Šta reći osim...Sloboda1919 je napisao/la:Vrijedna donacija člana Upravnog odbora
Član upravnog odbora FK "Sloboda" Owen Howell ovih dana boravi u kratkoj posjeti Tuzli i našem klubu. U tom periodu će prisustvovati utakmici našeg tima u Gradačcu, a svoju posjetu je iskoristio i da uruči donaciju marketing službi našeg tima u vidu kamere za poboljšanje realizacije medijskog projekta Sloboda TV.
Zahvaljujemo se gospodinu Howell-u na ovoj donaciji koja će uveliko olakšati i unaprijediti realizaciju pomenutnog projekta.
FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
a fazon je sto mi moramo cekat stranca da se sjeti pitat "ok momci radite sloboda tv volonterski , trebal vam sta"
porazno je da to nije palo na pamet nikom od ovih nasih "navijaca"s kesom da vidi trebal ljudima sta, s cim rade, kako se muce...
NKMramor vjerovatno zna sta im jos treba..stalak za ovu kameru mozda, mozda mikrofon, mozda drzac za mobitel da mogu iz vise uglova raditi itd itd
valjda necemo opet engleza cekat da dodje sa stalkom za koji mjesec
porazno je da to nije palo na pamet nikom od ovih nasih "navijaca"s kesom da vidi trebal ljudima sta, s cim rade, kako se muce...
NKMramor vjerovatno zna sta im jos treba..stalak za ovu kameru mozda, mozda mikrofon, mozda drzac za mobitel da mogu iz vise uglova raditi itd itd
valjda necemo opet engleza cekat da dodje sa stalkom za koji mjesec
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Ma ovo je avion, bitno je da se krenulo... Ne može od 0 do 100 za sekundu nikako. Za sad' je jedino bitno da se tekući problemi riješe na najbolji način po Slobodu, da Svetinja ostane na životu, ostalo ćemo lagano. 
Mada tronožac za kameru i mikrofon ne bi odmogli...

Mada tronožac za kameru i mikrofon ne bi odmogli...
Sta ima optimista? Pratim vec duze vrijeme tvoje optimistiske stavove. Stavarno dajes posebnu notu optimizma na ovom forumu, daleko najveci optimista si ovdje "klasa optimist", cuj Sloga da igra na Tusnju, da se ugasi Sloboda zbog nekih smradova....procitas li kad sta napises ovdej i pitas li se kako tvoj optimizam utice na druge...ponekad se upitam koja si ti frakcija.....ipak mislim da si ti si optimista, mada ti uvijek nesto fali, ili neki igrac il nesto drugo, covjek donio kameru sad ti i stalak fali, a mozda i ne fali, mozda je covjek donio i stalak, pa nece valjda i yebeni stalak slikati il' mozda stvarno fali, nesto i ja razmislajm kad bi bio toliki optimista kao ti....mislim da bi se izbrisao gumicom......sva sreca pa niije ratno stanje da nam siris svoj optimizam.ultrasstyle_tz je napisao/la:ma ovo sto sam ja rekao najbolje je..
dat Slogi Tusanj na koristenje (i onako ce dzaba stadion propadat bez Slobode, vise od 300.000 godisnje radi par rekreativaca sto trce- mnogo je brate), dat ljudima jedn0 25.000 maraka mjesecnu transu ( to nije ni 300.000 godisnje) i da opet za 2-3 godine gledamo premijerligaski fudbal u Tz..a ovo sve rastjerat, kljuc u bravu i cao djaci..sa ovakvom djubradi se ne isplati ni pokusavat nista..pa nek onda predsjedavaju skupstinama fantomskih klubova
P.S. Ovo je namjenjeno svim "optimistima' na ovom optimistickom forumu.
Ja stvarno pratim komentare po FB stranici kluba al 99,9% su pozitivni i ako se moze iole navesti kao neka vrsta javnoga mjenja ogoroman broj simpatizera i navijaca su za Predsjednika i njego projekat.
