FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

RuleHz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la RuleHz » 01 jun 2015, 16:30

Eh ovako: Za nas bi bilo najbolje pojacanje kad bi Delac ostao, a o Cimirotu da i ne govorim, a ako zelimo sada nesto u LP moramo dovosti dva beka, jedno desno krilo za klupe jer mislim da je Duljevic nas najbolji igrac poslije Cimia.
Krste je odigrao odlicnu polusezonu na krilu i tu bih ga i ostavio.
Stojcev je nama ljudi dragi donio titulu i ja ga ne bi prodavao ispod neke astronomske cijene, jer je on igrac koji jednim potezom rijesi tekmu.
Nikad mu necu zaboraviti golove protiv: Haugesunda, Atromitosa (treci gol Bilbije), Slavije (zbog koje smo osvojili titulu) i asistenciju protiv Zrinjskog za Benku iz nicega.
Titulu smo zasluzili apsolutno jer smo mi jedini tim koji je pobijedio i Sirokog i Zrinjsog i Zelju.
@DrustveniParazit, s tobom se ne mogu nikako sloziti sto se tice igrackog kadra, Andjusicu i Kadusicu treba pruzati priliku i BHTL, ali ne i u LP, jer znam da imamo tim s kojim uz malo srece mozemo proci u 3 pretkolo, a onda daj nam Manchester :urnebes:

Nadam se da ce "Amidza" nas pogurati, pa u slucaju da ode Cimi, dovedemo itekako vazna 3-4 igraca koja igraju u svojim timovima u prvih 11. :rol:
Osnovala partija , podrzala CARSIJA !

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 jun 2015, 16:31

ovo pravilo bi bilo bas bezzz ,zasto sputavati nekog da napreduje :?: mi imamo benka ,stojceva ,tatomirovica ,velkoskog znaci vise niko nebi mogao igrati u PL a trebaju nam pojacanja za evropu a ne mozsr nekog dovoditi samo za evropu ako ne moze igrati i u premijer ligi .slazem se treba forsirati mlade igrace i mi smo ove godine progurali mihojevica,radovca,cimirota ,duljevica ali sigurno da je njima lakse stasati uz benku ,jajala ,velkoskog .ne moze se na silu gurati mladi igraci oni koji su pravi oni ce se i dokazati i dobijati priliku kao radovac ,cimi itd a ne samo radi tog sto je mlad i domaci igrac da mora igrati .ne vidim nikakav specijalni dobitak ako se ovo uvede ,vise ce izgubiti timovi koji zele da napreduju odnosno dovode igrace s strane ,nadam se da nece ovo proci al kod nas je sve moguce pa i ovo

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 01 jun 2015, 16:35

Mi smo ipak smiješno država :thumbup:

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 01 jun 2015, 16:37

RuleHz je napisao/la:jer znam da imamo tim s kojim uz malo srece mozemo proci u 3 pretkolo, a onda daj nam Manchester :urnebes:

Nemoguće. ;)

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 jun 2015, 16:40

bordobijeli je napisao/la:ne vidim nikakav specijalni dobitak ako se ovo uvede ,vise ce izgubiti timovi koji zele da napreduju odnosno dovode igrace s strane ,nadam se da nece ovo proci al kod nas je sve moguce pa i ovo
Jedini dobitak je da bi to navodno pojacalo reprezentaciju na duge staze. A prava je istina da bi takav zakon unistio one najjace i najbogatije klubove u BiH. Odnosno zaustavio bi njihov napredak na sadasnjoj tacki. Pa to nema niko u regiji. Pa Dinamo ima od 27 igraca 16 stranaca. Sta vam je ljudi. :crazy: :crazy:

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 01 jun 2015, 16:42

pravilo je glupo iz razloga sto ne mozes ti proizvesti 5 ekstra talenata svake godine taman da ti se skola fubala zove Ajax a posto u jeb.enoj evropi zelis da jednog dana napredujes i probas da udjes u grupnu fazu ti sa postojecim domacim igracima makar ti svi na raspolaganju bili to ne mozes jer nema dovoljno kvaliteta za to i zbog toga ti stranci trebaju a ovo pravilo je indirektni udar na FKS i onaj ko lobira za ovo ocito zbog toga to i radi a ne zbog nekakve dobrobiti nase lige jer ovo pravilo nece pomoci da ti stvoris vise kvalitetnih igraca kad timovi, vecina njih nema jednostavno uslove za to
Pyro is not a crime !

