaci sigurno je bezbolnija varijanta pusenja i po zdravlje i po novcanik.Istina mene su zdravstveni problemi natjerali na ovu varijantu ali da mi je neko ranije imalo predocio razliku ,vjeruj objerucke bih je prihvatio.Pod broj jedan nema kaslja svojstvenog vecini pusaca,dalje nema onog jutarnjeg iskasljavanja i pljuvanja,nema onog oporog ,jakog dima u prostoriji gdje se pusi elektricna,mnogo jeftinija varijanta pusenja.Po ondasnjim cjenama cigara mene je pusenje kostalo cca 200 km a danas otprilike 40 km.Neko napisa da je pegla oko elektricne,nidje veze,vjeruj bratu pravo cejfenje oko pripreme ,te je napuni,te napuni bateriju,pa je ocistis itd.Ja sam kupio dvije baterije,tako da u svakom momentu imam na raspolaganju cigaru.Aa da vidis meraka neki dan u Vrapcicima ,svima uzimaju na ulazu upaljace a ja hladno sa cigarom u ruci ulazim :lol: .
Nadam se da sam i tebi a mozda i jos nekome ko je u dilemi malo priblizio elektricnu cigaru i njene nedostatke /vrline.Svima preporucujem bolje danas nego sutra preci na tu varijantu pusenja...al 100% bolje
Mostar u srcu Velez do groba
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 02 apr 2015, 23:39

cala je napisao/la:A to provjereno znas sta ubacuju u Marlboro pa da tako mozes pricat?
Znam za FDS jer stalno prolazim pored fabrike i svaki put mi se povraca kad izbacuju otpadne gasove, mrtva hemija. Al ko ti garantuje da drugi ne rade isto to?
Znam po sebi. Godinama pusim iste te cigare. Znaci ILI marlboro gold ILI ronhill plavi (ronhilla sam skoro ubacio). Drina samo u slucaju slucajeva da nema u prodavnici ni ronhilla ni marlbora ili da nemam para.

Sad ne kazem da ne ubacuju NISTA. Naravno da ubacuju. Ali je dosta cisce od ovog naseg otpada.
Marlboro Gold pusim 6 godina, nikad se nisam zakasljao. NIKAD, ako mi vjerujes.
Jednom uzeo od druga drinu zidarku glava me zabolila nakon pola cigare. Znaci nisam je ni ispusio a nokat mi pozutio na kaziprstu.
Jednom kupio drinu jedinu, 2 dana mi trebalo da zavrsim kutiju. Al zato 10 dana da me prodje kasalj koji me nakon toga mucio.

Eto, ne treba mi niko nista dokazivat, pokazivat ni govorit. Znam po sebi najbolje

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 02 apr 2015, 23:57

Drinu sam ostavio bas zato sto mi se nokat od kaziprsta poceo zutiti i nakon prestanka normala opet sve. :D

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Elektricne cigarete

Post Postao/la JoseMourinho » 03 apr 2015, 03:36

theboss_RD07 je napisao/la:
cala je napisao/la:A to provjereno znas sta ubacuju u Marlboro pa da tako mozes pricat?
Znam za FDS jer stalno prolazim pored fabrike i svaki put mi se povraca kad izbacuju otpadne gasove, mrtva hemija. Al ko ti garantuje da drugi ne rade isto to?
Znam po sebi. Godinama pusim iste te cigare. Znaci ILI marlboro gold ILI ronhill plavi (ronhilla sam skoro ubacio). Drina samo u slucaju slucajeva da nema u prodavnici ni ronhilla ni marlbora ili da nemam para.

Sad ne kazem da ne ubacuju NISTA. Naravno da ubacuju. Ali je dosta cisce od ovog naseg otpada.
Marlboro Gold pusim 6 godina, nikad se nisam zakasljao. NIKAD, ako mi vjerujes.
Jednom uzeo od druga drinu zidarku glava me zabolila nakon pola cigare. Znaci nisam je ni ispusio a nokat mi pozutio na kaziprstu.
Jednom kupio drinu jedinu, 2 dana mi trebalo da zavrsim kutiju. Al zato 10 dana da me prodje kasalj koji me nakon toga mucio.

