Biciklizam

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Koji vozač po vama osvaja Vueltu:

Froome
18
31%
Quintana
7
12%
Contador
20
34%
Uran
2
3%
Rodriguez
4
7%
Aru
5
8%
Talansky
3
5%

Ukupno glasova: 59

Otelo
Kontakt:

Re: Biciklizam

Post Postao/la Otelo » 25 maj 2015, 14:51

Porte je mogao parirati Condatoru ali je psihicki pao nakon onog rusvaja sa 2min. Onda je jos i povrijedio koljeno dan prije hronometra i sta je tu je.

Naredni Giro je njegov :kafa:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 maj 2015, 16:12

mrsic07 je napisao/la:Momci, vidim da bas pratite biciklizam i da se razumijete, ja sam isto ovaj sport jedno vrijeme pratio na eurosportu, gledao sam recimo kad je Kontador uzeo svoj prvi TDF, onda onaj povratak Armstronga gdje je Astana bila super jaka uz Lenca, Contadora, Klodena, bio je jos tu paulinjo, popovic, lajphajmer... Zaista sam zavolio biciklizam ( cak imam sportski bicikl, naravno u skladu sa svojim mogucnostima) i od tada sam bratio sve vece trke.. Zadnju godinu i pol a mozda i vise nisam pratio, sada sam opet poceo otpocetka da pratim Giro, dosta se toga promijenilo u kratkom periodu.. Vidim da je Kontador i dalje jak, ono bas jak, ekipa mu je ocajna, ne kontam kako jer tu je jedan Krojziger i Ivan Baso, ali od njih nema mnogo pomoći, zanima me sta se desilo sa njegovim radnicima jos dok je bio u astani a kasnije i u Saxo Bank ( u pitanju su trojica spanjoloca), sta je s ekipom Euskaltela ( meni mozda i najdraze), gdje su braca Schleck, sta je s Wiginsom, gdje je Nibali.. Na ovom Giru je sve bilo jasno i prije pocetka, ovdje Alberto nema konkurenciju, mislim da Port ne bi mogao parirati Albertu, Aru je dobar ali nije jos taj level, najvise me iznenadio Landa, zaista dobar vozac i u mnogim ekipama bi bio lider, Astana ove godine ima prejaku ekipu, mozda i najacu uz Sky koje je bez konkurencije.
Ja sam veliki navijac Kontadora, jbg, svako voli pobjednike pa tako i ja.. Iskreno, jedva cekam TDF jer to je ipak krema svjetskog bicikliza....
Kreuziger je dosta dobar, ne bih se složio da od njega nema pomoći. Dani Navarro je sad u Cofidisu, dok je Roche prešao u Sky, Hernandez i Rogers su još u Tinkoffu, to je otprilike to. Što se tiče njegovih radnika u Astani, Hernandez ga je vjerno pratio dok ga je Navarro služio na onoj povratničkoj Vuelti iz 2012.

Braća Schleck već godinama ne predstavljaju relevantne faktore u vrhu, štaviše mlađi se oprostio od aktivnog bavljenja biciklizmom dok stariji i dalje vozi za Trek i ne može meda.

Bradley Wiggins je odlučio da završi road karijeru i ponovo se posveti velodromu gdje će naredne godine pokušati uhvatiti neko olimpijsko zlato, prije svega u timskoj potjeri. U tu svrhu je osnovao i novi tim imena Wiggins gdje je okupio najkvalitetnije britanske mlade vozače kako bi dobio što je moguće jači tim. Još ćemo vidjeti da li će se i Ed Clancy pridružiti svemu tome. U međuvremenu Wiggins će pokušati oboriti svjetski rekord na sat vremena vožnje u velodromu (koji se zvanično zove Hour Record), a to će se dešavati 7. juna u olimpijskom London VeloParku (danas poznatom pod sponzorskim imenom Lee Valley VeloPark), gdje su karte planule nakon 7 minuta prodaje.

Nibali je aktuelni osvajač Toura, mislim da to najbolje govori o tome gdje je, tu je, nikad prisutniji.

Složio bih se sa @Otelom da bi Porte mogao parirati Contadoru ali bi mu se morale poklopiti neke stvari, a njemu se ovaj put poklopilo sve što se moglo poklopiti protiv njega. Na taj način teško bi pobijedio bilo koga, a kamo li Contadora. Landa je u nekim situacijama izgledao bolje od Arua.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 25 maj 2015, 16:48

Jel se ovo Sky prebacio na Koniga, budala mogao ostat u Netappu bio bi prvi vozac ovako ce mroat radit svugdje za Portea ili Frooma cak mozda i Thomasa :facepalm: :mrgreen:
Vidjet ce se na touru da Contador nije toliko jak koliko se misli na Giru :)

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 maj 2015, 17:01

MElloo je napisao/la:Jel se ovo Sky prebacio na Koniga, budala mogao ostat u Netappu bio bi prvi vozac ovako ce mroat radit svugdje za Portea ili Frooma cak mozda i Thomasa :facepalm: :mrgreen:
Vidjet ce se na touru da Contador nije toliko jak koliko se misli na Giru :)
Ma jašta, bolje bit prvi na selu nego drugi u svijetu :D