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 01 jun 2015, 16:46

Eh ovako, nisam dijelio svoje mišljenje ovdje još od Viteza, pa ću tako i početi, od Viteza.
Primjetio sam da niko nije zahvalio momcima iz Viteza, pa evo ja to neću propustiti, veliko im hvala. Vidjelo se tamo da su ljudi ulozili truda da se svi do jednog osjećamo lijepo i kao kod kuće. Od dočeka i lijepe atmosfere, preko toga da niko ne ostane bez karte sve do kortea (koji druge grupe na gostovanju mogu uglavnom sanjati). Još jednom hvala. Utakmica, šta reći - bolji, jači...

Sloboda, nisam ni najmanje sumnjao, daleko smo jači, sve priče o štimanju i slično su me lijepo zasmijale, mi tukli Širokog, tukli Zrinjskog i sad kao Slobodu treba završavat. Završena je.
Titulu smo preboljeli poslije Veleža, pa Drine, pa Čelika... eto na kraju

TITULA!!!

Da krenem sada o ovom aktuelnom. Hebibović i Subić bekovi. Za štopera... ne znam ni sam, ali nikako ne bih htio da se uguši u svemu Adnan Kovačević, pokazao je u Ugljeviku, derbiju i Vitezu da ima sve što treba da bude dobar. Svoje loše utakmice momak je odigrao na zadnjem veznom, na štoperu je odličan. Ja ne znam vala šta to po raji treba raditi štoper pa da valja, meni se svidio zbog mirnoće, snage... Za razliku od Tatka recimo mnogo je jači ali i mirniji, nema nekih gluposti, behuta, sve fino mirno. Ono što mu fali po meni jeste utakmica, koje neće imati zasigurno, ako se dovede milion nekih igrača koje sve treba isprobati. Zadnji vezni Lede i lijevo Said. Odlazi Gojko za super pare, Barić, Protić, Stojčev... Ovo sve je samo neka moja zamisao i maštanje tako da ne treba da se raspravljamo oko toga. Bekovi su ovi napisani zato jer su najbolji u državi. Pored toga mogu da igraju u oba pravca i da odigraju dobro i na "nebekovskim pozicijama", Kallasi i Puzi su rezerve. Po mom mišljenju treba dovoditi igrače koji mogu istisnuti iz prve ekipe već postojeće, a ne da ih nadomjeste. Opet samo moje mišljenje. Dakle da skratim: Delač, Hebibović, Subić, Kovačević, Tatko/Džejms, Lede, ispred njega Radovac i Rustem, desno Dulja, lijevo Guza i naravno Leon.

PS Što se tiče mogućnosti ovog pravila za strance samo bih se složio sa @aleksandar_veliki

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 01 jun 2015, 16:48

Sprovedu li ovo pravilo ostati će Stojčev, Benko, Tatko, Krste koji nemaju naše pasoše. Za Protića, Kallasia, Kouadia i možda Barića nebi bilo mjesta, a ne bi bilo mjesta ni za pojačanja bez našeg pasoša. S tim da FKS ima pare za par finih igrača (ne za megalomanska pojačanja) ovo je po FKS loša odluka i loša odluka je za neka ekipe iz RS-a koja dovlače dosta polovnjaka iz Srbije. Ako ovo sprovedu FKS će najviše ispaštati zato što ima pare za razliku od ostalih. Ja ne znam da li je ovo odluka dušmansog lobija da spriječe eventualnu dominaciju FKS u BiH :?: ipak sve su opcije uključene. Provjeriti ću.
SRETAN BROJ - 1725

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 01 jun 2015, 16:49

garantujem ti da je to u pitanju, sto ne uvedose ovo pravilo prije 4-5 godina nego sad odjednom se kao sjetili, al nema veze kupicemo i drzavljanstva :lol:
Pyro is not a crime !

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 01 jun 2015, 16:52

emir18 je napisao/la:@Sarajlija prelistaj malo zadnje 2-3 stranice,sve ti pise o Maslacu ;)
Pasa nisam imao vremena da listam stranice i ovo sam na pauzi napisao u vezi ovog igraca, nista sory na vec poznatoj info... ;)
04.10.2009 !!

