Mali osvrt na subotnju utakmicu:
Ostvarili smo pobjedu koja nije bila plod neke dobre igre, pobjedili smo na snagu a imali smo i više želje za pobjedom.
Sloboda k'o Sloboda, u Mostaru uvjek igraju zatvoreno tako da i ovaj put nisu željeli prekidati tu tradiciju.
Primjetno je da je vezni red( Mumin-Vučina-Đuka) Zrinjskog borben i čvrst ali da je protok lopte kroz sredinu isuviše spor. Štoperski dvojac je najbolji u zemlji, Blaić se diže a kapiten je standardno dobar. Stoja, koji je zamjenio Peru u 58 min. je unio živost u igru,počeli smo bolje igrati iako ne znam kako bi sve završilo da Slobodin igrač nije isključen. Todorović je, po meni, bio najbolji, željan igre, čovjek koji zna, jedini u ovoj momčadi koji može napraviti višak na terenu. Mile ne može igrati protiv zatvorene formacije gostiju ali zato na gostovanjima gdje mu se otvara dosta prostora uglavnom bude među našim najboljim pojedincima. Deniju još malo treba da uđe u formu, ipak je preskočio veliki dio priprema. Stevo je malo izgubljen, promašeni penal i ona kontra u drugom poluvremenu...ali on je rođeni pobjednik i treba nam u momčadi. Na Kreši se vidi da je već veteran....
U srijedu na Otoci igramo bez Mumina, Todora i vjerovatno Stojkića...Srećom imamo jaku klupu i dosta kvalitetnih igrača ali nam kao suho zlato treba Ivan Crnov, koji će ne samo tijelom nego i duhom biti prisutan na utakmici jer je on jedan od igrača koji može napraviti višak na terenu. Ne znam kakva je trenutna situacija sa njim ali ga treba pod hitno "galvanizirati" tj. nešto učiniti da mu neke stvari dođu iz guzice u glavu.
Očekujem da se sa Otoce vratimo neporaženi, bilo bi odlično kada bi zabili barem jedan gol..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kutak za statističare
----Borac drži rekord po broju najmanje primljenih golova u jednoj sezoni PL BiH, ukupno 15 tj 0.5 po utakmici.
Zrinjski je ove sezone primio 8 golova u 21. utakmici ili 0.38 po utakmici. Sve su prilike da će ovaj rekord Borca biti oboren.----
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I moram se osvrnuti na sinoćnju emisiju na BHT 1 " Premijer liga" BiH gdje voditelj i njegov gost Mirza Varešanović ni jednom rječju nisu spomenuli Zrinjski kao konkurenta za naslov. Nastavak je to ignorantskog odnosa prema našem klubu. To me generalno i ne čudi obzirom da su neki mediji se prestali baviti novinarstvom da bi postali doslovno PR služba pojedinih klubova. (Vjerovatno će o Zrinjskom biti više riječi kad podignemo pobjednički pehar u zrak).
Dokle seže ta ignorancija klubova koji nisu iz metropole dovoljno pokazuje sljedeći podatak:-Prošle godine je jedna dnevna novina iz Sarajeva na kraju polusezone 2013/14 poslala upit svim trenerima PL BiH otprilike sljedećeg sadržaja : "Šta mislite ko će biti novi prvak u sezoni 2013/14 Sarajevo ili Željezničar"?

hahahahaha...moram se malo i na ćirilici nasmijati... xaxaxaxaxa..pozzz