Postao/la rodom s Mejtaša » 19 maj 2015, 16:02
Pritisno posao, nemam se kad ni javiti.
Šteta za derbi što ih ne dobismo, nije da nismo mogli.
O nastupima igrača je sve manje-više rečeno. Iskoristit ću priliku da Amira pohvalim još jednom. Svaka čast momčino. Neću nikog da kudim, svako je dao koliko je mogao. Nisu svi isti ni igrački ni mentalno. Ne može biti idealno jer imajte na umu da u našoj ligi nema idealnih igrača jer da su takvi ne bi ovdje igrali, to nam je valjda svima jasno.
Osim toga, ljudi moji jesmo li mi svjesni činjenice da je ovaj zadnji derbi trebao da se odigra u slijedećim okolnostima. Pitari imaju 70 bodova, a mi 50. Da nam titulu slave pred nosom, da nas dodatno ponize i da razmišljaju hoće li nam dati 4 ili 5 komada. Ako dino fening okrene palac naopako ide petica, ako se smiluje ostaje 4. To je njihova ambicija bila cijelo vrijeme, šetanje ligom, dupla kruna, ponižavanje Želje. Ljudi su uložili u titulu što u igrače, što u sudije, što u razne šeme i trokute što niko nikad nije uložio otkako se igra ova liga. Žestoko ih je koštalo i još nije gotovo, još ima troškova. Nevjerovatno koji su to levati, ali lako je s tuđim parama. Nikad oni titule ne bi više uzeli da nije tuđih para.
Zbog svega ovoga mi moramo biti svjesni da je Željo kako god završilo napravio istorijski rezultat. Mislim da odavno slabija ekipa u svakom pogledu nije osvojila više bodova i bila druga. Ja lično, priznajem to, nisam mislio da ćemo ići u Evropu ove godine. Oda i momci su nas sviju prijatno iznenadili. Svaka čast.
Naše je do kraja da probamo dobiti obje do kraja pa šta bude. Mislim da nemamo šansi jer Travnik ima bolji međusobni od Obarske i može Vitezu komotno zadnje kolo dati sva tri boda. Da li Mema tu šta može uraditi pitanje je. Moje mišljenje da teško jer naće se budala koja će polomiti nekog u 16 i napraviti penal i dobiti crveni i gotovo je. Obarska ne može do boda u Tuzli (što bi razj.eb.a.lo ovaj tal Travnika i Viteza) jer Husrefa bi opet spucalo. Jedino da Zeba da auto go, a da ga čeka upaljeno auto iza stadiona. Tako da će se slušati rezultat iz Tuzle i prema tome djelovati u Vitezu.
Ono što bi mi eventualno mogli uraditi je preko Meme ako ima kakvog uticaja u Travniku (što čisto sumnjam) pa da se Vitetu otvoreno kaže da nema šta u Travniku tražiti. Međutim, za šaku maraka otjerat će oni i Memu iz Travnika ako treba. Jeb.iga pogan je vakat, a pitari su se razletili na sve strane jer njima je ova najskuplja titula ikad naprosto pod moranje pa taman se prvenstvo produžilo još dva kola. Cijelu sezonu su imali suđenje iz snova tek ih Valjić na derbiju oštetio propustivši da Baji dadne zasluženi drugi žuti jer bi svaki normalan sudija to uradio i to je sve što su oštečeni u 28 kola. Ne ulazim ovdje šta je bilo sa Bilbijom i druge odluke tipa guranje Dade na Delača i sviranja faula Delaču jer ondje jedini koje bio eventualno fauliran je bio Dado. Tu se svira korner za Želju i gotova priča. Suđenje je bilo generalno ok, ali da je Željo poveo tek bi onda vidjeli drame i suđenja. Mi smo jedino mogli dobiti golom u sudijskoj nadoknadi, a malo je falilo, i nikako drugačije jer pitari još krajem prošle polusezone vidjeli da od šetanja nema ništa i krenulo je: lomljene utakmica penalima kao u Travniku i Tuzli, razna mešetarenja, premiranja, otimanja Slaviji jer nije moglo drugačije itd. Vrlo, vrlo skupo ih je došlo, a sve to radi Želje koji je svaki svoj bod pošteno i krvavo osvojio. Cijela im se država smije, ali boli njih taki uvijek su i bili cirkus, imuni su na to.
Uglavnom ovo je bila sezona iz snova i mislim da se ni najveći optimisti nisu mogli nadati ovakvom Željinom rezultatu.