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 01 jun 2015, 16:55

THEC je napisao/la:garantujem ti da je to u pitanju, sto ne uvedose ovo pravilo prije 4-5 godina nego sad odjednom se kao sjetili, al nema veze kupicemo i drzavljanstva :lol:
Od drugih mogu kriti od mene neće sakriti budi siguran ;) Mnogo je do početka sljedeće sezone, a izgleda već prpa ufatila mnoge pa već intervenišu unaprijed. Već sada trebamo izvršiti maksimalan pritisak da spriječimo ovu odluku koja direktno ugrožava buduće sportske rezultate giganta sa Haseta.
SRETAN BROJ - 1725

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 01 jun 2015, 17:04

Smijesan i providan prijedlog..tolike godine ti stranci kao nisu problem,sad odjednom kad jedan tim ima pare i mogucnost da dovodi jace strane igrace to ne valja..kao eto kao poboljsanje BH fudbala,a onaj Mesa mufljuz mescini kao i Pape...pa jbt pozovi igrace iz nase lige..jok Stojan,avdija,tinkec...nadam se da ovo nece proci jer je bas providan pokusaj..cim je jedna ekipa malo odskocila i ima sansu da dovede neke strance odmah bi dusmani tarabu..kofa poboljsanje. :oops: :oops:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 01 jun 2015, 17:05

ma mislim snasli bi se mi za ligu, kupicemo sve sto valja od drugih i tako ih sjebati, al je fazon sto mi u evropi sa ovim pravilom ispastamo, ok mozda ne ove sezone, pa cak i sljedece ali ako se mislilo za koju godinu ulagati vise u igracki kadar ovo pravilo ce te sjebavati jer od domacih igraca jedino da reprezentativce pocnes dovoditi a to je realno smjesno i mastati a kamoli u stvarnost pretvoriti ili da dovodis strane igrace samo za evropske tekme a to je onda bacanje para i nema te nigdje
Pyro is not a crime !

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 01 jun 2015, 17:12

mma_hz je napisao/la:Smijesan i providan prijedlog..tolike godine ti stranci kao nisu problem,sad odjednom kad jedan tim ima pare i mogucnost da dovodi jace strane igrace to ne valja..kao eto kao poboljsanje BH fudbala,a onaj Mesa mufljuz mescini kao i Pape...pa jbt pozovi igrace iz nase lige..jok Stojan,avdija,tinkec...nadam se da ovo nece proci jer je bas providan pokusaj..cim je jedna ekipa malo odskocila i ima sansu da dovede neke strance odmah bi dusmani tarabu..kofa poboljsanje. :oops: :oops:
Ova odluka najviše ide na ruku upravo savezu. Igrači u repci stare žele ovakvim odlukama postaći da što više igrača se kali I napreduje ovde u BiH pa onda imaju šansu da idu vani i onda pojedini iz stranih klubova u repku i ti koji dođu u repku donose pare savezu kroz reprezentaciju od kojih kupuju zgrade i druga raznorazna k..čenja. Zna se niko od selektora nema namjeru da zove igrače iz PLBiH nego ova liga služi kao poligon da neki odu vani pa poslije u repku od koje NFSBiH živi. Ponovljam opet ova odluka ugrožava FKS na planu ostvarivanja još boljih sportskih rezultata i zarade i ovo treba hitno spriječiti.
SRETAN BROJ - 1725

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 01 jun 2015, 17:14

THEC je napisao/la:ma mislim snasli bi se mi za ligu, kupicemo sve sto valja od drugih i tako ih sjebati, al je fazon sto mi u evropi sa ovim pravilom ispastamo, ok mozda ne ove sezone, pa cak i sljedece ali ako se mislilo za koju godinu ulagati vise u igracki kadar ovo pravilo ce te sjebavati jer od domacih igraca jedino da reprezentativce pocnes dovoditi a to je realno smjesno i mastati a kamoli u stvarnost pretvoriti ili da dovodis strane igrace samo za evropske tekme a to je onda bacanje para i nema te nigdje
Ova odluka ako prodje je katastrofalna po nas,ovo ide samo u korist fukara i bijede koji se ne sto hoce tako nego MORAJU oslanjati na vlastiti igracki pogon..ponavljam ,dali bi svi guzice da imaju pare,al kad vec nemas onda ide okretanje omladinskom pogonu..
OVAJ PRIJEDLOG JE SRAMOTAN.. :!: :!:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 01 jun 2015, 17:16

Sve zavisi od lobija i ko to predlaže. Naravno da jenovo jedan od pokušaja ataka na Sarajevo i na sve ono što je dobro uradio od strane dusebriznika i neprijatelja kluba. Perfidno je i providno i nije čudo što je odmah nas klub pitan za komentar.
Vjerujem da neće proći, jer nema nikakve logike, krenuvši od svega onoga što je Dino spomenuo krenuvši od reflektora, terena, br. domaćih igrača u repci i td....
Uzmimo za primjer HNL i hrvatsku reprezentaciju, koja je najbolja u regionu a nema tog pravila, kao i njihovog megalomana Dinamo koji ima preko 15 stranaca, ali opet proizvode svoje igrače i pune reprezentaciju.
HML ima uslove, terene, stadione, mal br. klubova, sve što je potrebno za kvalitetan fudbal a ne ove dušmane sa ovim dušmanskim prijedlozima uperenih prema FKS.
Valjda imamo neki lobi, da zajedno sa klubovima iz RS-a ovo zaustavimo, jer Željo se neće buniti jer su sirotija, a Hercegovci jer gotovo svi imaju dvojna državljanstva...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 01 jun 2015, 17:17