Eto, ne treba mi niko nista dokazivat, pokazivat ni govorit. Znam po sebi najbolje
Jaca je dosta Drina od Golda, nije ni čudo sto ti se zamantalo, i da onaj sto puši drinu uzme tvoj gold bilo bi mi bezveze jer ne bi osjetio kako treba cigaru ;)
kad tako uzimas uzmi Drinu light to je ta neka tvoja "kategorija"

I **** je **** ha se zvalo Drina ha marlboro, kad sam kupovo to je bila jedina, sad motam jbg isplativije ;)

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 03 apr 2015, 19:51

rodjenisa je napisao/la:@cernica brat moj drago mi je da si otvorio ovu temu.Moje druzenje sa cigaretom je trajalo punih 30 godina,dakle notorni ovisnik o duhanu ....al bio.Nema vise tog zla fala dragom Bogu.Evo 15 mjeseci pusim elektricnu cigaru i mogu ti reci onako relevantno :lol: ,manje je zlo 100%.Ovo ti ne govorim zato sto sam mozda negdje procitao ili cuo,nego iskljucivo na osnovu mog licnog iskustva.Znaci sigurno je bezbolnija varijanta pusenja i po zdravlje i po novcanik.Istina mene su zdravstveni problemi natjerali na ovu varijantu ali da mi je neko ranije imalo predocio razliku ,vjeruj objerucke bih je prihvatio.Pod broj jedan nema kaslja svojstvenog vecini pusaca,dalje nema onog jutarnjeg iskasljavanja i pljuvanja,nema onog oporog ,jakog dima u prostoriji gdje se pusi elektricna,mnogo jeftinija varijanta pusenja.Po ondasnjim cjenama cigara mene je pusenje kostalo cca 200 km a danas otprilike 40 km.Neko napisa da je pegla oko elektricne,nidje veze,vjeruj bratu pravo cejfenje oko pripreme ,te je napuni,te napuni bateriju,pa je ocistis itd.Ja sam kupio dvije baterije,tako da u svakom momentu imam na raspolaganju cigaru.Aa da vidis meraka neki dan u Vrapcicima ,svima uzimaju na ulazu upaljace a ja hladno sa cigarom u ruci ulazim :lol: .
Nadam se da sam i tebi a mozda i jos nekome ko je u dilemi malo priblizio elektricnu cigaru i njene nedostatke /vrline.Svima preporucujem bolje danas nego sutra preci na tu varijantu pusenja...al 100% bolje
Mostar u srcu Velez do groba
Brat moj crveni hvala i tebi i zoomu na pozitivnim komentarima u vezi el cigarete i iako se dvoumim otici cu uzeti i pokusati. Citav zivot pusim crveni malboro od onog najboljeg sarajevskog(meko pakovanje) do ovog danas i stvarno nisam imao problema jer sam do 42-43 bio aktivan redovno teretana i trcanje bar jednom sedmicno. Kako sam u ovim turistickim vodama puno sam u autu i slabije se krecem
From father to son

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 03 apr 2015, 19:59

esprit24 je napisao/la:joj pastrmko kad se tri kutije crvenog malise pomijesa sa litrom hercegovacke loze to je pravi boomerang u organizmu :D
Salim se brate,iako sam mlad pusim vec 7-8 godina, i jedva da se mogu ograniciti na kutiju dnevno :(

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
U izuzetnim prilikama i jedan halogenke :D brato izvadim mozak i pluca i ostavim ih u frižideru prije spavanja :urnebes: :urnebes: :thumbup:
From father to son

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 03 apr 2015, 20:45

Vidim dosta vas šiba Marlboro. Pa to je presmijesna cigara. Mozda neka 7,8 ruka po kvalitetu nego onaj pravi Marlboro. Gold(Marlboro) pa ko da travu pušim, o crvenom ne bih ni trosio riječi :facepalm: Ovdje je fazon samo isturiti tog mališu na stol, a u stvari.... Bijeli ronhil je po meni duplo bolja cigara od navedenih Marlbora. Izvadis i pomirises cigaru, mirise sama po sebi. No 100 ljudi, 100 ćudi. Sad je skocila na 4,20. Ide to na 5 markica ko u EU :guz:

