Rekonstrukcija stadiona u BiH

VolimTz
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la VolimTz » 27 maj 2015, 12:25

slika

@Velahavle evo teren i druga tribina, u planu je pomoćni teren sa umjetnom travom. :)
Zadnja izmjena: VolimTz, dana/u 27 maj 2015, 12:31, ukupno mijenjano 1 put.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 maj 2015, 12:29

Moze li neko staviti slike stadiona od oko 15.000 mjesta natkriven sa bordo stolicama?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 27 maj 2015, 15:09

Nije bas bordo, al zamisli :mrgreen:

slika

slika

Diósgyőri Stadion
Kapacitet: 15.000
Grad: Miskolc, Madjarska
Klub: DVTK (Prva liga)
Cijena: HUF 4,5 mld (€ 14,5 mil)

Kapacitet po mjeri, cijena prihvatljiva, prelijep stadion. Ne mogu reci u ime navijaca Sarajeva, ali da sam ja navijac Sarajeva pozelio bi ovakav

I buduci da sam vise puta vidio kako navijaci Zelje napisu da bi htjeli da na Grbavici juzna tribina ide na luk, tj. da ostane ista, evo jednog zanimljivog rjesenja :mrgreen:

slika

slika
Zadnja izmjena: Signore, dana/u 28 maj 2015, 16:47, ukupno mijenjano 1 put.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 27 maj 2015, 23:14

VolimTz je napisao/la:slika

@Velahavle evo teren i druga tribina, u planu je pomoćni teren sa umjetnom travom. :)
Super super. Teren nije sad perfektan ali se može igrati dobar fudbal. Sigurno će raditi na njemu kada budu igrali Prvu ligu.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 27 maj 2015, 23:18

VelaHavle je napisao/la:
VolimTz je napisao/la:slika

Super super. Teren nije sad perfektan ali se može igrati dobar fudbal. Sigurno će raditi na njemu kada budu igrali Prvu ligu.
azmir husic je u ovaj stadion ulozio preko 600 000 km..kapa do poda :bow:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 29 maj 2015, 14:01

slika

live
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 29 maj 2015, 14:09

Signore je napisao/la:Nije bas bordo, al zamisli :mrgreen:

slika

slika

Diósgyőri Stadion
Kapacitet: 15.000
Grad: Miskolc, Madjarska
Klub: DVTK (Prva liga)
Cijena: HUF 4,5 mld (€ 14,5 mil)

Kapacitet po mjeri, cijena prihvatljiva, prelijep stadion. Ne mogu reci u ime navijaca Sarajeva, ali da sam ja navijac Sarajeva pozelio bi ovakav
Ovakvo bi Bilino vrlo lako moglo izgledati.. Prelijep je, i bas ono sto Zenicani zele.. :thumbup:

DdIiNnOo
Kontakt:

Post Postao/la DdIiNnOo » 31 maj 2015, 12:25

Cudi me da sad niko ne spomnje travnjak na Bilinom ! Bar po slikama sa jucerasnje utakmice izgleda da je u perfektnom stanju ;)

Mozda da ipak premjestimo sve u seher :rol: Samo cekate nesto lose da pljunete na Zenicu , pichke :opaopa:
Čelik do bagro

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 01 jun 2015, 23:28

slika
Koliko ovaj naš stadion ima potencijala to se ovdje vidi. Daj bože da ikada dočekamo da neko uloži u njega. :(

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 01 jun 2015, 23:38

Cak ne trebate ni cetvrtu tribinu, samo ove tri pokriti, postaviti stolice i usminkat, ali je pitanje koliko je to uopce pametno? Koliko je istina da ove tribine iza golova nisu ni za cega osim za rusenja? Vise puta sam citao da su nesigurne, tj. da bi se pod vecim brojem navijaca mogle i srusiti. Takodjer sam citao i da sa njih nije pregledna igra, tj. da se iz nekih redova ne vidi cijeli teren.

Taj stadion je jedan od rijetkih u PL na kojima nikad nisam bio i ove informacije su me bas mucile

Kada ove informacije koje sam nabrojao nebi bile tocne i kada bi usminkali kako sam rekao bio bi to uz BP najljepsi stadion u BiH. Kada bi nekad bilo potrebe tu gdje fali jedna tribina napraviti identicnu ovim dvima iza golova i bombona. Na coskovima dignuti neke kule i da se ulazi kroz njih.

