Ako Bog da, ko god ima želju da obavi hadždž, neka mu se ostvari.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
neradnikBaDa12 je napisao/la: svima, već vrijeme za podnevnu, a ni jutarnja mi nije gotova. Valja mi se trgnuti...
gledaj na to ovako, ako si istinski vjernik, bog je svugdje, nema njega ništa više u Meki ili Jerusalimu...AgentttB je napisao/la:Skoro 8000 KM potrebno za Hadž,i to koliko sam skontao ne za sve troškove.Što znači da u konačnici bez 10000 i više,to je nemoguće obaviti.Pa čovječe u startu mi ubiju nadu.
Cener ti minimalno treba, ono što se kaže "da se ne sekiraš".AgentttB je napisao/la:Skoro 8000 KM potrebno za Hadž,i to koliko sam skontao ne za sve troškove.Što znači da u konačnici bez 10000 i više,to je nemoguće obaviti.Pa čovječe u startu mi ubiju nadu.
Pa normalno kad sve ide preko Islamske zajednice.Imaju oni i svoju računicu u svemu tome.Pa kud ćeš dalje kad imaju cjenovnik za dženazu.mandraX je napisao/la:Cener ti minimalno treba, ono što se kaže "da se ne sekiraš".AgentttB je napisao/la:Skoro 8000 KM potrebno za Hadž,i to koliko sam skontao ne za sve troškove.Što znači da u konačnici bez 10000 i više,to je nemoguće obaviti.Pa čovječe u startu mi ubiju nadu.
AgentttB je napisao/la: Pa kud ćeš dalje kad imaju cjenovnik za dženazu.
Na ovo moram odgovorit. Normalno da ima, treba kupit daske, platno, platit kopače mezarja. A IZ nije banka pa da štancaju pare, a u mom gradu se više to ne plača već se kao članarina doda još 1 KM i bude besplatno dženaza.AgentttB je napisao/la:Pa normalno kad sve ide preko Islamske zajednice.Imaju oni i svoju računicu u svemu tome.Pa kud ćeš dalje kad imaju cjenovnik za dženazu.mandraX je napisao/la:Cener ti minimalno treba, ono što se kaže "da se ne sekiraš".AgentttB je napisao/la:Skoro 8000 KM potrebno za Hadž,i to koliko sam skontao ne za sve troškove.Što znači da u konačnici bez 10000 i više,to je nemoguće obaviti.Pa čovječe u startu mi ubiju nadu.
@DANTES,te pare su potrebne upravo iz ovog razloga kojeg sam naveo.
Ja mislim da čovjeku dođe jeftinija svadba sa 200+ zvanica, nego dženaza.samo_lijevo je napisao/la:AgentttB je napisao/la: Pa kud ćeš dalje kad imaju cjenovnik za dženazu.
![]()
![]()
Kazu nemaju para.
Allaha mi,lično sam svjedočio tome.I što je najgore mnoge stvari koje su nepotrebne su ubačene na taj spisak.samo_lijevo je napisao/la:AgentttB je napisao/la: Pa kud ćeš dalje kad imaju cjenovnik za dženazu.
![]()
![]()
Kazu nemaju para.
Pa vazifa je to. Jos to platis, dođe hodža i prouci Jasin i onda mu svi bace po 50km na Kur'an i onda na dženazu dovede jos 7-8 hodža i svima moras dati nesto para, pa hrana, pa mislim da kod mene sam uzimas sve.legenda reala je napisao/la:Imaš onu članarinu godišnje plaćaš oko 40 maraka i ne plaća se ništa dženaza
Ni to ti nije garancija da neće biti par stotina maraka dodatnih troškova.legenda reala je napisao/la:Imaš onu članarinu godišnje plaćaš oko 40 maraka i ne plaća se ništa dženaza
Bolje jednom skupiti novac za dzenaze i vozdra.legenda reala je napisao/la:Imaš onu članarinu godišnje plaćaš oko 40 maraka i ne plaća se ništa dženaza
Nepotrebne stvari koje se naplacaju a ne koje se rade. To je kao da platis profesoru posebno sto ispravlja test a posebno sto drzi cas.Unofficialpage je napisao/la:Na šta misliš pod nepotrebne stvari? Što se tiče IZ mogu o tome govorit jer mi tu otac radi a da ima i tu lopovluka ima i to itekako.