Champions League 2014/15

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers

Ko će biti novi prvak Evrope?

Barcelona
76
45%
Juventus
92
55%

Ukupno glasova: 168

messilla
Kontakt:

Re: Champions League 2014/15

Post Postao/la messilla » 15 apr 2015, 00:49

Gol šansa, zadnji igrač odbrane, ali vani. slika
Ako je već pogriješio, donio je barem najkompromisniju odluku od svih.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 15 apr 2015, 00:53

Ko je gledao utakmicu sigurno nije mogao da vidi gdje se prvi kontakt desio bez usporenog snimka a s obzirom da je Morata zavrsio dobro iza linije 16m ne treba mnogo krivit sudiju iako nije bio penal.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 15 apr 2015, 08:53

muamerc je napisao/la:Zadnje dvije godine sto je uradio Simeone me je fakat impresioniralo ali ove i ovo, bljak. Prokuzen je, Real ga ima gotov a Barsa ga je vec ove godine tabala par puta. Zao mi Kokea i jos par igraca gdje svoj potencijal moraju da guse ovakvom igrom.
:facepalm:

Izjaviti da su ove sezone losi,a u ovoj sezoni uzeli Realu superkup,izbacili ih iz kupa i nakantali 4:0 :facepalm:

Meni se licno ne svidja nacin na koji igraju,ali kako drugacije igrati protiv 2 kluba koji mogu potrositi i po 100 miliona za igrace (ili jednog igraca) svaki prelazni rok,a tebi pola Europskih klubova hoce da uzme 4-5 igraca?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
#miasanmia

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 15 apr 2015, 09:14

PSG - Barca prava fudbalska poslastica, te ujedno i najjaci par cetvrtine finala.

Parizani vjerovatno u sistemu 4231, sa krilima Lavezzi - Lucas, Pastore ispod Cavanija, te Cabaye i Matuidi kao defanzivnija potpora.

Barca favorit, jer neigranje Ibre i Veratija na ovom nivou je veliki hendikep.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 15 apr 2015, 11:16

Gdje mi je 'lega @PEP da prokomentariše ovaj penal za JuBe ? :mrgreen:

U Madridu ciganluk epskih razmjera,al' nije da nismo navikli. Ipak su to Španci. :kafa:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 15 apr 2015, 11:51

schweinsteiger je napisao/la:
muamerc je napisao/la:Zadnje dvije godine sto je uradio Simeone me je fakat impresioniralo ali ove i ovo, bljak. Prokuzen je, Real ga ima gotov a Barsa ga je vec ove godine tabala par puta. Zao mi Kokea i jos par igraca gdje svoj potencijal moraju da guse ovakvom igrom.

Izjaviti da su ove sezone losi,a u ovoj sezoni uzeli Realu superkup,izbacili ih iz kupa i nakantali 4:0 :facepalm:

Meni se licno ne svidja nacin na koji igraju,ali kako drugacije igrati protiv 2 kluba koji mogu potrositi i po 100 miliona za igrace (ili jednog igraca) svaki prelazni rok,a tebi pola Europskih klubova hoce da uzme 4-5 igraca?

Pogledaj Dortmund. Isti scenario ce se i njima desiti. Evo vec Sevilja, Valensija u sezoni iza trofeja dahcu za vratom. Sta ce biti za sezonu dvije, ne znam, ali pretpostavljam da nece dobro ispast. U prirodi vazi zakon, prilagodi se ili umri.

patriot
Kontakt:

Post Postao/la patriot » 15 apr 2015, 12:01

Vazda sam mrzio nepostenje...
Olimpic Sarajevo:►► Pobjednik Kupa BiH • 2014/2015
█▓░ Juventus Campione d'Italia ★☆★ 33 Scudetti ░▓█

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 15 apr 2015, 12:33

tuzlak1987 je napisao/la:
AgentttB je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Ali nije to pojam gloryhuntera..

Dobro Bayer je mlatio sve redom i neko pocne navijati za njega kada ima 7,8,9 godina bubam. On ce vjerovatno citav zivot ostati navijati za Bayern i kada mlati i kada ne mlati.

