Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
corleone87 je napisao/la:"Ni sam mogao spavati citavu noc vec od 7 sam budan za da pojedemo pitske pitarska! Manijaci sa vama sam! Urdinov celi zivot Manijac. U kosti momci mojjjj!!!!! "
Yani Urdinov na fb
I onda počnu kupovati utakmice, sudije i opet ništa.corleone87 je napisao/la:FKZ1921 je napisao/la:Derbi je derbi...
Neizbježno nosi nervozu i euforiju. Kako se približava, raste želja za pobjedom. U velikoj želji obično napuštamo svijet realnosti i ulazimo, svako u svoju galaksiju.
Ipak,ne možemo bas odlijepiti...
Na kraju,ovo je samo jedna u nizu utakmica. Jedan u nizu debija...
Ne smijemo se odvajati od osnovne ideje i osnovnog cilja.
Nama je presudno važno da u preostale tri utakmice osvojimo tri boda. Tako i matematički obezbjedjujemo igranje evropskih utakmica. Najbolje bi bilo da ta tri boda uzmemo danas. U tom slučaju postajemo i ozbiljni kandidati za titulu. Ali,ni bilo koji drugi rezultat u biti ne ugrožava našu osnovnu misiju.
Ne smijemo stvari vaditi iz konteksta. Sad smo tu,bod manje od prvog i ravnopravno ulazimo u završnicu.
Odakle smo krenuli? Kako smo krenuli?
Kao da nekom u utrci na što metara date prednost od pedeset metara. U tolikoj prednosti je na početku bio naš današnji konkurent.
Nikad,ali baš nikad tokom prvenstva, nisu nas smatrali konkurentom.
A i kako bi...oni kupe reprezent. Makedonije, naprave predstavu, cirkus...mi prebacimo Baju iz juniora u prvi tim.
Oni kupe reprezent. Sirije, najavljuju ga po godine,opet predstava,opet cirkus...mi prebacimo Memiju iz juniora.
Oni kupe reprezent. Bih, Alispahica, jede djecu,opet poznati cirkus...mi iz kadeta prebacimo Amira.
Oni kupe reprezent. Hrvatske,mi prebacimo Dzenisa iz juniora. ..
E došlo vrijeme kad ne mogu pobjeći od toga da smo im ozbiljan konkurent u borbi za vrh tabele. I nije im nimalo lako.
U ovakvoj konstelaciji odnosa,današnji eventualni neuspjeh za njih bi bio katastrofa. Za nas, nikako.
Samo je važno da naša ekipa odigra hrabro i borbeno.I to je to. Ništa dalje i nista vise.