Pada mi u oci i to da nemate ulaze na sredini tribina. To UEFA trazi. Morali bi npr. s vanjske strane dignuti neke stepenice ili da napravite te kule na coskovima, gore na vrhu tribine izvucete neku terasu i da odozgo imate 3-4 ulaza, ovisno koliko sektora bude i koliko je stepenica

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 02 jun 2015, 14:03

Tribine su sigurne apsolutno. Ne znam ko ti je to rekao, ali je pri izradi stvarno brinuto računa o tome. Ispod je i ogroman podtribinski prostor (ispod južne tribine on je već popunjen). Igra je koliko znam pregledna iz svih krajeva stadiona. Ja sam posmatrao iz svih mogućih pozicija. Jedino što eto malo kvari pogled jesu oni nosaci za zaštitnu mrežu. Njih je pet iza golova, pa eto pomalo zaklone ugao. I jedino kad sjediš u prvom redu zapadne tribine, ne možeš se ono fino zavalit u stolicu i biti u poluležećem polužaju. :mrgreen: U normalnom položaju i odatle možeš gledati fino.

Moj san je da se od ovoga napravi jedan tipican engleski stadion. Nekako bih volio da to najviše bude kao Halivel Džons stadion, koji je istina samo za ragbi, ali je meni on prelijep.
slika

Mjesta za dogradnju na žalost ima samo sa dvije bočne strane. Dakle, strane iza golova bi morale ostati ovakve, eventualno da se malo ušminkaju i stavi krov. Dok sa druge strane za obje tribine dužinom stadiona ima prostora za rekonstrukciju, ali kao što ti kažeš ovač četvrta i nije potrebna (trenutno ima samo 6 betonskih redova).

Što se tiče ulaza, ovdje na slici se ne vidi, ali sa obje strane krova, odmah uza zid imaju ostavljena još dva ulaza, pa bi na toj tribini potencijalno bil četiri ulaza. Već imaju i stepenice, ali je zbog sigurnosti tu stavljena ograda i može se samo preskočiti u slučaju neke nužde (kao onomad u prijateljskoj Slavije i Sarajeva kada su ljudi krenuli da preskaču :mrgreen: ). Evo to možeš ovdje da vidiš- :D Po meni je čak ovo i bolje rješenje nego rupa na sred tribine. :mrgreen:
slika

Ali neće to zadugo da se desi. Sad nam je najbitnije da neko teren završi. :oops: A koliko sam čuo spremna je i kupovina stolica za tribinu iza gola gdje su domaći navijači.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 02 jun 2015, 22:46

Mislio sam tu na ulaze na ove tribine iza golova. Te neke kule na coskovima bi bile dovoljni ulazi, ali je potreban neki prostor, neki hodnik koji vodi do stepenica, a ne bum na tribinu. Doduse, te stepenice i ne vidim da postoje na tim tribinama.

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Novi stadio MFK Kosice :ljepota: Gradnja krece najvjerojatnije vec ove godine. Kapacitet ce biti 9.000 sjedecih mjesta, a izdvojeno je 12 milijuna eura, 4 milijuna dao je nogometni savez Slovacke, a 8 milijuna ici ce iz paketa od 20 milijuna eura koje su grad Kosice dobile od Ministarstva financija. Bas su si fino to sastavili :mrgreen: Stadion bi trebao biti gotov najkasnije do 2017. godine. Jos puno detalja nije rijeseno, ali stadion izgleda prelijepo. Jedan ovakav bi u Mostaru sjeo kao budali samar.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 02 jun 2015, 22:56

A budimo realni šta će na tribinu od nekih 1200 mjesta (kad se postave stolice), tri ulaza. To je po meni već prećerivanje.

p.s Šteta ode stadion Košica, a bio mi je simpatičan taj plavi oval :D. Upoznao sam ga kada je Slavija igrala na njemu. Stadion koji nema atletsku stazu, a tribine udaljene kilometar. :lol: :lol:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 02 jun 2015, 23:08

Ne trebaju vam tri ulaza, jbt u zagrebacku Arenu od 15 tisuca mjesta bude otvoren samo jedan ulaz, ali nakon tog ulaza imas vise ulaza na tribinu, tj. na sektore. Imas hodnik, to je ono sto sam rekao da vam treba, gore ona neka izvucena terasa i da sa nje mozes birati na koju ces stepenicu sici. Sada bi ti nacrtao da mi nije mrsko i da ne idem brzo lec. Ako stignem sutra cu, ali ne vjerujem, moram u Sarajevo i vjerojatno se kasno vracam. Ako nista onda prekosutra.