Dok imas ove sto npr kada Dzeko predje u City pocnu navijati za City ili kao moj tetak podrzava PSG i to. Eto to je gloryhunter.. Postoje klubovi sa tradicijom i oni bez.
Svaki klub ima tradiciju.Samo neki tradiciju koja je popracena trofejima,a neki su bez trofeja.Ali ne moze se klub star 100 godina okarakterisati kao bez tradicije a citavo stoljece postojanja je iza njega,pa makar nemao niti jedan trofej.
Pa nisam niti naveo Aston Villu ili HSV..vec cisto PSG primjera radi. Oni nemaju nikakvu tradiciju, Pariz kao grad nema tradiciju pracenja sportova. Sada su napravili i rukometni klub od 13 miliona, najskuplji u Evropi..

Nije niti United ili Bayern uvijek cvjetao, tu su jer su na svoj nacin privukli ljude, zasto to npr nije uradila Aston Villa i Herta? United je stvorio par dobrih generacija iz nicega i to se ljudima svidja.. ima sada dosta primjera. Uglavnom nije niti jedna ekipa plivala u novcu na samom startu..
PSG je prije dolaska Kataraca u svojoj kratkoj povijesti osvojio dva naslova prvaka Francuske,8 kupova,3 liga kupa,kup pobjednika kupova i jos par raznih trofejcica tako da ne vidim kako oni to nemaju nikakvu tradiciju.Da ne spominjem kakvi su sve igrači igrali u Parizu...

Izbori :kafa:

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 15 apr 2015, 12:34

muamerc je napisao/la:

Pogledaj Dortmund. Isti scenario ce se i njima desiti. Evo vec Sevilja, Valensija u sezoni iza trofeja dahcu za vratom. Sta ce biti za sezonu dvije, ne znam, ali pretpostavljam da nece dobro ispast. U prirodi vazi zakon, prilagodi se ili umri.
Problem je sto Atletico nema dobar i dovoljan roster da zamijene igrace u slucaju neke povrede i cim se neko povrijedi tu nastaje rupa koju je tesko krpiti.
Ne mozes reci da im je vrijeme prosli,jer su sinoc lose odigrali protiv tima koji u prvih 11 ima 2 igraca koji zajedno kostaju vise od svih igraca Atletica zajedno.

Za sledece sezone ne mogu nista prognozirati,ali ove nisu losi i jos uvijek mogu proci dalje u Ligi Prvaka.

#miasanmia

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 15 apr 2015, 12:42

muamerc je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la: :facepalm:

Problem je sto Atletico nema dobar i dovoljan roster da zamijene igrace u slucaju neke povrede i cim se neko povrijedi tu nastaje rupa koju je tesko krpiti.
Ne mozes reci da im je vrijeme prosli,jer su sinoc lose odigrali protiv tima koji u prvih 11 ima 2 igraca koji zajedno kostaju vise od svih igraca Atletica zajedno.

Za sledece sezone ne mogu nista prognozirati,ali ove nisu losi i jos uvijek mogu proci dalje u Ligi Prvaka.

Slazem se, rezultati su jos tu, ali se da primjetiti da ih sad svi uzimaju jos ozbiljnije i pripremaju svoju ekipu i igru da njima odgovore dok oni jok; cini mi se da nista nisu radili u godinu dana da unapijede svoju igru. Naravno ovo su sve amaterska opazanja preko televizije i moguce je da dobro grijesim, ali sad zasad mi se ne cini tako.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 apr 2015, 13:04

Atletico igra u skladu svojih mogućnosti. Prošlu sezonu su odigrali dobrano preko tih svojih mogućnosti i osvojili titulu prvaka Španije a zamalo i Europe. Zar neko stvarno misli da "mali" tim poput Atletica može osvojiti Primeru dva puta u nizu i to pored dva od tri najjača kluba na planeti?

I da su ostali Costa, Filipe i Kurto igrali bi manje više isto kao što igraju sada. Costa fali najviše ali Griezmann i Mandžo su i više nego dobra alternativa.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 15 apr 2015, 13:32

Razumijem šta želiš reći @muamerc i priča ima osnova kada gledaš trenutnu situaciju, ali pazi sljedeće sezone ako im se poklope neke stvari i uspiju zadržati glavne igrače a sve su prilike da hoće. Simeone produžio do 2020 prvo i najbitnije, prošle sezone su odbili Barcu za Kokea, sve su prilike da će i ove, vraća im se Oliver Torres koji će dati novu dimenziju u veznom redu jer je neuporedivo kreativniji od Tiaga, Marija Suareza ili Gabija, nevjerovatan potencijal zaista, zatim tu je Saul koji će dobijati sve veću minutažu, Angel Correa momak kojeg već proglašavaju novim Aguerom i jedan od najtalentovanijih argentinaca današnjice, Filipe Luis bi im se mogao vratiti i na sve to dodaš poneki veći transfer u vidu napadača za koje malo ko ima bolji nos od Jorganžija i vidiš da Atletico ima veoma svijetlu budućnost.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 15 apr 2015, 15:10