Naravno da ne može biti ovako dominantan kad ga čeka jedan Camelot (čitaj Froome) sa najboljim džokejem (čitaj Team Sky) :tralala:

tillman
Kontakt:

Post Postao/la tillman » 26 maj 2015, 15:23

Contador sam protiv Astane na Mortirolu, kasnio 53 na startu uspona, vidjet cemo hove li ih stici

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 26 maj 2015, 15:30

OTkud da je Contador kasnio vidim da leti po Mortirolu, ne vjerujem da je otpao?

tillman
Kontakt:

Post Postao/la tillman » 26 maj 2015, 16:00

ne znam sta se desilo da se grupa razdvojila prije mortirola... kad sam prebacio na es1, contadorova je grupa kasnila 20 sec, da bi se to popelo na 53 sec prije uspona...

al sta je contador napravio sam samcat...
i onda kazu zasto gledas biciklizam?!

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 26 maj 2015, 16:08

Kakva etapa :tokralju:
Contador :tokralju: :tokralju:
Krujswiik :tokralju:

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 26 maj 2015, 17:10

Alberto :bow:
SLOBODA NAVIJAČIMA

BoxBox
Kontakt:

Post Postao/la BoxBox » 26 maj 2015, 17:12

Svasta :S Kako losa procjena od strane Astane, bas ne vjerujem ! Da su pametnji bili Landa je mogoa biti unutar minute sa Contadorom !

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 26 maj 2015, 17:13

Još jednom smo dobili potvrdu o tome šta može Aru. Ništa. Kako vrijeme prolazi izgleda sve lošije, a Landa sve bolje. Međutim u 21 etapi GT trke ni jedan ni drugi ne mogu da pariraju Contadoru. Danas je Contador prevazišao i onaj zaostatak kojeg se već više niko niti ne sjeća.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 28 maj 2015, 15:42

A jesu baksuzi ovi iz Sky-a ...

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 28 maj 2015, 23:30

Sta uradi Alberto danas Astani, svaka cast, mislim da se niko nije nadao da ce Alberto napasti, Aru je bio u toj grupi i nije nista poduzeo,on je pregorio i cak mislim da ce izgubiti i tu trecu poziciju. Landa nije uspio na vrijeme da se vrati,kad je to Alberto saznao onda su povukli jako i na samom usponu AC je odmah napao... Ono sto mene fascinira je na koji način Alberto vozi ovaj Giro, bukvalno sam, ima malu pomoc od ekipe, jedino Kreuziger nesto pokusava , ali i to je slabo s obzirom na reputaciju koju ima ovaj čeh. Sutra očekujem veliku bitku, bas me interesuje koliko moze Landa 1 na 1 protiv Kontadora, zaista ovaj vozac je meni bio nepoznannica, ali se pokazao kao jedan veoma ozbiljan vozač i bice ga interesantno pratiti.. Ono sto je sigurno da AC hvata formu za TDF, eh tu ga tek ceka borba sa vozacima kao sto su : Froom, Nibali, Valverde, Quintana, Rodriguez..

BoxBox
Kontakt:

Post Postao/la BoxBox » 31 maj 2015, 23:02

Svaka cast Contadoru, rutina ! Ovo ispade, ugodno s korisnim ! @mrsic07, ne bih bas da ti pisem o trenaznom procesu i o tome koliko jedna trka od 20dana utice na umor vozaca! Ocito da je na kraju same trke taktizirao i vec pokusao da se odmara i sprema za TDF, pri tome moze da zahvali Aru i kompaniji ! i na kraju, nisam upratio, jel se zna sta ce biti sa Movistar, hoce li ponovo Valverde biti prvi vozac ili mozda Nairo na TDF ? Mig

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 maj 2015, 23:07

Doppieta nije napravljena josh od 1998. A i tada je Pantani najverovatnije bio nashprican. Contadorove shanse nisu velike na TdFu.
Lichno, on je meni tek 4. opcija za osvajacha maillot jaune.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 31 maj 2015, 23:07

Bit ce obojica pa kome bolje bude islo, da su pametni poslali bi Quintanu ali ipak to je Valverdeova ekipa on je tu vec 10g :)
Astana sta juce uradi sad su mi najmrzi tim, poslije Sky naravno :mrgreen:
Nizzolo uze crvenu majicu a nije se ni culo za njega kako treba na trci, kao da je nije ni vozio :tokralju:
@Magica meni je on 5. opcija bolji je T.Pineou :mrgreen:

BoxBox
Kontakt:

Post Postao/la BoxBox » 31 maj 2015, 23:12

4? pa ne mozes to da kazes?!!!!! Pa dobro, to je kao da je prva :D

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 maj 2015, 23:12

MElloo je napisao/la:@Magica meni je on 5. opcija bolji je T.Pineou :mrgreen:
Realno je uz Froomea najjachi biciklista danashnjice, ali ce biti poprilichno potroshen zbog Gira.
Zato je , IMHO, iza Froomea, Nibalija i Quintane.

BoxBox
Kontakt:

Post Postao/la BoxBox » 31 maj 2015, 23:17

Jedno je jasno, mislim da nikad nije bilo kao ove godine, toliko dobru trku ocekujem.. samo da ne bude padova !

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 maj 2015, 23:24

Uskoro će Kriterijum, vidjećemo kako napreduju ostali s formom, moći će se vršiti neka poređenja.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.