IlFantasista je napisao/la:Mislim da će i ovo ljeto biti stresno za nas, ali bit će to pozitivni stres. Kakve smo samo šokove doživljavali prošle godine...
Ovo ljeto je jako bitno jer imamo specificnu situaciju, kako se starijim, tako i sa mladjim igracima te spekulacijama oko Pogbe.
Ovdje cu se sloziti sa @Ultrasom jer sam to i sam ovdje pisao vise puta, mi moramo uraditi odredjene rezove, mini revoluciju jer to situacija zahtijeva.
Tevez bez obzira sto ce ostati vec na ljeto mora dobiti odgovarajucu zamjenu, a za to trebamo opasne pare. To ili cekati i ono tamo ljeto pa ga mijenjati. Ovo prvo je bolje. Situacija Morata jeste neugodna i znao sam da ce biti ovakva, ali mislim da Madrid nece iskoristavati buy-back klauzulu. Osim ako dogodine ne eksplodira kako je realno u skladu sa njegovim talentom. Onda, Matri se vraca u Milan, a Nando je vjerovatno na izlaznim vratima.
Situacija oko mladih na posudbama mutna, ni Berardi, ni Zaza (nije i nece biti nikada na nivou igraca Juventusa jer je mediokritet) nisu za Juventus. Ovaj prvi mozda, ali jos nije spreman iako mislim da ce mu se dati sansa. Dakle, nismo nikako na cistini u napadu. Coman ce na posudbu.
Dakle, suma sumarum je da ce minimalno 2 napadaca doci, a trebat ce i 3 ako je sve ovo tacno. To je vec previse disbalansa u samo jednom roku. A valja dati pare za ta 2/3.
A sta je sa vice Pirlom? To apostrofiram 2 godine. On se mora dovesti ovo ljeto.
Bekovi, 2 nam fale, eto neka je 1, ali mora biti neka potencijalna klasa tipa Masuaku ili Kurzawa.
Trequartista ili taj famozni veznjak koji zna sve s loptom koji nam treba i koji da ga imamo danas ne bih se libio reci da mozemo klempu dici, tipa De Bruyne. Gdje nam je on u racunici?
A sve ovo pod pretpostavkom da se nikakvo krilo nece dovesti jer se odustaje od takve postavke?!
Uh, preteska situacija, ali bas. Kako ovo uraditi, a ne pogubiti se?! Ne mozemo ovo u jednom roku niti imamo pare za to, ali se mora uraditi uskoro. Treba se na vrijeme misliti da nam se ne desi inter nakon tripletta. Prevencije radi. Jer mijenjati treba i kada si top, to italijanima cesto promakne.
Sto se tice Pogbe, tu smo mirni. Ne ide on nikuda, Marotta vise puta potvrdio, oko njega se pravi tim.