U šampionskoj sezoni našeg Kluba, 2014./15., Sarajevo je postavilo i dva vrijedna rekorda u bosanskohercegovačkoj Premijer ligi, što dodatno potvrđuje da je trofej zasluženo stigao na Olimpijski stadion "Asim Ferhatović-Hase".

Naime, u historiji Premijer lige BiH, otkako se igra ligaški format od 16 klubova, Sarajevo je klub koji je odigrao sezonu sa najmanje poraza, te klub sa najviše osvojenih bodova kao gost.

U ovoj sezoni, Bordo klub je bilježio poraze na gostujućem terenu od Širokog Brijega i Veleža, a sa gostovanja, uz omjer od devet pobjeda, četiri remija i dva već spomenuta poraza, naši fudbaleri su nazad u Sarajevo vratili 31 bod, te su na taj način premašili dosadašnji rekord Željezničara iz sezone 2011./12., kada je pomenuti klub osvojio 30 bodova kao gost, uz učinak od 9 pobjeda, 3 remija i 3 poraza.
:clap:
Ti si opet šampion !

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 01 jun 2015, 17:18

mma_hz je napisao/la:
THEC je napisao/la:ma mislim snasli bi se mi za ligu, kupicemo sve sto valja od drugih i tako ih sjebati, al je fazon sto mi u evropi sa ovim pravilom ispastamo, ok mozda ne ove sezone, pa cak i sljedece ali ako se mislilo za koju godinu ulagati vise u igracki kadar ovo pravilo ce te sjebavati jer od domacih igraca jedino da reprezentativce pocnes dovoditi a to je realno smjesno i mastati a kamoli u stvarnost pretvoriti ili da dovodis strane igrace samo za evropske tekme a to je onda bacanje para i nema te nigdje
Ova odluka ako prodje je katastrofalna po nas,ovo ide samo u korist fukara i bijede koji se ne sto hoce tako nego MORAJU oslanjati na vlastiti igracki pogon..ponavljam ,dali bi svi guzice da imaju pare,al kad vec nemas onda ide okretanje omladinskom pogonu..
ma da imaju omladinski pogon da valja pa mozda bih i razumio al i tamo je velika vecina klubova kanta za nabijanje Sarajevu,Zelji i mozda jos par klubova da ima solidnih ostalo je gore nego sto su im seniorski timovi i odakle ce onda ti klubovi dovoditi igrace ? - mislim kvalitet ce da bude realno jos gori nego je sad
Pyro is not a crime !

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 01 jun 2015, 17:18

mma_hz je napisao/la:
mma_hz, svi stranci koje imate sada možete ih i dalje zadržati. Staro pravilo je bilo (još važeće) da u ZAPISNIKU može biti 6 stranaca, sada će moći biti 4. Nikada vam nije u utakmii bilo 8 stranaca koliko ih imate. Ja mislim da je ovo dobra odluka. Koji će vam đavo tamo neki Koudi, ne znam ni kako se zove. Bolje da je neki omladinac na njegovom mjestu
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 jun 2015, 17:19

Koja glupost. Evo primjer, fali ti desni bek kao za glavu, uskoro pocinje Evropa. Od Mujdze, Bicakcica, Vranjesa i ostale kompanije znamo da nema nista a vec imas na bitinim pozicijama cetiri strana fudbalera. U dvomecu te ceka Ludogorets koji u ekipi ima 4 Brazilca, 2 Francuza, 1 Argentinca, Rumuna, 1 Hrvata, super popunjen na svim pozicijama. Sta ces, uzmes i dovedes nekog ekstra stranca da proba sta napraviti u tom dvomecu, kesiras mu i onda ga moras drzati na klupi u domacem prvenstvu jer je ogranicen broj stranaca. Druga solucija je recimo da odes u Travnik ili Celik i tu potrazis adekvatnog desnog beka i rizikujes milion eura koje bi zaradio prolazom samo da tog istog igraca kasnije mozes koristiti na utakmicama protiv Drine, Viteza, Travnika... Neshvatljivo, otimati se ovoj odluci kako god.

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 42 gosta.