jorgandzije su i sinoc pokazali kako su neugodni i opasni, iako su prvo poluvrijeme i podbacili, uspjeli su ne primiti gol i kako u zadnje vrijeme dobro igraju na bernabeu, imaju lijepe sanse za prolazak u polufinale

mnogi ih jos ne dozivljavaju ozbiljno, ali to su fudbalske neznalice, ko god se imalo razumije u fudbal zna i vidi da su jorgandzije opaka ekipa za koju i ove godine ne bi bilo cudo da igraju finale ili da cak osvoje ligu prvaka

mnogo su cvrsti, zilavi, gutavi,drski, namazani i nabrijani, niko se protiv njih ne moze naigrati, igraju na prolaz vrlo mudro, takve ekipe je tesko izbaciti, ko talijani u najboljim danima, jedino im je barca uspjela naci recept, sve ove ostale ekipe u ligi prvaka sto su ostale protiv njih nisu nikakvi favoriti, a i barca bi se morala dobro nasafunjati da ih prodje, nadam se da ce nekako ispasti od reala jer bi polufinale bilo ljepse i zanimljivije, ali cisto sumnjam da ih real moze proci, oni su ko zohari neunistivi

i taj njihov zoharski projekat nije instant projekat, traje evo vec tri godine, trajat ce jos nekoliko sigurno, sve dok je tu trener i dok uprava bude radila pametno kao sada, prodaju oni najvece zvijezde, uzmu masne pare, al opet pametno kupe i ne osjeti se toliko odlazak nekih igraca, snazni su kao kolektiv, tesko je tu reci bez kojeg igraca sad ne bi mogli

ako prodjum, juventusa ce mislim otresti sa nekim rezultatima 0 0 i 1 0, jer su tvrdji i namazaniji, bayern koliko god da je jak tesko ih moze izbaciti jer su pretvrdi i sigurno bi igrali bunker i cekali kontru, narocito ovakav iskasapljen povredama bayern ih ne moze izbaciti, barca bi ih mogla izbaciti jer ima te igrace koji ce probiti zgusnutu odbranu u malom prostoru ko na malom fudbalu, ove ostale ekipe tesko ili onako na jedvite jade, al opet mislim ni atletico nece nikog naigrati, majstori su za provlake, kad malo posustanu s ratnickom igrom, posluzi ih sreca, uglavnom prehebana ekipa svakome, vidjeli smo i prosle godine kako su ih dvije minute dijelile od titule lige prvaka
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 apr 2015, 15:22

Real kad ima sve igrace na raspolaganju je za klasu jaca ekipa od Atletica, to se sinoc najbolje vidjelo. Oblak ih je spasio katastrofe a u tome su mu itekako pomogli Bale i Benzema. Imali su cigani itekakve srece, trebali su najmanje 3 gola primit.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 15 apr 2015, 15:32

Epidaurus je napisao/la:Real kad ima sve igrace na raspolaganju je za klasu jaca ekipa od Atletica, to se sinoc najbolje vidjelo. Oblak ih je spasio katastrofe a u tome su mu itekako pomogli Bale i Benzema. Imali su cigani itekakve srece, trebali su najmanje 3 gola primit.
.. i golman je sastavni dio ekipe

.. a i benzema i bale koji ne znaju, i oni su sastavni dio ekipe

nije real imao toliko puno prilika, dvije tri dobre, sumnjam da ce toliko imati na bernabeu, dominacija reala je neupitna, al prolaz dalje i provlaka atletico madrida je vrlo izgledna situacija

osim toga, jorgandzije znaju opasni i napasti, izvrsiti pritisak, takticki su namazani, sinoc kad je usao tores visio je gol u zraku, da je prije usao vjerovatno bi dali i gol. cholo je dobro prostudirao reala, uvidio jeono sto smo vidjeli u clasicu, realu je bitno nabiti jak tempo od pocetka, poslije sat vremena igre real pada fizicki strahovito, to smo vidjeli u clasicu i sinoc, vezni red reala je tehnicki jak, al mala pluca imaju, i kros i luka i james su ofanzivno odlicni, al tu je velika greska reala sto nemaju jednog klasicnog zadnjeg veznog tipa alonso, to je najveca mana ovog reala zbog koje nece odbraniti titulu, to postaje ocigledno u ovim jacim utakmicama gdje fizicka sprema dolazi do izrazaja, sinoc je real u prilike dolazio uglavnom zbog individualnih pogresaka atletica, ali i cholo je pogrijesio po meni sto nije iskoristio realov pad, umjesto sto se za napadacku varijantu odlucio u zadnjih 10 minuta, da je to uradio pola sata prije kraja tekme, vjerujem da bi imali 1 ili 2 nula do kraja
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

