Čovjek je pričao kako se slabe ekipe u Bundesligi i time umanjuje kvalitet lige pozivajući se na transfere Bayerna koji su navodno monopol a ja mu samo naveo primjer BvB transfera jer valjda liga nisu samo Bayern i BvB. Uostalom ako ćemo o konkurentnosti za titulu nije ni BMG bila konkurent Bayernu kada je dovodila Dante-a isto kao što nije bio Šalke kad je doveden Nojer ili Wolfsburg kada je doveden Mandžukić... Konkurentnost BvB za titulu u sezoni prije nego je doveden Gotze je minus 25 bodova a kada je doveden Lewat minus 19. Činjenično o kakvoj konkurentnosti mi pričamo ovdje?Hare_BvB je napisao/la: Kakve to veze ima sto je uzeo igrace ekipama koje u tom momentu nisu bili konkurenti BVB-u. To se Hertha, Nurnberg, BMG borili za titulu u periodu 2010-2013?![]()
Bayern sistematski i direktno slabi ekipe koju su mu u datom momentu ozbiljan konkurent. U povoju se unistava bilo kakav oblik konkurentosti u BL na neki duzi period. To je kristalno jasno, bespotrebno spinujes i pokusavas paralelisati dvije totalno razlicite stvari.
Uostalom ti igrači su vas ionako napuštali a da ih Bayern nije doveo vi bi imali i dalje flop transfere (Ćiro, Mihtarijan, Auba, Ramos, Kagawa) i borbu za opstanak kroz veći dio sezone dok bi Bayern imao manje 50-60 miliona na računu i par top transfera van lige i naravno poziciju 1 u BL... Uostalom ja ne razumijem kako vam priča o Lewatu nije jasna... Čisto racionalno poslovanje ili izgleda da bi navijači BvB kupili stvar od 10 KM iako isto to mogu dobiti džaba.
Okanite se glumatanja "svetice" i pravljenja priče o "MONOPOLU" i zlu zvanom Bayern... Fudbal je postao biznis a ti bi trebao to shvatiti jer izgledaš kao neko ko duže navija za BvB i znaš šta se prije 15 godina desilo kada je BvB pokušala na silu postati gigant sa politikom "kupi sve" i bubni platu 15 miliona, kao što danas rade arapski i ruski klubovi. Bitno je da možete u svačijem vrtu naći go*na ali da u svome nađete, ma ne tu nema ništa... BvB = anti-moderni fudbal, oni izdržavaju klub od novaca koje zarade u prodaji ulaznica i prodaji piva a dioničari vole klub i ne bi ga nikada prodali... Za sve je kriv buyern i kobasičar uli hoeness...