Mislim da taj oval nije stadion MFK Kosica, on nosi ime Stadion Lokomotiva ili tako nesto. Ovi vjerojatno rade novi na drugoj lokaciji koji ce biti njihov. Simpatican je taj oval kao i onaj pravokutni u Subotici sa atletskom stazom :lol:

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 03 jun 2015, 00:37

Ovaj stadion Slavije izgleda solidno iz zraka, samo mu je mana što nema ulaze na tribinama, ne znam kako UEFA na to reaguje, a nije mi ni jasno kako to nije urađeno provobitnim objektom, vidio sam i manje stadione u manjim ligama koji imaju ulaze na tribini a ne ovako, ovako to izgleda kao tri stambena bloka i teren između
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 03 jun 2015, 15:12

A ne znam šta se smatra pod tim ulazom na tribine. Je li mislite samo na rupu na sred tribine ? Zar ovo nije bolje rješenje ?Imaš četiri ulaza na zapad, i po dva na tribine iza gola. Čak i na pun stadion, ukoliko bi se svi ti ulazi otvorili gužve uopšte ne bi bilo na izlazu. :) :)

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 03 jun 2015, 18:51

Bijeljina

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 03 jun 2015, 19:17

Pappy je napisao/la:A ne znam šta se smatra pod tim ulazom na tribine. Je li mislite samo na rupu na sred tribine ? Zar ovo nije bolje rješenje ?Imaš četiri ulaza na zapad, i po dva na tribine iza gola. Čak i na pun stadion, ukoliko bi se svi ti ulazi otvorili gužve uopšte ne bi bilo na izlazu. :) :)
Da te "rupe" na sredini, UEFA na tome zahtijeva zbog sigurosnih razloga.

Zamisli da imaš pun stadion i da izbije požar na sredini tribine, a svi moraju tamo na kraj, to bi bi takav stampedo da bi brojali mrtve. Nije da bi te "rupe" mnogo pomogle jer bi opet fluktacija ljudi sa tribine bila ista ali bi psihički doprinjela tome da čovjek koji sjedi na sredini tribine ne mora "trčati" na kraj tribine da izađe sa stadiona nego jednostavno tu je negdje.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

isx
Kontakt:

Post Postao/la isx » 03 jun 2015, 20:42

avenija je napisao/la:[img]http://i60.tinypic.com/14y3fwx.jpg[/img]

live
Nije moguce da je teren ovako dobar, a prije par dana bio oguljen do daske.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 03 jun 2015, 21:14

SGD53 je napisao/la:
Pappy je napisao/la:A ne znam šta se smatra pod tim ulazom na tribine. Je li mislite samo na rupu na sred tribine ? Zar ovo nije bolje rješenje ?Imaš četiri ulaza na zapad, i po dva na tribine iza gola. Čak i na pun stadion, ukoliko bi se svi ti ulazi otvorili gužve uopšte ne bi bilo na izlazu. :) :)
Da te "rupe" na sredini, UEFA na tome zahtijeva zbog sigurosnih razloga.

Zamisli da imaš pun stadion i da izbije požar na sredini tribine, a svi moraju tamo na kraj, to bi bi takav stampedo da bi brojali mrtve. Nije da bi te "rupe" mnogo pomogle jer bi opet fluktacija ljudi sa tribine bila ista ali bi psihički doprinjela tome da čovjek koji sjedi na sredini tribine ne mora "trčati" na kraj tribine da izađe sa stadiona nego jednostavno tu je negdje.
Kontam ja sve to. Ali šta nedostaje ovakvom vrstom ulaza. Imaš četiri ulaza, po dva na kraju i dva na sredini. Na nešto više od 3000 gledalaca. Haj možda na ove trbine iza gola da se posadi jedan na sredinu, ali iskreno mislim i da za to nema potrebe. Npr. stadion Vojvodine koji je čini mi se trećeg ranga (može igrati i seniorska repka, i utakmice grupe Lige Evrope) na onoj tribini preko puta glavne,nisam siguran je li istok ili zapad, ima dva ulaza i tribinu od oko 2500 mjesta.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.