FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

TeaM87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la TeaM87 » 12 maj 2015, 22:56

RK Gradacac je napisao/la:
pile87 je napisao/la:2. maja 1996. godine odigrana prva zvanična utakmica nakon agresije i reintegracije Grbavice. Bio je to, prikladno simbolično, gradski derbi u kojem su Željezničar i Sarajevo odigrali neriješeno (1:1).Pred 20.000 gledalaca
Za Željezničar su u ovoj utakmici igrali: Gušo, Biščević, Adžem, Fatić, Memić, Kurt, Jahić, Muharemović, Kunić, Žerić i Pehlivanović.
Rušen je i paljen s ciljem da se uništi sve ono što je s ljubavlju građeno još od 1921. godine. Gledali smo “ljepoticu” sa borbenih linija i maštali o prvom narednom derbiju, o semaforu, stolicama, reflektorima i prvoj noćnoj utakmici u “Dolini ćupova” i znali smo da ćemo jednog dana doći na svoje, na naše.
Do zadnjeg Zeljo :clap:
Prva utakmica Zelje koju sam gledao. Taj dan se potrefilo da je RK Gradacac igrao rukometnu utakmicu sa Vogoscom ili Ilidzom, ne sjecam se vise a nije ni bitno. Rukomet je bio navece a fudbal popodne, tako da smo bus parkirali prekoputa Grbavice na parkingu koji je jos bio prepun stakla, neboderi poruseni, iako sam kao dijete prozivio cijeli rat u Gradaccu i sam Gradacac bio poprilicno porusen, gledao sam sa zaprepascenjem sve te zgrade kojih pola ima, pola nema. Bila je tolika guzva da skoro nista od utakmice nisam vidio. Moj prvi susret s Manijacima i sa onim drugim. Prvi osjecaj rivalstva i velicine Sarajevskog derbija. Poslije tog dana sam bukvalno zivio za Zelju. Imao sam svesku punu isjecaka iz novina, imao sve podatke o svim igracima Zelje. Tada to nije bilo dostupno kao danas, jer jedini izvor informacija je bio tv, novine i usmena predanja :mrgreen:
Uslijedile su i prve medjukomsijske tuce.. tada u Gradaccu skoro da i nije bilo navijaca Zvijezde, bili su samo Manijaci i pitari.
Poslije sam bio na mnogim Zeljinim gostovanjima od Zepca, Tuzle preko Modrice pa sve do Bijeljine.
I u teskim trenutcima bio uz Zelju jer je bio i ostao moja prva ljubav, koja se pamti i voli cijeli zivot.
I I I ZELJO JE SESNESTIII, BIT CE ZELJO OPET PETNESTI :mrgreen: :mrgreen: Sjeca li se iko ovog?
i kako onda neko uopste moze porediti bilo koji klub sa Željom nakon ovakvog posta, svaka cast, najezio sam se :tokralju:
FKŽ !

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 12 maj 2015, 22:59

Kako se ne sjecam i ona plavo bijeli plavo bijeli uvijek sedmi na tabeli :)

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 12 maj 2015, 23:02

Čovječe zar si živ, nije te bilo 100 godina na ovoj temi, ne znam za druge, ne zalazim.
Odakle vam pitari u Gradačcu, tako finom gradu.

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 12 maj 2015, 23:11

rodom s Mejtaša je napisao/la:Čovječe zar si živ, nije te bilo 100 godina na ovoj temi, ne znam za druge, ne zalazim.
Odakle vam pitari u Gradačcu, tako finom gradu.
Citam vas redovno ali slabo pisem. Slabo imam vremena a i volje da pisem. Malo me nerviraju ovi komentari u zadnje vrijeme kao pitari su bolji, izgubit cemo u derbiju i tako to. Koji ba oni? Nikad ni jednu utakmicu u zivotu nisam gledao/pratio a da sam mislio da cemo izgubit (a bio je Zeljo i zadnji na tabeli), sta je fudbal ako nije strast i NErealnost. Ne kaze se dzaba ljubav je slijepa.
Ma pitara je bilo, ali ni 10% koliko nas. Jbg nije svako te srece da se rodi kao Manijak i da ga roditelji upute na pravi put :mrgreen:
010 ISN'T JUST A CODE

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 12 maj 2015, 23:23

Ma napiši ponekad nešto da znamo da si dobro.
U mojoj raji (nas desetak) nekad davno prije 30 godina niko nije bio pitar niti je mogao biti jer toliko smo se šprdali na njihov račun (uvijek je s njima bio cirkus i uvijek je bilo materijala) da nikom nije padalo na pamet da se upušta u tu avanturu, a i ženska populacija je više gotivila Želju pa ni ste strane nije bilo pametno.

roleeee
Kontakt:

Post Postao/la roleeee » 12 maj 2015, 23:30

Znaci kako da objasnim jaranu da dodje do stadiona i udje na jug. Objasnio sam da izadje iz tramvaja i dodje do stadiona a kako dalje da mu objasnim?