MisterGuardiola
Kontakt:

Post Postao/la MisterGuardiola » 15 apr 2015, 15:35

Ma ne može ga real zabit što neće biti neki centaršut ili da im se pokloni lopta,standardno...
Sramota ,a koliko su samo skuplji od Atletika i klasa iznad lol

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 apr 2015, 15:46

Drugo poluvrijeme je Cholo umrtvio ciganlukom i prljavstinom Atleticovih igraca na sto su Ramos i Carvajal nasjeli (sreca bez posljedica). Nema sanse da Real i na Bernabeu promasi sve moguce prilike (kojih ce sigurno biti, ne postoji ekipa koja je favorit protiv ovakvog Reala na Bernabeu) i da Benzema bude ovako los. Siguran sam da bi Real dosao do pogotka da je Isco ranije usao u igru umjesto Benzeme jer bi s tim dodatnim veznim opet vratili premoc u sredini koja je pocela padati pomalo u drugom poluvremenu. Sve u svemu, ovaj Real Madrid (potpun naravno) je najjaca ekipa u Evropi i siguran sam da ce proci Atletica. Smijesno i nelogicno je reci da Atletico ima vise sanse za proci Reala na Bernabeu u situaciji kad su jedva nulu zadrzali na svom stadionu. Da su pobijedili, onda bi druga prica bila.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 15 apr 2015, 15:55

Epidaurus je napisao/la:Drugo poluvrijeme je Cholo umrtvio ciganlukom i prljavstinom Atleticovih igraca na sto su Ramos i Carvajal nasjeli (sreca bez posljedica). Nema sanse da Real i na Bernabeu promasi sve moguce prilike (kojih ce sigurno biti, ne postoji ekipa koja je favorit protiv ovakvog Reala na Bernabeu) i da Benzema bude ovako los. Siguran sam da bi Real dosao do pogotka da je Isco ranije usao u igru umjesto Benzeme jer bi s tim dodatnim veznim opet vratili premoc u sredini koja je pocela padati pomalo u drugom poluvremenu. Sve u svemu, ovaj Real Madrid (potpun naravno) je najjaca ekipa u Evropi i siguran sam da ce proci Atletica. Smijesno i nelogicno je reci da Atletico ima vise sanse za proci Reala na Bernabeu u situaciji kad su jedva nulu zadrzali na svom stadionu. Da su pobijedili, onda bi druga prica bila.
sto je smijesno, rezultatski gledano atletico ima povoljniji rezultat, a to sto se igra na bernabeu, ne znaci nista, svako malo atletico tu igra i ima odlicnu statistiku na bernabeu, moze biti svasta, volio bi da real prodje jer i nama bi u polufinalu vise pasao real nego atletico, a i zbog ljepote jer atletico ako prodje jedno polufinale ce biti unisteno. nekako mi vuche na to da je cholo izabrao opciju po svaku cijenu se odbraniti na domacem terenu, a u gostima da ce pokusati i napasti

i anceloti je stari lisac, mislim da bi realu sad najpametnije bili da ne srlja, nego da se i oni zatvore maximalno, i da se ceka strpljivo prilika, ima real neke prednosti kod prekida, skok igra ili mozda neki briljantan potez, jedino se tako atleticu moze dati gol, bude li real navaljivao i ostavio prostor za kontru, atletico ce to iskoristiti i ako povedu to je gotova prica, ne bi im bio u kozi, pariz kojeg je barca dobila, iako na papiru mocna ekipa, mila je majka za jorgandzije, samo sam se nadao da njih izbjegnemo
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Motokultivator
Kontakt:

Post Postao/la Motokultivator » 15 apr 2015, 16:43

:urnebes: romario
You can take forum away from Ahmo.
But you can never take Ahmo away from forum.
:kafa:

x

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 apr 2015, 17:49

Et ja kazem da Real prolazi jer je za klasu jaci. Vise bi volio da smo Barcu dobili nego Atletico koji nam najmanje lezi al opet mislim da cemo ih izbacit upravo zbog ocite razlike u klasi.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []