Champions League 2014/15

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Ko će biti novi prvak Evrope?

Barcelona
76
45%
Juventus
92
55%

Ukupno glasova: 168

let3
Kontakt:

Re: Champions League 2014/15

Post Postao/la let3 » 13 maj 2015, 15:21

šta ovo kolega @Klare ocajava i kmeči kuknjava kuknjava

cemu brate tolika žuč i potezanje utakmice od prije dvije godine :o :facepalm: ....get over i cestitaj boljem bez šupljiranja :mrgreen:

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 13 maj 2015, 15:21

Klare je napisao/la: Ne umanjujem prolaz Barce sinoć, iskoristili su neigranje Alabe, Robena i Riberija, te fizički nedovoljno spremne igrače Bayerna, dovoljno su jaki da sa 2 gola razlike prođu Bayernove rezerve.
Bayern je lagano popišan u ovom dvomeču. A i taj famozni Jupov ne bi ništa bolje prošao. :kafa:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 13 maj 2015, 15:22

Vilanove nije bilo mjesecima prije toga, mijenjao ga kloc Roura. Barcelona je tada bila ekipa bez muda i bez identiteta, ligu osvojili na Messijevu genijalnost i ono malo inercije što je ostalo od Pepa. Navijači Reala najbolje znaju kakva je Barcelona bila te sezone. Uostalom ne znam zašto pišem ovo, to je jasno svakome ko je gledao barem 5 iole ozbiljnijih utakmica Barcelone te sezone i barem jednu utakmicu protiv Reala u prvoj polovici 2013.

Bayern ih je prekucao, ne umanjujem uopšte njihovu dominatiju u tom dvomeču. Ali sad da se predstavlja kao da je Barca bila u idiličnoj situaciji u to vrijeme je čista nebuloza i to može reći samo neko ko pojma nema o toj ekipi.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 13 maj 2015, 15:25

Yebote, pa Juventus ce osvojiti LP ove sezone.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 13 maj 2015, 15:28

Mislim da će i za 10 godina navijači Bayerna biti u fazonu "da je ovo Jupov Bayern prošli bi glat". Mislio sam da su navijači Barcelone najkritičniji po tom pitanju, myself included, sa plakanjem za Pepovom Barcom, ali ovi su duplo gori.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 maj 2015, 15:29

Epidaurus je napisao/la:Ako cemo uzmiati i golmana kao dio odbrane onda vam je odbrana bolja od Realove. Mada ja vise gledam na golmana kao na zasebnu kariku koja ispravlja takticke greske igraca ispred sebe. Nije vasa odbrana toliko bajna jer vam protivnici, kada igraju direktnije i odlucnije, mogu lako stvoriti dobru sansu za pogodak, najbolji primjer tekma protiv Valencie na Francovom stadionu kad su ljudi u prvom poluvremenu Boga oca promasili.
ma jarane, ne kažem ja ni da je Barcina odbrana divna i bajna....mogu primiti 2-3 gola, što da ne...eto sinoc su primili 3.
ali šega mi kad onda pomeneš odbranu Reala, kao nešto dobra - a ja ti navedem da su primili više golova :mrgreen: :crazy:

i golman je glavni dio odbrane ;)
Zadnja izmjena: let3, dana/u 13 maj 2015, 15:30, ukupno mijenjano 1 put.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 maj 2015, 15:29

Belmin6 je napisao/la:Yebote, pa Juventus ce osvojiti LP ove sezone.
slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 13 maj 2015, 15:29

DANTES je napisao/la:šta večeras očekivati nego pobedu Juventusa, ipak su oni najveći favorit za osvajanje LŠ... tako su rekli forumaši ss.ba foruma i ko smo mi tome da se protivimo... ja finale ne bih ni igrao, već čim izađu večeras na SB dati im trofej, revanš nek se igra eto onako, šteta da propadne kad su već tu a raja platila karte. barsi poslati telegram
"Više sreće dogodine!"
Žao mi je zbog drugarice koja cd večeras biti na Bernabeu, ali bar će gledati ceremoniji i po cijeni polufinala dobiće finale, em trofej em ceremoniju... čestitke Juventusu i svim navijačima na trećoj titulu prvaka evrope... eto popeli su se na mjesto drugog italijanskog kluba... ustvari dijele ga sa interom
Kako loš pokušaj trolanja uz finu dozu laganja u istom. :urnebes:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 13 maj 2015, 15:30

IlCapitano je napisao/la:
DANTES je napisao/la:šta večeras očekivati nego pobedu Juventusa, ipak su oni najveći favorit za osvajanje LŠ... tako su rekli forumaši ss.ba foruma i ko smo mi tome da se protivimo... ja finale ne bih ni igrao, već čim izađu večeras na SB dati im trofej, revanš nek se igra eto onako, šteta da propadne kad su već tu a raja platila karte. barsi poslati telegram
"Više sreće dogodine!"
Žao mi je zbog drugarice koja cd večeras biti na Bernabeu, ali bar će gledati ceremoniji i po cijeni polufinala dobiće finale, em trofej em ceremoniju... čestitke Juventusu i svim navijačima na trećoj titulu prvaka evrope... eto popeli su se na mjesto drugog italijanskog kluba... ustvari dijele ga sa interom
Kako loš pokušaj trolanja uz finu dozu laganja u istom. :urnebes:
Stipu budalu :D
Max Allegri

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 13 maj 2015, 15:33

Ne brinite se, uskoro @DANTES dobiva na poklon novi avatar. :mrgreen:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 maj 2015, 15:35

Ahonen je napisao/la:real samo na papiru ima jacu odbranu od barce.
barca i danas ima odlican presing sto je za real i ancelottija nepoznat pojam i samim tim se bolje brane i ne dozvoljavaju protivniku da kreira napad.
:thumbup: pa naravno...preskocih ovaj post

@Epidaurus, evo covjek objasnio zbog cega manji broj primljenih golova

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 maj 2015, 15:38

Ne kazem ni ja da je Realova odbrana aman, samo kazem da nije nista losije od Barcine. Sto se tice Barcinog presinga, jedino Real ima tog igraca koji bez problema moze iznijeti svaku loptu iz odbrane u Modricu i omoguciti Iscu, Jamesu, Cristianu i Benzemi da kreiraju napade i kontre. Ako Real prodje veceras i Modric bude spreman za finale, imat ce Barca tu itekakvih problema.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 13 maj 2015, 15:43

Epidaurus je napisao/la:Ne kazem ni ja da je Realova odbrana aman, samo kazem da nije nista losije od Barcine. Sto se tice Barcinog presinga, jedino Real ima tog igraca koji bez problema moze iznijeti svaku loptu iz odbrane u Modricu i omoguciti Iscu, Jamesu, Cristianu i Benzemi da kreiraju napade i kontre. Ako Real prodje veceras i Modric bude spreman za finale, imat ce Barca tu itekakvih problema.
Naravno da je Realova odbrana lošija. Ne govorimo o razlici od par golova, već 15. Ne mogu te dvije odbrane biti bara-bara da ga ****. Real možda ima jača imena nazad, ali džaba im kad su propuh većinom.

Fun fact: Veća je razlika između Reala i Barcelone po primljenim golovima, nego između Reala i Espanjola ili Sosjedada. Da, bara-bara.

Ne cvjeta ni u odbranu Barce da se ne lažemo, ali je Realova odbrana ove sezone dno dna (za Realove standarde logično).
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 13 maj 2015, 15:44, ukupno mijenjano 1 put.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 maj 2015, 15:44

ne treba se obazirati previse na kobasicare pojedine, nek misle i dalje da guardiola ne zna nista i da je njihovo ispadanje samo stvar guardiole a ne i strahovite barcelone koja u ovoj sezoni igra ubjedljivije no ikad, i u odbrani i napadu, osvojena liga prakticno, finale kup i lige prvenstva izboreni uz nikad sigurniju odbranu i brutalan napad eto ne moraju biti nikakvi argumenti, kao ni setanje ligom prvaka i gazenje prvaka engleske francuske i njemacke vec u prvim utakmica, nista to nije bitno, bitno je da je neki bernat izgubio loptu kod aut linije i da je pep pogrijesio s taktikama, svakome je jasno da je pogrijesio samo sto nije mrtvi bunker igrao, sve ostale moguce formacije ne bi pomogle al ajd, to je vec elaborirana tema

veceras pravi klasik lige prvaka i napeta utakmica za razliku od one sinoc, mnogi ce reci svasta, po meni je sve tu bara bara, u kilu graha je prolaz i reala i juventusa, real ima bolji tim, juventus bolji rezultat i bolje ratnike, real ima domaci teren, juve ima prednost ako postigne jedan gol jer s drugim real vec mora postici 4 komada, i tako, kako god okrenes, sanse su tu negdje

ako bi se bas moralo birati ko je favorit, po meni je to juventus, iz nekoliko razloga, prvo to sto imaju vec prednost neku koja im daje mogucnost da igraju defanzivno i na kontru, kad mogu tako igrati onda su najopasniji, a takva igra opet najvise ne godi realu, kad se protivnik zna braniti i sloziti kontru, tu je real najtanji, no u slucaju da real postigne neki rani gol onda se sve mijenja i kad juve mora napasti, a real ceka kontru, onda je tu real najjaci, tako da mislim ako juve izdrzi prvih pola sata bez primljenog gola, vrlo vjerovatno idu dalje