Svaki dan kada dodjem na forum dozivim izliv emocija kako pozitivni tako i onih negativnih. Dok jedan dan ne mogu da se nadivim kakva nas dobra vremena cekaju u buducnosti drugi dan se razocaram sa negativnim vijestima kao sto su kojekakve presude, ucjene...
ja znam da nas sve to nervira al ubjedjen sam da i mi nerviramo jos vise ove sto bacaju trnje i kamenje na put predsjednika i njegovih saradnika jos ako prodje ovo sada u maju ( ubjedjen sam da hoce )
Svaki dan kada dodjem na forum dozivim izliv emocija kako pozitivni tako i onih negativnih. Dok jedan dan ne mogu da se nadivim kakva nas dobra vremena cekaju u buducnosti drugi dan se razocaram sa negativnim vijestima kao sto su kojekakve presude, ucjene...
ja znam da nas sve to nervira al ubjedjen sam da i mi nerviramo jos vise ove sto bacaju trnje i kamenje na put predsjednika i njegovih saradnika jos ako prodje ovo sada u maju ( ubjedjen sam da hoce )
samo Sloboda
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
-
reddragon001
- Kontakt:
Pozdrav sutra besplatan ulaz za sve navijače Slobode u Gradaccu.
-
KrojcicaHills
- Kontakt:
ja sam potpuni pesimista sto se tice ovih 4 mil....jasmin bi se prije objesio nego dao to...a nije samo do njega....
pa ljudi oni ne mogu da nadju pare da renoviraju zgradu vec godinu dana koja je izgorila.....koliko je trebalo da nadju pare opstinu da renoviraju ???? situacija je takva da bi morali kredit dizati da bi ovo placali......jedostavno budzet je rupa odavno i samo idu u minuse......ali izgleda vi to ne zelite da vidite
samo se nadam da ce naci nekoga da kroz sponzorski ugovor namiri ovih 4 mil a da ce vjerovatno vratiti nekim pogodnostima iako je to sve nelegalno al tako citava drzava radi tako da...... nemojte se dzaba nadati vidjecete uskoro......ko je bio na sjednicama do sad zna o cemu pricam
pa ljudi oni ne mogu da nadju pare da renoviraju zgradu vec godinu dana koja je izgorila.....koliko je trebalo da nadju pare opstinu da renoviraju ???? situacija je takva da bi morali kredit dizati da bi ovo placali......jedostavno budzet je rupa odavno i samo idu u minuse......ali izgleda vi to ne zelite da vidite
samo se nadam da ce naci nekoga da kroz sponzorski ugovor namiri ovih 4 mil a da ce vjerovatno vratiti nekim pogodnostima iako je to sve nelegalno al tako citava drzava radi tako da...... nemojte se dzaba nadati vidjecete uskoro......ko je bio na sjednicama do sad zna o cemu pricam
-
KrojcicaHills
- Kontakt:
i da sve je do nas......ako sad ne napravimo pritisak otice sve u k.....a ako se i napravi pritisak 99 % sam siguran da ce jasmin ubaciti bingo u slobodu e sad kako ce to vratiti senadu koji ima tolike pare vidjecemo......realno ko drugi moze pogurati to sa 4 miliona u ovom vremenu..... dosta dana nerviranja je pred nama kako god
Znamo svi da grad Tuzla ne moze izdvojiti 4 miliona, ali moze potpisati reprogram duga i tako stati iza svog vlasnistva. FK Sloboda je u vlasnistvu grada Tuzle, a vlasnik je duzan vratiti svoje dugove, nece niko drugi vracati necije dugove. Ako grad Tuzla, tj. njeni gradjani kao vlasnici zele da njihov klub i dalje postoji onda gospoda koja obnasaju izvrsnu vlast moraju postivati volju svojih gradjana. Nije Jasmin vlasnik niti grada a ni Slobode, on mora postovati volju svojih gradjana ako ne zeli da ostane zapisan u istoriji grada da je kao gradonacelnik Tuzle ugasio FK Slobodu.
Da malo prekinemo ovu finansijsko pravnu raspravu i okrenemo pricu u smjeru koji nas sve interesuje, dakle sutrasnja utakmica...Evo mene zanima da li moram u kavez, prosli put nisam isao nego sam sjedio na tribini do kaveza...reddragon001 je napisao/la:Pozdrav sutra besplatan ulaz za sve navijače Slobode u Gradaccu.
