Naredni Giro je njegov

Moderator/ica: rio_Ferdy88
Kreuziger je dosta dobar, ne bih se složio da od njega nema pomoći. Dani Navarro je sad u Cofidisu, dok je Roche prešao u Sky, Hernandez i Rogers su još u Tinkoffu, to je otprilike to. Što se tiče njegovih radnika u Astani, Hernandez ga je vjerno pratio dok ga je Navarro služio na onoj povratničkoj Vuelti iz 2012.mrsic07 je napisao/la:Momci, vidim da bas pratite biciklizam i da se razumijete, ja sam isto ovaj sport jedno vrijeme pratio na eurosportu, gledao sam recimo kad je Kontador uzeo svoj prvi TDF, onda onaj povratak Armstronga gdje je Astana bila super jaka uz Lenca, Contadora, Klodena, bio je jos tu paulinjo, popovic, lajphajmer... Zaista sam zavolio biciklizam ( cak imam sportski bicikl, naravno u skladu sa svojim mogucnostima) i od tada sam bratio sve vece trke.. Zadnju godinu i pol a mozda i vise nisam pratio, sada sam opet poceo otpocetka da pratim Giro, dosta se toga promijenilo u kratkom periodu.. Vidim da je Kontador i dalje jak, ono bas jak, ekipa mu je ocajna, ne kontam kako jer tu je jedan Krojziger i Ivan Baso, ali od njih nema mnogo pomoći, zanima me sta se desilo sa njegovim radnicima jos dok je bio u astani a kasnije i u Saxo Bank ( u pitanju su trojica spanjoloca), sta je s ekipom Euskaltela ( meni mozda i najdraze), gdje su braca Schleck, sta je s Wiginsom, gdje je Nibali.. Na ovom Giru je sve bilo jasno i prije pocetka, ovdje Alberto nema konkurenciju, mislim da Port ne bi mogao parirati Albertu, Aru je dobar ali nije jos taj level, najvise me iznenadio Landa, zaista dobar vozac i u mnogim ekipama bi bio lider, Astana ove godine ima prejaku ekipu, mozda i najacu uz Sky koje je bez konkurencije.
Ja sam veliki navijac Kontadora, jbg, svako voli pobjednike pa tako i ja.. Iskreno, jedva cekam TDF jer to je ipak krema svjetskog bicikliza....
Ma jašta, bolje bit prvi na selu nego drugi u svijetuMElloo je napisao/la:Jel se ovo Sky prebacio na Koniga, budala mogao ostat u Netappu bio bi prvi vozac ovako ce mroat radit svugdje za Portea ili Frooma cak mozda i Thomasa![]()
![]()
Vidjet ce se na touru da Contador nije toliko jak koliko se misli na Giru
Realno je uz Froomea najjachi biciklista danashnjice, ali ce biti poprilichno potroshen zbog Gira.MElloo je napisao/la:@Magica meni je on 5. opcija bolji je T.Pineou
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.