drugi razlog za prednost juventusu je kompaktnija momcad, cini mi se da su motivisaniji od realovih, nekako su slozniji, ginu jedan za drugoga, dok u realu ima odredjene kurcobolje kod pojedinih igraca, osim toga realu fali mozak modric, dok se juventusu vratio najjaci igrac pogba, tako da tu voda ide na mlin juventusa

sve zavisi po meni u od dva faktora, prvi je kao uvijek u ovakvim izjednacenim utakmicama sreca, kako ce krenuti utakmica, hoce li neko iz prvog napada dati gol, hoce li sudija pogrijesiti u neciju koristi, hoce li uci neka frljoka i sl, a drugi faktor je postavka igre allegrija, da li ce ici s hard core odbranom i bunkerom, ili ce pravilno postupiti kao i u prvoj utamicu i postaviti ekipu defanzivno ali ne toliko da se ne pokusava napasti i da se ne koriste kontre. ja vjerujem da ce allegri to dobro postaviti, dobar je trener, dobar takticar, ne vjerujem da ce napraviti gresku, prepasti se reala i potpuno se zatvoriti onako kao recimo atletico madrid, vjerujem da ce allegri postaviti utakmicu isto kao u torinu prosle hefte, za nijansu mozda samo defanzivnije, vjerujem da ce juventus traziti i gol da postigne i da se nece uzdati u 0 0 jer to bi bilo kobno

real opet ima svoje sanse, da navale iz sve snage i utrpaju gol prije nego juve njima, onda da se malo zatvore i da igraju strpljivo kao protiv atletica i da cekaju svoju kontru koja je najjace oruzje sad kad nemaju luke, a imaju brza krila

bilo kako bilo, ocekujem napetu utakmicu pravu onu iz zavrsnice lige prvaka gdje ce biti lijepih poteza ali i marisane, bolji neka prodje
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 13 maj 2015, 15:48

kako se uvijek primi? pa čopor dabome...
@belmine i potpis ne zaboravi
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 maj 2015, 16:07

Očekujem opsadu gola Juventusa i defanzivu stare dame à la Mourinho. Vjerujem da će biti dosta sličnosti sa utakmicom Real - Atletico, s tim da su igrači Atletica mnogo bolji u tome, posebno kad su utakmice sa Realom jer su igrali mnogo puta i znaju šta ih čeka.

Volio bih da Real prođe dalje, čisto zbog fudbala i samog finala protiv Barcelone. Vjerujem da bi to bio okršaj decenije, a marketinški nešto do sad ne viđeno u fudbalu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

JamesJoyce
Kontakt:

Post Postao/la JamesJoyce » 13 maj 2015, 16:11

Juventusu je prolazak grupe bio uspjeh kao Madridu dolazak do polufinala. Dobili su bonusa i vise nego sto treba, veceras slijedi po njih, tragicno prizemljenje. Sama Ronaldova lijeva noga vrijedi kao cijeli Juventus, zajedno sa stadionom.

Ja kad hin se Ronaldo dofati.
https://www.youtube.com/watch?v=_UYC80umW6c

Lillard
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Champions League 2014/15

Post Postao/la Lillard » 13 maj 2015, 16:16

JamesJoyce je napisao/la:Juventusu je prolazak grupe bio uspjeh kao Madridu dolazak do polufinala. Dobili su bonusa i vise nego sto treba, veceras slijedi po njih, tragicno prizemljenje. Sama Ronaldova lijeva noga vrijedi kao cijeli Juventus, zajedno sa stadionom.

Bolje za vas da sad ispadnete.
Da vas za ono poslije ne bi zayebavali narednih.. ma za cijelu vjecnost :kafa:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 13 maj 2015, 16:17

JamesJoyce je napisao/la:Juventusu je prolazak grupe bio uspjeh kao Madridu dolazak do polufinala. Dobili su bonusa i vise nego sto treba, veceras slijedi po njih, tragicno prizemljenje. Sama Ronaldova lijeva noga vrijedi kao cijeli Juventus, zajedno sa stadionom.

Liga prvaka se ne moze odbraniti.Ispadate, uz veliku nesrecu , bezbroj promasenih prilika(slicno nesto kao protiv Valencije proslo kolo) , kao Barca,Bayern i United svojevremeno nakon osvajanja.
27.10.2020

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 13 maj 2015, 16:19

leorey je napisao/la:

Liga prvaka se ne moze odbraniti.Ispadate, uz veliku nesrecu , bezbroj promasenih prilika(slicno nesto kao protiv Valencije proslo kolo) , kao Barca,Bayern i United svojevremeno nakon osvajanja.
Da li ljudi stvarno vjeruju u ovo? Pitam jer imam jednog jarana koji je sujevjeran i fakat vjeruje, ali nije normalan tako da ga ne brojim.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.