Posto sam ostario i udebljao se, ne da mi se skakati, radje bi pivu marisao dakle to je sljedeca stvar koja me zanima moze li se kod vas piva unositi u stadion ili je moram djetetu sokove razj...t da napunim pivom...
& $ ?
Tako je .Sloboda živi u svakoj kući ili stanu ovoga Grada.Sloboda se tamo davno uselila.Svi smo mi Sloboda i Sloboda je u našim srcima.. Faraon i njegovi satrapi kada udaraju po Slobodi udaraju sve nas .Sigurno će izgubiti bitku sa Slobodom.Jer to je bitka protiv Grada Tuzle.Evo i "Pravnici" su proradili . Pišu pisma Muharemagiču a on potpisuje. Sloboda će nadživiti faraona i njegove satrape. SLOBODA JE ZA GRAD TUZLU PITANJE ČASTI !Probisvjet je napisao/la:Nisu samo prijatelji Slobode oni koji su na tribinama, Jasminu to mora biti jasno.
Slobodu u srcu nosi mnogo vise ljudi nego sto dolazi na utakmice.
Jasmin gubi podrsku gradjana Tuzle vecu nego sto moze sanjati.
Jasmin nema pravo da zanemaruje nesto sa cim tuzlaci zive skoro 100 godina.
Jasmin je sa svojom svitom kriv sto je Sloboda zaduzena.
Jasmin nista nije uradio za Slobodu i krajnje je vrijeme!
Ako grad nema rjesenje onda neka prepusti Slobodu Azmiru!
Azmir i Fucko su strari drugovi. Sto Jasmin misli Fucko prica.
Ja volim FK Tuzla City
ČITAM U "OSLOBOĐENJU"OD 6. MAJA 2015.
OGLAS O LICITACIJI KOJIM GRADSKA UPRAVA TUZLE DAJE NA PRODAJU 8 000 METARA KVADRATNIH NA SJENJAKU A ZA GRADNJU STAMBENE ZGRADE .
POČETNA CIJENA ZEMLJIŠTA PREKO 2. 300 000 KM.
M A Š A L A H !
OGLAS O LICITACIJI KOJIM GRADSKA UPRAVA TUZLE DAJE NA PRODAJU 8 000 METARA KVADRATNIH NA SJENJAKU A ZA GRADNJU STAMBENE ZGRADE .
POČETNA CIJENA ZEMLJIŠTA PREKO 2. 300 000 KM.
M A Š A L A H !
Ja volim FK Tuzla City
Ima "samo"jedna mala "sitnica" koju grobari Slobode izgleda ne znaju, a to je da frajer (Azmir) ne voli gubiti, a lik izgleda pored para ima i strpljenja, a ima ona narodna "strpljem-spasen".....moje skromno misljenje, Sloboda je vjecna, a Azmir ce biti upisan zlatnim slovima kao najuspjesniji predsjednik kluba u njenoj stogodisnjoj istoriji....zivi bili pa vidjeli.
Sloboda CE biti prvi BH Klub u grupnoj fazi nekog Euro takmicenja..dusmani duvajte GA Redon svi.IMA GA dovoljno
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Ma šta u grupnu fazu. Stipu se pesimizma, nego prvak Europe će bitisolinas je napisao/la:Sloboda CE biti prvi BH Klub u grupnoj fazi nekog Euro takmicenja..dusmani duvajte GA Redon svi.IMA GA dovoljno
Joj crnjaka ovdje u pm !!!!
Ajde ubrzo jos jednu epizodu SlobodaTV da vidimo kakva je kamera
.
Muharemagić neće da sazove Skupštinu Kluba.Sloboda1919 je napisao/la:Skupština FK Sloboda: “Ukoliko Azmir Husić želi 4 miliona budžetskih sredstava mora pokazati transparentnost u poslovanju”
Nakon što smo jučer objavili razgovor sa predsjednikom UO FK Sloboda Azmirom Husićem, danas je na našu redakcijsku e-mail adresu ****@gmail.com sitglo saopštenje predsjednika Skupštine FK Sloboda Mirsada Muharemagića koje prenosimo u cijelosti.