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 12 maj 2015, 23:31

roleeee je napisao/la:Znaci kako da objasnim jaranu da dodje do stadiona i udje na jug. Objasnio sam da izadje iz tramvaja i dodje do stadiona a kako dalje da mu objasnim?
Pa sa stanice ce vidjeti reflektore grbavice nek mu to bude orjentir a kad dode ispred sve je lahko :D

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 12 maj 2015, 23:33

roleeee je napisao/la:Znaci kako da objasnim jaranu da dodje do stadiona i udje na jug. Objasnio sam da izadje iz tramvaja i dodje do stadiona a kako dalje da mu objasnim?
Izadje iz tranvaja na Skenderiji, valjda si mu tu rekao da izadje, i samo prati cestu kojom ide trola za Jezero ali ne do kraja trolejbuske linije ( :mrgreen: ) nego nastavi ici pravo ispod mosta kojeg ce vidjeti, sve tabana dok ne ugleda stadion. Ovo pisem pod uslovom da naravno ne zna nazive ulica ili objekte u blizini.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 12 maj 2015, 23:37

pa bit ce korteo nek krene sa korteom
Željezničar živimo !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 12 maj 2015, 23:38

Hoće li se moći uzeti karte na Grbavici neposredno prije derbija?

Zapravo, ne mogu prije pola 4, 15 do 4 u Subotu biti na Grbavici.. Kontao sam uzeti karte i u korteo, kada uopšte korteo kreće?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

roleeee
Kontakt:

Post Postao/la roleeee » 12 maj 2015, 23:40

Objasnio sam mu valjda je skontao hahah. Hvala vam

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 12 maj 2015, 23:40

FaraonTM je napisao/la:Hoće li se moći uzeti karte na Grbavici neposredno prije derbija?

Zapravo, ne mogu prije pola 4, 15 do 4 u Subotu biti na Grbavici.. Kontao sam uzeti karte i u korteo, kada uopšte korteo kreće?
ma krenut ce najvjerovatnije ispred grbavice
Željezničar živimo !

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 12 maj 2015, 23:44

Ja mislio on hoce da dode na jug Grbavice sutra pa mu objasnio hehe.

SvePlavo
Kontakt:

Post Postao/la SvePlavo » 12 maj 2015, 23:48

Zna li se u koliko sati kreće korteo u subotu?

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 12 maj 2015, 23:50

katakomba je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Hoće li se moći uzeti karte na Grbavici neposredno prije derbija?

Ma dobro to znam, nego da mi je zgrnuti karte i u korteo, ako se karte uopšte budu prodavale do pola 4.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

pijanBabo
Kontakt:

Post Postao/la pijanBabo » 12 maj 2015, 23:57

Da ne bude samo kisa, a karte se kupuje na groblju pa udjemo blatnjavi do koljena.
Jedne godine su nakvasili onu travu namjerno, kao pukla cijev (a nidje cijevi tu :lol: ), nakon tog derbija tene sam halalio.

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 12 maj 2015, 23:58

ma nece biti kise
Željezničar živimo !

JoseeMourinho
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la JoseeMourinho » 13 maj 2015, 00:03

FaraonTM je napisao/la:
katakomba je napisao/la:

Ma dobro to znam, nego da mi je zgrnuti karte i u korteo, ako se karte uopšte budu prodavale do pola 4.
Kupi u petak kontam da bi mogle dan ranije u prodaju nema šanse samo aubotu da prodaju ;)

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 13 maj 2015, 00:05

Karte ce se prodavati kao svake godine, kao svaki derbi na dan utakmice!
KHAJ PRICE

FaraonTM
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la FaraonTM » 13 maj 2015, 00:06

JoseeMourinho je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
katakomba je napisao/la: ma krenut ce najvjerovatnije ispred grbavice
Kupi u petak kontam da bi mogle dan ranije u prodaju nema šanse samo aubotu da prodaju ;)
Pa biće al ne živim u Sarajevu, ne isplati mi se dolaziti mada bih mogao vjerovatno naći nekoga da mi uzme karte, skontat ću to još ova dva dana :D

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: TigerWoods i 20 gostiju.