Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

BaDa12
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la BaDa12 » 12 maj 2015, 11:41

Nažalost, to i jest razlog što mnogi ljudi koji bi željeli ići ne mogu, ili čekaju stare dane kad skupe sve pare. Mada, neki čekaju stare dane, jer "ne mogu biti hadžije, a raditi svašta".
Ako Bog da, ko god ima želju da obavi hadždž, neka mu se ostvari.
:wave: svima, već vrijeme za podnevnu, a ni jutarnja mi nije gotova. :kafa: Valja mi se trgnuti...
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 12 maj 2015, 11:46

[youtube][/youtube]
BaDa12 je napisao/la: svima, već vrijeme za podnevnu, a ni jutarnja mi nije gotova. Valja mi se trgnuti...
neradnik :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 12 maj 2015, 12:11

AgentttB je napisao/la:Skoro 8000 KM potrebno za Hadž,i to koliko sam skontao ne za sve troškove.Što znači da u konačnici bez 10000 i više,to je nemoguće obaviti.Pa čovječe u startu mi ubiju nadu. :roll:
gledaj na to ovako, ako si istinski vjernik, bog je svugdje, nema njega ništa više u Meki ili Jerusalimu...
inače prije si imao pravo da kad odeš na hadž u jerusalim, da dodaš svoj prezimenu prefiks Hadži... naravno danas ništa nije daleko i ne može se porediti sa tim putovanjima prije 100 godina...
nego zašto je to tako skupo? znam da odlazak u Svetu zemlju za nas pravoslavce nije baš tako skup..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 12 maj 2015, 12:16

Jeftinije nama na Galapagos otic :D
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 12 maj 2015, 12:17

AgentttB je napisao/la:Skoro 8000 KM potrebno za Hadž,i to koliko sam skontao ne za sve troškove.Što znači da u konačnici bez 10000 i više,to je nemoguće obaviti.Pa čovječe u startu mi ubiju nadu. :roll:
Cener ti minimalno treba, ono što se kaže "da se ne sekiraš".

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 12 maj 2015, 12:20

Pa cener je vazda bio, koliko se ja sjećam. Sreća pa sada nije skuplje.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 12 maj 2015, 12:22

mandraX je napisao/la:
Pa normalno kad sve ide preko Islamske zajednice.Imaju oni i svoju računicu u svemu tome.Pa kud ćeš dalje kad imaju cjenovnik za dženazu.

@DANTES,te pare su potrebne upravo iz ovog razloga kojeg sam naveo.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

TomBrajder
Kontakt:

Post Postao/la TomBrajder » 12 maj 2015, 12:25

Pa sta fali pjeske ko on a budala iz Banovica :D

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 12 maj 2015, 12:25

AgentttB je napisao/la: Pa kud ćeš dalje kad imaju cjenovnik za dženazu.
:lol: :crazy:

Kazu nemaju para.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 maj 2015, 12:25

Pa avionska karta (ja sam u Tursku autobusom isao, iskrivio se ziv do Istanbula a da ne govorimo do Mekke), pa onda tamo hotel, suveniri, ovo-ono. Nakupi se hrpa tih manjih troskova mada vjerovatno svako putovanje izađe jeftinije kad se ide sa vecom grupom ili preko nekog organizatora/posrednika (u ovom slucaju IZ). Treba finog kesa.

Agente, ti vjerovatno znas da li je istina da u Turskoj izvlace ko ce ici na hadz ( nesto kao loto) ? Citao sam to negdje davno (ima par godina pa se sad sjeti)
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 maj 2015, 12:27

Pa ti kreni s autom o svom trošku :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 maj 2015, 12:28

AgentttB je napisao/la:
mandraX je napisao/la:
Pa normalno kad sve ide preko Islamske zajednice.Imaju oni i svoju računicu u svemu tome.Pa kud ćeš dalje kad imaju cjenovnik za dženazu.

@DANTES,te pare su potrebne upravo iz ovog razloga kojeg sam naveo.
Na ovo moram odgovorit. Normalno da ima, treba kupit daske, platno, platit kopače mezarja. A IZ nije banka pa da štancaju pare, a u mom gradu se više to ne plača već se kao članarina doda još 1 KM i bude besplatno dženaza.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 12 maj 2015, 12:28

samo_lijevo je napisao/la:

Kazu nemaju para.
Ja mislim da čovjeku dođe jeftinija svadba sa 200+ zvanica, nego dženaza. :crazy: :mrgreen:

Da se ne spominju hatme i slično, neće da ti sihire baci ispod feslije a kamoli nešto drugo. :lol:

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 12 maj 2015, 12:30

samo_lijevo je napisao/la:

Kazu nemaju para.
Allaha mi,lično sam svjedočio tome.I što je najgore mnoge stvari koje su nepotrebne su ubačene na taj spisak.

@Unofficial,brate govorim o nepotrebnim stvarima koje su na listi.Apsolutno sam za plaćanje članarine,jer moraju od nečega egzistirati.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 maj 2015, 12:31

Imaš onu članarinu godišnje plaćaš oko 40 maraka i ne plaća se ništa dženaza
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 maj 2015, 12:33

Na šta misliš pod nepotrebne stvari? Što se tiče IZ mogu o tome govorit jer mi tu otac radi a da ima i tu lopovluka ima i to itekako.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 maj 2015, 12:35

legenda reala je napisao/la:Imaš onu članarinu godišnje plaćaš oko 40 maraka i ne plaća se ništa dženaza
Pa vazifa je to. Jos to platis, dođe hodža i prouci Jasin i onda mu svi bace po 50km na Kur'an i onda na dženazu dovede jos 7-8 hodža i svima moras dati nesto para, pa hrana, pa mislim da kod mene sam uzimas sve.

Laganice mozes uplatiti 10 dana na Havaje :urnebes:

Ja kad sam davao hatme, nas 8 je hodži stavilo pa 100km u kovertu. Sad prosle godine ih je bilo 23, znaci 2 300km od sale zaradi :rol:
Zadnja izmjena: Otelo, dana/u 12 maj 2015, 12:38, ukupno mijenjano 1 put.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 12 maj 2015, 12:36

legenda reala je napisao/la:Imaš onu članarinu godišnje plaćaš oko 40 maraka i ne plaća se ništa dženaza
Ni to ti nije garancija da neće biti par stotina maraka dodatnih troškova.
@Unofficial,recimo sad je neko pravilo da mora biti par hodža koji će učiti sure na kaburu,i svaki od njih će dobiti za to bijelu kovertu sa poznatim sadržajem.Još je u nekim mjestima taj sadržaj koverte unaprijed dogovoren.Zatim hatme po ugovorenim cijenama.Ja'sin,zatim sura Mulk.A znaš dobro da je bilo kakvo trgovanje Kur'anom strogo zabranjeno i da je to haram na kvadrat.
@francobaresi

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 12 maj 2015, 12:39

Bolje jednom skupiti novac za dzenaze i vozdra.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 maj 2015, 12:43

Unofficialpage je napisao/la:Na šta misliš pod nepotrebne stvari? Što se tiče IZ mogu o tome govorit jer mi tu otac radi a da ima i tu lopovluka ima i to itekako.
Nepotrebne stvari koje se naplacaju a ne koje se rade. To je kao da platis profesoru posebno sto ispravlja test a posebno sto drzi cas.

On dobije platu za taj mjesec i zna se sta spada u to. Nije samo da ode u džamiju i klanja tu, dođe na dzumaj nego da i obavlja sve na dženazama bez nekih bonusa.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: enobarca i 9 gostiju.