Imajući u vidu da je takmičarska komisija NS BiH donijela Odluku u prvostepenom postupku da FK „Sloboda“ Tuzla nije dobila licencu za takmičenje u Premijer ligi za narednu sezonu, te istupanje predsjednika UO odnosno prozivanje Skupštine da je indirektni krivac obavještavam javnost o sljedećem:
– Skupština kluba kao najveći organ upravljanja i odlučivanja u klubu u okviru svoje nadležnosti između ostalog usvaja i Izvještaj o radu UO kluba, kao i razmatra šestomjesečno i godišnje poslovanje kluba.
- UO kluba za svoj rad odgovara Skupštini kluba, te podnosi šestomjesečni i godišnji Izvještaj na razmatranje i usvajanje.
Do sada je ova Skupština usvojila sve inicijative i prijedloge UO na ranije održanim sjednicama, te dala široke ovlasti predsjedniku UO u vođenju kluba, a sve u cilju slobodnijeg i efikasnijeg rada UO za dobrobit FK „Sloboda“. U tom smislu smo promjenili Statut početkom 2015 godine.
Tvrdnja predsjednika UO da sjednica planirana za 11.05.2015 godine neće biti održana je tačna ali nije obavjestio javnost zbog čega. Naime radi se o sljedećem.
– UO je pismenim putem dana 21.04.2015 godine obavjestio predsjednika Skupštine da je donio Odluku o održavanju sjednice Skupštine za dan 11.05.2015 godine. Postupajući po Statutu kluba uputio sam dopis dana 23.04.2015 godine UO i sekretarijatu kluba da se pripremi dokumentacija za traženu sjednicu do 04.05.2015 godine kako bi se materijal dostavio članovima Skupštine najkasnije 8 dana prije održavanja sjednice, jer se radi o vrlo važnoj sjednici i materijalu za članove Skupštine, obzirom da UO u svom dosadašnjem radu nije niti jednom dostavio finansijski Izvještaj.
Na traženje finansijskog Izvještaja uvijek se tražio krivac u Skupštini FK „Sloboda“ te su se predlagale neke inicijative koje su imale kratak period.
Materijal koji sam tražio za dnevni red Skupštine po prijedlogu UO na koji me obavezuje Statut za navedenu sjednicu je:
– Izvještaj o radu i poslovanju kluba za 2014 godinu
a) analiza finansijskog izvještaja FK „Sloboda“ Tuzla za period 01.01. – 31.12.2014 godine
b) analiza finansijskog izvještaja OP FK „Sloboda 1919“ za period 01.01. 31.12.2014 godine
– Nacrt Projekta Zlatna karika DA ili NE –
Imajući u vidu da se projektom Zlatna karika traži 4 miliona KM budžetskih sredstava, što je novac svih građana Tuzle FK „Sloboda“ Tuzla mora pokazati transparentnost u poslovanju, te da postoji uvid javnosti da navijači, simpatizeri i svi koji vole FK „Slobodu“, znaju kako se i šta radi, a na to nas obavezuje zakonska obaveza za usvajanje finansijskog Izvještaja.
Ovim se pokazuje ozbiljnost u radu FK „Sloboda“ Tuzla, a takođe se poštuje zakonitost u radu. Građani Tuzle, navijači i simpatizeri moraju znati ko su pojedinci koji su unijeli i koliko svojih finansijskih sredstava pa se ponašaju da je FK „Sloboda“ privatno vlasništvo.
Zašto se dugovanja nisu ranije objavila iako se to tražilo od UO. UO nije do danas dostavio traženi materijal za navedenu Skupštinu, navodi se u saopštenju.
http://www.****/skupstina-fk-sl ... oslovanju/
On priznaje da je UO Kluba 21. aprila 2015 "donio Odluku o održavanju sjednice Skupštine".Muharemagić vješto i zlonamjerno kaže "donio Odluku". Upravni Odbor Slobode po Statutu inicira održavanje Skupštine a ne donosi Odluke o sazivanju.Skupština koju ćemo održati ima karakter Vanredne Skupštine i po članu 34. Statuta ,ona se saziva i na Inicijativu Uptavnog Odbora.Citiraću Statut:Vanredna Skupština saziva se izuzetno, u slučaju nepredviđenih teškoća u radu,poremećaja međuljudskih odnosa u Klubu ili drugih okolnosti kada je ugrožen rad i vitalni interesi Kluba.
