Sve je to uredu, slazem se sa 90% napisanih stvari. Ali pogledajte sad jednu stvar, pokusat cu napraviti jedno poredjenje.
PEP Guardiola je dosao kao trener,koji je garant za uspjeh. Uspjeh za Bayern Munchen jeste osvajanje trofeja. Bundeska je pod MUSS, KUP skoro pod MUSS, a liga prvaka je samo slag na tortu. To je trofej kojim svijetu pokazujes da si najjaci, fizicki,tehnicki,mentalno... LP je trofej za koji ne postoji trener. Nema garanta da ces osvojiti. ALI, mozes dovesti trenera,koji zna kako se osvaja LP, koji zna kako se igra takmicenje LP. Da napravim jedno malo poredjenje - Mourinho zna kako se osvaja LP, Ancelotti zna kako se osvaja LP, Ferguson zna kako se osvaja LP, del Bosque zna, Hitzfeld, Heynckess, zna i PEP.
Recimo, Wenger ne zna kako se osvaja LP, Pelegrini ne zna, Mancini i ostala balavurdija od trenera ne zna, pa kad bi vodili selekciju svijeta.
ZA LP moras imati prejaku ekipu i ogromnu dozu srece. TO su dvije osnovne cinjenice. Bayern prvo ima, drugo nema. A u sezoni protiv BvB kad je osvojio, imao je oboje!!!
Kako god da je PEP postavio igru protiv Barce, da se branio sa 11 igraca, da je Muller igrao beka, a Levat stopera, ne mora znaciti da bi bilo nesto drugacije. Sreca je jebbena stvar, vidili smo protiv Chelsea i Uniteda!!!
PEP je jedini, koji je osvojio sam sa Barcom na jedan sablon, i pokusava na isti sablon osvojiti i sa Bayernom. Iz dva pokusaja nije uspio. Da li ce iz treceg, ostaje da vidimo.
ALI, sta mene jede vise od svega, jeste to sto Bayern Munchen gubi konce. Gubi svoj identitet. Sve je pogubljeno. Pep Guardiola je postao trener,sportski direktor, doktor, predsjednik kluba. ALFA i OMEGA!!!
Ee to kad si u Barceloni, zaboli me ona stvar, u Realu, Unitedu, Arsenalu, ne zanima me, jer su to sve vjestacki klubovi u poredjenju sa Bayernom.
A tko je kriv za to???
Krivi su, Rummenige, Beckenbauer, Sammera nmg toliko krivit - on je u mojim ocima obicna marioneta, kriv je Ulli Hoeness koji je napravio ogromnu gresku u zivotu koja bi ga mogla izbaciti za sva vremena iz uprave Bayerna
Uli je bio alfa i omega ovog Bayerna. Ali je bio na pravi, njemacki nacin. Ev neki dan prvi koji je kritizirao Pep, od kako je dosao to je Franz!!! PRVA kritika za 2sezone. Zasluzilo je da mu se mati spominje nekoliko puta sedmicno.
Ici cu jos dalje, jedan Karl Hopfner koji je trenutno predsjenik Bayerna nema damu da da prokomentarise stanje u i oko kluba. Pa svi vide sta se desava,novinari nas ismijavaju, citav svijet nas ismijava. A, za to sve, su kriva gore nabrojana gospoda, jer su PEPu odrijesili totalno ruke.
Od transfer politike,do metoda lijecenja, sve je covjek uzeo pod svoje.
Imao bih jos 20stranica sto-sta napisati, ali zavrsit cu ovdje. PEP je dobar,fantastican trener,ali za spanskog nogometa. Nikako ne moze biti fantastican trener za njemacki nogomet. Uostalom, tko to ne primjeti, neka pogleda samo njegova pojacanja, i igrace na koje se oslanja...
BAYERNU je potreban njemacki trener, trener koji razumije njemacki mentalitet, covjek koji grize zajedno sa igracima 90minuta protivnika. Koji te pritisce do te granice, da ti dodje da sam sebi zabijes go, samo da te protivnik popusti malo.
Takav trener je bio Yupp Heynckess, takav je trener i Jurgen Klopp. Takvi treneri nama trebaju.
Stern des Südens