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 03 apr 2015, 21:04

krmpotich je napisao/la:Vidim dosta vas šiba Marlboro. Pa to je presmijesna cigara. Mozda neka 7,8 ruka po kvalitetu nego onaj pravi Marlboro. Gold(Marlboro) pa ko da travu pušim, o crvenom ne bih ni trosio riječi :facepalm: Ovdje je fazon samo isturiti tog mališu na stol, a u stvari.... Bijeli ronhil je po meni duplo bolja cigara od navedenih Marlbora. Izvadis i pomirises cigaru, mirise sama po sebi. No 100 ljudi, 100 ćudi. Sad je skocila na 4,20. Ide to na 5 markica ko u EU :guz:
Brato nisi u pravu. Jest da je daleko od starog sarajevskog ali svaki filip morisov laboratorij kosta ko TDR. Dok je radila FDM kolega mi je bio na odjelu utvrđivanja kvalitete duhana pri nabavci gdje si mogao isto ispitati svaku vrstu cigareta pojedinacno. Znaci vecina je bila u blizu samo su proizvodi TDR odskakali po 3-4 jedinice kas su katran i nikotin u pitanju. Znaci sve ove cigarine pa cak i malboro su **** ali brato za TDR su apoteka. Cigare kad se rade na tonu duhana ide minimalno 100 kila meda sto se sada sigurno izbjegava
From father to son

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 03 apr 2015, 21:09

@krmpotich
Stvar ukusa, bar kod mene. Ja kad zapalim bilo sta drugo osim ovog Marlbora, taman da je 100 puta rumunski, kasljem 10 minuta. Jedino nekad presjecem duhanom(Virginia) i to je to. A ovi.sto hoce da budu kul, oni puse uglavnom svaki osim crvenog. Kad smo kod ronhilla, meni je svaka iz rovinja smece od cigare. Posto pusim inace bez filtera(drasticna razlika u smeku, ne samo u jacini), dobar mi je jedino bio bijeli walter dok nisu pakovanje promjenili.
Najbolja cigara sto sam probo u zivotu je Gitannes francuski sa bijelim filterom. Steta sto ga ovdje nema...
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 04 apr 2015, 09:59

Jedini pravi mališa je onaj predratni, ovo danas :facepalm: Opet kazem, ovo je 10-a ruka od Morissa sto se kvaliteta tice. Sad za N.Godinu mi bio jaran is US-a, i donio je taj crveni koji je ovdje :facepalm: Znaci :tokralju: :tokralju: :tokralju: Ovaj Marlboro sto se ovdje tuši mislim da se pravi negdje na koridoru :rol:

Edit: Primjera radi b.ronhil koji ja pusim, nije ni blizu ronhila koji sam pusio u Dubrovniku. Taj iz Hrvatske je minimum 3 puta ukusniji od ovog ovdje...
Zadnja izmjena: krmpotich, dana/u 04 apr 2015, 10:02, ukupno mijenjano 1 put.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 04 apr 2015, 10:02

Kod nas se crveni proizvodi u Rumuniji po licenci PM-a. Naravno da to nije ni blizu svicarskog ili njemackog, ali recimo za hrvatski, kojeg uvoze iz Poljske je bozanstven u najmanju ruku. Onaj ko se razumije iole u cigare, zna da je ovo zlj marlboro. Opet, meni je zasad najbolji od ponude koju mi imamo...
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 04 apr 2015, 10:03

uNbx je napisao/la:Kod nas se crveni proizvodi u Rumuniji po licenci PM-a. Naravno da to nije ni blizu svicarskog ili njemackog, ali recimo za hrvatski, kojeg uvoze iz Poljske je bozanstven u najmanju ruku. Onaj ko se razumije iole u cigare, zna da je ovo zlj marlboro. Opet, meni je zasad najbolji od ponude koju mi imamo...
Ne znam meni su svi redom presmijesni, sem onog flavour. On mi nekako najbolje legne, i da se razgovarati o nekoj kvaliteti. Gold mi je :facepalm:

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 04 apr 2015, 10:07

@krmpotich
Meni je flavour za povratit, isto ko da sapun uvlacim, a i da je dobar ne bi mi odgovaro jer pusim bez filtera... Gold je odron teski, prije dok je bio Light, bio je isti ko crveni, samo blazi. Sad nije uopste isti duhan, ko da ga druga fabrika proizvodi :S Ronson isto nije losa cigara, al ne mogu da se obiknem nikako na nju...
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 10 apr 2015, 14:13

Ima 5-6 dana uzeo sam el cigaru i priznajem smanjio sam one. Sa 2-3 kutije nekako se borim da ne pređem jednu. Zayebo se na pocetku uzeo 24 mg koji je jak pravo i otrov žešći tako da sam nakon isprobavanja mnogih dosao na to da su voćne 18 mg najbolje kao i red bul koji mi se isto sviđa pravo. Brato evo pišem i parim do picke materine :urnebes: hvala svima na komentarima u vezi ovog elektricnog gov.nan.ceta koje nije loše sekunde :thumbup:
From father to son

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Marsal i 15 gostiju.