Još se Vanredna Skupština saziva na Inicijativu Nadzornog Odbora,i na zahtjev 1/3 članova Skupštine.
Situacija u Slobodi je takva da je Vanredna Skupština neophodna.Razlozi su nam svima poznati i očigledni.
Muharemagić se hvata za "dnevni red".On samo predlaže dnevni red a Skupština ga određuje na sjednici .On da je savjestan čovjek ,odmah po saznanju o ne- dobijanju licence mogao je sazvati Skupštinu.Ali nije to jer on sad ide dalje pa prejudicira dnevni red i traži finansijski izvještaj kako bi nam ga "mogao na vrijeme dostaviti".Čista manipulacija.Na dnevnom redu treba da se nađe Predlog "Zlatne karike"koji treba da se bavi Slobodinim "biti ili ne biti.Jok, ko bajagi principijelni Miske tarži Izvještaj o poslovanju za
2014 i poslovanju drugog pravnog lica OP" Sloboda 2012".Kupuju vrijeme .Smišljaju novu začkoljicu On ovdje ne spominje, misleći haman ,da smo mi članovi Skupštine posenilili , da je Odluka Skupštine od januara ove godine donešena, da se Skupština ima održati u Februaru 2015.Zašto nije postupio po Odluci Skupštine (a dužan je) i sazvao Skupštinu u Februaru a po Odluci same Skupštine.Zato što zna da će kad kod da bude Skupština , prva tačka dnevnog reda biti glasanje o povjerenju Predsjedniku Skupštine i njegova smjena.E tu smo. Kad ode Muharemagić Skupština će izglasati novog Predsjednika koji neće biti Faraonov.Potpredsjednik" čikminaš" ,takođe može da bude smijenjen.
On koji glođe iz Budžeta i živi od Budžeta brine kao bajagi o 4 000 000 Budžetskog novca , sve se bojim.
Da ne bude zabune Upravni Odbor mora podnijeti Skupštini finansijski izvještaj za 2014 .Tako je po Statutu i tako ima da bude.To može da bude na dnevnom redu sada , u junu ili julu a moglo je i u februaru.Muharemagić nije Skupština pa da unaprijed određuje kada će to biti.Trenutno stanje u Klubu je toliko teško i ozbiljno da se prvo mora sjesti i vidjeti, hoće li Klub u budućnosti i postojati uopšte.To je pitanje svih pitanja.Ova situacija traži jasan stav gradskih vlastodržaca prema FK Sloboda.Da ili Ne.To se ne može izbjegavati izgovorima ,tobože principijelne naravi.Ako sačuvamo Slobodu , onda ćemo moći postavljati principijena pitanja ako je "usmrte",onda će sve biti badava.Čudi me da ne usvojismo nikada Izvještaj Merseda Kovačevića , Muharemagiću.Čudi me kako smo mogli birati Merseda Kovačevića za Predsjednika ,bez njegovog prisustva na sjednici.Kako smo mogli njegovu Upravu "izabrati -imenovati "telefonom? Kako se na telefonskoj sjednici Skupštine određuje kvorum? Gdje je u Statutu predviđena telefonska sjednica Skupštine? Može sve kad naredi faraon. Kako to da si ti izbor Predsjednika Husića u februaru 2013 registrovao tek krajem aprila 2014 u Ministarstvu Uprave TK?
TI NEMAŠ PRAVO DA NIKOME DRŽIŠ PREDAVANJE O PRINCIPIJELNOSTI.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 08 maj 2015, 23:44, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City
Skver je napisao/la:Azmir Husić: “Ukoliko Grad Tuzla okrene leđa Slobodi, klub će doživjeti sudbinu Dite”
[youtube][/youtube]
Ja volim FK Tuzla City
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.